Åska

Regnat idag, åska igårnatt. Det är fruktansvärt varmt och kvavt. Det blir fuktigare och fuktigare för var dag som går känns det som.

Tack för host-tips! Har varit hos doktorn och fått ett pulver med ”något” jag ska dricka varje dag.

Vi har tagit en tidig kväll. Syrran landar vid våran tid 05 imorgonbitti.

Louie har börjat bli hes och tjock i halsen. Hoppas det inte är halsfluss.

Nyduschad i en morgonrock från Malaysia

Svenska landslaget har en uppvisningsmatch mot eliten här på Slow down idag. Idrott har varit dagens tema

Mumin och Markus på första parkett

Hot pan på stranden. Sand, trötta och svettiga barn.

Sanden är min fiende och mitt i-lands problem nu. I sängarna, öronen, hårbotten… Hur mycket man än tvättar sig, så är sanden överallt.

Duscha? Är nästan ett onödigt ont. Du är lika äcklig, svettig och blöt efter. 5 min.

Schampoo är nog det man minst använder här nere.

Myggspray, SALADAN-kläder och barfota. Hur fanken ska jag överleva i Sverige??

Måste börja duscha, raka benen, klä mig, bära skor, sminka mig och köra bil.

Louie har städat inför att Hannah kommer. SAND GRÄNS!! Inga sandiga fötter i mosters säng

Han har oxå ställt ut doftljus och rättat till kuddarna. FULL av förväntan…

Läggdags…

Vi diskuterar CORAONA här nere. Vi känner ingen rädsla. Kommer det, så kommer det…Vare sig vi vill eller inte.

När man färdas i taxi från fastland ut till Koh Lanta så stannar taxin i en dussin kontroller, där alla passagerare testas för feber.

FLYGER du in i Krabi så måste du gå igenom en mängd värme-scanner plus kontroller. Känns tryggt och säkert.

Jag misstänker att vi är mer skyddade här, än i Sverige. Inget proffs, utan bara en amatör analys. Här verkan man ha en plan och kontroll.

God natt vänner! Tack för att ni finns ❤️

 1. p skriver:

  Men min kommentar godkänns inte???
  Varför?

  1. Mona här:Ingen aning om varför din kommentar hamnade bland Skräpposter. Har hämtat upp den nu. Hinner inte sitta här inne hela dagarna så ibland dröjer det innan jag har haft tid att rensa bland Skräpposter… =)

 2. Carina skriver:

  Var rädd om er
  . UD avråder resor till Thailand nu

  1. Ulrika skriver:

   Det är inte hela Thailand och inte beror det på Coronaviruset! Det har varit avrådan i flera år 😏

   1. lisa skriver:

    Men…. läser idag att Thailand är så beroende av sina turister och eftersom folket är fattigt så vill man inte säga att corona finns. Enl. infektionsläkaren är Thailand ett verkligt riskställe. Hela landet tydligen.

    1. Ja det stämmer! Det testas inte i Thailand och mörkas väldigt, väldigt mycket! Allt för att rädda turismen. Men i gengäld så härjar coronaviruset helt fritt i Thailand och tyvärr inte många semesterfirare som vill ta det till sig. Tragiskt…

  1. Stina skriver:

   UD avråder för resor till vissa delar av Thailand pga säkerhetsläget i vissa provinser. Inte pga Corona.

   1. Millan skriver:

    Enligt expert beror det visst delvis på Corona, pga anledning som gavs ovan om att de är beroende av sin turism och därför inte går ut mård hur hårt drabbade de ör

   1. p skriver:

    Jo Stina, men ska inte resa till Thailand nu och när man kommer hem ska man sitta i hemkarantän 14 dagar.
    Ingen personal som blir förkyld i turisttäta Thailand har råd att vara hemma. Inga tester tas. Därför inga uppgifter om smittade.

 3. Har plötsligt insett hur mycket coronaviruset har spridit sig och börjar bli lite skrämd… Det gäller nog att ladda upp med proviants nu för ett tag framöver… :O

 4. Mi skriver:

  Vi är i karantän, i väntan på korona svar. Enda symptom huvudvärk. Ändå ville de testa. Rör oss förstås inte bland folk, men oväntat att de börjar hitta korona även bland lindriga symptom. Och hos feberfri. Tar ändå ner dödlighets procenten, jämfört med hittills, då bara svårt sjuka testats o lagts i karantän.

  1. Så din orädsla gjorde att din familj eventuellt har Corona, hoppas ni inte hann smitta ner folk runt er som kan drabbas hårdare än med lite huvudvärk.

   1. Annie skriver:

    Exakt så. Många resonerar typ som ”jag är inte rädd el det är såå överdrivet”, men då tänker man bara på sig själv och inte den katastrof det faktiskt kan bli i hela samhället, överfulla sjukhus och i förlängningen sämre/ingen vård till övriga sjuka, fördröjda livsviktiga operationer, folk har/får ju fortfarande andra sjukdomar..Allt kanske avstannar mer el mindre pga karantän, det kan bli matbrist mm. Men framförallt, om man nu inte ”bryr sig” beträffande sig själv, går iväg ut med ”lite hosta”, för att man inte är rädd el bryr sig och som sen visar sig vara Corona och då har man kanske smittat en äldre el annan sjuklig eller känslig person som kan stryka med. Skulle personligen inte känna mig obrydd om jag, hemska tanke, skulle smitta ngn som sedan avlider pga av min ignorans.

  1. Katja skriver:

   Likaså min vän som är sjuksköterska är i karantän när han vårdat en Corona sjuk. Hela Italien är i karantän och dom flesta smittade hittills i Sve kommer ju från resa därifrån. Lite respekt för sjukdomen bör man ha då äldre blir svårt sjuka. En samhällsfarlig sjukdom. Men dom flesta i Kina har tillfrisknat.

 5. Jenny skriver:

  På bilden på månen ser det ut som en liten 2 till höger. En hälsning 🙂 ! Så gulligt av lilla killen att fixa tills moster kommer. Allt gott !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..