Sanna och Sophie, riva till en skouning och veganskt dun

Öppet hus i skolan.

-Filip DU FÅR ÅKA!! Inga diskussioner nu. Bara att stiga upp!

(Gäller att säga det med auktoritet och säkerhet på rösten. Nästan lite attack)

-JAG har gjort det här treeeeeeee gånger meeeeeer än dig Fejlip. I barnpoäng och i sömnlösa, trista kvartssamtal, öppethus, springmasktimmar, och snortork så står det 5-2

Stackarn lommade iväg med Charlie i hasorna.

-Jau, jau Magdalääjna! Absolout!! Självklart är de min touuur!

Så här ligger vi kvar i sängen! Varma och gosiga! Tittar på tecknat och läser en hög skvallertidningar i raggsockor med en kaffe…

Vilken härlig morgon. Varmt och gööddigt! (Som Filip hade sagt) Brasan sprakar och jag får ”kvalitetstid” med Louie

Och vad härligt för Filip?? Får mysa med Charlie, 500 hundra andra ungar och föräldrar i skolan. Jag är verkligen en generös partner och mamma

Insåg att jag inte har en aning om vem någon är längre. Bönder, youtube’are, knull-tv-ungdomar…

Jag känner att jag måste vara lite påläst, så jag vet vad mina ungar lyssnar, och tittar på. (Trodde faktiskt ALDRIG att jag skulle hamna här)

Sanna Nielsen på HAMBURGERBÖRS igår. VILKEN JÄKLA PIPA!! Fantastisk kvinna! Som hon själv säger. Vanligt, fast ovanligt bra.

De flesta i gänget var samlade… Såååååå kul att få fira SOPHIE 40 till härlig musik, skratt, vänner och god mat.

Älskar dig SOPHIE!!! Tack för år av vänskap! Inga baktankar, inga agendor. Vår vänskap är ren kärlek! Ärlighet! Rätt-fram-het, mycket skratt, trofasthet och tiga är silver, tala är guld. Vi håller alltid varandra bakom ryggen och jag skulle stånga mig blodig för din skull. Älskar dig mer än livet.

Jag körde bil igårkväll,

Hundarna var hemma och höll Barbro lite sällskap i stan. Tur var väl det. Efter showen fick vi jaga tonåringar i city. Jäkla sketungar!! Små lismande giftormar som tar varje chans till att busa

Brasklapp: Nej Barbro kan självklart inte gå ut och rasta hundarna, jag rastar dem en längre stund innan jag lämnar dem. Sen klarar de sig tills jag kommer tillbaks. Barbro får sällskap och hundarna slipper vara själva)

När vi var hemma strax efter 00, la jag mig på soffan åt ostbågar, och tittade på två avsnitt ”vår tid är nu”

Med stor sannolikhet ramlar lance in vid o5.

Måste ”klocka” sketkorvarna, annars kan jag inte sova. Mardrömmen är att sängarna är tomma på morgonen när jag vaknar, OCH två uniformerade män knackar på dörren vid tio. Panikångesten växer i bröstet bara jag tänker på det.

VI har en ny ”regel” här hemma. För att JAG/ALLA ska må bättre. INGET spring efter 01/ då måste man sova hos Magnus. (FAST, det brukar aldrig hållas i verkligheten….)

Så då blir jag ÄNNU oroligare hehe och vågar inte låsa dörren, utifall jag låser it någon i kylan, som fryser ihjäl hehe

Brasklapp: självklart vet jag att man kan gömma en nyckel. MEN känner inte för att hela Sverige ska behöva informeras om det i en blogg

Surikat?

Nu är det dags att stiga upp ur det konstgjorda och veganska duntäcket, nu ska vi på kalas-lunch.

Love you guys! ❤️ Ni Rockar min värld❤️

  1. Förmodligen har dom egna nycklar! Men det var inget mina ungar hade med sig ut om nätterna ute på stan.
   Är väl inget konstigt med det!!

 1. Tack för du delar med dig av ert liv på ett så härligt sätt. Läser varje dag och uppskattar din blogg MYCKET! Ha en riktigt mysig lördag! ❤️

 2. Eftersom du och de dina gillade min fiskgryta. ❤️ Så bjuder jag på ett annat juvligt vardagsrecept som ungarna här är tokiga i. Hacka bacon eller köp färdighackat. Stek och pudra över vetemjöl. Späd med mjölk och en skvätt grädde tills du får en såsig konsistens. Häv i en näve hackad inlagd gurka och lite av spadet tills det smakar lite syrligt (inget slår Mor Annas inlagda gurka). Koka upp. Klart. Servera med ris eller pasta eller potatismos och en morotssallad. Skit gott! Kram och ha en fin helg.

