Båstad och LIFE

Skit inte i mig nu tanter! 

Så jag måste stå där med skägget i brevlådan. Hehe

LIFE i BÅSTAD på Köpmansgatan 68 och demonstrera mina ALL IN ONE BEAUTY

Vi är framme. Jag körde igårkväll med alla barnen, hade tänkt köra i dag, men ångrade mig i sista sekund (Skönt nu)


Filip och Autoropa har ett showroom här, och vi bor i en lägenhet precis ovanför. Mycket människor, musik och motorljud.


Lite trångt, men finns det hjärterum finns det stjärterum


Otroligt bra läge, centralt och snyggt.


Svullen. Kunde knappt öppna ögonen imorse. Det kommer bli varmt idag. Skit!!

Hade för MIN skull hoppas på regn. Nu kommer säkert alla hänga på stranden eller tennisen.

Jag vill ju ha alla i hela Båstad till mig


Äta tandkräm, får jag inte?  Blir jag rosenrasande.

Det går inte att ha honom någonstans här. Tar man ner honom på innergården/showroomet KASTAR han sten på alla bilarn (inte uppskattat)

Nu ska jag göra mig iordning. Vete’katten vad jag ska ha på mig idag. Har massor. Men när det väl gäller har man ingenting?? Visst är det konstigt.

Det är som om kroppen formar om sig varje gång man ska ta på sig något. De som satt skönt igår, sitter plötsligt tight idag.

Var på HM för att köpa jeans i veckan

Hag har haft storlek 38 i hela livet (någongång 36)

Storlek 40 i jeans fick jag inte över låren??????

Skjorta, var jag tvungen att ta i storlek 42

Det gör mig inget. Men frågan är, har HM ändrat storlekarna eller ÄR DET JAG?

På riktigt. Jag tror att de har börjar göra sina kläder mindre. 

Kan de ”ha gjort en Abercrombie” små storlekar för att jaga bort oss lite större.


Försöker öva Louie att titta på film. Måste sminka mig utan att hämta ner honom från taket.
Vi syns sen hoppas jag ❤️

 1. Jag tycker också att de ändrat storlekarna, har själv relativt små bröst men vissa tröjor och skjortor sitter tight över brösten.
  De har även ändrat storleken på trosor från 35,36,38 osv till XS,s,M och där den största storleken är L.
  Innan hade de 44/46 som största.

 2. Hej! Det verkar som att dina inlägg inte kommer upp på Bloglovin… Kanske din bloggportal kan kolla på det? Skulle va toppen för jag ääälskar din blogg!

 3. Men du låt honom inte gå omkring med tandborsten i munnen. Du säger ju själv att han ramla hela tiden. Han kan skada sig jättemycket i munnen/svalget. Vänlig kommentar bara.

 4. Precis så är det med kläder, man har provat fram och bestämt sig för några kläder att ha på sig ex på festen på lördag och så kommer lördag och då känns hela outfiten helt fel. Man kan ha massor med kläder ena dagen gillar man dem och nästa neej sitter fel känns fel.

 5. Upplever också att de har förändrat sina storlekar. Har alltid haft 38 men nu känns 40 på gränsen till för litet medan däremot M är stora som hus…

 6. Jag har många tankar om lilla Lo.s beteende! Pratar inte…. har ni någon ensamtid med honom, peka prata visa tala om få att härma m.m. i lugn o ro som man gör med de små för att lära. Ni har ju alltid en massa människor runt omkring var ni än befinner er. Jag tror han behöver en lugnare vardag.Sedan fara hit o dit, stressande för sådana små som inte förstår. Ursäkta men jag har dessa tankar. Tror att hela familjen skulle må bättre av ett lite stabilare o lugnare liv.

  1. Fast vi är ju inte med varje minut hela dygnet. Är säger på att Maggan avsätter kvalitetstid med lille Lo.
   /Kram till er alla

  2. Har precis samma tankar! Ett kringresande kaos. Även mycket små barn känner av när en förälder inte mår bra och blir då utagerande. Barn behöver harmoni och själslig närvaro för att lära och ta in. Men vi har ju alla valt (i Sverige) hur många barn vi vill sätta till världen och hur vi vill leva våra liv. Så det är bara att ro båten i land…

   En annan sak: Hur demonstrerar man ett piller? Visar hur man sväljer det, eller?

  3. Vad har du fått idén om att små barn inte förstår ifrån? Det är inte ett dugg konstigt att inte prata ännu, om det ”bara” handlar om talet så är inte läkarna oroliga förrän upp i treårsåldern. Vissa barn är mer avvaktande och snappar upp ord innan dom börjar använda dem, andra bubblar på tidigt.
   Om ett barn är helt tyst, inga ljud alls, så kanske det är läge att höra av sig till en barnläkare men det tror jag att föräldrarna bäst kan avgöra själva.

