Tonåringar och lite sömn

Hade hoppats på en lugn och tidig kväll.

Skickar till en av våra familjemedlem

Hårda bestämda ord. Men det måstes, för annars är det ingen som bryr sig eller lyssnar

Tror ni hundarna blev utsläppta? nix. Vaknar av att dörren smäller. Går ner, får själv släppa ut hundarna en sista gång.

Berättar för skäggbarnet att NU LARMAR jag..!! Öppna inga fönster eller gå ut, utan att larma AV.

Vad tror du händer? Kl 02, blir det utryckning. Kostar ett ”gäng tusenlappar” för skäggbarnet ”får besök”

(Satt min mobil på ljudlöst. Brukar unna mig det ibland om alla barnen är hemma safe)

Står med larmgubben och skriver papper (iklädd Filips kalsonger och en nopprig BH) Gör ett tappert försök att somna om. Näää då har Louie vaknat av allt stoj..

SNARK! Natten har kostat mig sömn OCH pengar.

Kl ringer 06.30 imorse, smyger ner för att brygga kaffe och värma OTTO-välling. Tycker det drar lite kallt från bakdörren?! Näää då står den vidöppen. Skäggbarnet har ”glömt stänga och låsa” GRRRRRR

Nix, idag ska de stora killarna packa ihop och bo hos pappa Magnus i ett par veckor. Behöver avlastning, sömn och lite lugn och ro här hemma.små barnen is a walk in the park.

Hade jag varit stadsminister hade jag infört FÖRÄLDRARLEDIGHET under tonårsperioden istället. Det är VERKLIGEN då man behöver den

Små barn, små bekymmer.

Barnen är i skolan. Jag måste lägga mig i en timma och sova, för att orka med dagen.

Vi syns lite senare. Är nog lite pms, men känner mig lite överkörd av tonåringar.

Ha, ha, ha med GE? Det finns inte i deras vokabulär.

(Jaaaaaaa det är säkert mitt fel som curlat)

 1. Oj vilken full rulle du har hos dig.. Jag blir bara trött av att läsa ditt tempo och liv. Nu vet jag att kacklet kommer igång… MEN GUD VAD SKÖNT att ha vuxna barn så lugnt och balanserat här hemma…Ja jag vet man har barn hela livet och det har jag också men ni som har vuxna barn som passerat mogen ålder 40 förstår vad jag menar…Om dom ställer till det så hänvisar jag till deras egen plånbok aldrig att jag skulle serva vuxna ungar.

 2. Köp Yale doorman kodlås så håller du koll från appen och varför inte eget larm? Slipper dyra utryckningar. Hoppas det får ordentliga konsekvenser för barnet annars lär det upprepa sig. För din egen skull sätt ner foten och låt barnet betala utryckningskostnaden.

 3. De lär sig mer om de får själva betala för sina misstag… ge fakturan på utryckningen till skäggbarnet…
  lathet o respektlöst… och farligt att lämna dörren öppen med tanke på besöket ni hade sist!!!

  kämpa på <3
  kram o ha en fin dag

 4. Men att larmbolaget inte ringer er innan dom åker ut? Till oss ringer dom om larmet går. Dom börjar med en kod som vi har bestämt, och sen ger vi dom vår motkod, och vi alla vet att vi är behöriga. Och då åker dom ju inte ut till oss om vi förklarar att det är vi själva som har dragit igång larmet

   1. Älskar att läsa din blogg. 🤗😂

    Läggin prioriterat nummer, då ringer det även om mobilen är på ljudlöst. Ex larmfirman, barnen Filip osv. Kram kram

 5. Ja alltså detta med att ha tonåringar är en speciell tid i livet. Man ger hela sig själv men får lite tillbaks.
  Stor kram till dig♥️

 6. Men utryckningskostnaden ska han ju självklart själv stå för! Då lär det garanterat inte hända igen! 💪🏻
  Har han inte dom pengarna själv, då får han betala av till er.

