Hemma, gravid och d:.edd diplåoi. ?politik?

Sovit 15 timmar i sträck. Känner mig utvilad och glad! Illamåendet är som bortblåst (just nu)! Jippi

Tanken slog mig, tänk om jag är GRAVID???? Ve och fasa, måste köpa en kisse-test

Missade matchen igår, vilade och småsov hela dagen.

Magnus, Tristan och Lance tittade förbi på kvällen, Mysigt

Sängen full av kärlek!

Jag dricker en kaffe och njuter av att vara hemma. Nyheterna. Hundar, fotbollssummering på nyhetsmorgon, och matlagning.

Afrikansk mat!!! Älsk!!!! Mina kusiner kommer ifrån Eritrea, så jag har många gånger som yngre fått smaka ”riktigt god hemlagad afrikansk mat”

Gillar oxå att titta på den ”politiska lektionen” med Marcus Oscarsson på tv4, lite som en handbok för dummies (som jag)

Jag tror när man ser partistaplarna att SD kommer vinna stort i valet, och MP kommer få lämna.

Vi lever i en demokrati?

I en demokrati där det ska vara en rättighet (de fri ordet) att få utrycka sig skämtsamt om att våldta/mörda barn och spräcka nyfödda bäbisars slidor?

MEN i ”den fri demokratin” är det oxå helt ok att hota, skrämma och uppmana människor att rösta på ”de rätta och riktiga partierna”

Annars? Ska man brännmärkas och korsfästas.

Hjälp mig, jag fattar inte riktigt?

Hyckleri och dubbelmoral kan en hobby-politik-funderare som jag tycka.

Jag tror att det kommer vara ”alla de skrikiga motståndarnas” fel om SD vinner.

Vi ska debattera för det rätta! (Av egen åsikt)

Övertyga med smarta och intelligenta för/emot. Bjuda in, och krossa luftslott med information, och intelligens. De RIKTIGT mogna argumenten kommer att vinna i längden

Att stämpla, hota, uppmana? Det känns lite som att bli utsläpad av Gestapo mitt i natten, och pryglas på torget, för att man är av en annan åsikt än andra, ivissa frågor. Demokrati?

Mitt motto: ”Debattera och övertyga på ett öppet och moget sätt.

Hota och stämpla? Det kommer nog bara få motsatt effekt. Det kommer få den tystna frustrationen att växa.

Vad tycker du? Är jag ute och cyklar?

Vi hänger ut människor på nätet utan rättegång eller dömande domar. Tafsare/äckel.

MEN vi kan inte kräva att få se bilder på dömda pedofiler i våra villaområden? De ska vara pixlat och överstruket?

Ni får gärna hjälpa mig i denna snårskog av ” vad man får och inte får” OFTAST så får ju får lamm, men inte i denna fråga

Hur tolkar vi demokrati, vem bestämmer, vilka oskrivna lagar får man inte trampa på.

Vad tycker du?

Jag tänkte i min stillhet

Vem är galningen i mitten??? Som har haft samma galna uttryck under hela intervjuer???? Haha

Idag ska jag tvätta och packa upp kläder. En hel burk snabbkaffe har krossats i resväskan. Kladd och kaffe på allt😫

 1. Oh no! Hoppas du inte är gravid… OM det inte är det du själv vill så klart! 🙂
  Jag steriliserade mej när jag var 38 (har tre stora barn) och det är så skönt slippa oroa sej och inte behöva tänka på p-medel alls. Det är väldigt snabbt gjort, äggledarna bränns av genom titthål i magen och man är så klart sövd under tiden. Man får gå hem ett par tre timmar efteråt.

  1. Det är ändå ett ingrepp… Själv höll jag på att förblöda efteråt och fick dessutom en allvarlig blodinfektion, men visst är det toppen om det går som det ska från början.

 2. Hej,

  Nu har jag för första gången beställt dina 3 burkar med vitaminer, ser fram emot att testa! Men funderade på mär man kombinerar alla 3 samtidigt, är det en annan dos man ska ta eller gäller 2 av varje, alltså 6 tabletter sammanlagt per dag?

  Kram!

 3. Jag håller med dig i din ”politiska analys”. Dessutom förstår jag inte majoriteten av partierna som säger att dom vägrar samarbeta med SD? Det är en demokrati vi lever i och om svenska folket röstar så, så betyder det i så fall att de övriga partierna inte tror att vi svenskar vet vårt eget bästa??! Fortsätter dom på det sättet så kommer bara fler rösta på SD tror jag för när de andra partierna minimerar svenska folkets röst då är dom illa ute. Jag förstår inte deras taktik och det gör att jag inte riktigt har förtroende för någon just nu!
  //Berith

  1. Men om S får 40% och M får 40% så betyder inte det att bägge partierna får lika mycket att säga till om. Det är fortfarande de partierna som får ihop en regering som kan godkännas av riksdagen som regerar.
   S+MP har inte tagit ett dugg hänsyn till att M har varit ett stort parti som fått många röster nu under denna mandatperiod och ingen har snackat om att de ska få bestämma i 25%(?) av frågorna. Men många tycker att SD ska ha något att säga till om för att de har haft 15%(?) av rösterna. Nej, 15% av rösterna betyder inte att man får bestämma till 15%.
   (Mina procentsatser är exempel, jag kommer inte ihåg exakt hur det ser ut just nu.)

 4. Måste tipsa dig om restaurang Abyssinia (stavning😅??) som ligger i Vasastan. Etiopisk mat, sååå galet gott! Kram

 5. Du har rätt, Magdalena. Dubbelmoral så det förslås. Du måste titta på Alexander Bard i Opionen live, Almedalen 2018, Är alliansen död? Och han säger precis som du, att partierna skall prata mer om sin vallöften istället för att trycka ner SD. SD vinner röster på att de andra partierna inte litar på oss väljare.

