Böcker, kyla och morgonhumör

Godmorgon vänner! Hoppas ni fått en bra start på dagen

Jag rök ihop med Filip så att väggarna vibrerar imorse.

Kan hjärtligt och genuint ”ogilla” honom ibland.

Vilja äggknacka honom hårt med en matsked i bakhuvudet. Ge honom en snyting över näsan. Kanske rycka i den. Trampa honom på tårna men mina DrMartens. Lägga en blöja full med lös Louie-skit under sätet i hans favoritbil. Gömma alla hans rena strumpor och kalsongerna när han har bråttom.

Det finns inget stopp på fantasin….

Han gnäller, han kan älska att gåååå omkring och gnälla i oändligheter. Gnälla på alla, allt, eller inget…

Ibland är det VERKLIGEN befogat. Men när man vet att alla är trötta och hormonella. Så kan man kanske vänta med sin tjat-kaskad-gröt tills ett lite bättre tillfälle? Kallas fingertoppskänsla i MIN värld.

Mitt morgonhumör är rätt sparsamt. Jag vaknar aldrig sur. Alltid neutral, som ett vitt blad.

MEN om något skäggbarn svarar otrevligt, ”ber mig dra åt fanders” när jag väcker upp dem med en smoothie? gnäller, hackar? ÄLTAR!

DÅ krävs det inte mycket för att jag ska fräsa tillbaks. Explodera, rättare sagt.

Morgnar är känsliga. Morgnarna kan som färga en hel dag. En klump i magen, obehag, skuld, ELLER en fin känsla som fyller hela kroppen.

En alltid glad kille! Loooiii-babba-tjok-tjok

En av mina större skolbarn har i uppgift att läsa böcker i svenska. Med adhd så kan det bli svårt att koncentrera sig. Kom på en super idé igårkväll!! Bättre att ha ”läst boken” än inte alls….

Laddade ner den på ljudbok istället. Speedade upp den ett hack, nu har han nästan ”läst” halva

KAN man läsa, träna sig på att läsa pappersbok är det FANTASTISKT! Men vissa människor kan inte. De förmår sig inte att plöja sida efter sida. Allt blir gröt, koncentrationen, dyslexi. TYCKER detta va ett skitbra allternativ!

Fattar att detta kanske inte är det roligaste 🙈 SORRY! Vissa böcker måste läsas. (Vissa var roligare än andra)

Kröp ner under täcket för att värma mig i två minuter. Det är riktigt jäkla blött och fuktigt ute. Kylan kryper in i märgen.

Måste snart in i duschen. Tv-killarna kommer strax.

Kram

  1. Magdalena ❤🙋‍♀️❤🙋‍♀️känns som hemma, åhh vad du är tuff som delar med dig och igenkänningsfaktorn är hög. Älskar att du vågar vara perfekt. Kram

  2. Filippa skriver:

    Min dotter som har ADD har Legimus. Det är toppen att lyssna istället.

  3. Haha, alltså igenkänning på morgonen😂😅
    Det finns en tjänst som heter Legimus, som man får inlogg till via skolan eller behandlingsenhet. Det är en tjänst som den som har lässvårigheter av olika anledningar har rätt till. Den fungerar lite som ett bibliotek där du ”lånar” böcker. Har man dyslexi, adhd, autism mm så har du ju rätt till de hjälpmedel som gör att du får förutsättningarna till att ”lyckas” i skolan. Det är skolans skyldighet att erbjuda rätt hjälp. Rätt hjälp har ju faktiskt alla rätt till, med eller utan diagnos❤️

  4. Ann skriver:

    Alltså jag skrattar verkligen ihjäl mig när jag läser om stycket med Filip! Matsked i bakhuvudet! Haha ha ha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..