 7. Jag håller med dig, lite sömn på helger när det ska kollar av nycklar , tider, dörrar mm. Men för dig tillkommer det småbarn och hundar !Du är fantastisk ❤️

 8. Inte roligt när killarna inte gör som du sager. De kanske inte gör det med flit -> ungdomarnas dåliga minne /jag bryr mig inte – attityd – och det finns alltid någon annan som fixar det :). Killarna kommer säkert ihåg det till nästa gång om de själv hamnar att betala larmgubben.

  Stå på dig 🙂

  Din blogg är absolut bäst!!

 9. I hear you! Små barn är ingenting mot de stora, har samma issues som du och o r k a r inte !!!! Man måste få sova någon gång som förälder, först småbarnsåren och sedan tonåren, blir faan galen. Ska lägga in mig själv på sovrehab. Har dessutom ingen pappa att skicka dem till 🙁

  Hoppas du får sova en stund.
  <3<3<3<3<3

   1. Så är det verkligen!!!
    Jag kom ihåg när barnen va små och man hörde det och tyckte folk va helt skruvade, men det är så sant!
    Då va största problemen bra skor, löss på förskolan, hitta bra blöjor typ och nu hahaha, jag hade bytt på en femöring🤣

 10. Jag känner också igen tonårsproblematiken. Man vränger ut och in på sig och får slap in The face. Jag har ganska hårda regler men ibland får man banne mig spader ändå. Jag tycker det är viktigt att de får lära sig att man inte är en disktrasa som plockas upp vid behov. Ibland sover jag över hos en kompis några dar. Då jäklar får de känna på hur det är att fixa allt. Bra att du får lite avlastning. Det behöver vi alla ibland. ❤️

 11. Tänkte när mina kids blev tonåringar att det far attans så mycket svårare att få till det med gubben 😉 än när de var små. Tonåringar lägger sig aldrig, är överallt med små kids så sätt de framför en film och så har du en och en halv timme på dig 😉 Sista ungen kom till när det var disneyklubben på tv =D =D . Några år sedan Kram

 12. Jag vill inte strö salt i dina sår men vår 12-åring sköter larm på och av galant så nog torde skäggbarnet kunna lära sig detsamma. Han är inte så sjysst mot övriga familjen. Låt honom betala notan själv så blir det kanske bättre med minnet också.

  Hoppas du får sova i natt <3

  1. Strö salt? Tycker jag inte du gör. Någonstans har uppfostran gått fel för så som han verkar betee sig gör man inte! Antar hon menar den äldste när hon skriver skäggbarn. Vad är han? Över 20 väl? Hade aldrig någonsin accepterat ett sånt beteende han verkar ha, nonchalant och aningen drygt. Givetvis skulle han få betala för det. Om han gör så bra musik borde han tjäna en peng. Eller realityserie har han väl? Han är ju vuxen!! Så skärpning för han e ju bara pinsam.

 13. Det är inte ditt fel!! Tonåringar är ett släkte för sig.. Hade inte huvudet suttit fast på kroppen hade det trillat av. Jag blir galen av oro, tjat, och att jag flera gånger om dagen tappar det. Men min älsta är nu 22 år NU har det ordnat till sig. Nu har jag bara 4 till. Ge mig styrka!!

 14. Vill du ha någon förändring så måste du låta honom betala.
  Annars finns det ju ingen anledning för honom att ändra sig.
  Att inte ens stänga bakdörren efter er påhälsning??

 15. Jag har två döttrar 19 o 21 som fortfarande bor hemma. Den som jobbar får betala en liten slant till hushållet men det är oftast inte pengarna som är det störiga utan att JAG som mamma ska komma ihåg allt som gäller dem, resten av bonusfamiljen, hus, hem och jobb…men ber jag dem om EN enda liten tjänst så går det minsann i igenom ena örat och ut igenom andra. 🤔😳 Då bli jag regelrätt en surmule!! ☹️ Puss på dig Maggan och kämpa på! Precis som alla vi andra förvirrade mammor här på jorden! 🤗

 16. Omg! Jag hade fått låsas in på närmaste psykakut inom en vecka om jag varit i dina skor.. Får du någonsin lugn och ro? Bara vara? Du måste ha ett tålamod av stål alltså med tanke på allt du beskriver!! Jag går i taket om mina lämnar kvällsfikat framme när jag precis har städat eller tar en ny handduk till varje dusch🤬😅 Då blire hårda bandage 💪🏽😆

