Förödelse

Louie har förödelse i sig. Det flyter i hans blod. MÅSTE komma från Filips sida av släkten? Kan inte tänka mig att det är från mig/min frikyrkliga perfekta kärnfamilj?!

 Jag har inte varit med om dess like under mina 22 år som mamma. Han slår mina andra fyra killar med hästlängder.

Krossar glas, välter stolar, klättrar, går åt motsatta håll, kladdar, trotsar. Ställer sig på saker och kastar sig utför…. Finns det NÅGOT som är farligt. Då är han garanterat där.

Det enda som gör honom lugn? Det är mat

Det är tur att LoLo tjock-tjock är så tjock-tjock-söt. Annars hade han hamnat på Blocket utan pris. Skänkes gratis” allt ingår hehe

(Ingen ur tjock-tjock maffian kan gnälla nu!! Tänk om jag skrivit.  spink-spink??

 Länge leve tjock-tjock……

Förlåt spink-spinkS.. jag försöker göra mig vän med Tjock-tjockS. 

NÄSTA vecka blir det deff-deffS–babbas


Jag kan inte lämna honom ur synen mer än en sekund, får då gör han hyss/förödelse…

Otroligt. Jag fattar att barn vill testa. Men tillochmed dessa små ligister mår väl gott av att sitta still en stund. Leka med en bil eller lego?


Vände mig om i en 10-dels sekund, och tjocktarmen hade klättrat upp och stod i vagnen. Stengolv-barnskalle? Ingen lysande ide


Jag får välta allt så att han inte klättrar upp och kastar sig.


Hade kunnat vara en svanslös hund, OM Lo hade haft längre ben.

Frukost hos farmor Carin. En glaslampa drogs ner på golvet. Några fotoramar och duk. Splitter över hela golvet. Hundmaten uppäten och vattnet uthällt. 

(Han fick i sig en dryg mun torrfoder, kan det vara farligt?)


Morran har blivit en gråhårig tant.  Morran flyttade hem till Carin när min svärfar Lasse gick bort. Oerhört ensamt att vara själv, när man sovit bredvid den man älskar i över 60-år… 

Carin fick en vän för livet i Morran. Morran lämnar inte Carins sida i en sekund.


Desaster is my first name… Dra hund i svans mitt andra

Morran bet LoLo i fingret. Jag kan tyvärr inte annat än försvara henne. Inte hårt. Hon markerade. BRA! Bra att. Hon sätter gränser. Jag kan tjata, tjata. Bära bort, ‘ajajjj’ 


Inget går hem, BABBA? om det inte känns eller upplevs.

 Sorry! Det är jag beredd att stå upp för. Norrans ruttna gaddar…


-Ge hit pizzan, DEN  är min!!!!!!

Pizza på Ystads bästa pizzeria Triangeln  (tycker jag)

Jag är trött! Det tar verkligen på krafterna att skjutsa, laga mat, springa efter bäbis, underhålla och vara närvarande.


Louie brottar ner Charlie på nolltid, biter honom eller skallar honom. 

Får han inte som han vill? Blir han illröd och skriker som en stucken gris.

När får jag tillbaks mitt liv? När kommer han sitta still framför en liten, liten barnfilm i en timma eller två?

​​


Imorgon åker Filip till Båstad. Tenniscamp är över för Tristan.

LIFE på torsdag i BÅSTAD för mig. 

Sen funderar jag på att skita i att stanna kvar. Vi får se och känna efter. Killarna vill titta på tennis. Men jag ser bara osäkra bäbisfällor

För jobbigt med alla barnen. Åldrarna synkar inte riktigt. Ett jäkla retandes, bråkandes mellan Charlie och Tristan. Någon slags weird svartsjuka, trots ålderskillnaden? 

Ett konstant skvallrandes, gråtandes och kivandes. Charlie är rättshaverist och Tristan har en räv bakom örat. 

När jag ska lösa gnabb?? Då vänder Louie mig ryggen, springer iväg och face’ dive’ar  från någon farlig stenkant, OCH LANCELOT hetsar efter pengar samtidigt som han tar en selfie Hoho

Kommer du förbi mig i Båstad på torsdag?

