Hejdå Spanien

Nu är jag på väg hem. Lång och intensiv vecka. Mycket arbete och långa dagar. Men så HIMLA skoj. Det är med en klump i magen jag lämna Anna och Hannah. Aldrig kul att vara den som lämna.

Men Sverige here i come! Saknat barnen. Sophie har fått en dotter, på fredag ska jag titta på Lance i direktsändning.

En god frukost med och hos Hans på STARZ efter att vi lämnat tjejerna till deras pappa, tankat bilen

Hans har världens största hjärta! Alltid med öppen famn, kloka råd och tips!

SÅ GOD MAT!! Är du i krokarna, testa frukosten eller wrapsen.

Hatt fnatt!

Vet att jag ser lite muppig ut, men jag ska ge det en chans. Kanske vänjer mig? Rätt skönt att kunna gömma sig under något en regnig dag

En ljudbok i öronen och en nedladdad film. Skönt att komma hem. Nästa ”jobbresa” bli i slutet av april. Nu har jag en hel månad med kidsen utan flackande.

Har jag tur så hämtar Fjonk mig på Arlanda.

Han inte lämna igen mina trasiga skor. Fick skita i att klaga. Får laga dem när jag kommer hem.

   1. Monika dagens kvinnor har rätt att tycka…vi är självständiga och sitter inte bara och rullar håret..och är till lags…jag vet vad hårt arbete är och jag är en självständig kvinna trots man barn och hus..men jag har inte bara kn…at barn till världen och glidit på en räkmacka..jag står upp för andra men jag menar inte med andra.
    Varför har vissa kvinnor svårt med detta att kvinnor tycker inte alla men många som du Monika.
    Stå upp för ett fritt sinne våga vara stark och framåt..jag anser inte att yta,äta ute och sol i Marbella är att arbeta det är semester för mig…jag lever i verkligheten varje dag utom när jag har semester då lever jag i en fantasi härligt men lika härligt att komma tillbaka till verkligheten.
    Vad gör du Monika dagtid/vardag ?
    Din kommentar som du näsvist häver ur dig med handen i sidan : – du vet väl inte vad hon gjort .. din kommentar speglar dom kvinnor som gaddar ihop sig och som inte vågar stå upp för sin sak utan att känna men gud jag menade inte så.

    Tyvärr jag tar avstånd från kvinnor som gaddar ihop sig..jag vågar stå för min åsikt helt på egna ben.. prova du också..
    …och nä jag är inte ute efter att vara dum eller är avundsjuk jag tycker..Men i Sverige kan man inte tycka för då kränker man halva Sverige .

    1. håller med dig Marleen, i vissa delar. Man ska bara jamsa med och tycka allt är SÅ kul och glatt och vackert. Samtidigt skrivs det att vi kvinnor ska ge varann plats och VARA oss själva. När då nån beskriver den verklighet de lever i som annorlunda än dessa bloggares, ja, då blir man påhoppad direkt. Jag säger inte att de inte jobbat i Spanien, men av inlägg att döma så har det varit mest som du skriver, och som de flesta av oss uppfattar det som, alltså, SEMESTER.
     För mig skulle det verkligen vara det, att sova, äta och glassa runt, även om jag skulle behöva filma ( eller vad de nu gjort ) en liten del av tiden. Näe, vissa kanske skulle prova på att jobba, heltid, dagtid, eller natt,. kanske inom vården, ha två ( eller fler) ungar och behöva dra iväg med till, fritis skolor eller vad det nu är, De här bloggerskorna ungar lever ett liv i en riktig ”gräddfil” kan man ibland tycka, det är skid och solsemestrar mm mm—- Visst, mamma bloggar under tiden för det är väl det som ger inkomster, kanske nån timme här och där med nåt annat ”kul” som de anser är jobb. Var och en får och ska tycka som de vill, men det behöver inte försvaras till det yttersta varje gång någon har en åsikt eller fråga som avviker lite från det invanda. Vi kan inte alla jamsa med och de allra flesta av oss, även vi som läser bloggarna ( för vi finner det kul o intressant) kan ha andra åsikter och alla måste få lov att tycka. Jag kommer inte gå i vidare diskussioner om detta…. Var och en blir salig på sin fason, och alla lever vi i olika VERKLIGHETER: Tyvärr bra mycket svårare för de allra flesta än det liv som framställs här och på många andra bloggar.

     1. Då måste jag ställa en fråga till dig ”L”?!

      Har du då arbetat som influencer och bloggare så att du vet att allt det som händer utanför blogg, fotografier och det du kallar glassiga livet är slapp och semester?

