Flyg till Marbella och slarviga ungar

Flygresan hit gick INTE bra! Blir så stört trött mina största JÄTTE BÄBISAR

Jag har fullt upp med små barn, vällingflaskor, pass, handbagage, nappar och packning

Man tror ju någonstans att de större kan ta ansvar för sig själva?

14, och snart 18 år?

Nix, Lance tappade bort passet på flygplanet och Tristan glömde alla sina kläder i handbagaget vid gaten.

Vad sjutton gör jag nu? Typ halva semesterns har gått åt att ringa found and lost på olika flygplatser, köpa nya kläder, sitta i telefonköer och bråka med inloggningar till blogg och telefoner

Ja, ja…

Nu funkar ju bloggen i allafall👏🏻

Alltid något att jubla över

Kaffe..

Filip har gått ut i parken och sparkat fotboll med de små killarna, så att jag kan jobba och uppdatera er.

Efter detta ska. I gå ner på stranden och bada

Vi HAR det mysigt! Men det är jäkla jobbigt att åka med barn i olika åldrar.

Tappat bagage, pass

En unge har smygdruckit slattar och ölspill under strand-midsommarfesten. Spytt som en gris

Ett barn har inte hållit tiderna, stökat och dykt upp i morgontimmarna. Härligt att sitta vaken halva natten när man ska upp med bäbis kl 06

Nu blir det konsekvenser och utegångsförbud.

Jag BEHÖVER SEMESTER EFTER SEMESTERN

 1. Förlåt att jag skrattar, men kan inte låta bli, specuellt om slattarna 😂 Min son har gjort det samma … han är botad nu, dricker helst ingenting trots att han har åldern inne 😂
  Men förstår din frustration av allt det andra, inget får lov att vara enkelt och smärtfritt … om det blir det varar det inte i många minuter. 😉
  Härligt har du säkert mellan varven med alla, hoppas jag. 😊

 2. Absolut viktigt att det får konsekvenser! Det är en anledning till att jag aldrig druckit alkohol med minderåriga barn närvarande. Dels för att man inte kan hålla koll om de tar något och sen vill jag visa dem att man behöver inte ha alkohol för att det ska kallas för fest.

  1. För mig låter de lite magstarkt att avstå från alkohol på en fest pga att hålla ”koll’ på om nåt av barnen” tar nåt’. Man får väl se till att städa undan flaskor o glas innan man går o lägger sig tänker jag. Och under festens gång lär du väl ändå se om de sitter en tonåring o dricker? Men du kanske tänker på supafester med omogna vuxna människor som är packade?

   Sen kan de hända alla att de glöms nåt glas här och där, de är bara mänskligt. Man får ju bara hoppas på att de inte är nåt skit i glasen då som blir rent farligt för personen. Men det tror jag knappast förekommer i sk normala familjer som maggan då och det är sådana familjer jag pratar om.

   1. Om alkohol är så viktigt att man känner att man avstår kanske man ska se över sitt alkoholintag. För mig är det inte alls viktigt. Viktigare är att alla mår bra och när jag hade små barn som Maggan har ville jag absolut inte ha alkohol i kroppen, poolen nära etc. Man vet att efter 2 glas vin trubbas dina intryck och reaktioner avsevärt. För mig är det viktigare att ha koll än att dricka alkohol.

     1. först var ni 70 pers, sen 75 och på Hannahs blogg skriver hon att ni var 40???oväsentligt hur många , det var inlägget som var tänkvärt gällande alkohol och barn. Bättre att vara klar i sinnet när ongarna är med. Dricka kan man göra vid andra tillfällen när de inte är med tycker jag, du kanske tycker annat och det är ok det med

    1. Har svårt att tro att du avstått alkohol hela helgen.😅bättre att stå för det och tåla kommentarerna och skita i vad andra tycker. En fråga:Varför denna mix med gamla och nya bilder🤔.Det händer alltid något på era resor,glasögon som tappas,väskor som glmms etc etc,jobbigt 🙄

    2. Håller med, först var ni 40 sen 70,75?? sen var väl inlägget om slarviga barn som dyker upp mitt i natten inlägget innan från när ni var hos Hanna? Du gör som du vill men stå för det, jag kan se på bilderna att du drack alkohol trots att du ofta skriver att du inte dricker det längre för du mår så bra då?
     Jag valde tre dagar av 365 att absolut inte dricka när mina barn var mindre, jul, nyår och midsommar. När de var små ville jag ha full koll över dom och när de blev tonåringar kunde det hända att någon av dem kom hem och hade druckit och då ville jag vara helt nykter för att hantera det, ev kunna åka och hämta etc. Då var fokus på barnens behov och inte mina. Den tiden kommer när man gör som man vill. Idag är mina barn 25, 27,28 och jag behöver inte tänka så längre men mår ändå bättre utan alkohol, att vara totalt med och pigg.

 3. Hahhah, förlåt…men slattricket…det är ändå lärorikt 😉
  Det dröjer tills det händer ngt mer på den fronten
  Puss å kram på dig <3

 4. Huvvaligen! Vet EXACT vad du känner.. Herrejisses vad många resor man varit ute på under åren och jag håller med min mor som alltid sa ”små barn,små bekymmer” 🤯🤯Vareeeenda gång så lovade jag mig själv att de ALDRIG mer skulle få följa med 😂😂 Nu har vi bara EN av 4 nu som reser med oss, 2 har flyttat ut och 18 åringen VILL ICKE följa med ens till Thailand, så det är bara 12 åringen som hänger med oss och hon är faktiskt en DRÖM att resa med när man ”bara” har henne att hålla reda på 😅👌😀
  Det är härligt med barn men det är banne mig inte någon ”semester” att resa med 4 st i olika det åldersspannet..

