En ursäkt till er alla som drabbats

Ja, det har väl inte ingått något att den här gammal 70-talister kärringen inte riktigt fattat innebörden av i-ordet.

Olyckligt och kränkande! Jag fattar att de upplevs förminskande och groteskt.

Mitt svar till de drabbade lyder:

Hej Alexandra,

Det är med en stor bedrövelse och hugg i hjärtat jag skriver det här till dig.

Jag har inga kontaktuppgifter till dig. Så jag skriver här istället. Meddelandet var för långt för att kunna posta i dina kommentarer

Det tog mig en stund att sätta ihop hela händelseförloppet.

Jag är ingen rasist, debattör eller provokatör. Jag är en rätt svennig allmän, håller mig på min kant och tycker inte så mycket om något egentligen.

Ligger i sägen och läser igenom hundratals hat och mordhot. Det bara strömmar in

Jag är från djupet av mitt hjärta så otroligt ledsen för att jag förminskat och sårat dig. Det värker i kroppen, jag mår psykiskt dåligt då jag jag gör en annan människa illa.

Jag har inga kontaktuppgifter till dig, så jag skriver här.

Jag är verkligen förkrossad! Och så oerhört ledsen.

För att vara uppriktig JAG LÄSTE ALDRIG DET du skrev i ditt privata DM till Ann. Vi flamsade och tramsade. Vi pratade om reaktioner och allmän ilska efter deras senaste poddavsnitt.

Jag, dum i huvudet tog väl föregivet att det var någon knäppis som varit elak, och jag härmade barnvisan de sjöng i sin podd.

Jag fattar ju att HELHETEN ser vidrig ut. Ett äckligt påhopp och ett oacceptabelt personangrepp.

Alexandra. Du ska verkligen veta att det inte var menat som ett hån.

Jag visste faktiskt inte ens att ”I-ordet” va så laddat och förbjudet. NU VET JAG!

Folk rasar inne på mitt Instagram, och jag fattade först inte vad det handlade om. Blev sårad och rev ifrån. Självklart ska vi vis hänsyn och respektera varandra!

Du är klok, cool och en jävla hållkäften role modell. Jag beundra sådana som dig. Balla pålästa människor som strider för rättigheter och allmänt jävla folkvett.

Hatet haglar, folk vill se mig död! Vet du vad. De skiter jag faktiskt i.

Det ÄNDÅ som betyder något för mig? Det är att DU och alla amerikanska bröder och systrar, ursprungsbefolkningen ska känna att jag inte försöker göra mig lustig på er bekostnad.

Jag fattar att folk rasar. Såklart. Det upplevs vidrig, kränkande och groteskt

Jag är själv ganska luttrad. Ca 20 mail om dagen får jag från människor som förminskar mig, talar om för mig hur ful eller misslyckad jag är. Jag är härdad och drar alla knäppisar över en kant.

Nu BLEV jag plötsligt en knäppis själv!!

Jag kan svara för fort, skoja, bita ifrån. Jag blir själv ledsen och sårad.

Jag läste aldrig ditt meddelande till Ann, jag drog dig med massan och trodde väl att du var en katt-sur-ewa.

Oerhört tråkigt att det här har hänt. Trist att det behövde bli en offentlig sörja.

Jag bjuder dig gärna på fika! Och jag skulle mer än gärna få en lektion om din historia.

Jag är så oerhört ledsen för det här. Från hjärtat!

Jag TYCKER och det kommer jag inte ursäkta att det blivit en obehaglig hets, man ska hata! Hänga ut, Minsta lilla mänskliga misstag blir ett drev.

Gör om och gör rätt.

Än en gång, förlåt ALEXANDRA! Och förlåt till er det drabbat.

Resten av er!

Ni kan soppa framför era egna dörrar. Fruktansvärt! Ni är inte mycket bättre! Ett sådant hat, raseri!

Ni hugger på allt, dömmer och saker ni skriver. Jag blir mörkrädd.

Ni som tycker att jag är en knäppis, avfölja mig gärna. Vill inte uppröra någon eller ha en sådan vrede i mitt kommentarsfält

Jag ska verkligen plugga på! Jag ska sätta mig in i alla begrepp som kan kränker andra.

