Koppel, vresig och hjälm

Mina fötter är blöta och kalla av pulsande i snöslask. Hatar att vara blöt och frysen om tårna.

Inte bättre av att Sten gnagt sönder mina favoritstrumpor från Jokkmokk

Retar mig något så kopiöst på de små fyrbenta borstsvinen/odågorna/rövhundar där hemma just nu

Jag jobbar, vi filmar, pluggar manus mellan tagningarna. Mellan vinnarna bokar jag hem matvaror, funderar på vad vi ska äta till middag under veckan. Har vi tjottapapper, välling så det räcker?

NYA tagning, tystnad, skarpt läge, vi filmar…

Jag passar på att läser mail, någon skola ringer, beställa ny soptunna och boka tid till optikern/Charlie ….

Vad gör du?

Vad gör du om dagarna?

Jobbar ni, är du sjukskriven, mammalediga?

Det blev lite frågetecken och oro här på bloggen i morse.

Ingen ska ju gå omkring och ha ont i magen eller vara orolig för att jag är slarvig och inte tar mina bilder med proffskamera..

Min spontana tanke var, VEM är människan som kan sitta en måndagsförmiddagen och studera bilder på en främmande människas blogga, och förfasa sig? ORKA skriva en kommentar med förmaningar?

Kall om fötterna, lite trött (tidig morgon) så svarade jag utan eftertanke, själv lite surt och vresigt.

Jag inser att jag inte är mycket bättre själv. Sjönk ner på en barnslig nivå.

Förlåt Ninni, Ewa och Karin mm

Jag har självklart KOPPEL! Jag förstår att ni oroar er, ledsen över mitt vresiga svar…

Jag har ett långt bra, säkert och färgstarkt flexi-koppel.

Jag kan hålla med om att det var OANSVARIGT av mig försätta er i ovisshet och rädsla. Ni kan ”koppla av” jag har inte ont uppsåt att förvilla någon med synvillor.

Kopplet förvinner lite i vinkeln. Ni har rätt! Man MÅSTE ha glasögon för att se

Fråga Katrins arm idag

jooo haha han gick i koppel

Härliga vinnare!! ”Hemliga orten levererar”

Ps: Jag trodde ni skulle gnälla över att vare sig Emilia eller Louie hade cykelhjälm i lådcykeln igår???? Satt på mig skamtratten och väntade spänt

MEN jag klarade mig undan cykelhjälmsdrevet (skojar, bli inte sur igen)

Där vänner, var ni inte uppmärksamma och alerta nog.

Ni missade det

 1. Tänkte som vanligt stackars Maggan blir ofta påhoppad om saker. Men sen tänkte jag oxå. Sånna där människor är ta mig F… överallt i min vardag med fast man inte är officiell. Hur man än vänder å vrider sig så har man alltid ändan bak. Folk älskar att hitta fel och söka konflikter. Varför inte bara va glad över allt bra som finns i livet oxå, glädjas över andras liv så länge man är frisk och sköter sig. Behövs mer positiva tillrop tror man får tillbaka de i sitt eget liv då.
  Ha en bra dag och låt inte negativa kommentarer slå ner dig. Stor Kram

 2. Jag jobbar i mitt företag varje dag. Plus sen allt roddande med mina fyra barn. Klagar inte, dock uppskattar man egentiden enormt, när det väl händer. Är så impad på dig och din avskalade ärlighet. Att du lyckas få ner din vardag i en blogg. Man gör så många igenkännande. Skrattar högt när du skriver ibland om dessa pekpinnemänniskor. Stöter på dessa ofta i mitt jobb.

 3. Haha, hujedamig. Tur att jag inte bloggar. Jag satte inte på mitt barn ytterkläder i morse! Hade ju blivit halshuggen. Jag låter dessutom mitt barn klättra upp på köksön och låter henne dansa där..oops.
  Vad gör jag på dagarna? Är föräldraledig och försöker hålla två barn på gott humör så gott det går. Tvättar, städar, lagar mat, gymmar. Just nu lever vi med bassilusker från helvetet, snor överallt!

