Ägg och ö

Nu är jag trött, ett halvt dygn framför er. När ni vaknade i går morse sov jag middag på en båt (med GW I lurarna)

Somnade som en stock….

kan verkligen somna överallt.

En dag full av ägg-tvagning, mat till hungriga barn, sång och skratt…

En rykande färsk fläskgryta med ris och grönsaker.

Går säkert att hitta/finna tusen fel på bilderna ( för den som letar fel) MEN VÄNNER, barnen på plats här i smutsen och värmen? Blev både proppmätta, glada och fyllda av energi och hopp om framtid idag.

DET SOM räknas, och betyder något

Nu är det hemfärd snart. Sista dagen. Imorgon

Ps ön var 9000 square meter! Dubbelkollade, för 500×200 m kändes otroligt ❤️

Vi syns senare

 1. Kan du inte berätta lite mer om barnen som du visar på bilderna.
  Är de föräldralösa.
  Bor de på barnhem eller tas om hand av frivilliga på annat sätt.
  Vem ger dem mat när inte du är där.
  Vilka framtidsmöjligheter har de.
  Får de gå i skola.
  Hälsningar Elisabet

 2. Lil skriver:

  Efter att ni gjort det till en diskussion om DJUR, deras rätt att vara osv vid flera inlägg här så orkar jag bara inte låta bli att skriva.
  Utan oss vore djuren inget. De skulle inte klara sig. Självklart ska vi värna om djuren men vad vi vill äta eller inte äta bestämmer vi själva utan pekpinnar.
  Vad jag mer vill skriva är att i stort sett varje land på jorden skulle kunna försörja sina medborgare själva. Men istället är det ett fåtal personer och korrumperade militärer och poliser som styr och bestämmer och roffar åt sig.
  Organisationer som typ den Magdalena är med i SKULLE inte behövas om ALLA riktade sina insatser rätt istället för att roffa åt sig själva. Nu är det tyvärr så att rikemännen vill bara ha mer och då behöver folket på många ställen hjälp. Det är rent bedrövligt att sånt ska få förekomma.
  Jag har ingen kritik mot nån hjälporganisation ( däremot kan jag ha lite synpunkter på bruna bönor och godis)
  Dessa organisationer behövs men jag tycker alla dessa som jobbar inom hjälporganisationer skulle rikta kritik mot regeringar att de inte tar i mer mot det fåtal som äger än vad som sker idag.
  Syns det utåt att det finns folk som förstår och vet att det som händer är fel, ja, då kanske kanske, det så småningom, när nya generationer tar vid, blir en bättre värld.
  Folk ska få tjäna pengar, men det ska inte få lov att vara på bekostnad av ländernas befolkning.
  Det är konstigt att de bara låter ske att folk från andra länder kommer och bygger barnhem, skolor osv. Men det tas tacksamt emot tydligen trots att det bör finnas resurser inom länderna att själva göra detta.
  Därför ska det tryckas på mot folk i höga positioner. Där har ni som är kända inom media er chans att trycka på.
  Men under tiden behövs ni (tyvärr)
  Men att göra dessa inläggskommentarer till
  diskussioner om djurens rätt är helt galet.
  Nu får ni säga vad ni vill om mitt inlägg men jag har sagt mitt och kommer inte diskutera.
  Detta är min åsikt och jag står för den.

  1. X skriver:

   Jag är i huvudsak enig med dig i mycket av det du skriver. Och jag är faktiskt inte så road av att debattera. Jag är egentligen inte heller ute efter att moralisera när det gäller djuren. Jag vet ju att varje människa utgår ifrån sina egna erfarenheter och föreställningar, och så måste det ju vara. Det kan inte vara på något annat sätt – för stunden. Det gäller mig, såväl som alla andra. Fast jag vill ändå något beröra det du skriver angående djuren. Det finns ju självklart t ex många bönder som är väldigt måna och behandlar sina domesticerade djur väl (kanske då särskilt Krav-bönder). Inget snack om den saken. Det är inte dem som jag “angriper”. Och vidare: jag förstår att du upplever det som att mycket fokus riktades på just frågan om djuren. Det kom att bli så, av någon anledning. Men djuren är “bara” en liten, men viktig, del av ett mycket större helhetsperspektiv. Jag vill bara säga det. Annars är jag enig med dig i mycket (inte allt).

   Jag går inte in på vad detta ‘helhetsperspektiv är eller innebär, för då blir det en hel avhandling. Så det tar jag inte upp här, till allas belåtenhet 🙂

  1. Joplin skriver:

   Lil, du har en ytterst förvrängd och grandios uppfattning om människan. ”Utan oss vore djuren inget” säger du. Du har inte tänkt på att människor plågar, slaktar och håller miljarder djur inlåsta i burar för att utnyttja dessa till allt från livsmedel, kläder till testning av kosmetika osv för vår egoistiska vinnings skull. Detta helt i onödan eftersom det sedan länge finns andra etiska alternativ till allt ovanstående. Sen så håller hela bestånd av vilda djur på att utrotas p.g.a oss. Hur får du det till att djuren inte skulle klara sig utan oss? Det är ju precis tvärtom!

   Att äta kött är ett personligt val säger du. Jo tyvärr, det är inte olagligt att äta kött. Men att andra individer skadas, lider och plågas på grund av ditt personliga val gör att det inte borde vara ett personligt val. Ska män ha rätt att våldta och mörda kvinnor exempelvis för att det är deras personliga val? Nej naturligtvis inte.

   Tyvärr Lil, du är inget annat än en stor egoist. Som de flesta av oss nänniskor. Även jag själv på många plan tyvärr. Men åtminstone inser jag det.

 3. Hej Magdalena och ni andra . Älskar er 🌸❤️

 4. Åh vilka söta små kina barn!

   1. Lil skriver:

    Ibland önskar man det fanns en gilla knapp vid kommentarerna. 👍Britt Marie

   1. Mila skriver:

    Varför kan man inte säga så? Man kan väl säga ”Åh vilka söta små svenska lintottar”.
    Vad är skillnaden?

  1. Mia skriver:

   Eva Britt: Kina barn???????

   1. Monika skriver:

    Såååå gulliga!!!!

  1. Marie skriver:

   Ja, de är så söta!😍

 5. You go Magdalena! Du gör något varje dag som jag gillar! För andra och för dig själv! 🙏🏻 lika viktigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..