 1. Jag fick också en sån. Min sista, nr4. När jag var 43. Jag siktar på att få tillbaka mitt liv till pensionen. Om jag överlever tills dess..

  1. Haha samma här nästan, fick min första vid 19 år sen tyckte jag tydligen att det var en bra ide att börja om vid 36 års ålder så blir väl ”barnfri” strax efter 50 och då är det väl fullt med barnbarn haha 😉

 2. Låter som mitt mellanbarn. Hon är sjövild. Har slagit ut en och en halv tand, gör sig illa konstant och skriker och härjar. Undrar om hon utagerar av svartsjuka gentemot lillebror som tog hennes plats som ”minsting”, om hon kan ha koncentrationssvårigheter eller om hon bara haren massa energi och myror i brallan. Jag tittar på andra föräldrar som får sitta ner och äta och inte får hjärtinfarkt och magsår och undrar när hon ska lugna ner sig…

 3. Så underbart att läsa det du skriver, skrattar högt!! Igenkänningsfaktorn är dessutom väldigt stor! Jag har en liten kille på snart 1,5 år som klättar på allt, river ner allt i sin väg, springer alltid åt motsatt håll, ska bestämt upp på matbordet, upp i fönstren, välter ner krukor mm.. Kan inte lämnas utan uppsikt en sekund. Han är yngst av fyra så det är rätt intensivt.. puh! Kämpa på i tillvaron, vi och säkert väldigt många fler tappra, uttröttade mammor sitter i samma båt! /H

  1. Man tror inte det är sant???? Bästa preventivmedlet jag på riktigt är chockad över energin PLUS att fetto inte sover på nätterna??? Haha

 4. Jag fick också en ”sådan”
  Min trea, den siste. Han höll fullständigt på att ta knäcken på oss. Han kom från en heeelt annan planet än sina storasyskon.
  Alltid glad, som en solstråle. Aktiv som få. Klättrade på ALLT. Tog sig fram överallt. Uppfinningsrik som ingen annan tidigare unge i norra Europa. Gick när han var nio månader. Tyvärr. Jag ringde giftinformationen minst en gång om dagen. Typ. Han åt allt som kom i hans väg. Maskindiskmedel, giftiga bär, fönsterputs, halv burk fluortabletter, myrgift. Ja allt…. Vi kunde aldrig slappna av. Passa, vakta, kolla. Social var han också. Bjöd in sopgubbar, brevbärare och lite annat folk. Gick alltid sin egen väg. När vi var på landet hade han flytväst på sig hela tiden. Inomhus. Han rymde nämligen… Hans namn var ”Huliganen”. Jag älskar honom, men oj vad han frestade på vårt tålamod!
  Idag är han drygt 19 år, nyss tagit studenten. Lugn som en filbunke. Oerhört driftig, framåt och socialt kompetent. En kanonkille!
  Det blir bra för dig också ska du se. Om sisådär 18 år…☺️

 5. Min snart 18 åring var likadan, det har resulterat i många sjukhusbesök genom åren!
  Man va helt slut, när han va ca 4-5 där någonstans så upptäckte han tv-spel och det va min räddning, det va enda gången han kunde sitta still!
  Så det har blivit några spel genom åren, värt varenda krona
  ❤️❤️❤️❤️❤️

 6. Hej. Den lille rackaren styr hela er familjesituation. Fy va jobbigt. Kan han vara ett bokstavsbarn? Inget ont menat och inget han isf rår för, men med tanke på allt du berättar så är han minst sagt vild. /A

  1. Tänkte också på bokstavsbarn men kanske mer se över kosten/sockret. Du skriver att han är väldigt hungrig hela tiden. Såg senast på mitt barnbarn som speedade runt som en galning efter en coca cola isglass.

