Sommarfest, troll och skor

Louie har haft sommarfest.

Korvgrillning och allsång

Festis, färdiga pannkakor och i sista sekunden-korvar från Statoil

De hade bara hot dogs, så jag köpte 4 råa över disken med bröd.

Korv som korv. Men vet du varför hotdogs inte heter”korv” någonstans på hotdogs förpackningen? Vad jag har hört (kan vara en skröna) så är det för att de innehåller så lite kött, att de INTE får kalla sig korv

Tonåringarnas skor ligger i drivor.

Jag klagar inte på skor längre. Jag tänker på alla de gånger jag skällde, gnällde och bråkade på Isak. Svor, skrek och snubblade över hans skor i hallen

Nu fattas han. Isaks plats gapar tom. Hans skor kommer aldrig stå här igen

Skor innebär liv, en påminnelse, kompisar och glädje för mig. Vill aldrig mer sakna skor! (Trots att jag vet att det är omöjligt i långa loppet)

Jag blir lycklig när min barn tar hem kompisar…

Jag saknar Isaks skor extra mycket idag. Hade önskat att han hade fått vara hos oss idag, På sommarfesten. Grillat korv och lekt med sina bröder. Han hade varit stolt

Min vackra pojke

Jag skrubbaroch smörjer. Blir inte av med alla knottror på benen. Grrr

MONA var här idag. Hon är inte lika härdad som jag. Hon tar oerhört illa vid sig när folk skriver elaka saker.

Hon var oerhört låg och ledsen.

Jag blir så jäkla förbannad på människor som inte kan hålla käften stängd. Har du inget gott att säga? Var tyst istället. Folk ska tycka, och ha åsikter om allt.

Mona behöver lite pepp. Gå gärna in och ge henne ett hjärta på bloggen HÄR!

Nu du katt- Ewa! Din gamle trollpacka

-Nu kommer jag och taaaaar dig. Mwoohaaaa

Tv-programmet TROLLJÄGARNA ringde idag. Vad säger du? Ska kanske se till att varenda litet träsktroll härinne får det hett om öronen?

Riktigt kul! Måste sätta mig ner och samla ihop allt material och alla ip-adresser mm

Det här är INTE på låtsas. De här jägarna spårar fram din och dina katters ytterdörr.

Ringer det på klockan? Då kommer det inte vara jag där med ett guldkuvert i handen. Ducka och håll i dig

Städning a’la tonåring

Filip kommer hem och byter av mig strax.

Måste åka hem till en vän som är i kris.

 1. Så trist att folk inte bara kan vara snälla helt enkelt, är det så svårt ?! Sugen på att blogga men när jag tänker igenom det så skulle jag nog bli så ledsen för elaka kommentarer , så det tar nog bort det roliga liksom . Håller mig till mitt privata Facebook och Instagram. Synd , jag som har så mkt kul att säga 😂😂
  Ha en trevlig sommar!

 2. Jaaaaaa!!!!! Låt Trolljägarna ta hand om allihopa, bunta ihop dem och… ja, varför inte sätta dem på en egen ö utan några internetuppkopplingar! Så kan de göra vad de vill där…

  Hoppas verkligen att du inte skojar nu, för nog skulle det vara ett sååå stort nöje få se någon ”komma åt” dem… De förstör inte bara för er som bloggar… de förstör ju även för oss andra eftersom de påverkar er på ett negativt sätt…

 3. Är både för och emot trolljägarna. Är det personer som lider av psykisk ohälsa kanske det driver dom till självmord av att hängas ut. Men samtidigt för , Minns när Mona gästskrev på din blogg att du fick ännu fler hemska kommentarer än det som syns på bloggen.
  Sympatiserar inte med trollen men hänger inte så mycket på bloggar så vet inte riktigt vad som skrivs. Berätta gärna.