 6. Hahaha … störtskön gäst i tv-soffan 😀 😀 😀
  Och ja, man vet knappt vad man får säga längre, lika bra att sy ihop munnen, bara lämna en liten öppning kvar så man får i sig flytande nödvändigheter så man står ut med allt. 😉

 7. Yttrandefrihet demokrati är det som kännetecknar ett fritt samhälle.. Den. socialdemokratiska hegonomin är bruten och då skriker de att demokratin är hotad? Helt galet. Krossa socialismen nazismen och islamismen. Pussyhats i all ära….

 8. Två olika delar här tycker jag.
  Håller helt med dig om att möta med sakliga argument och engagemang istället för att ”racka ner” på motståndaren.
  När det gäller peddo-låten så ör min högst personliga uppfattning att det är vidrigt att någon ens kan skriva texter med denna typ av innehåll. Även om vi har ett fritt ord i Sverige och vill värna om det. Så rätten har du alltid… Socialamediers baksidan är ju att det går snabbt med flöden och att det går snabbt att skriva av sig i affekt. Det som är positivt är ju att den som vill kan ”anmäla” snabbt oxå. Och nä det kan aldrig vara ok att ”hänga ut” personer samtidigt är det ok att skapa debatt och vädra sin åsikt. Kommunikation sker på mottagarens villkor, så tolkningsföreträde av det som skrivs har den som läser eller lyssnar.

 9. Håller med dig om precis allt!! Vartenda ord!
  Min favoritblogg!!

  By the way.. ska till fjällen i september i 2 veckor o kryssa runt lite. Skall bland annat till Kvikkjokk ett par dgr:), har du några bra tips? Något to do & dont’s!!

  Ha en fortsatt skön sommar☀️!!
  Kram

 10. ”Idioten” i mitten heter Helle Klein och är präst och journalist. Håller dock inte med om att hon är en idiot. Tyckte hon sa många bra saker och var inte särskilt uttryckslös heller….

  1. Idioten i mitten är bilden av en fotbollsspelare på tv skärmen bakom. Det blev en synvilla för mig i några 10dels sekunder.
   Alltså INTE någon levande människa i soffan

 11. Bästa Magdalena,

  Med all respekt. Det finns ingen ”afrikansk mat” som är unison. Det skiljer mycket mellan olika länder. Jämför bara Algeriet i norr med västafrikansk mat. Jag förstår att det inte är en självklarhet som svensk, men det är detsamma som att säga ”europeisk mat” – men skillnaderna på svenskars sill och potatis och spanjorers paella är ju stor?

  Något att tänka på.. Afrika är en stor kontinent och jag tror det är viktigt att vi undviker uttryck som ”barnen i Afrika” osv.

  1. Hon som hade matlagningen på tv 4 den morgonen rubricerade sig med just att HON lagade ”afrikansk mat” en blandning från olika länder och delar.. jag älskar det mesta i Afrika och har varit i 7 länder. Uganda, Rwanda, Nigeria, Sydafrika Marrock mm

 12. jag förstår men håller inte med. Jag tycker du har rätt i att vi inte borde stämpla varann men SD är INTE ett parti som alla andra. Sd är ett parti som rangordnar människor och tycker att vissa är mer värda än andra. mina barn har toll skillnad från mig själv inte blå ögon o just hår och jag är livrädd för hur SD själva, och rasisterna bakom, får komma mer o mer till tals och längre in i maktens centrum o våra egna vardagsrum. Nån måste våga prata med dessa väljare om vad det egentligen innebär att Alla människor har lika värde och att SD VILL TA IFRÅN både kvinnor och icke blonda människor det.
  Tex värna om kärnfamiljen (försvåra skilsmässa och kvinnors vårdnad om barn när den andre är olämplig), begränsa aborträtten, höja taket för extremt sårande rasistiska uttryck och begränsa rätten till vård för de människor dom anser sig mer värda än. Huhga vad läskig jag tycker den här utvecklingen är. Kan inte du också stå upp för det Maggan?(jag har alltid upplevt dig som generös, givmild och ärlig och dessutom med en historia som kanske sett än värre ut om det var SDs lagar och regler som gällde?).

 13. Jag har suttit som kommunfullmäktige i 8 år. Har fått barn och inser att det inte kommer se så bra ut framöver, och det gäller alla kommuner. När man säger att Sverige ekonomi går bra så stämmer det. Vi får in mycket i skatt. Det man inte talar om är att kommuner och landsting vars välfärden fördelas ut ifrån skatten, är illa ute. Det kommer en rad nedskärningar framöver, oavsett parti som styr. Jag har nu lämnat mitt uppdrag och kan äntligen tala om vad jag tycker. Jag är väldigt oroad när lågkonjunkturen kommer. Min ekonomi är god. Men jag kan inte rädda alla i min bekantskap. Från KD till SD. Jag kan försäkra er om att det är ingen skillnad på personen i dessa partier, vanliga svenskar.

 14. Jag vill bara ge etg tips till alla som tycker att politik är svårt att förstå sig på. Tänk Sverige som ditt hushåll. Ex en familj på 6 personer. Vad händer bara en arbetar, kontra 4 personer. Vad händer om alla har olika åsikter vad man ska lägga pengarna på. Någon vill att att fler ska flytta in och och dela på ekonomin. Några vill spara några spendera etcetera. Tänk så i varje fråga så blir det lättare att förstå det stora hela.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..