Ap fnatt

Jag har fått ap fnatt OCH ap köp

förbjud..

-enga flääära aupooor nu Magdalääjna! Housät är foolt av aupoor

-Du kan vara en apa!

Jag lovar!

Legat hela dagen idag. Förutom en sväng till Olsons basar

Såååå mycket fint! Vill ha typ allt. Jätte mycket fina möbler

Vi åt plockmat igår. Salami, röror, ostar, lax, sill och potatis. Så gott!

Det var å andra sidan ingen dålig lunch idag heller

Busar och äter lite onyttigt den här helgen. Träning och hälsa nästa

Sibylla, pommes och massor av varm cheddar

Hittade den här på Facebook idag! I wish, tänk om mina barn kom till den slutsatsen.

Hej alla kids som har klimatstrejkat idag!

Blev mamsen och pappsen lite sura över den ogiltiga frånvaron? Well, här kommer några finfina tips på hur du får dem på gott humör igen.

Berätta bara att:

– från och med nu behöver de inte längre hämta/lämna med bilen när du ska till skolan, träningen och till kompisar. För från och med nu kommer du att cykla var du än ska! Även om det ösregnar.

– de kan sänka din månadspeng rejält. Vem vill hålla på och konsumera i onödan liksom??

– skräpmat och Nocco är inte din grej längre. Du vill ha mer broccoli och kranvatten.

– du kommer att dra ner på klädinköpen till ett minimum. Det kommer inte in en endaste Parajumpersjacka till i din garderob! Ni ska ha klädbytardagar en gång i månaden på skolan för att få lite variation i garderoben, superklimatsmart!

– din Thailandsresa i november kan avbokas! Bara vidriga klimatfascister flyger. Ja, och du tänker minsann inte åka med i bilen ner till Italien i sommar heller. Nu är det endast tågsemester som gäller, i annat fall stannar du hemma.

– det är sluttjatat om ny mobil varje år. Vart 3:e, 4:e år är faktiskt mer rimligt att byta.

– ni vet de där halvtimmeslånga varma duscharna som det tjafsas om i familjen varenda morgon? Ett minne blott! Max 5 minuter, promise!

Lycka till! Det kommer att gå bra ska du se. What’s not to like liksom??

Köpte vingummin på flygplatsen igår! Höll på att börja gråta!!

För många år sedan ändrade bassett sitt recept. Goda vingummin blev äckliga!

MEN MINA VÄNNER?! Dessa är precis som de var för 8 år sedan. Jiiiippi

Ikväll är det kalas med MEX tema

Fäääshion

GALA besöker min garderob

 1. Bra tips!!!👍👍👍Håller helt med! En sak är att visa sitt missnöje (med rätta) sedan ska det efterlevas också! Förändring kräver alltid arbete av alla!👊

 2. Har ni sett dokumentären ” Leaving Neveland”? Om Michael Jackson? 😱 Så fruktansvärt!!! Hur kan detta få hända?😭

  1. Ja. Fruktansvärt.
   Joseph Jackson (Michaels pappa) förgrep sig sexuellt på sina barn (även Michael) samt misshandlade dem enormt. Under hela uppväxten från att de var små.

    1. L, Vaddå ”var du med”? Syskonen i Jacksons har ju suttit intervjuer och berättat om övergreppen och misshandeln av fadern. Finns på nätet att se.

   1. Det har Paris inte! Läs artikel på Aftonbladet nu. Paris gav svar på tal på sitt Twitter konto om påstådda självmordsförsöket.

   2. ”L” Drev eller hetsjakt mot en människa är aldrig bra. I detta fall är det fakta som kommer upp om en förövare (som ej lever längre) som varit anklagad av offer som ej blivit trodda tidigare (hur tror du de mår, har mått?) En liten pojke var sju år när en vuxen man utnyttjade honom på alla plan och om du tror el tycker att man skall hålla tyst om sin åsikt beträffande saken får du nog tänka till lite. För övergrepp kommer fortsätta om vi tittar bort el genom fingrarna och inte pratar om det. Modigt att berätta av offren och ge mig en anledning till att ( om du nu tror det är osanning?) en erkänd koreograf världen över och som har sitt på det torra ( om du händelsevis skulle tro det är pengar el publicitet han är ute efter? )helt plötsligt skulle sätta sig framför kameran och ljuga ihop en story om dssa övergrepp?

