ANNONS

Så leker du in mer frukt och grönt i vardagen – 6 smarta tips

/
Artikeln är ett annonssamarbete med ICA
Tillsammans med några av våra populäraste bloggare har vi tagit fram smarta sätt att smyga in mer frukt, bär och grönsaker i vardagen – och dina barn kommer att älska det!
1. Bygg en barnvagn av melon

När bloggaren Knivlisa och sonen Henry sätter kniven i en vattenmelon händer det grejer. Vips har melonen förvandlats till en barnvagn – med en melonbebis i. Pröva själv! Det är lättare än du tror och du får äta melonkött under tiden.

2. Greja en grön Pokémon

En squash, en kronärtskocka och en polkabeta är allt du behöver för att fixa en ätbar Pokémon. Gustav Johansson som driver den heta vegobloggen Jävligt Gott visar hur det går till.

3. Skapa ett blomkålsfår

Blomkål är gott och går att använda till så mycket! Men när gjorde du och dina barn senast ett får av blomkål? Med ”fåret” försöker Magdalena Graafs och Charlie att lura en vegetarian.

4. Laga en smarrig fruktpizza

Pizza blir en läcker efterrätt när man gör den på vattenmelon och toppar med hallon, blåbär och banan. Och barn älskar det! Tiobarnsmamman Madeleine Ilmrud vet hur man gör pizzan på ett kick.

5. Gör din egen avokadoglass

Avokadon är proppfull med nyttigheter och bra fetter. Tillsammans med kokosmjölk blir den en fantastiskt god glass.

6. Frys in istärningar med drakfrukt

Istärningar med drakfrukt och ingefära? Jättekul att göra och jättegott att ha i vattnet till maten. Låt barnen fixa själva.

Fler tips? Kolla in #vågatesta och läs mer här!

Artikeln är ett annonssamarbete med ICA
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00