 4. Tips till benen – Ansiktsskrubb från märket Ren hud, Apoteket. Ingår i deras acne serie tror jag, men den har gjort UNDER på knottror på mina lår och överarmar. Jag använder det varannan dusch ungefär. Det som fungerat allra bäst på mig. En tub räcker en månad ungefär

 5. Ja det hade varit intressant att veta vilka trollen är i bloggen. Samtidigt som man undrar om människorna egentligen är människor som behöver hjälp. Och det kanske dom kan få också. Det hade ju varit det allra bästa😍

 6. Ja hoppas dom sätter dit trollen. Dom är bara till besvär. Bort väck med dom dom förtjänar att bli avslöjade kram.

 7. Min son omkom i en olycka för 4 år sen, han fick bara vara hos mig i 14 år. Jag har inte tagit bort hans skor eller jacka i hallen. Jag vet ju han inte kommer tillbaka, men skorna står där de står liksom, på hans plats…

  1. NEEJ! Alltså hur överlever man nåt sånt ens?Om min 15-åring togs från mig nu skulle jag dö. Fantastiska människor till att kämpa trots det ni tvingats uppleva.❤❤❤

 8. De troll som orsakar psykisk ohälsa då? Kan kan ju lika gärna funka åt det hållet. Nä gå med i Trolljägarna du! Kram ​

 9. Hej!
  Har läst din blogg i flera år men aldrig kommenterat.
  Vill bara skriva att jag verkligen förstår att du saknar din son. Isak är med er hela tiden. Han har det bra. Jag tror verkligen på liv efter döden,, han sitter och tittar ner på er med gelé i håret och tjusiga kläder.
  Han tittar ner och är så stolt över sin fina mamma som är en sådan stark och ödmjuk mamma,, en kämpe utan dess like. Man känner hur du verkligen alltid sätter barnen först. Hur mycket du älskar dem. Du är en förebild för många…

  Till katt Ewa,, fy på dig ditt äckel!!
  Dig hade jag kunnat strypa med mina bara händer..

   1. Ja, så fint skrivet och sant💖 Han är stolt över sin fantastiska mamma. Sätt dit de obehagliga trollen. Blir fullständigt mållös av vad en del är kapabla till. Kramar💖

 10. Att förlora ett barn, jag kan inte ens föreställa mig sorgen. Alla dina pojkar är fantastiskt fina.
  Go for Trolljägarna! Folk är inte kloka och kan behöva hängas ut!
  Korv: ingen skröna, den måste innehålla en viss procent kött för att få kallas korv. Innehåller de för mycket bindväv och köttbiprodukter (hud etc) så kan de heta hot dog, dennisgrillare etc.

  1. Såååå fint om skorna💙.
   Jag hatar dessa skor i vår lilla hall och kan bli den värsta mamman/bonus som bara finns om nån inte ställt upp sina i skostället. Men nu kände jag att det är väl skit samma om jag får kliva över dom eller böja mig ner och fösa bort skorna. Mitt hem är fullt av liv❤. Det finns fyra fantastiska ungar i detta hushåll, hit med fler skor🤪😉

 11. Väck med trollen, tycker de ger trist stämning o obehag för alla.
  Fy sjutton att va utsatt, hade blivit galen tror jag.
  Kram på dej ❤️ O en kram till alla andra som behöver lite extra omtanke idag ❤️

 12. Du är bäst! Jag har också förlorat min förstfödda son och tyvärr går saknaden aldrig bort men sorgen mildras lite, min son skulle ha fyllt 27 i år! Dock fattar jag inte varför jag ska ge din kompis mona kärlek? Har hon också förlorat ett barn eller är folk bara dumma? Stor kram till vackra roliga du!

   1. Jag skulle också vilja veta. Började läsa en massa inlägg hos Mona, men det stod inte varför hon behöver kärlek nu eller varför hon är ledsen. Hon verkar ha en väldigt fin blogg dock. /kram alla fina ❤️ Nån får gärna berätta

    1. Man måste nog ha läst Monas blogg ett tag för att förstå allt hon, hennes familj och vänner varit med om.
     Maggan och Mona har 2 utav de största hjärtanen jag vet <3

 13. Prova lotion med mjölksyra i. Tex. HTH , finns säkert dyrare, flashigare varianter också men tveksamt att de är bättre.
  Kram eva🌞

 14. Jihoo, trolljägarna! Äntligen Maggan, hoppas att du orkar vara med så vi får se alla kattor i ljuset.
  Isak är verkligen vacker på bilden! Kram

  1. Jo, samtidigt kan jag tycka att det är tragiskt allt. Jag menar nu såklart inte inte alla hemska saker du verkar ha fått om din älskade son.. Man pratar om ”sjuka” människor. Det är tyvärr inte så hemskt sjuka människor som florerar här. Det är du och jag liksom…..

