ANNONS
Integritet på Tailsweep

Utveckling och byggande av klinik på Filippinerna

Alla har rätt till ett värdigt liv! Vi är med och bygger en framtid.

Nu drar vi igång vår välgörenhetssatsning och vi hoppas du vill följa med oss på denna resan! En resa som egentligen aldrig tar slut. Projektet har varit igång en tid, men nu satsar vi ännu mer för att hjälpa!

Tillsammans med Arken och Magdalenas mamma Linda Bergling, satsar vi nu fullt för att samla in medel till att utrusta och utveckla hälsokliniken i Inayawan på Filippinerna. Kliniken invigdes för knappt 4 år sen och ger idag gratis basal hälso- och sjukvård, akutvård och mödra- och förlossningsvård till fattiga familjer och barn i slummen. Nu vill vi utöka kliniken med röntgenutrustning och ultraljud och även planera för att utrusta en ny förlossningsklinik i slumområdet Lapu Lapu.Arken Community Health Clinic är inrymd i det områdescenter som byggts på soptippen Inayawan. På centret, som är ett hopp och ljus mitt i misären, finns förutom kliniken en förskola, klassrum för data- och sömnadsundervisning, smyckestillverkning, grisuppfödning och en kyrka. Centret erbjuder familjer nya vägar till försörjning. Kliniken inreddes och invigdes av Arken våren 2008 och erbjuder gratis hälsovård och mediciner till de boende på soptippen och även andra slumområden.

De första årens arbete har resulterat i ett minskat antal sjukdomsfall. Antalet sjuhusbesök har minskat och man har kunnat spåra och förhindra spridning av t ex diarrésjukdomar som haft sin orsak i förorenat vatten. Kliniken lyfter också en stor ekonomisk börda från familjerna.

Kliniken erbjuder hälsokontroller, mödra- och förlossningsvård i en ren och trygg miljö, provtagning, medicinering och behandling av de vanligaste sjukdomarna. Barnen på förskolan undervisas i grundläggande hygien, man har en ”mamma-klubb” där man undervisar om amning, barnavård, föräldraskap och preventivmedel. En läkare och tre volontär-sjuksköterskor arbetar dagligen på kliniken. Vid akutfall ombesörjer man transport till sjukhus.

Utveckling av kliniken och aktuella behov och mål under 2012

  • Kompletterande utrustning till förlossningskliniken.
  • Inköp och installation av röntgen- och ultraljudsapparatur.
  • Genomförande av vaccinationskampanjer mot stelkramp, rabies och mässling, samt erbjuda avmaskningsprogram till alla barn i området.

Hjälp oss hjälpa! Alla gåvor är viktiga!

Gåvan sätter du in på BG 900-1934 eller PG 90 01 93-4. Märk inbetalningen med ” Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf”.

Du kommer också få följa med på resan mot vårt mål och ta del av klinikens fortsatta utveckling och det kommer du kunna göra här nedan.

Magdalena tar med sig familjen och åker ner till Filipinerna den 12:e april och du kommer så klart att få ta del av livet därnere genom Magdalena och det blir också starten för vårt projekt att utrusta och utveckla kliniken i Inayawan på Filippinerna.

Tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa!

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00