Julafton 2018

Kl är 11, ligger i ett nystädat hus. Det är tyst, tv4-nyheterna mumlar i bakgrunden. Kaffe och två STORA killar i sängen haha

Städade upp här igårkväll, Magnus och pojkarna ska bo här i huset med hundarna när vi är i Skåne och i Schweiz. De ska fira nyår här och passa huset.

Min uppesittarkväll firade jag med Barbro (min äldre vännina)

Filip åkte till Skåne med de små killarna och Magnus hade de stora killarna.

Det är Barbros födelsedag på julafton. Så jag tänkte klämma in så mycket firande för så många som möjligt på julafton.

Barbros man ligger nästan begravd bredvid Isak. Så vi började morgonen med tomtegröt, skinkmackor, och kaffe, sen åkte vi ner på Djurgården med ljus och röda rosor och hälsade på både Isak och Rolf

En fika på Fältöversten och inhandling av de sista klapparna. Sen lämnade jag Barbro, och hämtade upp pojkarna i Solna

Vi körde hem till mamma och Gunnar där Hannah väntade

Vi facetimade med Filip och småkillarna.

NEJ! Till dig som bara väntar på att få klanka ner och tala om för mig vilken dålig mamma jag är, som lämnar mina små. Vi firar julen med VÅRA traditioner. Mina stora pojkar vill vara i Stockholm med sin pappa, jag vill vara med min mamma, OCH Filip med sin familj och sin gamla mamma Carin i Skåne. VÅRAT VAL, vår liv. Och VI ÄLSKAR upplägget

Julmusik och god mat. Prat runt bordet, Gunnar läste julevangeliet.

Jul på riktigt har ingen större ” betydelse” för mig. En anledning att samlas och umgås (borde man gör lite oftare)

Lilla Sigge stannar med Magnus killarna och Sten. Drago fick följa med Emilia till hennes föräldrar i Sundsvall (De älskar honom)

Det hade blivit för magstarkt för Magnus med alla tre hundarna och tonåringar över nyår

Alltså Sigge och Sten! Kopior och lika mysiga. Riktiga Bill och Bull haha

Skillnaden? Sten har vita strumpor fram, och Sigge svarta

Mätt så magen spricker. Nu ska jag ut i garaget och leta fram skidkläder. Sen till NK med mamma och syrran.

Bromma flyg vid 18 och ner till pojkarna…

Hade jag fått välja så hade jag nog legat kvar i vårat tysta och vackra hus i en dag till och bara sovit

Syns senare vänner!!!❤️

 1. God fortsättning jag tycker det är fantastiskt av er att göra som ni själva vill 😍❤ varför flänga och fara och riskera att det bara blir tok. På detta sätt får ni fira mera och njuta av alla och allt. Vår familj har också alltid gjort som var och en vill själv. Ha det fint ❤

 2. Jag tycker det verkar vara ett perfekt upplägg, dina stora barn får lite egentid med dig och dom små får det med sin pappa.
  Ibland krånglar man till livet så mycket i onödan.

 3. Alla firar som de vill och passar dem så klart. ❤️ Hur gick det med fina Barbro och lägenheten? Tror att vi är många som vill veta. Barbro har vandrat rakt in i våra hjärtan. ❤️

 4. Ja,hur har det gått med Barbro? Kunde ni hjälpa henne? Det var som någon skrev innan hon har gått rakt in i våra hjärtan.
  God fortsättning och Gott Nytt År.

  1. Jag kan lova dig Eva, jag sviker inte mina vänner eller löften. Tyvärr hade jag velat ha fler timmar på dygnet…😫😫
   Jag tror att jag lyckas göra alla lite glada (men i slutändan blir alla besvikna) för man kan inte finnas till 24/7 ❤️❤️😫

 5. God fortsättning ! Tycker ni gör helt rätt med firandet, man ska göra det som känns bäst för ens familj såklart , julen består ju också av flera dagar. Ha det gott 🎅🤶🎄

 6. Så fint att lilla Barbro fick uppesittarkväll och tur till nära och kära på kyrkogård; förstår inte hur du hinner men du är som Pippi skapar alldeles egna traditioner;)