 15. SÅ mycket små saker jag kan störa mig på när det gäller både gubben min, dottern samt vovven.
  Men när lillan somnat vill jag väcka henne och krama henne för att jag inser att livet är här och nu och att man som mor till en 7- åring får upprepa orden typ 32 gånger.
  Samma med gubben min, varje kväll pyr det inom mig för att kaffekoppen står i diskhon istället för i diskmaskinen.
  Fast han är min älskade livsvän.
  Vovven får sitt när jag låtsas inte se honom när han tittar med sina bedjande Golden ögon och vill ha bara en klapp till över kinden.
  Nä…då är matte sur för att han inte slutade lukta på den sista kissfläcken på natte promenaden.
  Jag och vovve är sen 1,5 år oskiljaktiga, han älskar mig och jag älskar ju honom.
  Dax för mig att leva i nuet och njuta, oavsett kissfläckar, upprepning av ord eller kaffekoppar.
  Tack för att du delar med dig, dina ord har väckt mig.
  Sist…verkligen bra att bena ut vilka som gömmer sig bakom alias.
  Oavsett om denna någon inte mår bra så varför angripa andra.
  Trolljägarna nästa🧟‍♂️!
  You go girl💙

 16. På bloggen är väl 99,5 % hyllande dig. Kortet du fick var ju något annat. Det kan du ju inte skälla ut folk på bloggen för. Jag tycker jag läser bloggen ofta men kanske ändå missat något.

 17. Jag vet inte men är det så att du får en massa skit om din älskade son Isak? I sådana fall ska du absolut anmäla eller gå ut med trollen så de åker dit. Annars så rekommenderar jag dig att strunta i folket. Stor kram till dig!

 18. Så många kloka människor som skriver här ändå. Kan du Maggan eller någon tonårsmamma här ge bra tips … min 15 åriga dotter har förälskat sig i helt fel kille.. Han är 18 Adhd medicinera ibland ,fixade ej gå ut gymnasiet vet han haft drogproblem , är en sådan kille som tänder fort på minsta lilla o är den som slåss på fester… . Sedan några veckor har vi förbjudit henne umgås med honom… men går inte så bra vet ju förbud hjälper inte i längden..så nu har jag en ännu mer trotsig tjej som ljuger för o träffa honom ist.. börjat skolka för hon palla inte ,ledsen deppig äter knappt.. , tokig på mig då hon tkr jag hindra hennes utveckling.. Så någon hur fasiken ska man göra😫

  1. Inget lätt svar och ge, frågan är ju hur framtiden för henne blir med killen,och jag förstår att du bara är rädd om henne, och ser problem som kanske kommer i framtiden. Börja med att bjuda hem honom. Lär känna honom. Omvänd psykologi är nog det som bäst fungerar för att ta reda på vad hon ser hos honom.. För ju mer du lär känna honom så ser du att antingen det faktiskt fungerar ändå – eller så måste du lägga korten på bordet och vara helt ärlig. Kan hon se en framtid med barn med honom?En egen lägenhet som förvandlas till knarkarkvart? ett ekonomiskt helvete med skulder? Sånt som vi föräldrar målar upp men som inte alltid behöver vara sanna bara för att man har ADHD. Så svårt – men förbud löser nog inte det hela utan hon måste komma på själv vad som är bra liv för henne och vad som fungerar.

  2. Tycker synd om grabben. Han verkar inte fått rätt hjälp och bemötande. Har säkert inlärningssvårigheter och om du bara visste hur man som förälder får slåss för rätt hjälp och skolan har ofta väldigt lite kunskap.
   Men förstår att han inte är någon svärmorsdröm.

  3. Bjud hem honom! Låt dem träffas hemma hos er. Lär känna honom.

   Känns som en kille som säkert blivit sviken av vuxna stor del av sitt liv. Som blivit exkluderad och haft krav på sig som han inte haft förmåga och resurser att klara av. Han är säkert inte van att bli bra bemött.

   Visa att ni bryr er och är nyfikna på honom. Är han viktig för dottern så är han viktig i erat liv också.

   Lycka till!

   1. Tack för svaren😇 ja bjuda hem honom får vi nog göra men har redan hotat honom i ren desperation innan o bett honom lämna vår dotter ifred..hans föräldrar vet inte detta med knarkskulder.. önskar inget hellre att hon mognar o får upp ögonen..Hoppas samtidigt om vi tillåter henne träffa honom så blir det inte lika intressant i längden o att hon tröttnar… Det man inte får är ju ännu mer spännande.. de båda är förälskade o han lovat o försöka sluta för hennes skull… men det funkar nog inte riktigt så..

