Internationella kaffedagenInternational

        I samarbete med ZOEGA’s      

 Internationella kaffedagen 29 september- 1 oktober (International Coffee Day) är till för att fira kaffe som dryck samt öka medvetenheten om kaffets framtid och situationen för kaffeodlarna i världen.
Som du vet är ju jag en sann kaffedrickare! OCH det i samband med att kunna hjälpa kvinnliga kaffebönder via ZOEGAS fantastiska initiativ COFFE BY WOMEN plus att FAKTISKT kunna hjälpa till att öka medvetenheten om kaffets framtid.
Problemet är att tillgången på kaffe av hög kvalitet minskar på grund av bland annat låg kunskapsnivå inom hållbar kaffeodling och klimatförändringar. 
Få bönder har idag möjlighet att odla hållbart

ZOÉGAS arbetar för att så många kaffebönder som möjligt, steg för steg, ska ställa om från konventionell odling till hållbar odling och slutligen certifiering. 

Morgonkaffe i sängen med sjukt barn…

Kaffe med vänner!

Fira dagen med en kaffe! 

Upplys någon i din närhet om vikten av att sponsra, stötta och dricka BRA kaffe! 

Med andra ord ZOEGA’s


Sen kan man ju faktiskt fira den internationella kaffedagen på KVÄLLEN med?! 

MED GOTT SAMVETE

Kram 
 

  1. agnes skriver:

    Lite intressant ändå med dessa kvinnliga entreprenörer i tredje världen då det är forskat på hög nivå ja– Nobelpris gick till ekonom i dessa frågor,hur väl kvinnor förvaltar sitt företagande och hantering av företaget.Har man sett svält på nära håll och dess offer så är dessa kvinnoprojekt pärlor för inte ett öre går till onödiga saker där mödrar håller i trådarna.( Blev lite tårmild när de utanför mitt fönster flyger helikoptrar // hoovrar för att bevaka våldsamma busslaster på väg till Mässan inför Nazistdemonstration om en stund) Då tänker jag att en eloge till kvinnliga entreprenörer oavsett om de är en symaskin de får lån till el.kaffeplantage de sysslar med.kram alla modiga mödrar:)

  2. Anneli skriver:

    Hej Magdalena , läser både din och Hannas blogg och tycker ni är helt otroliga och fantastiskt fina tjejer … men kan inte låta bli att undra över alla dessa samarbeten … brukar tyvärr bara hoppa över dem
    Då jag tycker dessa är ganska ointressanta många gånger .,, vill inte vara negativ men framför ändå vad jag känner . Hälsn Anneli

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..