ANNONS
Integritet på Tailsweep

Böckerna

Mitt perfekta liv (2013)

Får man erkänna att det är tråkigt att leka med sina barn? Ja, tydligen.

Att läsa Mitt perfekta liv är som att ta en kaffe med sin bästis – personligt, hämningslöst och fruktansvärt roligt. Magdalena Graafs nya bok är fylld av smärtsamt igenkännande läsning om fasadmorsor, bristande sexlust och den tröstlösa kampen mot kråksparkar och manchesterbröst. Men den handlar också om livets små lyckostunder, när man överlevt såväl skilsmässa som hjärnblödning och barnen och den nya kärleken får tillvaron att kännas ljus igen.

Mitt perfekta liv är både rolig och allvarlig, tankeväckande och knäpp. Magdalena bjuder bland mycket annat på dråpliga och intressanta erfarenheter om frireligiösa mödrar och moderna familjebildningar, och berättar även om hur man förpestar tillvaron för en busschaufför som försökt döda ens hund.Budskapet är tydligt: Alla ni kvinnor som brottas med dåligt samvete över att inte lyckas hålla reda på varenda fotbollsträning, göra näringsrika matsäckar och samtidigt hålla sig i trim och vara eldiga älskarinnor – ni duger hur bra som helst ändå. Ingen jävel är perfekt. Mer information om boken och beställ denHÄR. 

Det ska bli ett sant nöje att döda dig (2006)

”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” är modellen och artisten Magdalena Graafs egen berättelse om äktenskapet med den etablerade gangstern Jorma, en tillvaro präglad av misshandel och dödshot. Boken är såväl ett inlägg i samhällsdebatten om kvinnovåld som en gripande historia om att komma tillbaka till livet.

Magdalena Graaf riktar skarp kritik mot offentliga myndigheter som inte ville ge stöd och skydd när hon och hennes son befann sig på flykt från den våldsamme makens kriminella nätverk. Istället fanns det bästa stödet, berättar Magdalena Graaf, hos familjen och religionen.

-Med Det ska bli ett sant nöje att döda dig vill jag ge en röst till alla kvinnor, oavsett ålder och bakgrund, som har råkat ut för en partners knytnäve. Tack vare min familj och möjligheten till en karriär som artist kunde jag ta mig ur ett destruktivt liv och ge min son en framtid – det ville jag berätta om här, säger Magdalena Graaf.-Magdalena är en framstående person i medie-Sverige och hon hade någonting mycket viktigt att säga om våld mot kvinnor i hemmen och om hur genomskinlig den trygghet som offentliga myndigheter står för är.


Därför ville vi publicera hennes bok. Jag tror att den kan inspirera många människor och även hjälpa kvinnor som idag lever i våldsamma förhållanden, säger Kristoffer Lind, förläggare Lind & Co.

Magdalenas agent, Bengt Nordin Agency, sålde nyligen de norska utgivningsrättigheterna till Damm och även danska rättigheter av boken är sålda till Aschehoug Dansk Forlag. Förlag i andra länder visar också ett stort intresse för boken.

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot.

Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.

Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp både i Sverige och utomlands.

Magdalena har funnit sin väg ur förnedringen och har idag en framgångsrik karriär som sångerska och modell, är en aktiv biståndsarbetare & programledare på tv4.

Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

Ljudboken

”Det ska bli ett sant nöje att döda dig”
finns även utgiven som ljudbok.
Uppläsare: Helena af Sandeberg.

Köp ljudboken här!

Agent:
Bengt Nordin Agency
Triewaldsgränd 2
Box 2101,
103 13 Stockholm
Telefon: 08-571 685 25
Fax: 08-571 685 24

Förlag:
Bokförlaget Lind & Co
Kristoffer Lind
Svartmangatan 18
111 29 Stockholm
Telefon: 08-643 38 46

Länkar:
Här hittar du länkar till kvinnojourer
Intervju med Magdalena från Salong K
Intervju med Magdalena från Aftonbladet

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00