Akuten, sol och nya rabatter

Imorgon vädret vänder mot det sämre hörde jag någonstans. Trist!! Man har ju riktigt börjat vänja sig vid shorts och kortärmat

Min vackra och kärleksfulla Goliath… Stallad hos Anna, går lite lektioner och njuter av livet

Anna och glada småtjejer

Fixat massor idag. Långa inspelningsdagar hela veckan. Räkningar, papper, jäkla p-böter som hunnit gå till kronofogden. Missat helt!!

En fika med Pool-Pelle

Nej! Pelle så där säckigt och surmulen kan du ju inte sitta på bloggen..

-NEJ!! Det har du rätt i haha!!

Emilia fick ett allergiskt anfall, slutade andas. Ambulans in till St Göran. Suttit där med henne och tröstat lite. Snabba ryck! Alltid är det någonting som händer

20 år gamla ridbyxor. Kul att jag sparat på så mycket🙏🏻

Nu vill jag inte åks till sjukhuset något mer den här veckan. Passade på att ta hissen upp till min andra vännina

Imorgon ska jag plantera, bränna löv. Vart kan jag köpa en ”bränntunna” Någon som vet?

Nu har vi bestämt att jag ska bli bättre på att komma ut till stallet, bättre på att släppa allt och vars ett med djur och natur. Mitt 1maj-löfte

Köpa nytt gräs (rulla ut)

Plantera om krukor

Fixa i trädgårdslandet

Och montera ihop en studsmatta blir topplistan imorgon.

Sen grillning, kvast-race, lekar, lite vänninor, en inhyrd tatuerare, korv med bröd och en liten eld ritual, där vi slänger minnen, problem, eller kanske gamla ex-på brasan.

Tänkte sova på soffan inatt. Skönt! Filip får ligga och trängas med killarna.

Vi syns imorgon vänner❤️

 1. Jag vet inte hur det är i Stockholm, men där jag bor är det totalt eldningsförbud. Jag skulle inte ens tordas elda i tunna pga gnistbildningen o alla gnistor som flyger upp i luften.
  Var rädda om er.

 2. Du får nog vare sig elda i tunna eller göra brasa. Kolla det först.
  Den där susie weathers eller vad hon ( det) nu heter borde du blocka för övrigt

 3. Sååå fint du har det hemma Magdalena! Du har bra smak och en fin familj. Ni verkar så sammansvetsade. Härligt. Tänkte på dig när jag skulle sälja mitt fina hörnskåp. Det skulle passa hos dig!! Skit snyggt

 4. Åk till återvinningen med det du tänkt elda, miljövänligare och det är eldningsförbud. Riset blir fin jord sen!

 5. Emilia är hon boende hos er som barnflicka, hundhjälp mm? Vet att hon är släkt med Mumin och hon var ju eran hjälp förrut. En fråga du eller någon annan inte behöver bli arg för utan du Maggan svarar bara om du vill.

  1. Nej. Emilia är dotter till mina bästa vänner. Hon är en extra dotter här hemma och hänger här efter skola som mina andra barn 👍

 6. I Danderyd är det totalförbud att elda löv och gräs eftersom det ger upphov till störande rök. Man får bara elda torrt vedartat trädgårdsavfall som kvistar och grenar. Läs på Danderyd.se.

  1. Nej det är ok. Bara det inte är eldningsförbud. Rök från trädgårdsavfall är inte skadligt. Men man bör se till vindriktningen.

   1. Kanske inte förbud men hemskt för oss med ventilation som drar in röklukt så ofräscht. Varför elda?? Återvinningen gör fin jord om man slänger grenar och löv där i stället.

   2. Det är inte ok att elda löv, utdrag från Danderyds kommuns hemsida:

    I Danderyd är det tillåtet att elda trädgårdsavfall under hela året, om det inte är eldningsförbud. Eldning får ske under förutsättning att röken inte ger människor problem med hälsan. Istället för att elda kan du kompostera ditt trädgårdsavfall
    Innan du eldar ska du kontrollera att inte eldningsförbud råder, information om det finns hos Storstockhoms brandförsvar.

    När du eldar får du bara elda torrt vedartat trädgårdsavfall som kvistar och grenar. Gräs och löv ger upphov till störande rök och får inte eldas.

    Röken innehåller sot och gaser som kan var mycket irriterande för luftvägar och ögon. Speciellt svårt kan personer med astma och allergi drabbas och i värsta fall kan röken medföra att de inte kan vistas i sina hem när grannarna eldar.

 7. För två år sedan bestämde jag mig för att ta upp ridningen igen, efter 17 år på backen.
  SÅ roligt och härligt!
  Visserligen har jag ramlat av ett antal ggr sedan dess, balansen är väl inte vad den brukade vara, men det är så härligt att få komma iväg ett par timmar.
  Bara vara jag, inte MAMMA hela tiden.
  Sen kommer jag hem, efter ett mysigt / härligt/ Uppiggande pass på ridbanan eller i skogen, och är en lite gladare mamma!
  Dessutom är det ju världens bästa träning!

 8. Åååh söta Maggan, kan du inte berätta din hemlighet till att ha kommit i så snygg form 🙂 dööödsavis 😉 behöver en sporre känner jag.
  Kramar Åsa

 9. Sitter här och är lite surmulen för både det ena och andra. Så läser jag din blogg (det gör jag varje dag) och skrattar och ler, 1 maj löfte😊,den var bra, ska inför det också. Bränna gamla minnen och problem på brasan den var ännu bättre.

 10. Jaa, ta dig den tid du kan att åka till stallet , det gör jag några dagar /vecka , som balsam för själen med hästar och natur !❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..