 7. Så viktigt med ett upplägg som alla trivs med! Allt för många springer runt och stressar sig sönder och samman för att göra Alla till lags. Det har vi slutat med. Vi har också hittat vårt upplägg. Vi firar var och en med sin familj (vi har stora barn och gamla föräldrar) och så hörs vi på telefon. Ingen orkar stora kalas längre. Herre gud var och en gör väl på sitt vis. Ett år sket vi helt i julen och gav alla pengar som gått åt till julmat och julklappar till uteliggarverksamhet. Ingen av oss har haft en bättre jul än den! Nä. Nu har jag blivit så gammal så nu gör jag som jag vill och jag skiter ödmjukast i vad andra tycker. Hela jäkla julen är ändå bara en överkonsumtion av prylar som ingen behöver. Så jag tycker också du kunde blivit kvar i sängen. Det är då sannerligen inte för ofta som Magdalena bara har date med Magdalena. God fortsättning och fortsätt köra ditt race. Kram

  1. Håller helt med i allt! Det man väljer att göra är såklart det dom passar ens familj bäst😊
   Den här nyår tar vi hunden med oss och tar in på hotell, just för att vi vill👍🏻 Barnen är stora och är med sina vänner.
   Och date med sig själv är verkligen guld värt.

 8. God fortsättning!! Du är en förebild när det handlar om att bry sig om. Trots allt som varit med ditt ex så kan ni i dag umgås och hjälpa varandra. Och era respektive är ok med det. Så jäkla strongt…där går barnen före allt annat. Jag hoppas du får en bra resa och ett Gott Nytt År!

 9. Det är vad kärlek är ❤️ Tycker mycket om din blogg🙌🏻 Må gott och önskar en fortsatt god jul och gott slut 🎄⭐️❤️

 10. Toppen upplägg på er Jul så smart 👌🏻jag och mannen har hela min familj här på Julafton och idag är det med svärmor/svärfar/svägerska med familj men jag hoppade och stannade hemma själv i lugnet så skönt jag hinner spela spel och tjata med dem andra dagar om året nu satt jag mig först, gillades det av alla säkert inte men det skiter jag i😝 G O D J U L fina du 🎅🏻🎄☃️❄️❣️

 11. Först när man läste att ni firat på varsitt håll – så tänkte jag varför?
  Men när man tänker till så har dina storas
  Önskan lika stor roll som dina små.
  Och jag tycker ni gjorde rätt. De små får lika mycket kärlek och skoj utan dig. Jag tycker ni är en inspirerande familj som
  Vågar utmana HUR DET BORDE vara. Och många mår dåligt i just HUR DET BORDE vara konstellationen. Tänk om vi alla levde efter HUR VI VILL det ska vara?
  Kram på dig!

 12. Sigge & Sten, gullisar vilket radarpar😍😄❤️Vilket bra upplägg ni har i familjen med jul och en eloge till dig som fixar och trixar så att alla ska vara nöjda, du är en fantastisk mamma ❤️

  1. Jag har har full koll på Barbro… hon är nyklippt, vi har shoppat, och löst det vi tillfälligt ska lösa.
   Med tanke på hot, elaka kommentarer mm så kommer jag inte skriva om allt… vi jobbar på det. Och den ”unga mannen” är väldigt medgörlig👍👍

 13. Du är en förebild! Man ska göra precis så som man själv och sin familj mår bäst av, strunta i vad andra tycker, det finns inget rätt eller fel!
  God fortsättning!
  Kram Jessica❤

 14. Hur fan hann du till tåget 18:23!!!?? Bam

  Sitter här med bäbis o avis på din tåg resa…soooova 4 timmar, vilken dröm
  Haha

  God jul!

 15. Vilket bra upplägg. Jag och min pojkvän firar inte heller julen tillsammans. Jag firar hos mina föräldrar i Sverige och min pojkvän hos sina i England och så kommer jag att göra så länge mina föräldrar lever, det är dessutom ett perfekt tillfälle att träffa mina två bröder (vi bor alla i olika länder). Ingen av oss har något behov av att sitta och hålla handen non-stop.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..