Fernet och hemfärd

Har vilat en timma, mår lite bättre efter en kall dusch på dagsrummet

Parrotshow kl. 19.30 och en EXTRA STARK spritdrink eller Fernetshoot i baren. För visst kan det hjälpa, eller är det bara en myt?

Planet lyfter 00.55 framme i Sverige 04.30, glad att jag har barnvagn man får ta med ombord på planet till Louie. Jag borde nästan ha tagit med mig något till Charlie att ligga i. Det kommer bli nattsläp och kånk.

Saknar hundarna och Filip. Ska bli mysigt att komma hem nu.

Vi syns senare!

Intressant att se om drinken blir en HISS eller DISS hehe 🤢

 1. Äh ta den där drinken för sjutton, och ta dö på bacilluskerna hehehe, eller förresten ta en till(jag är faktiskt nykterist själv kanske jag bör tillägga innan folk klagar)Finns bara sprit å cola som kan reda upp en taskig mage.Okristliga tider å flyga men säkert billigt. Och det är ju bra när ni är många. Du får sno åt dig nån bagagekärra eller nåt å skjutsa Charlie på om han inte vaknar till.Somnar de så är det ju så himla svårt att väcka dem sedan.

  1. En myt, finns ingen sprit i världen som fixar en taskig mage. Inte ens avslagen cola. Vi lever 2018 och folk förespråkar fortfarande sprit. Beklagar dumdristigheten…. Du får härda ut bara helt enkelt. Vatten i lagom doser förespråkar ju jag, men de fattar du ju. 😘

   1. DU Charlotte jag tror inte du fattar ironin – ”men det gör säkert Maggan” hahaha – jag är HELNYKTERIST så jag personligen tar inte någonting.Alls.Faktiskt.Men om andra säger det funkar så måste jag ju tro dem.Absolut.Och tror man att en redig drink kan bota så gör den säkert det.Det har jag personligen sett många gånger.Tron gör halva underverket.Det viktiga är att man inte moraliserar om sprit.Låt var och en göra som den vill, ledsen om du blev upprörd.

 2. Det går bra på flygplatsen, gå direkt till gaten när vi vet vilken. Troligen en bit förbi affärerna, lägg Charlie på nån kofta el liknande nära utgången t gaten o låt honom somna. De brukar kalla på de med vagn först så håll er framme för det finna många pirayor som trots inte har småbarn/vagn ändå ska först på…. Been there, done that flera gånger 🙂 Det är det dryga med charter, kassa flygtider. Men gött e det 🙂

 3. Magdalena !!!
  Vilken tur att du inte tog med dig en vagn till Charlie.
  Oavsett om du tycker att jag är en PK-person så kan jag inte vara tyst.
  Du gör inte dina barn gott med att hela tiden curla dem i vått och torrt.
  Ansvar och delaktighet får alla att växa som människa oavsett åder och mognad.
  Jag vet att du vill alla dina barn det allra bästa.
  Det är att kärleksfull varsamt vägleda dem till att växa och ta ansvar.
  Det är inte lätt, för barnen ”tonåringarna är superbra” vet exakt vilka trådar de ska dra/utnyttja.
  Det viktigast är ju att du inte bara ska ha tid för dina barn, hemmet mm.
  Du behöver också tid,ork och vårda och respons för dina vänner, övrig familj, jobb, träning/välmående
  Men ta er tid/samvaro bara du och Filip för att få möjlighet att bara för egen tid. Tid att reflektera/facit när det gäller hänt/förändringar det gångna året.
  Du har en ”vuxen” tonåring boende hemma.
  Oavsett om/vilka inkomster den har. Du betalar den efter förmåga. ”bankerna har bra malar för det”
  Sen att den tar större ansvar för hemmets skötsel än sina minderåriga syskon är ju en självklarhet. (städning, tvätt, matlagning, trädgård, disk, mm) ja listan kan bli lång, men det är alla 8:a timmars arbetsdagar.
  Tonåringen. låt honom ta ansvar att träningskläderna tvättas. (ingen stänkande ryggsäck/påse) i hallen som de dött ifrån.
  Jag lovar dig tala du/ni om för alla familjemedlemmar som är minst i 13-15 års ålder vad som händer/sker om de inte följer tydliga regler/krav så och att de tär själva som får ta.
  Viktigt också att om de inte vet/kan (pga av att ni/du curlat) alltid kan komma till er och fråga och får vägledning (aj, aj . aj )
  Inte göra/fixa det åt dem. Visa, vägled.
  Våra underbara älskade barn, tonåringar (vuxna) är inte dumma.
  Det vet att föräldrahjärtat alltid klappar för dem.
  Ha det got.
  Kram

  1. Jo vet du, du kan faktiskt vara tyst. Att kritisera någons föräldraskap, när man dessutom saknar den inblicken som krävs för att kunna kritisera, gör man bara inte. Det enda vi egentligen vet är att hon har barn i väldigt varierande åldrar, allt annat är bara slutsatser dragna från den lilla lilla del av livet Magdalena väljer att dela med sig av. Jag tycker hon verkar vara oerhört kärleksfull mot sina barn och det är det absolut viktigaste!