    1. ” L ” är bara ett elakt troll som fladdrar runt här och på Löwengrips blogg och fäller negativa korkade kommentarer.

    1. Men håll truten ni alla som inte ens sett dokumentären. #jagleverlivetfördomsfulltmedskygglapparochvillbarauttalamigkorkat.

 3. Javisst är dom goda. hitta dom själv för ett tag sedan och blev så glad. skrev till dig tipsa men vet inte om du fick det. hade för mej du med va en wingummitoka så bra du hittat dom du me

 4. Hej och tack för en mycket bra blogg! Jag undrar var du har köpt de fina glittriga bordsdekorationerna (kaninerna)?🐇Kram

 5. Kul input om barnen och allt dom tar för givet (igenkänning på den) men Greta och hennes engagemang kan ändå väcka nya tankar hos vuxna som barn. Vi får alla börja ändra vårt beteende steg för steg om det ska finnas något hav kvar utan plast-skräp om 20 år!❤️

 6. Älskar argumenten!
  Skånekonfektyr har bästa vinegummina (som vi säger..) Går att köpa hel låda på webhallen.
  Mvh hon som hade äkta cravings under graviditet och därmed är expert

 7. Hej!

  Det finns en liten tjej som behöver hjälp!
  En insamling på Facebook https://www.facebook.com/SpeciEllie.M/
  Du når ut till många människor!

  Snälla hjälp denna lilla tjej att överleva.
  Jag känner inte familjen.
  Men har barn, och om det skulle varit mina barn hade jag dött!

  Läs på Facebook ”SpeciEllie”
  Hon kommer att dö utan behandling.
  Hon har knappt börjat sitt liv..

  1. Tyvärr finns inget botemedel till denna sjukdom nånstans, vare sig här eller i USA eller nån annanstans
   Det är sorgligt och hemskt när barn drabbas, men trots det måste man leva i verkligheten och vara realist.
   På Facebook finns en uppsjö av insamlingar till barn som ska kunna botas än här än där.
   Även om mitt hjärta brister, gång på gång på gång så tar jag reda på fakta om det som beskrivs och tyvärr, här som med så mycket annat finns ingen hjälp.

   1. Dom är på väg till USA för att bromsa sjukdomen.

    Barnet kommer aldrig att bli frisk, men överleva.

    Hoppet är det sista som överger en.
    Ge dom hopp!
    Vad är 50kr när det handlar om ett barns liv?

    1. Ok, det finns inget bot, ”bara” broms… de pengarna betyder inte så mycket för nån, men det är överfyllt på FB med alla möjliga som vill ha hjälp till allt möjligt. Jag ska inte diskutera detta mer, alla gör som de vill och lämnar pengar till vad de vill. Det är som sagt väldigt tragiskt att barn drabbas och att de ska behöva söka sig utomlands.
     Vem är DU förresten som skriver, efter som du skriver att de är på väg….

     1. Tyvärr gör jag inte längre nån donation via sociala medier. Blir i så fall till 90-kontona.
      Hjälpte tidigare i år till med insamling till en hund som skulle akutopereras och ägaren var i ekonomisk knipa.
      Ett par veckor senare köper hon en valp för 15.000 kr.

   2. Men alltså snällaa hur kan du ens med att skriva en såå hjärtlös kommentar…tänk om det va ditt barn?? Fy fan rent ut sagt 🙁
    Mirakel sker o får dem ha sin flicka hos sig längre så är ju varje minut dyrbar

 8. Du kommer inte tro mig (jag trodde inte på det tills jag vågade prova) men de godaste och de som liknar de gamla Bassets är ICA basics egna 1kg påse😂💕Våga prova och tacka mig sen😘

 9. Ungdomarna tycker vi är ansvariga, intressant hur dom själva kommer förvalta ”arvet”! Gillar din lista på förändring, undrar om dom tänkte på ”DET”. Slänger ur mig en klassiker /tänk globalt handla lokalt \.