 17. Konsekvens av handling precis som andra skriver. Det som du orsakar får du städa upp likadant gäller för andra speciellt i tonåren när de tror att man har svängdörrar o obegränsad ekonomi.
  Tonårsledighet borde införas…heja dig för statsminister du får min röst👍

 18. Men är barnen uppe mitt i natten mitt i veckan? Har dom inte skola/jobb? Helg hade ju inte varit konstigt.
  Nä jag hade aldrig pallat detta när man ska upp o jobba och andra barn som behöver sova. Är dom ute o springermitt i natten så lite ansvar får dom ju ta o åtminstone stänga dörr och låta andra få sova.
  Hoppas du får sova nu ett par veckor.

 19. Hej fina 😃 Bara älskar dig och din blogg 😃🙌🏽
  Undrar vilket smink du använder till ögonen? Märke och färg?
  Du är så snygg ❤️

 20. Åh herre….har själv två tonårsflickor samt mindre pojk. Men de stora alltså. De suger LIVET ur en alltså. Lata egoister rätt av… helt hänsynslösa, babblar i telefon mitt i natten, svinar ner överallt å är högljudda. *rys*

  Ja de som gnäller över små barn. Haha! Vänta bara ( å ja de flesta tonåringar blir såhär inte bara ” ouppfostrade”)

 21. Dessa ljuvliga skäggpojkar kan göra en skvatt galen. 🥴 världen befolkas av mig mig mig mig mig å möjligtvis min mamma som alltid reder upp allt jag lyckas hitta på!! Han ska givetvis stå för notan själv efter pådraget inatt, själv göra själva ha i detta fallet blir det betala 😉 hepp hepp å pepp pepp för fortsatt nya tag ❤️

 22. Håller med dej! Föräldrar ledighet behövs verkligen när man har tonåringar! Lyllo dej som kan sova en stund på dagen här är det dax o gå upp till jobbet kl 06 varje dag😴

 23. Grrr för skäggbarn, igenkänningsfaktor på det… ett par tonårsflickor på det så har det inte blivit mycket sömn på några år. O så får man till svar att ” du behöver väl inte bry dig” nä visst, tjoflöjt att man inte skulle bry sig. Heja dej!!

 24. Ni som har små oskyldiga småbarn med gyllene änglavingar: Vänta bara… när de blir tonåringar så blir de som gangstrar som terroriserar familjen 24/7/365 🙂

  1. Nej så är det verkligen inte! Då har ni nog haft otur. Finns skötsamma tonåringar som tar ansvar också vilket jag tror dom flesta gör.
   Sen kan jag inte svara för hur det ser ut i stora städer, där kanske det ser annorlunda ut.
   Sunt förnuft har även ungdomar.

   1. Blir som gangsters? Nä, inte mina. Förstår att du kryddar lite men håller med Eva att det finns då många bra ungdomar. Maggans lance (tar för givet) att de är han) verkar ju inte vara så värst snäll:/

 25. Släng ut honom. Finns inte i bilden att man ”glömmer” att stänga dörren. Så dum och nonchalant så kan han bo för sig själv. Ta ifrån nyckel och han får vara i huset när du är hemma. Det där är ett beteende som måste kosta en hel del för honom. Fy f@n så irriterad jag blir över den totala respektlösheten han visar mot dig. Han borde skämmas ögonen ur sig men antar att han inte har förstånd för det.

 26. Kan rekommendera Yale doorman också – ställt in vårat lås så det låser automatiskt efter 30 sekunder! Förutsatt att dörren är stängd då 😂 i annat fall larmat det. Hårda ord från en del – tyvärr är ju tonårsperioden sådan – huvudet är inte alltid med. Visst man kan vara sträng men ibland behövs lite medkänsla också. Det värsta är alla sena hämtningar när man inte vill att de skall lulla omkring på stan ensamma (eget val jag vet). Till detta tillkommer ju utgång på vardagskvällar men men snart flyttar de och då saknar man det (tror jag)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..