Brev från Oscars pappa Göran

Till Magdalena och alla hennes läsare

Tiden för min son rinner iväg, därför ställde jag frågan till Magdalena om hon skulle kunna tänka sig att visa sin empatiska och godhjärtade sida genom att uppmärksamma Oscars sjukdom och resa i sina medier så att vi kan samla in pengar till fortsatta behandlingar för vår sons tillfrisknande. Tala om glädje och tacksamhet när hon gjorde det här på sin sida!

Magdalena bad mig berätta för er med mina egna ord vad som hänt med min son, Oscar. Kort sagt så vändes livet upp och ner och blev fullständig mardröm för oss alla. Vi fick beskedet att vår Oscar, 13 år, hade ungefär 9 månader kvar att leva när han diagnostiserades den 15 december 2017 med en aggressiv snabbväxande hjärntumör DIPG (DIPG – Diffust Pons Gliom). Denna fruktansvärda sjukdom som bara drabbar en handfull barn i Sverige varje år. Det finns inte några behandlingsmetoder i Sverige eller Europa. För att rädda Oscar sökte vi med ljus och lykta efter alternativa behandlingar runt om i världen. Vi fann den i México. Under ett år har han behandlats framgångsrikt med erkända medicinska metoder och godkända preparat. Vi är inte i mål ännu.

Oscar 5 2016-10-30 006

Problemet är att vi behöver mer hjälp till vår donationskampanj vi har till förmån för Oscars behandlingar som kostar oss ca 150 000 kr var 3:e vecka. Det är en enorm summa för vilken familj som helst.

Oscars liv är handlar alltså om pengar, och det ska inget barns liv värderas i. Tyvärr har vi inga ekonomiska stöd via de svenska myndigheterna, utan Oscars liv hänger på vår envishet och engagemang och alla andra fantastiska människor i vår omgivning som funnit kärlek och tro till vår sjuka son.

Det behövs så mycket mer. Oscar är fortfarande sjuk och behöver så mycket mer hjälp. Vår familj är otroligt tacksamma för all hjälp vi kan få och har fått med att uppmärksamma Oscar så vi kan fortsätta att behandla honom. Vi har full respekt om inte alla har möjlighet att hjälpa, men jag gör allt i min värld för min sons skull.

Tack för att Du Magdalena velat hjälpa oss i vår kärleksfulla kamp för vår son. Och tack till Dig som läsare som också valt att stötta vår Oscar. Det finns inte ord som kan bekräfta hur tacksamma vi är. Om ni hade sett det jag ser i Oscars ögon varenda gång jag berättar att vi får fler chanser till behandling tack vare donationer, då hade du också fortsatt att kämpa, dygnet runt.

Med all kärlek och tacksamhet
Pappa Göran

Du når mig på goran.sajland@outlook.com eller 070 62 65478.

Swish 070 62 65478

Se mer:
https://www.gofundme.com/save-oscar-sajland
www.saveoscarsajland.com
Facebook: Sök #saveoscarsajland

 1. Knyter sig i magen på mig när jag läser😰 Har själv en son som är 14 år…
  fan alltså.. när barnen drabbas! Svischar såklart o ber till högre makter att er pojke får all behandling som finns och att han får må så bra som möjligt under tiden!!

    1. Vad är det för fel på att helt enkelt stava rätt? Varför göra om ett vanligt engelskt ord till nån tyskvariant som ingen app heter. Har man barn bör man kunna stava. Hjälp med läxor?

     1. Vad är det för fel med lite jävla folkvett, alla kanske inte kan stava!? Och varför tar du dig rätten att tillrättavisa!!
      Ät lite flera pepparkakor och säg ett snällt ord istället för att gnälla…
      God Jul!!

     2. Bloggen idag handlar om att hjälpa en pojke..svårt sjuk! Inte att hjälpa barn med stavningen. Skäms alla som inte fattar det! Skäms!!

     3. Att jag ens ödslar min tid på att kommentera M inlägg, säkert kommer det många stavfel och annat kul men det bjuder jag på. Precis som andra här skriver så finns det faktiskt folk som har dyslexi, stressade så de snubblar på bokstäverna eller som jag som har en Greger (min obotliga elakartade hjärntumör har jag döpt till Greger för det är lättare att säga ett namn än ordet cancer). Jag har tappat stavning, ord och uttal… men vem bryr sig… JAG LEVER (än så länge) så snälla sluta vara språkpoliser och skicka lite pengar till denna grabb istället ❤️
      Kämpa, kriga och ge inte upp Oscar!