 10. Ungdomarna tycker vi är ansvariga, intressant hur dom själva kommer förvalta ”arvet”! Gillar din lista på förändring, undrar om dom tänkte på ”DET”. Slänger ur mig en klassiker /tänk globalt handla lokalt \.

 11. Så bra med tipsen😬 känner dessutom att barn inte ska vara fööör medvetna. Min 9-åriga flicka tar redan för mycket ansvar och intryck och jag är inte ens säker på att jag gillar att de tittar på Lilla aktuellt i skolan då det verkligen uppmanar till väldigt mycket ”ansvar” för barnen… mer lek och Madicken barndom till de minst är 12-13 om jag får välja…

 12. Tror att många av de här kidsen är inne på det spåret redan, iofs.

  Men man har kanske olika barn omkring sig, olika mkt pengar, vissa kanske är vana vid en ny mobil varje år, åka till Thailand är inte vad alla har råd till…långtifrån..så alla barn får ju inte direkt allt de pekar på och förväntar sig inte det heller, osv. Tyckte det var rätt drygt Facebooksinlägg… Och vi får se r grundvattnet tar helt slut nästa sommar och fler ridhästar får ont om mat och fler pensionärer dör av värmen på överhettade ålderdomshem.
  Kanske blir det mer rimligt med klimatstrejk när alla isar smält, inte långt kvar, och inget kylssystem finns kvar.

  Vad som blir prio.

  1. Är bara sjuksköterska men håller helt med Magdalena. Och att pensionärer skulle dö överhettade, trams, vi har rutiner för vätskeintag dessutom köptes fläktar in sommaren som var. Sen kan även barn till ”lågavlönade” förvänta sig skjuts överallt samt gärna minst en resa per år. Skulle mitt barn hitta på nåt så helt dumt som att skolstrejka för miljön hade jag varit snabb med att påpeka det. Bra att vissa barn känner ansvar men det får inte gå till ytterligheter. Skolstrejk känns väldigt märkligt med tanke på att skolplikten gäller till nionde klass. Känns ungefär som att strejka som arbetslös? Whats the point?

   1. ”Bara Sjuksköterska”. Inte så bara,, det är ju en 3 årig universitetsutbildning. Ni är sanna hjältar, vårdpersonalen. Hatten av till er. /❤️

   2. The point är väl rätt uppenbar, att bilda opinion och därmed kunna påverka i en fråga som ingen vill ta i men som drabbar oss alla. Den yngre generationen är oroad, men de har inte rösträtt.
    Tycker det är skitsmart att de gör såhär.

    Roliga argument du har ändå att barn kan förvänta sig att bli skjutsade överallt. Varför då? De flesta barn / ungdomar jag känner kan cykla OCH i många fall vet de hur man gör för att lyckas åka buss. Helt själva. Som genom ett mirakel.

