God jul mina vänner, familj och tämja sorgen

Hoppas du fick en fin start på morgonen.

Kaffe med mamma, packade det sista i resväskan och drog mig 5 extra minuter i den varma sängen

Vi gick igenom mammas gamla glasögonsamling. Wow!! De med ”diamanterna” från -82 fick jag av henne. Tänkte lägga i nytt glas. Riktigt coola!

Gunnars julklapp! Fin han blev

Julen är komplex för mig. Samhörighet och gemenskap bl.a.

Men en stol, eller fler gapar alltid tomma hos någon.

Jag skänker en extra tanke till dig som firar din första jul utan en anhörig, Tovas mamma, Marianne som precis mist sin pappa. De anhöriga till offren på Drottninggatan. Williams Linda, till er alla som känner den helvetiska saknaden brinna i bröstet.

Bilden med de stora pojkarna var min första jul utan Isak. Vidrig, nu är dem min fjärde jul. Smärtan försvinner inte, men man lär sig sakta att leva med den. Som att ha ett vilt djur i bur. Den äter upp en, om man släpper den lös… Sorgen, trängd, hotad och uppjagad.

Jag försöker bli vän med min sorg, tämja den, annars skulle jag inte överleva.

Vi måste hålla minnena vid liv. Berätta, prata, minnas. Det hjälper mig. Känna värmen med den övriga familjen. Skratta och hylla de som inte kunde komma

Sen måste man tillåta sig att krascha. Varför har jag en lunginflammation? Jo jag saknade Isak så besinningslöst en natt att jag åkte ner och sov på hans grav. Idiotiskt. Men ibland gör vi idiotiska saker. Vi älskar och vi FÅR tappa det ibland. Jag hade kunnat frysa ihjäl. Dumt men i den stunden så viktigt. Att få värma hans sten med min kropp och vara nära honom.

VÄNNER!! ni som jobbar idag, hjälper andra. Sjuka, gamla. Sitter ensamma. Frivilligt, ofrivilligt. förlorat någon, sörjer, nyss fått barn? Nykära, nyskild. Vän med ditt ex, stjärnfamilj, bittra fiender, hat och bråk…

Hoppas att vi alla tar oss igenom dagen och somnar med ett litet varmt leende på läpparna

Vi äter en bit julskinka, tänder ett ljus, och letar fram och delar det varmaste om dem som saknar oss, och inte hade chans att komma

Sten är som en katt. Han klättrar upp precis överallt. Han är galet vig och snabb.

Julklapp från mamma!! En blåslocktång

Fin swooong på fallet…

Nu sitter vi i en taxi mot Arlanda

Snart lyfter vi mot Skåne, pojkarna och klanen Larsson

 1. ❤️❤️❤️❤️
  Tack kära Magdalena för att du skriver så bra hur denna bottenlösa sorg och saknad bränner och river inuti oss som mist en barn. Frågor som aldrig får något svar, upplevelser tillsammans som aldrig får upplevas igen. Det ger för stunden en liten tröst och du visar att det är möjligt, om än svårt, att leva vidare.

  Tack också för din fina , varma tanke som du skänker mig, Tovas mamma.

  ❤️❤️❤️
  Kram
  Annika

 2. Annie skriver:

  Å vad fint inlägg och vad jag skulle behövt läsa det innan julafton. Har ingen släkt och båda föräldrarna döda för 5 och 4 år sen. Och separerad. Barnen åt frukost hos mig och firade sen m pappan och hans nya flickvän m familj.En stor härlig familj hus,tomte,julmat,paket och glädje. Jag hade som tur var en kompis att gå till. Jag klarade julen!!! Nu ska jag klara nyår och hoppas att jag nästa jul har en egen familj att fira med! Tack Magdalena för en underbar blogg!!! Kram

 3. Eva skriver:

  Tack Magdalena!
  Vad fint du skriver och fina foton!
  Kram!

 4. Norpan skriver:

  Så naket och fint du beskriver sorgen <3

 5. *lena* skriver:

  God Jul finaste du❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..