Vid din sida, LETS DANCE och apor

Idag ska vi hylla fantastiska kvinnor!!

Jag hade fått äran att luncha med tre oerhört härliga ladys idag.

En av dem vill inte vara med på bild…

Den andre känner ni som min gamle fina vän MONA

Den tredje på bilden har många av er sett på tv. TV3s program TUNNELBANAN och kallas efter det TUNNELBANENETTAN i folkmun

Vilken FANTASTISK människa!!! Jeanette är min hjälte! Wow hjärta denna kvinna har. (Mona med, men henne hyllar vi nästa vecka)

Jeanette hjälper gamla hjälplösa pensionärer. De som har jobbat och knegat hela sitt liv. Livet kom i vägen? Pensionen kanske inte räckte. Och nu sover de i tunnlar, på bänkar och i soprum runt om i Stockholm.

Text tagen från en intervju:

Nu driver Jeanette Höglund, 47, projektet ”Vid din sida” som ska se till att gamla, hemlösa människor antingen lotsas till ett ställe att sova på eller åtminstone får varma kläder och liggunderlag om de sover utomhus.

– Jag jobbar som ordningsvakt i tunnelbanan. Jag ser mycket varje dag, hemlösa och tiggare. Pensionärer som gräver i papperskorgar, går i tofflor, knappt har några kläder på kroppen, berättar hon.

Men det var mötet i Stockholms tunnelbana, med 75-åringen som förlorat sin fru, som förändrade allt.

– Jag frågade vad han gjorde där mitt i natten, och det han berättade gjorde mig så ledsen. Han var uteliggare ”för att inte besvära sina barn”…

Gå in och läs mer här VID DIN SIDA

SWISHA GÅVA till 1236333165

Så imponerad!! Och så viktigt!!! Viktigare än något annat. I allt vi ska kämpa för. Så glömmer vi bort våra egna gamla. Kunde ha varit din pappa, min mamma.

Frukost och framtidsplaner….

Köpte lite gulliga bordsdekorationer idag. Lite väl mycket glim kanske? Men jag är ju helt förälskad i apor

Stylade lite för tjejerna med min killerdog under frukosten hehe

Nu ska jag nocka Louie i säng

(Med hundarna aldrig längre bort än 5 cm)

Mer idag? Tränat, fikat med Barbro. Varit på produktionsmöte. Ett planeringsmöte och träffat revisorn

Alla barnen är hemma ikväll. Fotbollsträning för två av dem, och dans för den tredje HAHA

EN VECKA KVAR!!!

Så spänd och upprymd. Jag är tyvärr bortrest på jobb. Men Filip kommer sitta i publiken. Jag kommer sitta klistrad framför tv.m och bita av mina fingertoppar

This is Lance time to shine…

Vår kvällsmat. Allt som fanns i kylen

Hundarnas….

Vi syns imorgon❤️

 1. Tunnelbane Nettan gör ett bra jobb, och alla andra som jobbar med vid din sida, men om Sverige vore som det skulle så skulle inte denna organisation ens behöva finnas.
  Hemlös kan folk bli av en massa orsaker, som jag inte ska gå in på här, men istället för att hylla dessa organisationer, ( ja, det ska självklart göras och självklart ska man ge det man kan) så borde ni som har lite makt och många läsare försöka nå ut till våra politiker och påverka, påverka, att det ska byggas bostader med rimliga hyror och att skatt för pensionärer ska tas bort så de har råd betala sina hyror. Påverka påverka psykvården så att de får bättre resurser att ta hand om sjuka i samhället. Det finns tyvärr många psykiskt sjuka som INTE klarar av eget boende så påverka påverka till att det byggs trevliga vårdinrättningar där de kan få eget boende under vård och tillsyn. Det är ju så populärt att alla ska klara sig själva och när de stängde ner många såna hem för många år sen för att skjutsa ut dessa patienter i eget boende så hamnar de i ren misär, och på gatan.
  Påverka är det som behövs. Det ska INTE ens behövas sånt som Vid Din Sida. Man får inte tro att de ska kunna hjälpa alla, och inte för evig framtid. Det ÄR statens ansvar att alla har kläder, mat och tak över huvudet. Jag tror att om alla gav sin röst hörd utåt så kanske kanske någon tänker till. Så småningom. Så vi får en bättre värld där TunnelbaneNettan inte behöver kämpa med näbbar och klor för dessa människor. Men fram till dess får vi lov att lova varann att inte vara tysta, men ändå hjälpa henne och stödja så mycket vi kan.

  1. Inget landet perfekt. Sverige är ett Kanon land att leva och bo i. Dock har vi för mycket invandring och fallerande migrationspolitik.

 2. Fantastiskt bra att du lyfter såna här viktiga saker som Jeanette jobbar för och kämpar med, på din blogg, så att flera kan bidra och vi kan hjälpas åt att hjälpa.
  Gissar och hoppas på ett rejält tillskott för hennes verksamhet i och med detta. Bra, Maggan 👊😊
  PS: vild gissning är att Anna Book gråter i en live snart pga avbrutet samarbete med Vid din sida. Alternativt i kvällspressen. DS

  1. Tror väl knappast att Vid din sida skulle neka Anna Book att hjälpa till. Varför hånar du Anna förresten? Hör du till dom som hånar Maggan också?