   1. Barn med diagnoser (ADHD) är inte speedad i så ung ålder. Det kommer senare. De är lugnet själva som bäbisar o ända upp till några års ålder. Har två bröder med ADHD och asberger och en brorsdotter med ADHD. Hon är 5 år nu. LOUIE är bara nyfiken, girig på livet och älskar att klättra och utforska. En fullt frisk 1-åring!!!!!
    Vi har två barn som är vaeandras raka motsatser. Vår största 5 åring var precis som Loui. Började gå vid 8 månaders ålder. Klättrade på ALLT vid 9 månader. Runt 1 års ålder fick vi lägga ner alla möbler för att minimera skador. Hon hade blåmärken Jämt!! Men det gav henne en exemplarisk motorik och idag är hon en fantastisk lugn 5 åring . Vår minsta har varit lika motorisk men aldrig gjort nåt hon inte vet hon fixar. Betydligt mycket mindre blåmärken där!
    Maggan, var lugn. Han är bara levnadsglad med mycket energi. Man får plocka undan allt ett tag bara.. O rasta i skog o mark.. ☺

 7. Asså förlåt men jag skrattar så jag dör här borta! Allt som du skrivit syns i den där videosnutten
  Du får helt enkelt ta en resa för dig själv så du saknar dom , enda som hjälper för att en ska orka.
  Älskar sönder din blogg, blir liksom pirrig när jag ser att du skrivit nytt inlägg

 8. Skrattar så magen ömmar. Så är mina båda barn. Totalt galna, skrattar (hånar) en när jag säger nej. Helt slut blir man! Men det sägs galna småbarn – lugna tonår. Måtte det stämma!

  Men stanna i Båstad – chilla med Lo på stranden (fara äta sand = hård mage) Finns massa saker för barnen på och utanför området. Kids Lounge, klättervägg och någon jumping i linor.
  Välkomna till Bjäre!

 9. Hej! Jag vet inte om du överdriver lite eller om han verkligen är sån? Min son var precis likadan det gick inte lämna honom ensam en sekund när han var 5-6 år. Fick han tag i tändstickor då skulle han elda i öppna spisen men allt hamnade ju givetvis utanför. Han hade heller inga kompisar för alla tyckte han var för hårdhänt. Det kan för vissa låta roligt när man läser om det men leva i det är inte alls kul. Men som sagt hoppas du överdriver lite i allafall.

 10. Oh verkligen! Känns igen så mycket! Kunde vara jag som skrivit det. Flicka 14, flicka 9, pojke 2,5. Pojken är galen och har ett behov av att testa ALLT farligt. Trots att han är nästan 7 år yngre än mellansyskon lyckas han slå och förstöra allt hon gör. Får han inte som han vill skriker han. Idag hittade vi inte hans ambulans, det var 3 tim lidande innan den återfanns. Då fick 14 åringen gå hela vägen hem till kompis där vi glömt den….Sen var allt bra igen. Typ 5 min. Häller ut allt, kladdar med allt. Vårt annars ganska trevliga hem är en kladdhög… Jag kan fortsätta i evighet. Men när han nu 2,5 år in gör ansats till att visa någon sorts kärlek och att han tycker om mig så kapitulerar man ju såklart för sötheten i denna lilla förbytta varelse 🙂 <3

 11. Taaaack Magdalena för dina sista inlägg!!! Har två pojkar & den yngsta är precis likadan! Dem två tillsammans är ingen vidare kombo. Det får en att känna sig lite normal motför alla rosamolns inlägg från många andra på sociala medier. Bara min familj som man tror att man ska få psykbryt i?? 😉 för lite sömn, bråk & skrik 1 sek efter att dem vaknat. Alltså igen stort TACK! Älskar din blogg. (Har inte HUNNIT läsa den på länge av just det jag nämner ovan men dina inlägg gjorde mig sååå gott!!!)