 3. Skaffa Yale doorman kodlås så ser du också i appen vem som går in och ut och när. Bästa vi har gjort och städerskan har egen kod och vi alla har varsin.

  1. Vi har också Yale doorman. Skönt slippa nycklar till alla. Däremot krånglade det vid installationen av ny dörr, så när tempen sjönk till -15-20 gr utomhus, så gick det inte att öppna dörren. Fick använda en annan dörr.
   Vi hade hit montören fler ggr, men han fick inte till det.
   Funkat bra hela varma delen av året. Men vid första kölden i höstas blev det samma strul. Då gav vi upp o kontaktade låsfirman. Han fick till det, nu funkar det klockrent. Men irriterande att tjorva på så när man lejt hantverkare. Att betala för montörers okunskap.

   Vi har 4 tonåringar som kommer och går mitt i natten. Jag klarar inte vara vaken tills alla är hemma. De har frihet under ansvar. Orolig är man ibland förstås, men jag är trygg med var de vistas. Många böner stiger till Gud att de blir bevarade, Tror och litar på att vår himmelske Fader är med dem och oss alla. Kram 🙏❤️

   1. Konstigt. Vi bor i norra norrbotten och här har der varit mellan 25-40 grader kallt under några veckor och vårt kodlås har funkat klockrent.

    1. Vi bor också i Norrbotten, och ja, kallt här för jämnan..
     Nu i vinter funkar låset klockrent, men det behövdes en genomgång från låsmontören.
     Trist bara att vi ska behöva stå för notan för att dörrhantverkaren tydligen inte kunde sin sak.
     Men kodlås är toppen!

 4. Underbara människa!♥️ Älskar att läsa om ditt liv och din dag. Så härligt att se att man inte är själv om allt kaos, ångest och härligheter♥️
  Puss på dig😘

 5. 🤭 om jag har en tråkig deppig dag kan jag alltid läsa dina inlägg det slutar nästan alltid med att jag skratta.
  Är Du Lika Galen I Verkligheten? Måste säga att jag troligen har blivit kär i dig

 6. Lööööve your blogg Magdalena 🙂 Har nästan blivit en daglig ”rutin” att gå in och läsa din blogg! Härligt med igenkänning från livet som det faktiskt är! Glädje, kaos, oro och en jävla massa pusslande hit å dit 😉 Ha en fin helg <3

 7. Wow säger jag bara vilken kvinna. Tycker mycket om dig trots att jag inte känner mig trodde aldrig att man skulle tycka om
  Något på det visset. Kraaaammmmmmm finnnnaaaaaa Blogg kärlek 😍😍

 8. Heja underbara kvinna du gör min dag, så bra blogg rolig och ärlig. Fortsätt med spontanbloggen ingen får svärta ner dig.😍

 9. Hurra för veganskt täcke! Sen jag såg de fruktansvärda filmerna på gäss som blev plockade levande har jag bojkottat allt dun. Bojkotter nu också skinn, ull, mohair, meriono och såklart päls. Dessa industrier är lika grymma mot djuren.

  1. Använder Ölandsull renskinn och renläder samt skinn från får mård och get med gott samvete. En dunjacka har jag också

 10. Usch,förstår precis hur orolig du känner dig. Det är olidligt att ligga och vänta på att ungdomarna ska komma hem. Om de inte kommer hem avtalad tid är det kanske på plats med lite good old hemma-arrest?

 11. Hej
  jag vi har också kodlås. Det bästa som finns! Vi har det ihopkopplat med vårt larm. Kan öppna till folk på distans, städerskan har egen kod, jag får notiser när barnen öppnar (och man kan se vilket barn) mm. Det är suveränt. Vi har aldrig haft strul med våra. Vi har bytt på alla våra dörrar nu. Förvisso bor vi i Skåne men vi har haft det kallt här också och då har det inte krånglat.
  Man behöver aldrig vara orolig att någon blir utelåst etc. Vi har vårt lås satt så att varje gång dörren stängs så går låset i. Då vet man att ytterdörren är låst alltid. Man kan också välja att man måste trycka på en knapp för att låset ska låsa sig men då ska man komma ihåg det också…

  Tycker du är underbar som visar din vardag och alla positiva och negativa sidor med livet. Härligt. Synd bara att så många har så mycket dåligt att säga i bloggen emellanåt. Fattar inte vad de sysslar med. Läs inte bloggen om den stör er. Det är ju så simpelt att fatta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..