      Vet du t ex hur ett samarbete med en bloggare går till? Vet du vad som krävs av en influencer för att inkomma med material (både bild och text på de kanaler som samarbetspartnern vill synas på) i rätt tid? Vet du hur många timmar som tillbringas med att ta sig till möten, på möten och hem från möten? Vet du allt om pappersarbetet runtom, ja de flesta driver ju egna företag. Vet du hur det är att ständigt komma på ämnen och content till en blogg?

      Jag förutsätter att du är en vuxen människa så du förstår att det som visas här ju oftast inte innefattar de ”tråkiga och byråkratiska” arbetet bakom att driva en blogg. Jag tror varken du eller jag skulle tycka att det var särskilt roligt att läsa den då.

      Har de då dessutom spelat in TV så innebär det oftast många långa timmar. En tagning som för dig tar 30 sekunder att titta på har säkerligen tagit i runda slängar 1 timma att spela in då det behöver filmas från flera vinklar och många tagningar för produktionsbolaget förväntar sig saker och har krav. En TV produktion är dessutom kostsam varför man bakar in allt jobb och all filmning på så kort tid som möjligt så det blir intensivt, alltid tidiga morgnar till väldigt sena kvällar. Man får vara glad om man hinner äta. Du förväntas också leverera som person. Vara glad, pigg, härlig och uppåt även om du innerst inne inte är det.

      Mitt i allt detta längtar man säkert efter barn, man genomgår en smärtsam separation och man bloggar.

      Så ta dina egna förutfattade meningar och så skaffar du dig erfarenhet i ämnet innan du spyr ur dig irrelevant skit på en blogg hos en person du inte ens känner. Skäms vuxna människa!

    2. Marleen, det var ett märkligt svar på Monikas kommentar. Hon skrev ju bara att du inte kan veta vad de gjort förutom det som nämns i bloggen.

     1. Det skrev hon ju inte. Även om hon gjort det så är det en väldigt märklig harang Marleen skrivit.

    3. Oj vad arg du är Marleen!

     Jag svarar likadant till dig som jag gjort till signaturen L här nedan. Läs det, sen tar du en kopp kaffe och sätter dig och funderar över hur du skulle kunna förändra ditt liv till det bättre.

     Att vara så arg som du är över en person som svarade dig med att du ju inte har en aning om vad de gjort utanför bloggen måste ge dig högt blodtryck och ett väldigt olyckligt liv.

     Människa, ta det lugnt. Vi förstår, du behöver hävda ditt flit och helvete du genomgått genom att arbeta hårt. Vi förstår. Vad duktig du varit, jag hoppas att du fått uppskattning på det arbetet du haft för allt hårt arbete du utfört.

     Men Marleen, alla kan ju inte ha samma arbete som du. Vi är många som valt andra arbeten i livet. Den valmöjligheten har du också haft och har fortfarande. Du kan byta arbete när du vill.

     När du sitter i en främmande människas kommentarsfält och gapar om att man har rätt att tycka hit och dit och inte bara sitta och rulla håret så låter du bara så missnöjd. Missnöjd med det livet du skapat åt dig själv. Ingen här kan ju göra något åt det, inte Magdalena eller någon annan. Om Magdalena skapat ett liv där hon arbetar med att blogga och spela in TV så är ju det hennes val. Förstår du? Ni båda har haft samma val.

     Nä, ta nu din kopp kaffe och så funderar du över vad i livet det är som egentligen skaver. För inte kan det väl vara så att en främmande människa som du bara ”känner” genom en blogg är det som gör att du känner att du inte får tycka vad du vill och gör så du beter dig som en galen människa? Så svag kan du väl ändå inte vara? Titta närmare, på de som du har runt dig. Är allt ok där verkligen? Relationer, arbete, boende osv. Börja där.

     När du sedan gjort det och förhoppningsvis fått den bekräftelsen du behöver från allt vad arbetsgivare, barn, partner, syster, vänner och hon i kassan på ICA heter så kommer du tillbaka hit till Magdalenas blogg och kommenterar igen. Jag ger min halva arm på att det kommer vara en helt annan människa då. Det är inte bra att vara missnöjd, då blir man som du. Du är säkert fantastisk egentligen….

     1. Svar till N. När det gäller ditt långa inlägg till mig, så är svaret JA. Jag vet vad det innebär att blogga.
      När det gäller ditt långa inlägg till Marlene (?) så tycker jag att även du ska ta en kaffekopp och sätta dig och lugna ner dig lite. Alla har nämligen inte möjligheten att välja vad man vill jobba med. Kolla runt lite i bloggvärlden. De som tjänar på sina bloggar har inte jobbat på Mc Donalds, som vårdbiträde, städerska o liknande. De allra flesta av dem har mer eller mindre gjort sig ett namn INNAN. Genom, tv, radio, film, musik, författande osv.
      Så kom inte med några fler långa försvarstal för Maggans skull. Hon kan svara för sig själv det vet vi.
      ( jag hade inte tänkt skriva mer om detta, men när dina långa haranger dök upp så kände jag bara att detta kunde jag inte låta stå oemotsagt)
      Nu kan du skriva vad du vill så får du sista ordet.
      Men kom ihåg, att i de här många kommentarerna här så är det såna som dina som trycker ner och förminskar människor.

