Drago

Bästa middagen på länge!

Frysta fisktorskblock, färdig vitvinsås på toppen, in i ugnen. Mängder av finhackat ägg, mjölig potatis och ärtor!! Mmmmmm

Leka med maten och äter BARA ärtor och majs..

Stora pojken Charlie älskar fisk OCH grönsaker.

Enkelt, gott! Halvfabrikat! Och det bästa killarna vet!

Charlie vill ha potatis, Tristan pasta och Looli liiiis

Vi får ha veckoschema, killarna får turas om.

Tristan mjukar upp sina fotbollsfötter

Sten på fyra ben vill ha rester, han saknar Stig åt sidan

Vi får en ny familjemedlem inom kort, mer får jag tyvärr inte säga ännu. Han heter Drago. Och kommer från ett elithundträningsprogram i UK.

Drago kommer se till att knäppisar och runkisar håller sig borta, det ska bli skönt.

Jag längtar efter Dragomir. Det har varit bestämt under en lång, lång period. Och han är tränad speciellt för oss. Barn och rörig stor familj.

Känner mig otrygg, känner mig rädd att gå på våra gator efter skymning. Flyttar vi till hus? Då finns det inget annat option.

Det är ett väldigt seriöst företag, kräver mycket familjkännedom och in i detalj detaljerad träning. Den ska funka i vardagen, med barn och andra djur. MEN kommer någon objuden nära? Ho-ho DÅ kommer man INTE tillbaks igen. Om man överhuvudtaget lever?

Läste i tidningen idag att bostadsområden gå ihop och betalar privata patrullerande väktare numera. Vi skaffar/hyr Drago. Tryggt och skönt. Trist utveckling. Men tyvärr det ändå rätta för oss. Jag orkar inte gå runt och vara rädd.

Är det mycket brott och inbrott där du bor? Du kanske är lyckligt lottad?

Kram x

Vilken härlig gammal bild!!!! Ser du vilka favoriter det här är?

Saknar lance och min fina lilla svärdotter Paulina så det gör ont i hjärtat♥️

 1. Och ändå visar det sig gång på gång att den farligaste platsen för en kvinna att vistas på/i är hemmet om hon inte bor ensam. Det är mycket större risk att utsättas för våld av någon närstående än om man går utomhus mitt i natten.

  För män, däremot, är risken större för fysiskt våld mycket större utomhus. I synnerhet på fyllan. Samma fylla som gör det riskabelt för deras kvinnor att vistas i hemmet.

  Så har det sett ut tidigare och så ser det ut nu.

 2. Helene skriver:

  Bor i Täby och det är en del inbrott men vi skyddar oss med larm och har klarat oss i 18 år. Några brott för övrigt har vi inte haft i vår närhet. I så fall mer otryggt i stan där jag jobbar.

 3. Eva skriver:

  Uj uj, Doberman är ju inte direkt kända för sin vänlighet mot andra hundar. Tror dom äter såna där småhundar till frukost. Om dom inte har vuxit upp tillsammans från valpstafiet. Ska han leva som familjehund eller bara vara vakthund? Vad är det för hemskt område ni ska flytta till där man behöver en specialtränad vakthund? Vi bor utanför stan, inga grannar och kolmörkt överallt. Låser varken bil eller ytterdörr och har aldrig ens tänkt tanken att någon skulle komma hit och vara dum. Då är jag mer orolig en kväll inne i Stockholm.

 4. Jag känner mig inte otrygg alls. Men sen så utsätter jag mig inte för onödiga risker. Vi vet alla hur det ser ut idag. Men har aldrig varit med om ett brott direkt eller i min närhet. Kanske har tur men orka gå runt och va rädd hela tiden. Förstår absolut hur man kan känna så, men jag väljer att inte göra det.

 5. Maire skriver:

  Helt rätt!
  Att känna sig otrygg är ngt som är väldigt individuellt precis som smärta och andra känslor. Om det finns möjlighet/har råd/tid att känna sig tryggare el mer till freds på andra sätt så tycker jag absolut att man ska överväga det alternativet.
  Jag tar alltid bedövning hos tandläkaren och skillnaden mellan det och att ha en vakthund som gör ens vardag mer behaglig är inte stor i min värld.
  Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..