Jag funderar starkt på att sluta blogga! Jag trampar dagligen på ömma fötter.

Vet ni! Jag tycker NI är grymma! Jag beundra er alla som lyckas leva era liv utan att göra misstag!

Jag ska ställa mig i ledet. Huka mig, vara tyst, jag ska göra mitt bästa för att bli en av er.

Jag kommer ALDRIG mer att öppna käften igen. Jag konstaterar att DET är TUR att jag inte dödat något. Vill inte tänka på det enorma hat jag fått då

Jag är patetisk, äcklig! Vulgär klär mig fullt. Jag är inte värd att leva, alkolist, rasist, vidrig, en hån mot mina barn, dum jävla blondin, sexist, nazist!!!

Är det ok att NI skriver hundratals personangrepp mot mig? Vad ursäktar ert beteende.

Nu ska jag dricka en kaffe, ta ett break och hämta mina barn från dagis.

Ha det fint! Och jag bär ingen offerkofta! Jag är fullt medveten om mins fel och brister

 1. Kat skriver:

  Hej, jag följde ditt scenario i samband med indianhistorien och fattar verkligen ingenting. Hade inte en aning om att man inte får säga detta ord och fattar fortfarande inte varför🙃. Lyfte det på mitt jobb och alla ruskade på huvet, fattade inget de heller🤔Det finns ju ett speedway lag som heter ”Indianerna” och Frölunda Indians heter ju hockeylaget☺️….måste de byta lagnamn nu? Snacka om att det blev en höna av en fjäder🐣🐔 Ta hand om dig Magdalena❤️Stor Kram

 2. Berit skriver:

  Å herregud vad dumt folk det finns… Vi sjunger ” tio små indianer” på min förskola, så sent som i förrgår, och tänker forsätta med det. Vem har inte lekt ”cowboy och indianer”? Sluta aldrig blogga!

 3. Förstår verkligen att du funderar på att sluta blogga efter denna häxjakt mot dig :(. Jag hoppas dock att detta lägger sig och att du kan fortsätta vara dig själv. Stor kram!

 4. Therese skriver:

  Jag är så trött på lilla ankdammen i Sverige. Folk som blir kränkta för minsta lilla. Det är för att vi har det så fruktansvärt bra i detta landet som människor måste hålla på med låtsasproblem hit och dit. Tror de flesta förstår om de bara vill att det inte fanns någon ond avsikt bakom, men nej, folk är mer besatta av att döma och hata. Åk ut i världen och se hur bra och priviligierade vi är istället. Bry er om verkliga problem så som tex att barn svälter och bombas dagligen. Det ger ett väldigt sunt perspektiv.

  Det sjukaste är alla de som skriver hot och trakasserar. Det måste väl ändå vara 1000 ggr värre än att använda ett enstaka litet ord på ”fel” sätt. Och ge sig på någons barn med kränkningar???? Det är så sjukt så jag finner inga ord.

  Hoppas du kan ruska av dig Maggan och fortsätta vara öppen härlig. Det behövs i vårt samhälle. Tror att alla som vill förstå något vet att du inte menade någon illa. Det är bara att ha lite sunt förnuft.

  I tillägg. Jag har noll sympati eller förståelse för rasism eller liknande. Alla är vi människor och jag önskar att vi alla skulle bli bättre på att ta hand om varandra oavsett ursprung. En öppen värld för alla där alla är välkomna överallt. Med respekt för olikheter och traditioner. Låt folk vara som de vill så länge de inte på ALLVAR skadar någon annan människa. Högt i tak och förståelse. Inte lättkränkt och inskränkt.

 5. Elin skriver:

  Hej, är en ”tyst” läsare sedan många år och aldrig kommenterat men kan inte låta bli. Hade heller ingen aning om att det ordet inte fick användas. Undra om denna Alexandra som hoppat på dig också tagit strid mot en av Sveriges största nöjesparker. High Chaparral driver sedan många år en stor Western stad där det även finns en i-by (vågar ju knappt nämna ordet), det är också i-shower och de som bor i den här byn under sommaren kommer från USA och kallar sig själva i-ordet. Det är då verkligen inte lätt att veta vad som är rätt och fel… Stay strong Magdalena, jag tycker du är cool och tycker inte detta ska behöva ta ditt fokus!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..