ANNONS

Gästinlägg

/

Hörni, nu får ni ta och kamma er en smula.

Jag sitter ”bakom” bloggen här och ser alla vidriga kommentarer. Det är inga problem att ha olika åsikter, tvärtom, men när man går till personangrepp så som ”Maggan är dum i hela huvet” etc, då drar jag i handbromsen. Magdalena är fullt kapabel att tala för sig själv men nu väljer j a g att skriva ett inlägg till er som håller på och härjar här inne.

Ja, vi har har ett gäng rekommendationer, det är vi ALLA medvetna om. Dock står det var och en fritt att anpassa sig i allra möjligaste mån och efter sina egna förutsättningar. Ibland kanske det finns anledning att göra saker som inte faller alla i smaken. Ibland kanske det är så att man inte kan delge hela omvärlden om exakt allt. Om man dessutom betalar sina test privat och således inte belastar samhället, så förstår jag inte varför man ska hålla på och käfta om det?  Om restriktionerna följs i det land man befinner sig i, varför måste man då tjafsa?

Och eftersom jag sitter som admin här så ser jag också vilka det är som kommenterar. Jag ser till exempel en person som använder samma emailadress men hundrafemtio olika alias. Som gärna kommenterar flera gånger i samma inlägg. Bara hat och oförskämdheter. Jag ser en läsare som i varannan kommentar ”dyrkar” Magdalena, för att i nästa kommentar skriva hur illa hon tycker om henne. Den personen har skrivit över 200 kommentarer det senaste 1,5 åren. Exakt vartannat är trevligt/”smörigt” för att i nästa vara vidrig.

Jag tror att Magdalena fattat att ni är många som inte delar hennes syn på hur hon hanterar pandemin men vet ni, det räcker med att ni skriver det EN gång. Om ni nu måste skriva över huvud taget. Man kan framföra sina åsikter på ett betydligt trevligare sätt än vad många av er här inne gör. Ibland behöver man inte ens skriva, man kan bara krasst konstatera att man inte är överens med blogginnehavaren.

Det är alltid lika intressant att fundera på om ni som är värst skulle säga det ni skriver face to face?

Jag tror inte det. Nu är hon i Spanien för att skriva på sin bok och någon tyckte att hon skulle ha ”gett fan i att berätta det” i bloggen men vet ni vad som händer då? Då är det nån som minsann kommer ha sett henne där och då blir kommentarerna ännu jävligare för att hon undanhållit något.

Offentliga personer är offentliga personer och ska givetvis granskas, men att bara komma med skit och taskiga kommentarer gör ju inte situationen bättre. Eller? Det finns som sagt ibland anledningar till att man agerar på ett visst sätt.

Sen är jag lite trött på att få höra att det är jag som styr om vad som släpps fram bland kommentarerna. Så är det inte. Jag tar bort det som är direkt förtal/extrema personangrepp för att hon ska slippa läsa dom. Ibland hinner jag inte med och det slinker igenom saker som att ”synd att du inte dog av den där hjärnblödningen” etc. Det tar hon då bort själv.

Att driva en blogg betyder inte att man förväntar sig att alla ska slicka en i röven och att allt är fluffiga moln, välkammat och fint. Det skulle blir jäkligt tråkigt då. ALLA har rätt till en åsikt men det är sättet man uttrycker den på som jag reagerar mot.

Den här streamingen på julafton som hon hade, var något hon gjorde HELT utan att tjäna ett korvöre. Jag vet t ex att hon betalade 51.000 kr för kamerautrustningen. Ur egen ficka. Det fanns inte en enda pryl hon fick för egen del. Så att sitta och läsa hur flera av er skriver att hon minsann gjorde det för pengarnas skull, ”för det vet man”, gör mig galet irriterad. Särskilt med tanke på att det BARA handlade om att ge ensamma människor lite sällskap. Det har uppenbarligen gått så långt i den här bloggvärlden att vi bloggare har baktankar med var och varannat inlägg vi skriver. Jag har bloggat i 14-15 år och kan säga att klimatet inte doftar rosor direkt längre. Jag är tacksam över att 99% av mina läsare fantastiska men så är jag inte heller en kändis utan en vanlig svennebanan.

Tack gode Gud för att man inte är känd och därmed ett offentligt byte. Om ni bara VISSTE hur jävla ledsen Magdalena blev efter alla sinnessjukt taskiga kommentarer hon fick efter julaftonsstreamingen. Folk är verkligen inte kloka.

Kan vi inte bara vara snälla mot varandra, även fast vi har olika åsikter?

/Mona

244
1609

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00