 12. …kan bara hålla med de andra… Magdalena din (sjuka) humor, UNDERBAR!
  Ditt sätt att skriva och beskriva din vardag… fnissar lite lågt för mig själv bakom jobb-datorn (schsss…) TACK för att du förgyller min vardag med din blogg.
  KRAM, KRAM 🙂

 13. Mina barn är som Charlie och Louie. Nu är ”min Louie” lite större men var precis likadan som bebis. Trots hull var hon så otroligt smidig i kroppen och huller försvann ju med bebistiden. Nu är hon ett riktigt muskelknippe (undra på!). ”Mitt Chalire-barn” är förnuftigt, klokt, polis-noga, regelriktig, lillgammal etc. ”Mitt-Louie-barn” är högt och lågt, full av hyss och bus, sång, akrobatik och har alltid flera projekt igång samtidigt. När vi var på BVC och de ville att hon skulle rita en gubbe så ville hon inte alls. Sköterskan ”ritar hon hemma?” Jag: ”nej, hon äter upp kritorna om hon får dem”. Jesper Juul har skrivit om dessa ”livfulla/aktiva barn”. De behöver en helt annan sorts föräldraverktygslåda. Bästa är att behandla dem som en 35-åring, för tillsägelser föder trots (inte som hos andra barn) och ju hårdare man ryter, desto jävligare blir ungen. De har stark integritet, så vad som funkar på Filip funkar antagligen på Louie. De är inga bokstavsbarn, men de växer med ansvar och det är det som är nyckeln. Väldigt hjälpsamma (emellanåt).

 14. Förstår din frustration och att du längtar till att få tid att bara vara utan att ha alla tentakler ute. Mina tre barn är äldre 8, 10 och 13 men vi fyra är i Spanien i tre veckor och nu efter två veckor undrar jag hur jag tänkte. Det retas, kivas, bråkas hela tiden och jag blir tjatig och kan aldrig koppla av. Längtar faktiskt hen och räknar ner dagarna nu. Hoppas du får lite lugn snart.

 15. Åh vad jag känner igen mig! Vi har fyra barn på 9,8,3 och 2 år. Det kivas, tävlas, konkurreras och slåss… HELA tiden. Funderar på att jobba extra under semestern, vill inte vara hemma och försöka medla längre.. samtidigt är det ju de fyra jag vill göra allt med denna sommar och alltid, de är ju bäst i världen! Vår sista, lilla tvååringen, tar sönder allt som överlevt samtliga barn tidigare. Leksaker vi trodde var okrossbara lyckas hon skicka till evigheten, helt sanslöst.. mina svärisar har 12 barnbarn och hon har lyckats ta sönder saker som överlevt alla tidigare barnbarn.. suck! Så, hög igenkänningsfaktor på detta inlägg!! Lycka till! 😉

 16. Alltså, det så skönt att höra om någon annan som har det likadant! Tycker också att sladdisen hittar på mycket mer hyss än de andra. De störta bråkar och tjafsar men den minsta hittar på rena djävulskap. Och ja, jag älskar mina barn och är stolt över dom men visst blir man trött ibland?! Vår minsta är 3.5 men gillar inte heller tv men han lärde sig snabbt att sitta med plattan och se Youtube och trycka på olika klipp. Mycket roligare tycker han och då kan jag få dricka kaffet i lugn och ro. kanske vore något för Lolo?

 17. Åh, vad det är underhållande att läsa dina inlägg! Skönt att fler har det så Vänlig hälsning från mamman m nackspärr o gnabbiga barn

   1. Ja men vad hände med inlägget från igår
    Jag läste din blogg i morse efter en sömnlös natt med vår 8 månaders, och genast mådde jag faktiskt lite bättre, för du har det värre

    Förstår att du blir galen av att inte få sova
    Hur mycket sover lo middag?

 18. Haha, jag skrattar högt när du beskriver Louie!! Min dotter är ca en månad äldre och jag känner verkligen igen det du beskriver! Skillnaden är bara att jag bara har henne att ta hand om, jag fattar inte hur du hinner med alla barnen!! Hatten av!

 19. Jag har en tvåårig vilde, de två äldre har sansat ihop sig när det gäller face-diving, men kompenserar det genom att bråka, vråla, göra tvärt om och ha sönder leksaker…. Happy life

 20. Farmor Carin ser så glad och go ut trots den lille huliganens bravader…..en del klarar sig undan med hjälp av charmen…
  Glimt i ögat det har den lille klimpen allt 🙂

 21. Förlåt men… hahaha… du skriver så målande, ärligt och roligt! Tänk att barn föds med så olika personligheter. Häftigt!