 4. Hej, jag tänker att du definitivt kan skriva så som du gjorde. Vad är det för behov/problem moralkärringarna har som måste påpeka???
  Ha en fin dag!
  Annika

 5. Hej
  Är mammaledig, har en dotter på snart 7månader och en son på 2,5år. Full fart hela dagarna, börjar dock jobba om drygt 1,5månad då mannen tar över.
  Träffade min sambo när jag var 14 och fyller 33 i år, kärlek finns ❤ massa kramar till er, älskar din blogg ❤

 6. Blir så trött på alla j-a moral käringar som bara orkar leta fel. Vilken härlig blogg du har Maggan, älskar att du är dig själv och inte försöker göra dig till på något sätt.
  Följer din blogg varje dag, längtar alltid att få läsa om dig och din familj i er tokiga vardag Skrattar alltid högt för mig själv.
  Tack för att du orkar skriva här varje dag❤️, trots påhopp från bittra människor.

 7. Ju mer man har desto mer att ta hand om… Jag pluggar 100% och jobbar 40%, ensam med hus, två katter och hund… och en massa snö!? Vintern har pressat den hurtigaste KVINNOR KAN- kvinnan…. sonen har flyttat ut och han var en STOR hjälp förut. Nu är det bara att pulsa på promenaderna och skotta för att få ut bilen… Lycka till med din jättefamilj! Tack för att du skriver!

 8. Går hemma och väntar ut bebis!! Har BF idag, verkar dock trögt där inne… Har även storebror (2 år) hemma som jag försöker roa bäst det går (går sådär…) men imorn får han träffa sina kompisar en stund på fsk igen! Oklart vem som är gladast över det 😀

 9. Älskar när du ger svar på tal ibland Varför ska folk bara leta fel.
  Och hon kanske ska läsa vad det står i lagen om lösa hundar. Det gäller i skog o mark.
  Jag har en stor mördarrottweiler som jag nästan alltid har lös. Han har aldrig jagat nått i hela sitt liv.
  Jag har skräck för dumma människor. Ska dom oxå tvingas gå i koppel då
  Jobbar skift så jag njuter av ledigheten några dar.
  Har tvingat iväg mig till gymmet en sväng. Då kan man njuta i soffan sen.

  1. Tänk på att folk har hundskräck så att gå med en stor hund lös är respektlös för oss hundrädda.
   I bostadsområde får du absolut inte ha din hund okopplad så helt fel att det bara är i skog och mark.
   Hur skulle det se ut om alla gick med sina hundar lösa precis överallt för det är ju så du säger att man kan.
   Att din hund sen inte har hoppat på någon och är väldigt snäll hjälper absolut ingen som är hundrädd.
   Nä tänk steget längre och visa respekt mot oss andra hundrädda.

   1. Det är faktiskt olika från kommun till kommun. Det är inget koppeltvång. Sen ska man givetvis visa hänsyn till andra människor.

   2. Men herregud Camilla. Skriv inget som du inte har kollat upp först.
    Så här står det i lagen;
    I lagen om tillsyn över hundar och katter står att hundar under tiden den 1 mars till 20 augusti ska hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lös i marker där det finns vilt. Det innebär inte automatiskt att hunden måste vara kopplad, men du behöver ha en sådan kontroll över din hund att det motsvarar ett osynligt koppel. Lagen finns till för att förhindra att hundar stör eller jagar vilda djur under den tid på året när de får sina ungar.
    Obs att i marker där det finns vilt inte betyder harar i bostadsområden ; )

    1. Tack jag har läst det men sunda förnuftet säger sig själv att har man inte koll på sin hund så ska den vara kopplad.
     Framförallt i bostadsområde spelar ingen roll vilken pli du har på din hund då ska den vara kopplad.
     Många som inte har det tyvärr eller så vill hunden bara hälsa vilket kanske alla inte är så roade av.
     Vi hundrädda är inte dumma i huvudet som vissa vill framstå oss till att vi är.

  2. Har också en rottis men har henne kopplad pga just respekt för människor som är hundrädda även om hon är jättesnäll. Men kan väl vara lite medmänsklig?

   1. Jag har en border collie som jag alltid har lös oavsett om jag cyklar eller går promenader, och det gör jag för att jag vet att jag alltid har 100% kontroll på henne. Men med det sagt så går hon fot eller max en meter framför/bakom mig hela tiden. Hade hon inte varit så lydig hade jag självklart inte vågat ha henne lös pga hennes och andras ”säkerhet”. Det handlar alltså om sunt förnuft ifrån hundägare och kunna visa respekt för andra, men jag är inte enig med att alla hundar måste vara kopplade

    1. Caroline

     URSÄKTA men INGEN kan ha 100 koll på sin hund.
     Är inte hundrädd men vill fan inte möta vare sig en collie eller drago utan koppel.
     Punkt!!