  4. Mitt barnbarn 2,5 år säger högst 5 ord (svårt att avgöra pga uttal ). Han går 6 h/dag på dagis och är ensam med föräldrarna den mesta tiden. Älskar sagoläsning såsom bygga koja och vara ute i naturen. Han förstår vad man säger och det känns som att slet kan komma när som helst då han får lust. Skitenkelt att sätta sig på höga hästar och oroa föräldrar att de gör fel. Magdalenas femte barn så hon vet nog vad hon gör

   1. På vilket sätt sätter sig maivi ” på höga hästar” ? Hon har inte på nåt sätt mästrat med några pekpinnar utan bara talat om att hon tycker familjen ska ta det lite lugnare. Förmodligen har/gör hon själv det med sin familj och tycker att det är bra. Magdalena har själv nämnt om sin Loui o kastat ut frågan om ditten o datten. Jag själv delar inte hennes tro fullt ut men blir irriterad på att folk ska va så jäkla lättkränkta.

   2. Höga hästar. Är du en sån där ”polis”. Tagga ner. Bara för att man har många barn betyder väl inte att man kan allt, eller?

  1. Nej, ”för oss som är lite större”…? Jag blir lite mörkrädd av att du har dom tankarna…
   Så klart finns det 34, 36-or men att säga att du tillhör dom större, gör ju andra groteskt stora…

 7. Exakt!! Jag har också varor en 36-38 hela tiden,visserligen gått upp lite typ 4 kg men att behöva ta storlek 42 på vissa kläder är hur märkligt som helst. Har inga problem med att ha den storleken bara det att jag upplever att speciellt H&M gjort kläderna mindre.
  Blir sur!!!

    1. Läste hos en annan ”bloggare” (lindamariie på insta) att de varit och ändrat i storlekarna för de som är ”lite större” också.

    2. Ja skitsnygga om man vill ha tunikor som man ser skitstor ut i.. Alltså om Magdalena som absolut inte är stor, väger man runt 60 kg så är man inte stor, måste ha 42…vad ska då vi ha som väger 10 kilo mer? 50? Låter ju helt galet!!

    1. Fast att ha stl 44 betyder ju fortfarande inte att man är så stor att man vill klä sig i XL sortimentet som i princip alltid består av tantkläder

 8. Åh jag håller HELT med dig! Jag har också alltid varit en storlek 38 och nu i dagarna när jag skulle gå och titta på lite kläder så kunde jag knappt knäppa storlek 42! Och då passar ju allt annat som jag redan har hemma! Tycker det är sjukt, om då jag som ändå inte räknar mig som stor inte kan ha sen största storleken hur fan deprimerande mått det inte vara för andra då!!

 9. Sorry, jag skulle absolut vilja komma. Men jag ser på Båstadtennis (på datorn). 🙂 Samt befinner mig lååångt från Båstad.

 10. Jag tänker att Lo kanske är stressade.
  Sitter ni med honom i lugn o ro och pratar.
  Tex bildböcker? Målar.. ta promenader i hans takt
  Leker tillsammans med honom?

  Om ni inte gör det… kan det vara att han är frustrerad.. rastlös.. förstår du hur jag menar.

  Från en förskola pedagog

   1. Då kommer det snart ska du se att han börjar prata mera. Du vet vad du gör du är hans mamma o vet bäst ❤kärlek till er !

 11. Absolut, visst är det så att klädjättarna minskar sina storlekar… 🙁 Helt galet fel !!! H&M har stl 46 och XL på nätet….men i butik slutar de på 44 & L… MORR !! Går man på second hand och prövar kläder från ”förr” så badar man i stl 44 typ och nu får man knappt plats med någe i stl 44.

 12. Hej Maggan
  Lo är ett helt normalt barn det har inte med att Maggan inte skulle ge honom egentid.
  Mitt första barn hade jag hur mycket tid med som helst men han var hyperaktiv kunde inte vara still en minut trodde bestämt att det var något fel på honom, ramlade och slog sig men på det igen bara var både högt och lågt, kunde inte hälsa på kompisar var livrädd att han skulle göra sönder något för dom
  kontaktade läkare och dom gjorde en utredning på honom visade sig att han hade överskottsenergi fick det lugnande beskedet det går över alltså inget fel alls
  Tycker jag känner igen min son i Lo
  Så Maggan det går över:)