 3. Finaste Jeanette! Missar inte ett avsnitt av Tunnelbanan, när hon är med! ❤️Önskar henne lycka till med hennes gärning!

 4. Nu måste vi rädda människor från dessa sjuka influensers 🤗 Kom o
  Igen nu!
  Det är bara helt sjuka människor som älskar, botox, Restylane, kukochfittamuggar, kaos, betteryouskit, hurkorkadeärfolk?

 5. Tråkigt att du har så otrevlig ton när du talar med (kommenderar?) din dobermann på filmsnutten. Hoppas du är trevligare mot hunden när kameran inte är på.

  1. Otrevlig, hon är ju bestämd på rösten. Bestämd röst gör ju att hunden förstår att nu är det allvar och jag ska göra som hon säger. Jag är alltid bestämd på rösten när jag tränar mina hundar, samt så få kommandoord som möjligt. Tänk att man kan hitta nåt att gnälla på i allt om man vill…

   1. Jag har också många åsikter om ”hundträning”, men förstår att hålla käft… det leder ingen vart 🙂

  2. Drago är väl specialtränad för ett visst ändamål, ‘aight? Minns att dom hade hundtränaren hemma ca 1 månad för att lära in kommando och röstläge plus att hunden skulle förstå och knyta an till Maggan. Drago är ingen hund som ska gå på kennel klubben. Han är tränad sen valp och vet garanterat skillnaden på lek och allvar. Jobb eller leka å busa.

 6. Världens coolaste morsa. Jobb? Har du ett nytt jobb, förutom ditt influenser jobb. Tycker du gör dig ännu bättre live. Du är Skit bra på att podda eller på tv. Eftersom du är så rolig, så kommer det fram mer, när man får höra din röst. Du skulle vara grym på att vara ex program ledare. Du är ju faktiskt as rolig. Kommer aldrig glömma när du la ut bild på Johan glans och din son, look a like. 😀 Trevligt helg

 7. Hej och tack för en mycket bra blogg! Jag undrar var du har köpt de fina guldhararna att ha på bordet?😊Trevlig helg och stor kram på dig!

 8. Fy fan att detta kan få förekomma i sverige!! Svenska gamla och sjuka som betalat skatt hela livet och nu bor på gatan. Tack till alla er som röstade fram samma politiker i 4 år till, det är våran regeringen som är skyldig till detta. Vi betalar värdens högsta skatter, var är pengarna? Nettan är helt underbar människa❤Den enda organisation jag ger pengar till.

  1. Marie, när moderaterna införde utförsäkringar av svårt sjuka så vet jag att situationen blev jättedålig för många. Träffade många utförsäkrade, som haft bra jobb, hade tex bostadsrätt, till utförsäkring. Helt sjukt!!!

   1. 2013 nekades 23% sjukersättning.

    2018 nekades 82% sjukersättning.

    2018 nekas 80% LSS barn som inte kan andas eller äta själva.

    Avslagen på sjukpenning har sedan 2015 ökat med 25%

    Magdalena Andersson sa 2015 för att finansiera flykting krisen kommer det att bli indragning i sjukförsäkringen och LSS.

    Smaka på det, lite svårt att skylla på alliansen.

    1. Inte ett dugg svårt. Prata med oss som arbetar på sjukhus när det funkat minst. Läget är långt ifrån bra men är otroligt glad att högern inte vann valet.

     1. Jag jobbar själv i vården och min man är polis. Dom stora försämringarna, dom sista 4 år i alla samhälls funktioner är väl svårt att skylla på någon annan? Att svårt sjuka barn inte längre beviljas LSS började 2015. Min famlij är hårt drabbad av dom senaste 4 årens politik.

 9. Blir så ledsen att våra pensionärer inte kan leva på sina pensioner. Hemskt att dom ska bo på gatan, vidrigt. Politikerna borde ta hand om svenskarna och inte ta in IS återvändare och annat pack.
  Ge pensionärerna anständig pension så dom kan leva drägligt och få lugn och ro.
  Jag har swishat en gåva.

 10. Ja, Jeanette och Vid din sida gör ett fantastiskt jobb. Jag glömmer inte när en äldre farbror i Tunnelbanan sa: ”Jag har inget bo”. Det kanske var svårt att säga ordet hemlös.
  Att det är svårt för missbrukare och psykiskt sjuka att få och sen klara av ett eget boende är en sak. Men att äldre, med enda problemet att de inte har råd att ha eget boende, ska måsta bo på gatan är en skandal för Sverige. När ska politikerna förstå att det måste byggas billigare bostäder och att skatten på pensionen måste tas bort? Bland annat…

 11. Vidrigt att höra att din pappa blev avstängd när han pratade om IS anhängare. Sådana vidriga äckliga avskyvärda monster som jag gärna hängt upp och ner och sakta skalat av huden och dragit ur naglarna som dom stackare sagt att dom gjort.

  Det HAR dom!!!!!! Jag har läst många böcker och även träffat människor. Bli inte rädda eller tyck att jag är äcklig. Så hör är det och DOM ska komma in o bödr land IGEN??!! Ut med skiten!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..