   1. Härligt K att du klagar på stavning när du själv har ett mellanslag innan två frågetecken. (Alltid ett eller tre skiljetecken. Aldrig två)

    1. Hoppas du dör en långsam och plågsam död din äckliga människa. Hade velat slå in skallen på dig, sparka dig blodig, slå sönder tänderna på dig. Om jag bara hade vetat vem du var hade jag sökt upp dig och slsfor sönder dig din vidriga människa. Gör oss alla en tjänst, ta livet av dig så slipper samhället djur som dig. Önskar att du dig nu på sekunden. Vem du än är så är du inte värd något. En äcklig människa som skojar på sjuka barns bekostnad är inte värd något. Dö dö dö. Snälla häng dig, kasta dig framför tåget, själv tabletter eller vad som helst. Bara du dör.

     Nikki

     1. Men snälla lille vän, har du inget viktigare för dig än att sitta och gnälla om ett ort är rätt eller felstavat?! Vad ensam du måste vara. Jvla dumhuvud som ens har mage att skriva en så korkad kommentar när det handlar om en sjuk pojke.

      Gå och skaffa hjälp så DU kan bli mer empatisk. Det är sådana som dig som vi inte behöver fler av i samhället!

     2. Maria, tycker du att Bo va trevligare eller vad? Förstår inte riktigt vart du vill komma med din kommentar.

      Läs igen så ser du varför Klara skrev som hon gjorde!

      Bra Klara att du är en av dem som förstår att man inte ska bry sig om stavning! Finns viktigare saker att lägga sin energi på.

     3. Svar till X jag har inte kommenterar Klaras kommentar överhuvudtaget. Jag var lite ”spydig” mot Bo vilket du tydligen inte förstod.
      Nu lägger jag ner denna meningslösa diskussion.

   1. Bo, det blir så otroligt pinsamt när du rättar någon annan och själv skriver fel. Det ska inte vara stor bokstav när du gör ett verb av substantivet Swish. Det heter då alltså att swisha. Kasta sten i glashus osv…

 2. Fy fan, vad trött jag blir! Här handlar inlägget om en cancersjuk pojke och folk sitter och kommenterar STAVNING??? Jag är också en språkpolis, men jag har förnuftet i behåll vilket gör att jag väljer mina tillfällen att rätta folk!

  All lycka och kärlek till Oscar och hans familj.

  1. Bra! Det finns tillfällen och det finns tillfällen. Bra att du är så klok och vet när det är rätt tillfälle att ta saker och ting. Hoppas det smittar av sig.

 3. Oj vilka tråkiga kommentarer om stavning. Skicka lite pengar och hjälp familjen i stället! Jag har jobbat många år som korrekturläsare och rättat t.ex lagtexter, men när jag läser/kommenterar bloggar struntar jag högaktningsfullt i stavningen. Förstår man vad som menas är det ok. Och förstår man inte, har man ofta helt andra problem än läsförståelse att brottas med.

 4. Maggan kan du inte be dina blogg vänner även dom lägga ut detta inlägg. Det är bra om det når så många som möjligt tänker jag.
  Ska absolut swisha igen.❤️

 5. Min 15 -årige son Noah gick för 2 år sedan bort i samma tumör som Oscar.
  Livet blir aldrig mer detsamma för våran familj och att mista ett barn ska ingen behöva göra.
  Så tack Magdalena för att du delar Oscars kamp så han får chansen att leva och att pengar inte blir ett hinder. Kom ihåg att varje krona räknas.
  kram från Noahs mamma

 6. Självklart ska vi skänka pengar för att rädda liv💜
  Tack Maggan för att du är fantastisk och rolig att följa och verkligen bjuder in dina följare i ditt liv😀

 7. Svar till X jag har inte kommenterar Klaras kommentar överhuvudtaget. Jag var lite ”spydig” mot Bo vilket du tydligen inte förstod.
  Nu lägger jag ner denna meningslösa diskussion.

 8. Snälla kan vi ta bort alla kommentarer om felskrivningar och fokusera på det viktiga här istället. Nu swishar vi och ger hjälper Oscar i hans kamp mot cancer!

 9. Swischat! Med glädje. Hellre lite än ingenting! Ni har säkert redan koll på det här, men jag vill tipsa om att söka olika fonder/ stipendier. Gå in på http://www.stipendier.se, gör en anmälan (kostar typ 250 kr), så får ni en lista på stipendier som kan passa er. Det finns galna mängder kapital i många fonder och jag är övertygad om att ni skulle möta kraven för några av dem. Tror de hundralapparna kan vara en gynnsam investering. Om ni inte är sugna så googla efter fonder och sök på! Hellre för mycket än för lite. Lycka till!! Kommer tänka på er och hoppas så mycket att allt kommer gå bra för er och Oscar.