    4. Jag är definitivt en självständig kvinna som står upp för vad jag tycker och just därför kommer jag alltid stå upp och säga ifrån när jag läser spydiga eller otrevliga kommentarer (eller hör dem i verkliga livet) och det här var bara en av flera från dig. Skitsnack är bland det värsta jag vet och när man dessutom gång på gång försöker trycka till någon som delar med sig av små glimtar av sitt liv (nyckelorden här är alltså små glimtar!) så får man stå ut med att bli emotsagd. Det betyder inte att vi som inte tycker att du ska få komma undan med vad som helst gaddar ihop oss. Det betyder att vi antingen tänker ett steg längre och förstår att den verklighet som visas i bloggar inte är alla delar ur skribentens liv eller att vi helt enkelt har vett att vara tysta när vi inte har något snällt att säga utan bara känner för att kritisera för kritiserandets skull eller för att visa att vi minsann är bättre eller minsann sliter mer i vardagen. Det sistnämnda kanske du borde prova själv, att låta bli att försöka trycka till någon betyder inte att du är mindre självständig bara att du är mer empatisk och förstår att det finns olika sätt att leva sitt liv på där ditt sätt inte nödvändigtvis är rätt för alla andra.

 1. Alltså jag har fått så fettigt hår de senaste 2-3 åren 🤦‍♀️ Testat alla möjliga schampon. Tror du någon av dina vitaminburkar skulle passa en 31 åring med fett hår 🤦‍♀️

 2. Har svårt att förstå hur du kan vara ifrån dina barn så ofta, din man måste vara mycket tålig.Det är ju resor hit och dit ialla blogginlägg. Men jag antar att du trivs med det fast jag skulle aldrig klara av det.
  Kram

  1. Hade du skrivit så om det var en man som var ute och reste mycket. Tror inte det. Bara för att man är kvinna och har barn så får man tydligen inte göra vissa saker som männen har gjort i flera årtionden. Och jag tror att Filip har så mycke stake i sig att han skulle nog säga ifrån om det blev för mycke.

 3. Detta jävla skammande i rara ord. Fy fan blir så jävla mörkrädd när jag läser kommentarer här ibland.
  Kör på Magdalena. Du jobbar fan hårdare än de flesta Svensson. 💪

  1. Så bra beskrivet! ”Skammande i rara ord”. Massa nedlåtande kommentarer och så avslutar man med en ”kram”. Jag kräks på skenheliga människor!

 4. Verkar vara samma härliga ”tös” som är inne hos Hanna och härjar med flera olika alias. Måtte jag aldrig bli så bitter och avundsjuk att jag sitter och svarar på mina egna kommentarer….. De här ”synpunkterna” är inget annat är ren och skär avundsjuka. Att M har ordnat det på bästa sätt för sig och sin familj kan du istället ta och gratulera henne för. Avundsjuka är så missklädsamt.

 5. Verkar vara samma härliga ”tös” som är inne hos Hanna och härjar med flera olika alias. Måtte jag aldrig bli så bitter och avundsjuk att jag sitter och svarar på mina egna kommentarer….. De här ”synpunkterna” är inget annat är ren och skär avundsjuka. Att M har ordnat det på bästa sätt för sig och sin familj kan du istället ta och gratulera henne för. Avundsjuka är så missklädsamt.

 6. Folk undrar hur man kan vara ifrån sina barn så mycket. Det måste väl ändå vara SKÖNT att vara ifrån dem. Barn, speciellt små sådana, är ju ohyggligt jobbiga att vara kring.

 7. Hej Maggan! Jag vill också vara brun och fräsch, inte som nu askgrå. Beautyn verkar vara slut i butik o online, när kommer det in mer? Hälsn. Kerstin

 8. Vad är det för fel i huvvet på en del som följer den här bloggen??? Har ni inget jobb o sköta, ungar att ta hand om el spenderar ni all er vakna tid att leta fel hos andra???

 9. https://youtu.be/e9Npyb9FAaA

  Mattias Ribbing talar om Sociala medier. Två delar, 41 och 42 på Youtube. Det är verkligen tänkvärt. Ungefär 30 minuter styck. Han talar om fokus och även inre och yttre motivation… mm.
  Tänkte på hur vi reagerar på sociala medier. Tips! Tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..