   Är du medveten om att familjen gått igenom helvete både en och tre och säkert fler gånger? Det är väl självklart att det sätter spår även i ens föräldraskap. Om man förlorar ett barn, vilket tror du man ångrar mest, att man inte gav denne ytterligare en kram medan man hade chansen eller att man inte läxade upp ordentligt för att tallriken inte var inplockad i diskmaskinen?

   Att dessutom uppfostra småbarn samtidigt som man ska uppfostra nästan vuxna och jobba heltid kan inte vara lätt! Magdalena har även nämnt bup-samtal vilket inte behöver betyda att det finns några problem men som ändå kan betyda det.

   Det finns inte ETT rätt sätt att vara förälder på och jag tycker man ska vara väldigt försiktig med att tala om hur någon annan ska göra. Ffa när man faktiskt inte har någon aning om vad som sker bakom den offentliga ”fasaden”, men där man ändå ganska uppenbart kan se att det finns oerhört mycket kärlek.

   /Monika, utan barn så jag har väl egentligen ingen rätt att uttala mig.

   All kärlek till Magdalena med familj! Din blogg sätter guldkant på tillvaron! ❤️

   1. Tummen upp på den kommentaren, säger jag som har många barn!
    Ingen ska ta sig rätten att mästra någon annans föräldraskap om det inte är så att barnet far illa!
    Maggan, läser din blogg med glädje <3

  2. Jag har alltid varit en hönsmamma av rang och många är de som kallat och sett mig som en curlingmamma… Jag är själv uppväxt i en trasig familj och fick väldigt tidigt stå på egna ben… Gud så jag önskade mig en mamma som lindade in mig i kärlek o omsorg!! Jag fick aldrig uppleva det så det är precis DET jag gjort/gör för mina barn! Jag alltid fixat och trixat..och varit problemlösare… fixat frukost, bäddat, tvättat kläder och ja curlat… men framför allt ÄLSKAT dem gränslöst! Och mina ungar som idag är två tonåringar och en 24 åring är fantastiska människor… Artiga, hjälpsamma och kärleksfulla… jag behöver sällan be två ggr om jag behöver hjälp med nånting.. vare sig det är dammsugning eller handla… Jag tror att genom mitt sätt att pyssla om och vara mjuk o kärleksfull så har mina barn blivit likadana… de vet hur mkt jag gör för dem och då vill de ge tillbaka och hjälpa mig när de kan.. Och tvärtemot vad många trott så är de dessutom väldigt självständiga och står tryggt med båda fötterna på jorden!

 4. Är det någon som skulle vilja förbarma sig över en oerfaren resenär och förklara det här med dagrum och transfer för mig? Har man inte tillgång till sitt hotellrum dygnet runt, förutom den stunden de städar?

  1. Hej
   Jodå, du har tillgång till ditt rum under hela resan förutom för dagen för avfärd. Utcheckning brukar vara någon gång mitt på dagen så att de ska hinna städa innan nya gäster kommer. Om flyget går senare på kvällen får du hänga på hotellet i väntan på skjuts (transfer) men då utan tillgång till ett rum om du inte lyckas hyra ett dagrum eller liknande. 🙂

  2. Den dagen man ska åka hem måste man checka ut senast kl. 11:00 ibland 12:00. Efter det har man inte tillgång till rummet. Och går inte flyget förrän midnatt är det många timmar att vänta på transfer, som är bussen som kör till flygplatsen. Vissa hotell har dagrum man kan vara i medan man väntar, brukar finnas på stora flygplatser också, som man kan hyra och sova i om man får vänta många timmar på flygplatsen innan planets avgång.

 5. Bästa Maggan med absolut bästa bloggen! Fortsätt å skriva precis som du gör, känner så igen mig i mycket. Tips! Kika in på bästa ja absolut världsbäst facebookgruppen ”familyliving the true story”. Överlever vardagen med den och slipper känna mig ensam i allt stök å kaos, som terapi. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..