 10. Goa Magda.. julen närmar sig med storm steg en tid då man vill va med alla man älskar och håller av, även de som gått som befinner sig på andra sidan. Det är en tid då man önskar man hade alla hos sig å ångrar att man inte sa si eller så under livetstid.. det smärtar men de som vi tänker på är det och hör och ser allt vi tänker och säger även fast ingen just då svarar. Jag beundrar dig fruktansvärt mkt sån rolig, vacker, duktig, driven och färgsprakande mor. Bjuder på ett liv å ärligt visar att barnen lika gärna nöjer sig med pulvermos som hummer. Så fint. Hundar som gör hyss och som man vill mörda ibland. Känner igen mig du förgyller mina dagar. Så fint. Starkt å skinn på näsan å snygg i vad som. Du äger. Önskar jag hade en Magda med familj i mitt liv. Många kramar te dig fr Värmland. Ps ingen kommer fan ihåg en fegis👍👍💪💪

 11. Swishat, hoppas alla som kan swishar den summan dom har råd att avvara, som mamma brister hjärtat. alla lyckönskningar till familjen för att detta kommer sluta lyckligt.

 12. Fruktansvärt. Men kliniken i Mexico är kvacksalvare. Det finns inget botemedel, det enda som sker är att kliniken blir rik på desperata människor och sjuka barn. Falskt hopp när människor är som mest sårbara. Oansvarigt att elda på detta.

   1. Det finns ingen som överlevt denna typ av cancer. Vill man hjälpa skänker man pengar till forskning som barncancer fonden, dana farber i Boston, John Hopkins etc. inte till privatpersoner som bedriver egen cancer vård via ofta illegala mexikanska kliniker som profitera på människor och barn med terminal cancer och utsätter dom för oändligt mycket lidandet med verkningslösa behandlingar och falska löften.

     1. Jag håller med dig att CI skall knipa igen.
      Jag har följt hur föräldrarna kämpar o även Oscar när han är i Mexico.
      Så varje krona som kommer in ger Oscar chans o leva längre.

    1. CI, kanske har du rätt, kanske har du fel. Det sista som överger människan är hoppet. Någon skall vara den första att överleva en svår sjukdom… När det gäller ens barn så gör man allt för att de ska överleva en svår sjukdom eller efter en svår olycka. Under sker, jag vet, jag är sjäv en av de där som egentligen inte skulle levt idag, då jag som barn, 1961, fick en mycket allvarlig sjukdom som krävde en mycket komplicerad operation och alla tidigare försök till att operera bort den sortens tumör hade misslyckats, alla avled, men jag överlevde. Jag var den första i Europa som överlevde, så jag är ett medicinskt under.
     Min son är ett under. Han var med om en trafikolycka som barn, han fick mycket svåra skallskador o hade minde än 5% chans att överleva och om han mot förmodan skulle överleva så skulle han bli ett kolli. Han överlevde och jag tror inte att någon som inte kände honom innan olyckan skulle märka att han varit så svårt skadad som han var. Så under sker och jag håller alla tummar o tår att det kommer att gå bra för Oscar. Jag hade gjort exakt samma sak, jag hade nog även försökt med cbd-olja som sägs ha botat många cancersjuka. Som sagt, hoppet är det sista som överger en och man skall aldrig ge upp innan man provat alla möjliga utvägar.

 13. Håller helt med CI alla som jobbar inom onkologin vet detta o även Försäkringskassan, därav inget bidrag.
  Förstår föräldrarnas desperation, men tycket samtidigt att det är lite oansvarigt som bloggare att ta in detta.
  Man vet inte vad man medverkar till o utsätter barnet för, men som förälder är man ju desperat o griper alla halmstrån.

  1. Nu har Oscars pappa skrivit till Magdalena o bett henne om att lägga ut detta på sin blogg.
   Jag undrar om du inte gripit efter varje halmstrå för att ditt barn skall bli frisk.
   Jag vet hur dom har kämpat o kämpar för Oscar skall bli frisk.
   Jag hade gjort samma sak om det hade gällt mina barn o även barnbarn.

 14. Åhhh dom gör allt som man kan kärleken övervinner allt och familjen får ljus i förtvivlan. ( Kände det lät som Ernst K. men de finns mycket vi inte förstår)

 15. Hur tråkigt det än är för den drabbade familjen så ger jag inte mina pengar till privatpersoner. Ger istället till organisationer . Det känns mera seriöst.

