Sovmorgon och engelsk frukost…

Sovmorgon till 11.30

Lyxfrukost!!! Måste va en av de bästa födelsedagspresenterna man kan få som mamma

Engelsk frukost och kaffi

Sten och de andra myser på soffan.

Sten är verkligen en karaktär. Nej Drago är inte död. Han är hemma

På måndag ska han till frissan

Fick uppdatering från Italien. De går nog ingen nöd på de här steeekarna 🤣

Älskar Jåååke i bakgrunden.

Varför säger ni skåningar Jåååke och inte Jocke?

(Dagens lilla fundering)

Åter hemma…

Ska tända lite ljus nu och tänka på dem som gått i förväg.

Hade det varit sol ute så hade jag åkt till Isaks, men idag känns det för dystert och deppigt. Jag vill hellre ha honom hos mig i värmen här hemma. Hatar att ”lämna” honom där på kyrkogården när det är fuktigt, blåsigt och kallt. Svårt att förklara känslan jag har i kroppen. Hatar kyrkogårdar. när det är höst..

K5ram på er och hoppas ni får en fin lördag

 1. Jag är uppvuxen mellan Brösarp och Tomelilla och säger Jocke. Jåcke är inget jag känner igen. 😊
  ❤️ Ha en fin dag.

 2. Håller med ang tung energi på kyrkogårdar om hösten i kasst väder. Min änglamamma drog till himlen i februari och jag satte mig just i den spanska solen (som hon älskar) och tänkte på henne 😉 (för övrigt väldigt lik utseendemässigt er vackra godhjärtade mamma Mimmi) Mamma ville kremeras (hon dog i äggstockscancer, 69 år) Känner hennes kärlek och support i mitt hjärta varje dag, men saknar henne något så fruktansvärt:/ Älskar att leva, men jag fruktar inte döden för då vet jag att vi kommer träffas igen;-) Shalom from Barcelona

 3. Konstig fråga om vårt uttal av namn, det är ju liksom inte första gången för stavningen av skånskan är inte som du brukar skriva.
  Skillnad på stockholmska och skånskan och jag föredrar det sista lätt alla gånger.
  Eget påhitt om uttal av Jocke från dig

     1. Urdum kommentar från dig, alla pratar olika i dialekter och alla dialekter har sin charm utan att folk behöver förlöjliga oss skåningar.
      Men ni är väl avundsjuka.

 4. Jag är skåning och jag säger faktiskt Jocke! Haha, kul fundering detdär med olika benämningar på ord. Kanske beror det på vart i skåne man bor?
  Fast det är ju samma som kex eller cheks? lakrits eller lakkritts (haha stavningen där?)

  Skänker värme och kärlek till dig och Isak <3
  Önskar dig en mysig lördag.
  All kärlek! / My

  1. Ha,ha Bengans ”gurkburk” en klassiker! Håller fullständigt med ang dialekter, underbart att höra alla olika från vårt avlånga land. Är själv från Götlaborg och ofta gör man ju sig lustig över vår dialekt och jag tycker bara det är kul och skrattar med, herregud, vad finns det att bli ”kränkt”för där liksom. Nog bara mänkiskor som aldrig varit med om jobbiga saker på riktigt i livet som blir stötta över sånt.

   1. Älskar också dialekter och tycker det ör kul att det bevaras. Älskar Bohusländska vi har här där man ii:ar. Värmländska, göteborgska är ju så härligt. Och dialekten från Skara, Vara är ju skön.

 5. Tack för en bra blogg, du är för härlig.
  Tänker precis som du kring graven nör det är kallt, blåsigt och blött.
  Men jag kommer dock inte att ordna ngn grav till mina föräldrar tex el vill inte ha en själv. Vill inte skapa något dåligt samvete om att någon efterlevande måste dit jämnt o ständigt och rensa ogräs, göra fint, köpa blommor mm.
  Tänker man tänder ljus och minns hemma och kan göra det när som helst och var som helst.
  Ingen kritik i detta inlägg mot dig 🙂

  1. Vi känner samma känslor Maria… jag vill inte heller ha någon grav. Min kropp kan man kasta på soptippen när jag sagt förväl. Jag vill finnas i mina nära och käras tankar….. inga måsten ❤️

 6. Funkade inte för mig att kommentera under Lance vs Livet. Vill bara skriva att jag hoppas du lägger ut de andra avsnitten när de kommer också! 🙂

   1. Reductil fungerar kanon effektivt. Man klarar härda ut när man tar sopporna och rasar i vikt med ingen aptit alls.
    Gick ner 25kg på 4månader.