 13. Japp varit m om det oxså. Andra affärer s/m. Hm L/xL. Knäppt.
  Hoppas det kommer folk idag. Själv e ja långt från Båstad tyvärr.
  Kraam

 14. Har läst på andra bloggar/instagram att HM ändrat sina byx strl fler än du alltså som reagerat över storlekarna. Dåligt HM

 15. Oroa dig inte för Los tal. Vår yngsta kille (idag 14 år) gick knappt att ha i möblerade rum när han var liten. Herregud så vild han var. Inget vettigt i språkväg heller förrän han närmade sig 3 års ålder. Idag är han familjens språkgeni med ett ordförråd (klockren stavning och meningsbyggnad) och en retorik som jag inte kunde drömma om! Jag tror att vissa barn utvecklar fysiken först. Språket kommer sen. Så det kommer. Jag lovar!

  1. Precis så har min idag 5 årige son varit. Sen i språkutvecklingen (lossnat nu dock) men bäst på springa, hoppa, klättra. Barn kan bara utveckla en motorik i taget – grov eller fin. När den ena finslipas så håller den andra tillbaka. Jag tycker LO verkar vara ett härligt aktivt barn som låter sin mamma veta att hon lever. Och lyckliga jag fick ytterligare en sån grann veckorna efter Lo.
   Med dessa busfrön till barn har man aldrig tråkigt

 16. H&M har definitivt ändrat sina strl, och det var längesen tycker jag. Deras skjortor får man (jag) ju för fasen gå upp flera strl för att kunna knäppa.

 17. Vem handlar vid Hm? Min femtonåring. Tyvärr. Väger själv exakt samma som innan barnen, tränar och dricker ingen alkohol…har aldrig varit i bättre skick. Hms kläder sitter ändå inte. Gillar heller inte deras slit o släng slamsor, förutom jeansen…så inget att gråta över. För mig åtm 🙂

 18. Angående HM så har jag slutat handlat där och det beror på att deras storlekar ändras hela tiden. Det är tur man har gott om självkänsla för annars skulle man bli helt knäckt varje gång man måste gå upp en eller ett par storlekar.

 19. Men omg! Ja det måste vara så att dom har gått upp i storlekar. Jag som precis har ”tightat” till mig inför semestern och var i dagarna och skulle köpa kläder. Blev helt chockad och typ knäckt när jag fick köpa xxl i bikini mm. Jag är annars en 40a och nu fick jag köpa grejer i 44!
  Puh känner jag men åh vad tråkigt det blir psykiskt att handla så stora storlekar när man jobbar på att komma i mindre.

 20. Många butiker har gått över till europeiska storlekar fick jag förklarat för mig när jag handlade på twilfit. 40/42 är nu medium. Innan var det 38.

 21. Du har nog lite skev självbild, för du tillhör ju inte kategorin ”större”. Jag är ungefär som du i kroppen och aldrig kategoriserats, el känt mig lite ”större”,snarare tvärtom. Även jag har noterat HM’s förändring i strlk, speciellt bikinis odyl, får ta större storlekar fastän jag har samma strlk på bröna som alltid, märkligt är det. Vore det ett försäljningstrick borde man ju rimligen göra små storlekar större ist…

 22. Vår numera tonårige son sa inte ett ord innan 2. Han pekade o visade vad han ville men pratade inte. När han fyllde 2 så lossnade allt o sedan dess är han en pratkvarn o har ett ovanligt stort ordförråd o lärare har beundrat hans fina språk
  Han väntade nog helt enkelt tills han kunde. Så gör säkert Lou också. Knappast nån orsak till oro alls.

 23. Tack! Kanske är HM somblivit galna! Haha, idag kan jag endast ha stl 46 på HM på skjortor och blusar. Byxor runt 40-42.

  Tycker det är så skönt att du skriver så ärligt om hur det är att ha en liten bebis som inte vill göra som du vill. Han verkar ha en helt underbar personlighet 🙂

 24. Hm har ändrat sina storlekar !! Jag kan knappt ha deras kläder och har legat på 36-38 tidigare, har inte lagt på mig speciellt mycket heller!! Men visst börjar man fundera och granskar sig själv extra noga!

 25. Inget att oroa sig för en 1,5-åring som inte pratar än. Ska jag säga, som blev orolig när grabben var 1,5 år och pratade med BVC om att Hsn knappt sa något mer än mamma och pappa. Vid 2-årsåldern fick vi äntligen komma till en logoped. Hon tyckte inte det var nå konstigt, även om det ”heter” att dom ska kunna 15 ord vid 1,5. Grabben pratade inte så man förstod honom förrän han var 3 år.
  Dottern pratade 7-8-ords meningar innan hon var 1,5 år, därför vi oroade oss för grabben. Lika med nästa dotter, hon var lika tidigt att prata som första barnet.
  På BVC sa dom att flickor ofta är tidigare med talet än pojkar.
  Men han är väl för söt och go lilla Lo och snart så snackar han säkert.