  1. Jag tycket Oscar är mer värd pengarna än olika organisationer för där äter mycket annat upp pengarna. Oscars föräldrar kämpar för sin son skall bli frisk eftersom behandlingen inte finns i Sverige.

   1. Fast nu är det inte Oscar som får pengarna utan dom går direkt i fickorna på bedragare som utger sig för att kunna bota. Hans föräldrar blir utnyttjade av dessa kliniker på en hänsynslöst sätt. Dessutom inger klinikerna falskt hopp vilket leder till att föräldrar pantsätter sina hus, tar av alla sina besparingar i ett sista desperat försök. Genom att bidra pengar stöder du denna typ av bedrägeri av utländska aktörer. Skänk pengar till seriös forskning som Cancerfonden istället.

    1. Men snälla vilken jävla elak kommentar…har du själv barn??? Skulle du inte göra allt för dina???

     Suck. Behandlingen i Mexico hjälper och fungerar visst!! Läs på innan du skriver såå dumt. Skäms!!!

     1. 1. terminalt sjuka barn utsatts för onödig cancer behandling, extra lidande, långa flygresor, går miste om värdefull tid med familj, syskon och vänner. 2) det finns INGA bevis på att denna behandling fungerar eller förlänger liv, man kan nämligen omöjligen säkert veta hur länge nån skulle ha levt UTAN denna ”behandling” 3) inte ett enda barn med denna typ av har botats 4) de mexikanska ”läkarna” vägrar samarbeta eller vara med i studier tillsammans med internationell cancer expertis (major red flag), de delar inte med sig av protokoll och kan inte generera evidens för sina cancer experiment 4) familjer hamnar i personlig konkurs, syskons bankkonton tömd, hus pantsätts. Vill ni har mer anledningar?

    2. Tyvärr har Cl helt rätt. Det är naturligtvis fruktansvärt tragiskt att denna familj har blivit drabbad av denna typ av cancer men kliniken i Mexico ÄR kvacksalvare. Jag tycker det är bra att sådanna som Cl skriver och förklarar hur det egentligen ligger till. Tack Cl för att du informerar den svenska befolkningen. Sanningen är grym men måste fram.

 16. Mexico är värdsledande med de främsta experterna så det är absolut rätt att gå denna väg.
  En läsning av Factfulness av Hans R i julklapp för att ändra synen på hur världen ser ut idag?
  God jul och var snälla mot varann.
  Swiscchhha lite extra i jul.

 17. Många skriver att de inte tror på de behandlingar som ges i Mexiko. Visst, det kanske inte alls ger dom resultat som föräldrarna hoppas på. Men som mamma skulle jag gjort precis samma sak, jag skulle satsa allt på att få lite hopp! Kämpa på! ❤️❤️

 18. Det är så sjukt tragiskt att läsa att Oscar inte får hjälp här i sitt hemland, sk Sverige, utan måste åka till ett, vad våra politiker kallade, u-land.
  Nästan alla västländer har gått om oss när det gäller välfärd och utbildning. Det är så jävla tragiskt att Oscars föräldrar måste tigga pengar för att få sin son att överleva!
  Hör ni svenskar? En svensk förälder och skattebetalare måste tigga! Fy fan vilket jävla falskt land vi lever i!
  Senaste månaden har det varit några bombdåd, några gängskjutningar och några knivskärningar här och där. För miljarder!
  Inte bara polis, ambulans, kriminalvård, advokater, jurister, psykologer, läkare, all sjukvårdspersonal, brandmän, väktare, vägassistans, tunnelbanepersonal, socionomer, migrationsverket, tolkar, byggnadsarbetare, vägarbetare, skatteverksarbetare, folktandvården, Sveriges Radio, politiker, fn-anställda, EU, UNICEF, Läkareutangränser, Bingolotto, Postkodslotteriet, Cancerfonden, barncancerfonden, Bris, kyrkan som tar hand om illegala, men vem i Sveriges regering bryr sig om Oscar?
  Jävla skitland Sverige är idag!

   1. Exakt! Men varför fattar inte svensken det? Vi som arbetar och betalar skatt önskar ju för hela våra hjärtan ett barn som Oscar ska överleva utan extra privata bidrag från redan överbeskattade skattebetalare. Det borde vara normalt att han får all vård världen kan ge honom? Eller tycker ni läsare att vi ska skicka pengar till IS och andra fientliga organisationer i stället?

    1. Det finns inga ursäkter längre. Svenskarna röstar på utomeuropeiska och därmed så är det kört! Ta på er burkan och tacka immigrationen för det är det ni ville. Eller hur?
     Jag är inte bitter bara realist.
     Ni får ett helvete för era barn, speciellt era döttrar.
     Tack ooch lov att Magda bara har söner.