 5. Hua mig, den här texten gick rakt in i hjärtat. Lider med dig. Sånt här kuckel och strul tar energi om nåt. När ska man få koppla av liksom. . .

 6. Finaste Magdalena!
  Jag är, på riktigt, sååå glad att jag vågade (tack vare familjens pepp!) gå fram till Dig vid gaten i onsdags. Jag har följt Din blogg i många år och läst Dina böcker.
  Genom Din blogg och Dina böcker, har jag fått en bild av en människa som har egenskaper som få besitter.
  En människa som är genuin, ärlig, rak, humor, skön ironi men framför allt med ett stort hjärta.
  Min dotter Vera som tog en bild på oss, summerade det hela på ett bra sätt
  ”Hur kan hon vara så på riktigt glad och trevlig, när okända människor kommer fram? Å hur kan hennes barn tycka att hon klär sig som en tonåring? Hon är ju ascool”
  Stor kram Sanna

 7. Utan att jag vill vara elak men både du och din syster säger själva att ni curlar era barn för ni vill inte tjata…
  Ni vill bara ha glada barn…
  Förlåt att jag säger det men curlade barn blir så där. Dom tar inte ansvar.
  Det är ju alltid någon annan som gör det.
  Varför köper du nya kläder?
  Varför sitter du och ringer om borttappat pass?
  Låt dom ta ansvar.

 8. Har 4 kids . 2 tonåringar och 2 i förskoleåldern…… . Känslan av att först ”jaga” tonåring, hämta mitt i natten och sedan kliva upp vid 6 snåret med 2 åring känns igen:)
  I sommar har vi delat på oss……släpar inte med de stora på kålmorden och bamses värld:)

 9. Åh, vad jag känner igen mig! Ditt inlägg skulle kunna varit vår familj 😂 Man har sedan de varit små tjatat och tjatat hål i huvudet på dom om att ta ansvar, plocka bort efter sig, hålla reda på mobiler, lurar, pass, pengar och sig själva. Oftast pratar man för ”döva öron” och inget verkar gått in. Semester med många barn i olika åldrar, gnäll, missnöje och detta tjat efter pengar 🙈 Jag tar varje år en ”husmoderssemester”, dvs en semester efter den första med barnen, utan barn men med sköna vänner jag kan vara mig själv med. Den är den bästa! Den är belöningen efter den första kaos-familje-semestern. Apropå att dricka slattar och spy som en gris, så brukar det avskräcka för en lång tid framöver.
  Vissa lär sig den hårda vägen 🤣
  Du har så fina pojkar och ni verkar vara en underbar, normal, härlig familj! Beundrar dig för att du skriver så ärligt och rakt om hur det faktiskt är för många av oss. Hur många skulle våga det i denna förskönade och filtrerade Instagram värld bara med en massa ”fasad statusar”? Allt ska vara sååå fiiiint utåt, men skrapar man lite på fasaden så krackelerar den. Fortsätt blogga öppenhjärtligt och med ditt raka sätt. Din blogg glädjer dagligen mig och många andra. Du får en också att känna sig mindre ensam i all denna cirkus med ungar och fläckvis kaos. Man känner sig genast bättre till mods när det finns fler 😊 Ja, du fattar.
  Allt gott till dig straka, kloka och vackra kvinna! Lyssna inte till de här medsystrarna som försöker läxa upp dig och ge dig dåligt samvete över dina val och hur ni lever.
  Klart man ska kunna ta en öl eller en cider när det är fest! Man är ingen sämre människa för det. Allt gott till dig och tack för att DU finns! ❤️

 10. Hihi förlåt men du är så bra på att skriva och återberätta saker och du verkar så ärlig! Och även att man ska låta barn ta ansvar så skulle jag också ringa runt och fixa med pass och köpa nya kläder när man är utomlands inget konstigt alls. Barnen förstår ändå och de gör ju inte detta med flit. Du är en bra mamma!

  Och det där med slattar var jätte kul (att läsa om) oavsett om du drack eller inte, vad sjutton en ansvarig vuxen kan väl visa att man kan dricka något glas och inte bli full.
  Själv har jag en mamma som inte dricker och en pappa som drack kanske för ofta men som aldrig var full, men när jag var tonåring fick jag smaka hemma (fy och skam va hemskt säger många). Och min första fylla var på min mammas 40 års fest då jag fick ytters lite i mitt glas för att skåla i (jag var 17 år) men eftersom min morfar är inte var svensk och inte förstod vad mina föräldrar sa till mig så trodde han att jag fick dricka så han fyllde på mitt glas 😀 haha jag mådde skit efter en kort stund. Och bara för att förklara så hade min pappa och mamma sagt till min morfar att han inte ska lägga sig i hur de uppfostrade mig, så han ifrågasatte aldrig att jag fick smaka…. Hur som kan jag säga att fast jag såg min vuxna släktingar dricka och att jag fick smaka hemma så dricker jag ytters lite idag.
  Fortsätt Magdalena bara och vara dig själv du är bra!

 11. Hej Maggan. Så glad över att läsa ditt inlägg där sonen druckit slattar och blivit berusad. Behövde läsa det, så jag kan släppa att även min son gjort det. Med mina vänner blir det bara en massa dömmande och jag känner mig som världens sämsta mamma.
  Tack för en underbar blogg Maggan, fortsätt med din stil 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..