 19. Du har ”anklagat” mig för att vara denna ”Katt-Ewa” ett par gånger (när jag skrev att du ”visst använde botox” – sorry för det förresten… 😜) vilket jag tycker är konstigt. Förstår för övrigt inte vem hon är… inte sett några kommentarer ned denna signatur?? Är ju bara att kolla våra IP-nr så borde du se att dessa är olika = inte samma person.

  Å andra sidan: har läst att IP-numret inte gäller en specifik persons dator eller mobil utan uppkopplingen. Det var någon bloggare som skrev att det inte var ngn ide att blocka ett visst ”troll” eftersom ”hen” använde olika uppkopplingar/wi-fi hela tiden. Vet inte vad som gäller men har förstått att det bara är polisen som kan ge ut exakta uppgifter bakom ett IP-nr och bara om brott misstänkts. Svårt också att få fram ett IP-nr från ett vanligt vykort… 😳. Har aldrig sett ”Trolljägarna” men kan inte tänka mig att polisen ger ut några uppgifter om vilka som finns på en viss IP-adress. Intressant fråga dock. Säkert någon ”kommentator” här som har kunskaper i ärendet som kan ge dig mer info om hur det fungerar.

 20. Magnesium får bort knottrorna. Köper en lotion som innehåller magnesium,smörjer på kvällen innan jag lägger mig. Nu är de borta.

 21. Jag fick samma knottror/utslag på låren när pollen slog till! Även lite eksem på bröst och armar. Är man pollenallergiker kan ju korsreaktioner uppstå. Antihistamin kanske kan hjälpa?

 22. Finns INGEN som har en sån ärlig och fantastiskt rolig blogg som du. Du delar med dig av alla sidor,både bra och sämre och det är så extremt skönt att känna att man inte är ensam med alla känslor. Stor kram och massa kärlek till dig, du är så stark och fantastisk på alla sätt och vis. ❤️

 23. Jag begriper inte varför du går ut med sådana hotelser om att hänga ut folk. Jag skulle rekommendera dig att lägga ned bloggen med tanke på allt du verkar få utstå. Vi kommer att överleva det medVad är det för liv att behöva ha protection dog, larm, utstå hotelser bättre att vi avstår bloggen än att du ska behöva känna ett behov av att dela ditt liv. Du kommer säkert kunna hålla dig ”i ropet” på andra sätt som det verkar

  1. Det är väl bättre att alla som inte kan låta bli att bete sig som ett arsle avstår bloggen?!? Tycker det är skitbra att man sätter åt dem som gör fel.
   Annars är det ju som om man skulle stänga ner hela skolor för att det finns mobbare…
   Det som gör mig konfunderad är att du skriver att du skulle nog överleva ändå om bloggen lades ner… so what Are u doin here?!?

   1. Monken det jag försökte förmedla men som uppenbarligen blev svårt att förstå för dig och kanske fler är att om priset man får betala för att folk är elaka och kränkande inte är värt offentligheten. Om den här bloggen inte existerade i framtiden skulle jag klara mitt leverne ändå. hur är det för dig då du ofta hugger när någon ifrågasätter saker, skulle du överleva🤔

    1. Men om det ”är värt det” är säkert Magdalena fullt kompetent att avgöra själv. ”Hotelser att hänga ut folk”? Är man en stalker eller om man brukar ägna sig åt att trakassera människor så har man sig själv att skylla om man blir uthängd.

 24. Hej

  Det är jag som hängs ut som trollet.

  Tycker att du ska kolla att din vän säger hela sanningen innan du publicerar ett sånt´här inlägg.

  Skicka mig ett mejl så ska du få samtliga konversationer mellan mig och Mona från 2016 och framåt. Jag har inget att dölja, det är hon som vill ha en syndabock. Ta då någon som verkligen har skrivit detta istället för att skylla på mig. Jag förstår inte detta och har mejlat Mona och fått ett väldigt klent svar tillbaka.

  Ser fram emot ditt mejl.

  //Sofie aka Trollet

  1. Vänta nu, Mona hänger ut dig som en person som skvallrar om det du fått reda på från henne och nu deklarerar du öppet att du är beredd att göra samma sak igen. Vad är du för människa egentligen?