    2. Jag har en chihuahua. Går alltid med henne i kätting och strypkoppel. Så ingen hundrädd ska bli rädd för henne.
     Ååå vad jag önskar att alla bara kunde chilla och sluta klaga på allt och alla.

    3. Ursäkta mig Annika k, vad vet du om det?
     Jo, jag har det det och annars hade jag aldrig haft henne lös! Jag tycker heller inte om att lösa hundar springer fram till mig där det är tydligt att ägaren inte har koll.
     Men absolut, du som varken är hundrädd eller har hund (antar jag) känner antagligen min hund bättre än vad jag gör.
     Löjligt.

    4. Löjligt?!
     Ja du kanske tror o tycker att du har 100 koll.
     Men jag hävdar fortfarande att INGEN kan ha det på sin/sina hundar.
     Det är ett djur vi pratar om. Djur är oberäkneliga.

     Punkt!

    5. Annika K

     Det är ganska tydligt att du vare sig är hundägare eller vill lyssna på andra som för det första besitter mer kunskap i ämnet än vad du gör, vilket gör att jag tycker att det här är ganska löjligt att ens diskutera då du uppenbarligen inte läser vad jag skriver.
     Du kan sätta så många ”punkt” och skriva hur många uttropstecken du vill men då jag enlig lag har rätt att ha min hund hur lös så kommer jag gladeligen fortsätta med det vare sig du gillar det eller inte 🙂
     Ha en strålande dag vidare!

  3. Jag är fullkomligt livrädd för hundar.
   Snälla hundar vill ofta komma fram till mig och ”trösta” säga ”jag ör inte farlig”
   Men tyvärr vågar jag inte det. Om det händer med en lös hund skriker jag i panik. Då blir hunden rädd för mig. Vilket inte brukat leda till nåt bra.jag har blivit jagad av en hund, biten för att jag är RÄDD.
   Nej jag tänker inte gå i terapi, har gjort och det hjälpte inte. Så snälla bara ha hundar kopplade!
   Alla säger att hunden är snäll, ja mot dej ja..

    1. Onödig kommentar från både Josefine och Gun till Therese.
     Finns inget värre än när personer retar hundrädda och jag känner igen mig i hennes situation när man möter en hund.
     Så var snäll och respektera det utan att håna oss som ni gör med era kommentarer, var då tysta i stället.

 10. Hej! Om man nu ska klaga på vad du skriver och vad du gör bör man ta reda på fakta först . Finns inget som heter koppeltvång däremot ska du mellan 1 mars-20 augusti ha sådan koll på din hund att det motsvarar ett osynligt koppel. Dvs du får ha lös hund året om men då ska den vara väldresserad.

 11. Hahaha, alltså.. förlåt. Men har verkligen inte folk annat för sej än att leta fel , jag läser bloggar eller iaf din blogg för jag tycker du bjuder på dej själv, du öppnar upp ditt liv för oss främmande människor och du visar att du e mänsklig , därför gillar jag att följa din blogg.. för vem fan har rätt att döma andras liv utan att man känner dom. Hejja dej Maggan . Och tack för vi får äran att följa ditt liv.

 12. Hoppas vid Gud att jag slipper möta din lösa ” mördarrottweiler” är det dumma människor alltså som tycker det är självklart att hålla sin hund kopplad ? Skrämmande syn på saken ..

  1. Håller med dig skulle inte vilja möta hennes hund lös i heller, hemska tanke.
   Totalt respektlöst mot oss hundrädda.

  2. Fan vad trött ja blir…. nu har hon ju sin hund kopplad. Det var ju nån dum *a* som såg fel för att inte flexilinan syndes på bilden.

   1. Men det var inte hennes hund vi syftade på utan den vi svarade på i kommentarsfältet så du behöver inte hugga direkt utan se var jag svarade någonstans i stället.

