ANNONS

När man smyger runt som en liten osynlig ninja här inne hos Magdalena

/

Det är ju juletider nu och då ska man vara extra snäll, annars kommer inte tomten. Har jag hört. Så jag tänkte att jag skulle vara extra snäll mot Magdalena och låta henne få en bloggfri resten-av-dagen-dag och köra lite pausmusik för henne. Vad som inte framgår riktigt här, eftersom hon väljer att bara skriva om en liten del av sitt liv, är att hon är rätt slutkörd nu. Jobbar som en dåre och behöver vila lite i skallen och eftersom det här inlägget handlar om Magdalena så är det inte så viktigt vem jag är! Tänkte bara att ni skulle få höra lite om henne ur en kompis perspektiv.

Jag nog en av de mycket få som aldrig kallar henne för Maggan. Eller Magda, som vissa envisas med att säga. Jag har känt henne i flera år och kan utan att blinka säga att hon är en av de mest genuina människor jag känner. Hon har en sjuk förmåga att kunna se igenom människor och jag önskar innerligt att jag hade lyssnat på henne vid ett par tillfällen i mitt liv. Trots att jag är ett antal år äldre så har hon lärt mig massor, vilket jag är henne evigt tacksam för.

En annan sak som kanske inte alltid framgår här i bloggen är vilken jättebra mamma hon är. Hon fixar, donar, släcker bränder, ställer upp och ordnar sånt som måste ordnas. Skulle någon av sönerna vara ute på dumheter så kommer de inte särskilt långt; hon är nämligen alltid steget bakom.

Om hon har några nackdelar? Well, ett jävla humör om det vill sig illa. Sen tycker hon att jag är en ”jävla tråkkärring” eftersom jag helst lägger mig före midnatt. Jag har alltid sagt att ”partybiten får Sofie och de andra ta, jag tar den andra lugna delen i ditt liv, hehe!”  Sen har hon en vriden humor som inte alltid faller i god jord hos somliga läsare, men det är helt omöjligt att alla som hänger här ska älska allt hon gör och säger. Det är trots allt hennes blogg och tycker man inte att det passar så är det ju bara att rösta med fötterna och kliva ut härifrån! Lite så tänker jag.

Under ett par år gled vi isär pga av en annan människas agerande. Detta samtidigt som vi båda kastades in i varsin outhärdlig sorg och livet ville lite annorlunda för oss. Idag finns vi i varandras liv igen, även om det inte syns för allt och alla och vår relation har en annan dimension. Man lär sig av sina misstag. Magdalena är en människa man kan lita på i alla väder. Hon skiter fullkomligt i andras eventuella åsikter utan följer sitt hjärta … men framför allt sin hjärna. Hon står för vad hon tycker. Hon är ingen tillrättalagd cup cake-människa, som lever ett låtsasliv där allt ska verka så bra utåt. Precis så som hon är här inne i bloggen, precis så är hon i det privata. Hon hymlar inte med att hon har tvätt på golvet, glömda matrester i en skål i bokhyllan och att hon ibland tjafsar hål i huvudet med Filip. Hon är dessutom klok som en bok och extremt smart. Filip passar henne som handen i handsken med sitt skårrande lugn. Exakt vad hon behöver. Sen är hon en jävel på att laga mat men det kanske ni har listat ut vid det här laget. Hon kan koka soppa på en spik också.

Magdalena är som sagt bra på mycket men det här med det tekniska i bloggen är inte hennes starkaste gren, varför jag kommer till undsättning mellan varven. Det betyder att jag sedan många år har tillgång till inloggningen här. Det händer då och då att jag ramlar över en del kommentarer och jag blir alltid lika förvånad över hur människor ibland kan vara så fruktansvärt elaka mot någon de inte känner. Hur man kan ta saker för givet och tro sig veta. Det finns ett filter inlagt så att inte de värsta grejerna kommer igenom men ni skulle bara veta vilka vidriga saker som skrivs.

Jag tänker aldrig på att hon är en så kallad kändis. Det gör sig dock påmint när vi är ute bland folk. I början när vi hängde och var på stan och folk glodde tänkte jag att det berodde på att hon är snygg, tills jag sekunden efter kom på den verkligen orsaken. Alltså, inte för att hon inte är snygg, men ni fattar! Det finns dock tillfällen jag är sjuuukt tacksam för att jag är en vanlig svennebanan för som offentlig person kan man inte ens pilla sig i näsan utan att det ska noteras någonstans.

Jag minns en gång när vi var på en viktig lunch och hon hade med sig ett av hennes yngre barn. Han hade varit lite hängig men inte tillräckligt för att vara hemma så han fick följa med. Satt och lekte vid lunchbordet och allt var frid och fröjd. Efter en stund kände han sig trött och lägger sig ned intill Magdalena. Vi pratar viktigheter och rätt var det var börjar han gny hyfsat högt och säga att han har ont i huvudet. Det visar sig att han har öroninflammation, men det vet vi inte just då. Ett apotek ligger rakt över gatan och jag kutar dit och köper värktabletter. Kommer tillbaka och han ligger fortfarande. Fram med vatten, i med medicin. Samtidigt har folk runt omkring givetvis uppmärksammat att det är just Magdalena Graaf som sitter där. Med en son som ligger ned i soffan intill. Och inte mår bra. Vis av erfarenhet vet hon att folk börjar skvallra så hon ursäktar sig inför de som sitter närmast. Ingen annan än vi vet förstås att vi sitter och väntar på en nota som tar tid. Jag vet att jag där och då tänkte: ”fyfan för att vara kändis och a l l t i d ha ögonen på sig och a l l t i d bli dömd!” 

Jag tänker ofta på varför man inte kan anstränga sig och vara snäll. Särskilt här inne. Det är ju så vansinnigt lätt och det handlar absolut inte om att klappa medhårs. Olika åsikter har vi alla men man måste kunna respektera varandra och verkligen behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Bara för att åren går så betyder inte det att det trauma man gått igenom är borta. Den sorgen bär vi med oss för all framtid och även om man som bloggare skriver om stora delar av sitt liv så finns det alltid en del man håller privat.

Jag smyger ut härifrån igen men vill passa på att önska er alla en god jul och tänk på att vara snälla mot varandra … särskilt mot alla barn.

76
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00