 7. Alltså vi skåningar säger ju Jocke som det ska uttalas. Jämför med hur man uttalar socka 😊 Man kan ju inte säga som ni 08:or gör ”jucke”. Det är ju oanständigt 😱

 8. Jag tycker personligen att det känns väldigt gammalt och inskränkt att fortfarande göra narr av dialekter. Jag är skånska och har upplevt det en hel del, i synnerhet när jag bodde i Stockholm. Nu bor vi utomlands där alla pratar olika språk med olika brytning och dialekter och det hade blivit väldigt trist stämning och vi skulle göra narr av varandra hela tiden. Idag lever vi i en internationell värld och jag tycker att sånt inte hör hemma där. Just när det gäller dialekter så hör man enormt sällan en skåning göra narr av stockholmska, eller göteborgska för den delen, och också sällan t ex en göteborgare gör narr av skånska. Utan det är främst stockholmare som gör narr av skånskan, av någon anledning, och det känns så himla förlegat och trist.
  För övrigt så läser jag din blogg varje dag och du har ju en skånsk man så jag förstår såklart att du inte vill vara elak osv. Men det blir ändå lite fel kan jag tycka…

  1. Oj. Jag är en skåning som lika ofta som
   Maggan hånar sin skånske man, hånar jag min man stockholmare med en touch av Örebro dialekt. Låter ju så segt och gnälligt.
   Men det är med kärlek och glimten i ögat.

  2. Fast det är ju bara på skoj, inte ”göra narr av”. Jag är urskåning och malmöit, säger absolut inte Jucke som stockholmarna gör, inte laaakrits heller men att ta illa upp för att någon undrar om olikheten i hur man säger…nej så känslig kan man inte vara.

  3. Men sluta ! Folk blir ju kränkta av ALLT snart 😝 -Dialekter är ju kul ! ❤️
   Jag är stolt värmlänning , fast vi låter som värsta” bönra” på tv 😅
   Man måste kunna bjuda på sig själv ibland 🙏

   1. Absolut – dialketer är kul och det är skoj att skoja med vänner som är med på skämten. I synnerhet om alla skojar med varandra. Som jag skrev så bor vi i en internationell miljö där man pratar olika språk med varann, med helt olika accenter mm och det är ingen som skulle få för sig att bli kränkt om någon härmas. Men – grejjen är att ingen härmas, det är liksom det är är själv kärnan. När någon från stockholm ständigt härmar skånsk dialekt går det ju liksom från att vara ett kärleksfullt skämt till något annat. Men kränkt kan jag inte säga att man blir, snarare att det känns väldigt… gammalt och icke-kul.

 9. Haha 😂 vet inte hur många som trott morsans sambo hetat Åke 😂😂 han lika oförstående hur de kan få Jocke till Åke.

 10. Maggan! Varför kan du inte lägga ut dina bilder i rätt format dvs ej på snedden. Känns lite slarvigt och bloggen skulle bli trevligare att läsa och bilderna gör ju mkt så en önskan från mig bara. Tycker ju om din personliga, mänskliga blogg/ Malin

 11. Hej!

  Förstår exakt vad du menar om kyrkogårdar o att man inte vill lämna kvar. Jag brukar göra en plats i min säng för min bror så får han sova i min säng… låter lite knäppt men vill inte att han ska ligga därute.

 12. Jag kände samma när jag var hos mamma på kyrkogården i Lördags för att tända ljus. Att hon måste frysa stackaren där hon ligger. Konstig tanke

 13. Åh kände samma sak med kyrkogårdar när jag ska besöka mamma. Är aldrig där nästan, så mycket ångest, känslor som kommer som jag inte vill ha. Men på halloween var jag faktiskt där. Det var så vackert. Så mycket ljus och värme spred sig där. Det var skönt att få hälsa på mamma och prata av sig. Jag vet att hon var närvarande.
  Jag vet inte om du minns, men du publicerade två av mina texter på din blogg. Min mammas kamp..och där den tog slut.. Nu kom jag av mig.. men det var första gången jag kände att kyrkogården var vacker! Stor kram ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..