 13. Just nu är jag sjukskriven efter att ha opererat en hjärntumör och gått på cellgifter 🙁
  Din blogg förgyller definitivt mina dagar! :-))

 14. Alltså, det är ju bra att hunden går i koppel och allt det där. Men gör det inte ont i dig att liksom ALLA vet att terrorn är fejk nu och fattar att du tog emot pengar för att låtsas vara ett ”vittne”? Och du kan som inte beväpna dig med en hund i förorten och tro att inget Mcgäng ändå kommer åt dig, när de vill vedergälla dig för hela svenska folkets räkning. Ha kul i helvetet!

  1. Jävla kräk!! Karma!!!!
   Lever svin som dig på att få andra människor på att skit!
   Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad..Tänk på det!

  2. Hur många gånger blev du tappad på huvudet som liten? Det var tusan det dummaste jag läst! Prata för dig själv för jag är inte medräknad i vad vi alla vet och vill ha vedergällning för. Jäkla idiot! Vi som känner anhöriga som förlorade någon i attacken kan säga att de dog. På riktigt! Skulle du säga något lika korkat till flickan som dogs föräldrar också? Tror du dom låtsas? Vi som är någorlunda normalt begåvade vet att det hände. På riktigt.

 15. Det är inte lag på cykelhjälm för barn under 15 år annat än när det färdas på tvåhjulig cykel. Lagen är skriven på ett sådant sätt att cyklar med tre hjul eller flera undantas från regeln, även inkluderat cykelvagn. Så ingen kan gnälla där, att du inte följt lagen

  1. Cykelhjälm eller annan hjälm med jämförbara skyddsegenskaper kan användas. Barn och ungdomar under 15 år som inte använder hjälm kan stoppas av polisen men inte bötfällas. Föräldrar eller andra personer som fyllt 15 år kan däremot bötfällas, om de på sin cykel skjutsar ett barn som inte har cykelhjälm

   Enligt Transportssyrelsen

   1. TraF 6 kap 4 a §: ”Den som är under femton år och färdas med en TVÅHJULIG cykel skall använda cykelhjälm eller annat lämpligt huvudskydd.”

    Detsamma gäller cykelkärra även om det finns tolkningar som säger att eftersom en cykelkärra är en påhängsanordning på en cykel (vanligtvis tvåhjulig) så ska den anses bli en del av cykeln och därmed ska barnet ha hjälm enligt 6kap 4a§ men det finns inget lagstöd för detta.

    NTF skriver på sin hemsida: ”Sedan årsskiftet 2004/2005 är det obligatoriskt för barn upp till 15 år att använda cykelhjälm när de cyklar eller blir skjutsade på en tvåhjulig cykel. Cykelföraren bär ansvar för att passagerare under 15 år bär cykelhjälm. Det innebär att det faktiskt inte är lag på att använda hjälm i cykelkärran, men självklart rekommenderas det för barnens säkerhet!”

    Man måste läsa ordentligt vad det står i lagrummen.

 16. Nej fy fan vad trött jag blur på FOLK. Fan ta å säg till folk på era promenader istället för att tillrättavisa på en blogg. Å va fan e det för nisse att du fejkar. Uff att du orkar jag hade ju sjunkit lågt i mina svar om jag fått dessa jäkla kommentarer som du får Maggan, du är skön å bara så underbar. Kramar fina starka Maggis.

  1. Vad tror du att vi gör men har väl rätt att säga sin mening på bloggen ändå och det var inte till henne utan till en som har en stor hund utan koppel och säger att man behöver bara ha det i skog och mark.
   Så vi hundrädda är absolut inte rädda för att säga ifrån på våra promenader, inte jag i alla fall.

 17. Hej på dagarna jobbar jag i en ladugård som ligger där vi bor, där jobbar jag och min man med motorcyklar och tillbehör till dom. Men nu skall jag gå in och packa för imorgon flyger vi till Orlando, där skall vi till något som heter Daytona bikewweek, det är massa motorcyklar som träffas, och vi träffar många av våra leverantörer där. Efter det tar vi en kryssning till Karibien i 1 vecka, det gör vi varje år när vi är där.

 18. Har läst kommentarerna nu, är folk helt dumma i huvet eller va, hur orkar du med all denna skit, och den där Bengt va säger han, vi har kontakt med dom flesta mc gäng, så skulle det vara nåt så hör av dig.

