En ödmjuk fråga

En liten ödmjuk fråga så här på morgonen. Kan ju ha missat något när jag gick i skolan för 40 år sedan.

Kim Jong galningen som styr över Nord Korea?

Han plågar sitt folk? Torterar, fängslar, låter dem äta hund, svälter, hjärntvättar. Han är fullständigt från vettet

Hur kan vi. Omvärlden? FN, alla ”nationer som ska tycka och tänka om allt”

HUR kan alla vettiga länder låta det här fortgå? Bara stå och titta på, skaka på huvudet och rycka på axlarna?

Varför går inte världen ihop och stoppar eländet?

Jag fattar inte, det är ju helt sjukt?

 1. Annelie skriver:

  Har en familjemedlem som jobbat flera år med fredsmäkleri inom FN. För en tid sedan frågade jag henne varför världen inte bara går in och ”tar bort” dessa diktatorer. Hon svarade att även om man skulle lyckas göra sig av med själva huvudet så står det flera st på rad, av samma skrot och korn, som är redo att ta över om deras ledare ”försvinner”.

  Sedan är det ju som någon nämt redan, man får inte bara gå in i andra läder och styra och ställa, det är så oerhört komplicerat.

 2. Anns skriver:

  Vidriga råttan har kärnvapen…

 3. Issa skriver:

  Det är inte jättelätt att stoppa ett land med så stora hjärntvättade armér, kärnvapen osv. Det är inte bara att stoppa. Det hade antagligen blivit kaos och många hade fått sätta livet till.

 4. Mi skriver:

  Vi lever ju loppan på pengar från vapenindustrin. Ingen med makt vill avbryta. Hyckleri att tro att nån annan än man själv väljer vilka som styr. Vi som flyger till samma medelhav och frossar, där flyktingbarn drunknar. Bara att gå till sig själv och titta sig i spegeln. Både vid val, pengaanvändning och livsstil. Att tro att nån annan ska förändra/rädda världen, när man själv sitter med näsan i telefon o söker bekräftelse. Tänker alltså på mig själv. Det goda börjar från det egna hemmet, vill jag hoppas o tro. Kapitalismen inte åtm svaret på fred och lycka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..