    1. Vem som än skrev det där Facebook-inlägget måste ha missförstått syftet med strejken… Våra barn är oroliga, vi har ingen rätt att förminska deras oro. Att raljera över deras mobiler, resor, kläder etc visar bara att barnen/ ungdomarna är långt före i sitt tänk jämfört med många av deras föräldrar. De kommer tyvärr inte att kunna låta bli att ha telefoner, sluta resa, köpa nya kläder etc pga hur samhället ser ut idag. Utvecklingen de senaste decennierna har gått åt ett håll som gjort oss helt beroende av teknik för att kunna studera och arbeta, sköta våra ärenden mm. Vi kan heller inte studera, arbeta, delta i olika aktiviteter utan att resa, och ofta innebär det resor med bil. Osv, osv. Det ungdomarna strejkar för är att makthavare av olika slag ska börja se att det inte är hållbart i längden och att vi måste ändra vårt sätt att leva. Det är svårt för barn/ unga att ta dessa beslut själva, de kan inte styra över sina föräldrar, skolor mm. De kan heller inte hoppa av sina familjer eller allt annat som samhället förväntar sig av dem. Men att de börjat tänka tanken och visa världen sin oro, ställa krav, det är stort. Jag kan bara se på mina egna barn och säga att de inte har några som helst problem att avstå nya mobiler, resor och skjuts. De duschar i några få minuter, väljer gärna vegetarisk mat, handlar på second hand mm. Av eget val. De strejkade inte, men om de hade gjort det hade jag stöttat dem till 100%. Varför blir en del vuxna så provocerade av och rädda för barnens engagemang att de måste raljera över det på sociala medier? Är de rädda att de ska bli tvungna att ge upp sin levnadsstandard? Eller att kanske få skämmas över sin livsstil och sina val? Varför inte hylla barnen/ ungdomarna istället? Den tid de förlorar i skolan pga strejken lär de sig på annat sätt istället. I skolans läroplan/ uppdrag står att eleverna ska få lära sig om demokrati, solidaritet, allas lika värde, rätten till sin åsikt, att skolan ska förbereda eleverna för att aktivt delta i samhällslivet, få ett internationellt perspektiv, utveckla barnens förmåga att ta ett personligt ansvar, ta ansvar för den miljö de själva direkt kan påverka och att skaffa sig ett personligt förhållningssätt till övergripande och globala miljöfrågor, undervisningen ska även belysa hur samhällets funktioner och vårt sätt att leva och arbeta kan anpassas för att skapa hållbar utveckling, samt genom ett etiskt perspektiv skapa grund för och främja elevernas förmåga att göra personliga ställningstaganden och agera ansvarsfullt mot sig själva och andra, etc (Läroplan för grundskolan). Det Greta har startat är så mycket mer än bara lite strejk, det är allt det som står i skolans läroplan, vår och våra barns framtid och inte minst planetens framtid och överlevnad. Jag skulle aldrig skratta åt det, jag beundrar dessa unga människor som är klokare och modigare än jag. /Mvh läraren

 13. Det där du skriver om ungarna håller jag helt med i 😂😀Inte ofta jag tycker som du, men nu så…
  Sen en sak som jag undrar över, skolan har ju närvaroplikt men nu är det tydligt OK skolka

  1. Svarar mig själv här, då jag ju sett nu att den texten om ungarna hade du ju ”lånat” av nån annan. Du skriver ju det också, nr jag nu läst en gång till, men bra är det
   Men…. citat ska märkas ut med citat tecken eller att man anger källan, om man ska va lite petimeter

 14. Ser att det är lite tips om godis på Österlen, vi har sommarhus i Skillinge och måste säga att bästa lösgodisväggen tycker vi är på Bo Olsson i Tomelilla. Finns ALLT!

 15. Ååååå Ohlssons basar är en pimsig affär där jag kan gå lääääänge och titta på fina saker och även shoppa. Hoppas ni har det trevligt i Skäääune😀

 16. Hej,

  Fantastiska argument! Inte minst för att visa vikten av att alla – inte bara vuxna – är en del av problemet och behöver dra sitt strå till stacken. Sen är jag inte ett dugg bättre själv så jag behöver också tänka efter mycket mer!

 17. Trist inlägg Magdalena. Jag borde väl inte vara förvånad eftersom du inte visat något stötte engagemang i klimatfrågor men man behöver inte förlöjliga dem som gör det för det, eller förutsätta att alla andras ungdomar resonerar som ens egna. Jag kan försäkra att de ungdomar jag känner som är engagerade verkligen tar frågan på allvar. Vår son vill inte resa med flyg, köpa nya saker eller äta kött, inte heller ha skjuts om han kan åka själv. Själv tog jag ledigt från jobbet för att vara med och stötta ungdomarna i fredags, och upplevde en mycket fin gemenskap där vi stog i regn och kyla men med en värmande känsla av att vara bland människor som bryr sig om varandra och vår framtid.