 19. Du skulle behöva en heltidsanställd för att solla i alla blåsta kommentarer!!!
  Det märks att psykvården skurit ner på verksamheten, att folk får gå lösa, snacka om att det behövs koppel på ett flertal människor här!
  Har sagt det förut, jag hade stängt kommentarsfältet för länge sen, du är stark som orkar ha det öppet.
  Jag jobbar, med ekonomi, imorse va alla element trasiga det va svinkallt här på jobbet, nu är de igång igen.
  Hade gett vad som helst för att fått ligga kvar i sängen imorse, men icke sa Nicke.
  Ha en fin kväll nu!
  <3<3<3<3<3

 20. Gode tid
  Tya bara glo lite på vissa kommentarer så undrar man
  Tur man e hyfsat anonym mammaledig hovslagare. För jag har rastat både barn o hundar. Någon hade koppel o någon hade inte…
  sopplunch idag, fryser.
  Vill ha pannkakor till kvällsmat o jag kan få mej själv till o göra det. Med massa onyttigt på.

 21. Förstår inte hur någon som verkar vara så genomgod och varm som du är kan umgås med Katrin Z? En person med sådan vidrig människosyn som hon har och som är så elak om och om igen..hur gå det ihop?

  För övrigt tycker jag din blogg är toppen!!

 22. Slänger in en fråga här…har varken med hundkoppel lr cykelhjälm att göra. Googlade microblading och fick en träff i din blogg. Gör du detta fortfarande? Något du kan rekommendera? /Camilla

 23. Hej
  Det är bara koppeltvång 1mars-oktober om du rör dig där det finns vilt,hunden får bara lös om du har god pli på den och håller sig någon meter ifrån dig

 24. Munkorg eller grimma Ewa? Vilket är bäst för glappmunnar och elaka tanter? Självklart med tillhörande (flexi)koppel för omgivningens skull!!
  Heja dig Maggan – fortsätt med dina roliga, underbara inlägg på bloggen!

 25. Du är verkligen störtskön! Läser din blogg sen ett par år tillbaka och har aldrig kommenterat innan men du och din blogg är en solstråle i vardagen. Hejja dig och skit i va katt- Ewa eller andra moraltanter tycker.

  Chansar också på att få ett svar på vart drinkvagnen kommer ifrån? Super läcker!

 26. Sjukpensionär sen några år.
  Förgyller mina dagar med din och Monas underbara bloggar! Skulle på riktigt vilja ingå i era familjer några dygn
  Fullkomligt älskar när du sätter folk på plats!
  Sen skrattar jag så jag gråter när du skriver om din gubbe forts med det

 27. Alltså jag skrattar ihjäl mig på riktigtinläggen är ju helt crazy en delatt du orkar Maggan I salute you ✌✌✌✌

 28. Haha! Att folk orkar bry sig jag har nog med mitt eget Är hemmamamma sedan 9år tillbaka…och hoppas kunna vara det några år till. Så mina dagar består av: tvätt,städ,lämna/hämta på skolan,gå på öppna förskolan med minsta,handla,laga mat,göra läxor med äldsta,skjutsa barn till och från kompisar,spela spel/läsa/pyssla/leka med barnen,tjata på dom ibland,skjutsa till/från aktiviteter…och självklart pussa och krama dom så ofta jag får jamen lite sånt där som vardagen består av gör jag på dagarna

  Älskar din blogg!
  Kram

 29. Go girl! På dem bara!! Det finns alltid, jag menar verkligen A L L T I D människor som ska påpeka saker som de anser vara fel… hahah orka!!

  I övrigt så jobbar jag på makens företag, har vuxna barn (yngsta 18 iår). Tränar , rider och njuter av livet

 30. Tack för skrattet!

  Kolla din instagram pm där på bästa tipset när man lever med tonåringar.
  Kodlås att sätta på flaskorna

 31. Lagstiftning som gäller hundar:

  Ordningslagen (612/2003)

  Enligt ordningslagen som trädde i kraft 1.10.2003 ska hundar i tätorter hållas kopplade. En hund får bara vara okopplad på en sluten gård, en träningsplats för hundar eller ett särskilt anvisat inhägnat rastområde. Också på de nämnda områdena ska hunden övervakas av sin ägare eller innehavare

 32. Ni måste först hur rädd man som joggare är för lösa hundar. Jag har blivit attackerad flera gånger i skog och på strand. Numera springer jag med en pinne i handen för att kunna freda mig.

  Snälla koppla hundarna eller ha dem lösa i rastparker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..