 26. Jag har inte märkt någon förändring i strl på H&M och jsg handlar mycket där.

  Jag känner barn som pratat goja fram till tre och en dag så bara kommer talet. Inga konstigheter.

 27. Haha. De tar verkligen på energin de små busungarna. Vår sista var likadan. Kan trösta dig med att det gick över när han började skolan. Sitter som ett ljus och är hur lugn som helst. Tills dess. Skydshjälm, benskydd och öronproppar… Till dig. 🙂 Kram

 28. Ja, H&M har ändrat storlekarna. Helt sjukt. Det är ju underligt ändå att de inte säger något till folk som inte längre kan ha sina vanliga storlekar.

  Men de har kinesiska storlekar nu. Du vet säkert vad det innebär. En L är då som en gammal XS Hur sjukt som helst. Och extremt provocerande.

  Jag bor i New York och många amerikanska märken har gjort samma storleksbyten. Men även Haglöfs, Nike och flera sportmärken har kinesiska storlekar numera. Varför liksom??? Jag tror att det är mer effektivt så eftersom de tillverkar kläderna i Kina och kan ha snabbare produktion med kinesiska storlekar. Men alla svenskar tror ju att de blivit smällfeta haha

  Fatta depressionerna som sprider sig i de svenska kvinnliga folkhemmen eller??
  Jag testade några haglöfsjackor när jag var hemma senast och är en storlek S-M. Me. Kunde inte ens få upp dragkedjan på en XL! Hur sjukt som helst. Du är inte tjock. Det är nya mått på storlekarna

 29. Hej! Jag tycker HMs strl är precis på samma sätt de alltid varit. Köper via nätet eftersom jag ”kan” storlekarna..

 30. Låter som at din Louie och min Liv är exakta kopior av varandra Fyfarao! Hon suger musten ur mig den lilla rackaren. Hon är inte still en sekund, vägrar titta på film, spela tittutspel på telefon, skriker om hon inte får som hon vill(blir vansinnig), klättrar, ska bäras, mammig. Menvärldens charmigaste onge❤️ 1 år och 2 månader är hon, och storasyster är 4 år. Jäklar, jag vet att jag lever.

  Jag har lixom helt gett upp att det är sommar stanna inne är lika bra, eftersom hon vägrarpka vagn och jag orkar inte bära på henne för hon bara skruvar på sig, och när hon får gå själv springer hon bara åt fel håll(oreservera gärna åt motsatt håll storasyster, och storasyster ett håll vi inte ska mot Hahaha)

  Det är fantastiskt att ha barn

 31. Var o skulle köpa avslutningskläder med barnen.
  Sonen, pinnsmal, hittade direkt kläder på H&M.
  Dottern, något kraftig, dock ej tjock, provade klänningar i sjuttioelva olika varianter o olika butiker.
  Hittade till slut en på Kappahl, i str 46!! SÅ stor är hon faktiskt inte!
  Kan i vanliga fall ha str M, i vissa fall L!
  Och en L på H&M är ju ungefär samma som en S på Lindex, helt galet.
  Finns det ingen standard?
  Och apropå lillen, vi har en 16-månaders här hemma nu.
  H*n är på ALLT! Och ska dessutom inte gå och lägga sig på kvällen, kanske runt 22-tiden. Gaahh..

  1. Ullis, men så sjukt att storlek 46 är det enda som passar!!
   I USA är det ännu värre. Här har man ändrat storlekarna till minimala senaste två åren bara och numera är det bara L och XL som passar för mig. Ocg jag är i måtten exakt samma som för fem år sen, så det kan inte vara att jag bara förtränger att jag gått upp i vikt. På trosor kan jag ärligt inte ha en enda annan storlek än XL och då har jag inte stor rumpa. Min kropp ser ut som Magdalenas ungefär. Såååå… det är saker som är galet inom modeindustrin helt enkelt.

   Jag tycker det vore sjukt kul om magdalena kunde göra ett experiment och gå runt till olika affärer och prova kläder och se om storlekarna är normala eller inte! Som en wallraffande journalist 🙂 och testa kläderna på de stora kedjorna i Sverige och sportmärkena och sen blogga om vad som hände! Det är ju en stor grej att avslöja att modeindustrin ärligt förstör för folk genom att ändra storlekar. Man blir ju både förvirrad, förbannad och deprimerad när man tror man blivit en flodhäst

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..