   1. Ja verkligen, vänta nu! Mona hänger ut mig för att jag skvallrar???? Vad är skvallra i er värld? Mona var för jävla feg för att gå på den hennes ilska berörde så det var enklare att hänga ut mig. Ser fram emot ett förtydligande innan jag lägger ut allt hon har skrivit till mig, skvaller eller inte, det är undertecknat Mona Lundgren så hon får stå för det.

    1. Snälla Sofie, Så vacker och så fin ! Du kan väl inte vara en Troll”packa” Tag ett djupt andetag och besvära inte Magdalena med mera trollsnack på hennes blogg ! Prata med dig själv på ditt trollinstagram !
     Hälsningar från Trollsländan som Tror på Käääärlek !Pöss

     1. Pöss och HÄÄÄÄJJJJJJJ.
      Vacker och fin stämmer bra.
      Hotar ingen. Hatar mest att bli uthängd utan att veta varför. Men det kan vi prata om bland alla kommentarer om Mona istället så slipper Maggan ha den här förtrollande kommentarstråden på sin blogg. Kram och puss och återkoppla gärna när ni vet vad ni pratar om

    2. Mona skriver att när hon var svag efter att hon fått reda på vad som hänt hennes dotter mailade du, Sofie, henne flera gånger. Hon öppnade sig för dig och sen gick du vidare till andra och berättade det du fått veta=skvallrade.
     Nu deklarerar du att du ska göra samma sak igen, genom att redovisa för oss vad Mona skrivit till dig i sina mail till dig.
     Du är en orm. Synd att du inte verkar begripa det själv.

 25. Ja tycker männsker’ har svårt me gränser idag: kanske R.Aschberg kan nysta lite i det , hoppas Filips städade och sorterade håller i sig,vilken pärla han är :):)

 26. HOTDOG… inte gott! på IKEA i Milano så får man kokt hotdog med bröd istället för wienerkorven…….
  Jag skickar dig en styrkekram från Italien, ditt inlägg gick rätt in i hjärtat!
  Ciao C

 27. Jag undrar vad som är troll. Är det alla som säger och tycker olika än den som äger bloggen? Alla har olika tycken och tänkande och det är väl inte fel och heller inte att vara ett troll. I min värld är det människor som skriver saker på ett sätt som kan ses som kränkande som tex dom där Maggan lagt ut, den som skriver kort och så var det något annat elakt. Man pratar heller inte illa och elakt om avlidna personer. Man behöver inte klanka ner på folks utseenden eller säga såna vidriga saker. Det får gärna nystas upp och kanske ge dom personerna ev. nått att tänka på. Var drar man gränsen för vad ett troll är? Kan nån reda ut begreppen för en okunnig person.

  Till er som inte kan låta bli att säga elaka saker, snälla, försök åtminstone begränsa er sakfrågor och argumentera som en vuxen människa. Om ni inte kan det, snälla skriv ingenting.
  Till dig som skrev att Maggan ska stänga sin blogg. Varför ska hon det? Det är Maggan och hennes liv. Passar det inte så ska man inte gå in här. Det är ju ett eget val. Gillar man inte Maggan, gå då inte in här.

  Maggan, du är grymt stark. Jag skulle nog inte klarat av så mycket som du fått tagit emot. Det är starkt att vara svag också.

 28. Mitt hjärta gråter för dig.. alltid när du beskriver kärleken till Isak tänker jag på min egen största pojke. Vuxen men ändå min pojke. Genom cyberspace försöker jag dela din smärta för att försöka lindra den lite – fast det inte går, jag vet det.. Många kramar till dig<3

 29. Jag läser din blogg varje dag. Du är helt underbar ❤ önskar inget annat än att onda människor ska lämna dig ifred. Sluta läs bloggen om ni inte gillar den och det som skrivs 😠

 30. Bra Magdalena, toppen om man kan få stopp på allt detta näthat. Bloggbevakning är tyvärr en stor del i allt näthat mot flera bloggar, det är fruktansvärda kränkningar och kommentarer där. Det värsta är att Camilla tillåter denna hetsjakt på andra. Man blir så ledsen.

 31. 68-84% kötthalt i alla circle k korvar .. (Statoil)
  Svenskt kött å så lite tillsatser som möjligt.. /prutt å hej

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..