  1. Oh så fint! Visst är det hemskt att en inte kan straffa dem som inte tror på att jorden ska gå under inom och/eller tio år?
   Dagens Nyheter 1972- tänk; då var det också 10 år till undergången..
   https://jensganman.files.wordpress.com/2019/02/43485872_2357417487606926_2679666010490929152_n.jpg

   ”Det var inte lätt för människorna under 1867. Folk svalt ihjäl. Nödhjälp kom från södra Sverige, från USA, Spanien och Ryssland till Norrland. Barkbröd blev lösningen för många året 1867”

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nodaret-1867-ett-satans-ar

   Tänk att folk inte förstod att ge fan i Thailandsresor dieselbilar och hur fan kunde de gilla Trump redan då??

   1. Haha! Klimatalarmismen har blivit en religion idag. Greta är Jesus och ve den som ifrågasätter minsta lilla! Inte får man skämta om det heller! Strax kommer en jätte jätte arg kommentar på denna… Wait for it…

 18. Men en ärlig fråga Magdalena, oroar du dig aldrig för klimatet och framtiden? Önskar att jag kunde leva så bekymmerfritt (gällande klimatet) som dig och många andra. Resa med flyg utan att ha dåligt samvete, äta kött, shoppa obehindrat osv utan att få ont i magen och känna hur jag tär på jordens resurser. Men jag kan inte det. Kan inte bortse från hur mina val påverkar. Orättvist kan jag känna, att vissa ”slipper” oroa sig och kan leva på som de alltid gjort medan en sån känslig själ som jag själv lever med ständigt dåligt samvete för moder jord.

  1. Kan bara instämma! De flesta ungdomar i min närhet är otroligt medvetna och handlingskraftiga när det kommer till att leva miljösmart, så det känns hoppfullt.

    1. Eller inte. Hur konstruktivt är ångest? Se till att vara påläst istället och tro inte på allt som basuneras ut i media.

     1. Så du menar att det inte stämmer att klimatet är i kris? All smältande is i antarktis är bara fake news och photoshoppat? Åh vad skönt!

    2. Loppan. Tror du verkligen klimatet blir bättre om hela jordens befolkning går runt med ångest???
     Tror inte världen vinner något på det faktiskt.
     Maggan du förgyller i alla fall mina dagar, fortsätt roa oss med din härliga humor. Vi är många som gillar dig. ❤❤

     1. Jag håller med dig Loppan. Vi fattar beslut utifrån känslor och vi behöver fatta kloka beslut i den frågan.

 19. Om du älskar vingummi. Testa Ica basics vingummi. Är precis som riktiga tycker jag. Kram på dig, du är helt underbar. Kram Petra

 20. Underbara, galna, härliga Maggan!

  Suveräna klimattips till alla barn i inlägget! ( Och alla andra )
  Tycker att du ska vidarebefordra dessa tips till en av dina bloggande kollegor, nämligen BLONDINBELLA!
  Den bruden har INTE fötterna på jorden, varken bildligt eller bokstavligt!

 21. Det där hon lagt in om ungdomarna är det ju INTE hon själv som skrivit. Hon har lånat det och det framgår ju av texten. Jag själv såg det när jag läste en gång till.
  Lägg inte så stor vikt vid detta, eller vid vad M tycker eller inte tycker,
  det var ett jäddrans kul inlägg tycker jag i alla fall…
  Man får väl lov att ha lite humor och kanske se lite ironi i det hela.

 22. Alltså Maggan.
  Du är helt sjukt underbar, jag äääälskar din humor, prestigelöshet och att du vågar bjuda på dig själv. Keep up the good work 👍😘

 23. Min första bloggkommentar någonsin. Följer din blogg då och då och blir rädd över all skit du får. Är genuint jävla imponerad av dig! Du är så fruktansvärt cool. Älskar ditt sätt att vara. Hoppas du kan skaka av dig några av dårarna som skriver här inne. Trötta bittra snåla jävlar är vad de är! Fortsätt vara den fantastiska människa du verkar vara och skit i alla andra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..