 19. Jag vill ge mitt stöd till CI, du skriver det som tyvärr behöver komma fram. Vård måste bedrivas på ett vetenskapligt sätt, men många här förstår inte det. Är det verkligen värt ”ALLT” att få lite hopp? Fundera på det lite… Om det hoppet är en lögn, är det värt att utsätta någon för en behandling som personen kanske inte mår bra av? Funnes det en meningsfull behandling för denna hemska sjukdom, skulle givetvis Sverige tillhandahålla den. Anledningen till att man inte gör det, är att det inte finns några belägg för att den hjälper, och i Sverige måste det finnas det, för att man ska utsätta någon för en påfrestande behandling, som också kan riskera att skada.
  Jag känner starkt med Oscar med familj, finns inga ord för vad ni går igenom. Jag vill er absolut inget illa med min kommentar, tycker bara det är fel att stödja en verksamhet som utnyttjar människor som är i en oerhört svår situation. Tusen kramar till er!

  1. Sandy, har du egna barn först å främst? För jag lovar att du hade gjort exakt samma sak o har du barn är det än mer obegripligt:(

   Tänk efter snälla innan du sällar dig till idioter som CI.

   Fy fan rent ut sagt för sådana hjärtlösa kommentarer.

   Älskade Oscar o Göran med familj vi ber för
   dig/er?

   Swishat

 20. Har ni tänkt på att Oscars pappa läser alla era kommentar här inne o blir säkert ledsen.
  Oscar var en handbollsspelare innan han blev sjuk o drabbats av en cancersort som inte går o bota.
  Jag tycker ni skall skämmas ned era negativa kommentarer.
  Snälla Magdalena stäng av kommentars fältet så inte Oscars familj skall behöva läsa tråkiga kommentarer.

  1. Håller med! Ta bort alla tråkiga kommentarer!
   Såklart gör man allt i sin makt för att rädda sitt barn! Barnen är det värdefullaste vi har❤️

  2. Magdalena👋🏼
   Stäng av kommentarsfältet!! Oscars familj ska inte behöva läsa alla elaka påhopp😢
   Ni som sitter på kammaren och vräker ur er all skit! Skäms på ER!!!!
   SWISHAR nu♥️
   God Jul

 21. Vilka är ni? Ni som tycker ni har rätten att ifrågasätta Oscars pappas vädjan om hjälp.
  Stavfelsfacister och ni som på fullt allvar skriver att det Oscars familj tror på är bara falskt.
  Om jag hade kunnat köpt ett extra år till mina barn hade jag gjort det. Om jag hade fått nytt hopp hade jag tagit det. Ni som swichar stor kram till er. Ni som inte swichar har ju det valet också.
  Men ni som är elaka…. Ni har också ett val. Om ni inte håller med Oscars pappa.. Så behöver han inte veta det. Ingen behöver veta det.

  1. 🙏🏻
   Själv hann jag inte göra det som Oscars familj gör eftersom det var över på tre veckor. Men jag hade gett upp allt för att få köpa mig den tiden om det hade gått.
   God Jul Lena, Maggan, Oscar med familj och alla ni andra med ett hjärta ❤️

  2. Absolut! Varje extra dag med sitt barn är en gåva. En (1) sk ensamkommande kostar samhället över en miljon per år. Ge Oscar några miljoner så kanske han får ett extra år som Linnéa. Eller kanske rent utav blir botad. Mirakel kan hända.

 22. Jag swichade igår MEN jag kommer swicha mycket mer ganska snart. Väntar in mer pengar. Pojken är otroligt fin ❤ han kommer att klara detta ❤❤👊❤❤

  Maggan be dina bloggvänner att lägga ut Oscars text på sina bloggar. Tillsammans kan vi hjälpa pojken att bli frisk. Och alla ni som läser detta. VARENDA KR RÄKNAS! Nu hjälpa vi åt. Hade jag varit miljonär idag hade jag betalat hela behandlingen utan att tveka ❤❤❤❤❤❤❤

 23. Hej Magdalena!
  Vart har du tagit vägen? Hoppas verkligen INTE att du är sjuk eller har råkat ut för något trist….
  ÖNSKAR DIG OCH DIN FAMILJ EN RIKTIGT GOD JUL. Kram från en av dina gamla korvar ❤️

 24. Hej Magdalena!
  Vart har du tagit vägen? Hoppas verkligen INTE att du är sjuk eller har råkat ut för något trist….
  ÖNSKAR DIG OCH DIN FAMILJ EN RIKTIGT GOD JUL. Kram från en av dina gamla korvar ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..