 22. Hej Maggan! Hörde någon psykolog som sa att man kan be om hjälp, barnen kan vara hos vänner och släktingar ( kanske inte alla barn på en gång). Ni kan ju byta och du kan ta hand om andras barn för omväxling skull… kanske blir det lugnare efter ett tag. Skickar dig en stor styrkekram!

 23. Igenkänning…. Min son är också den vilda typen. Sovit dåligt i perioder sen han föddes, slåss, spottas är envis som en gammal oxe och lyssnar inte (Värst när trottsen knackar på!) Han blir 3 år i november och han har dock lugnat sig en aning. Men är också så sjukt nyfiken och tar sönder det mesta. Orädd. Kan slåss på andra om han inte får det som just DET BARNET har när det finns femtioelva saker runt omkring haha. Brukar skoja med honom att jag snart tömmer hans sparkonto och köper nytt av det han tagit sönder 😀
  Han har en hel flock rävar bakom var öra och alltid händer det något. Jag är slut i huvudet och i kroppen var kväll och förstår att du är ännu tröttare som har fler <3
  Men skönt vi kan trösta oss med att vi är i alla fall inte ensamma !!

 24. Bästa inlägget hittills! Jag har en pojke i samma ålder, det är precis samma sak här, jag är helt svettig efter tio minuter, passa passa passa, springa efter och fånga upp. Tur att jag fick min dotter först annars hade det inte blivit fler barn

 25. Anton är precis likadan. Vet inte hur många gånger han har trillat ner från soffan, säng, bänkar och stolar. Han är två veckor yngre än Louie 🙂

 26. Varför är det just yngsta barnet som ska bete sig som en blådåre? Min minsta är precis lika som Lo. Jag har ständigt hjärtat i halsgropen. Syskonen var inte alls på det viset. Eller var det något dom hade i vattnet på alla förlossningsavdelningar i början av 2016.

  1. Haha min ”3:a” född Jan -16 har jag blivit gråhårig av ….. mina 2 första va ”enkla”, så nu känner man att man lever ….

 27. Sorry men du verkar ha fått Rosemary’s baby om du minns filmen.
  Du får starta djävulsutdrivningen omgående.

 28. Louie är precis som min dotter var när hon var liten, jag tjöt på bvc kommer jag ihåg , visste inte vad jag skulle ta mig till , funderade på om hon hade nån bokstavskombination. Min bvc sköterska sa att barn som min dotter ofta blir trevliga och socialt kompetenta som stora . Så rätt han hade !(hon är 13 nu) Men shit vilken jobbig tid det var.

 29. Lite härligt att läsa ändå! Trodde jag var själv om att ha ett barn som totalt röjer ner allt! Och hon är bara 13 månader!
  Man kan inte lämna henne med blicken en sekund. Hon lyckas tom lirka sig ur bilbarnstolen oavsett hur hårt jag spänner bältet
  Detta är vårt fjärde barn och i n g e n av de andra har varit ens i närheten av detta
  Min mamma har fyra barn och 13 barnbarn och hon fick en chock igår när hon var ute själv med henne i en timme.

  Tur, tur!, att de är söta när de sover (fast hon sover aldrig, vaknar i snitt var 20:e minut hela nätterna)
  ///Urlakad mamma

 30. Länge sen jag skrev till dig,men kikar in till dig då och då för att se att allt är väl med dig och dina. Du är så himla fin och delar med dig med tankar och vardag och ett sjuhelsikes ”skepp”som ska roddas framåt..Och sen se ut som om du inte gjort en släng annat än vilat o målat naglarna…… Och dina roliga kommentarer om spec lilla Louie, sötisen med dina drag. Han blir nog en utmaning av nåde,,,som det verkar,,,,men har ju många bröder som säkert gärna lär ut ett och annat. Njut av de där glasen då du summerar och går igenom ditt o datt…så nyttigt,,,borde fler göra,,,
  Kram till dig och din familj

 31. Hundmat är bra för pälsen..
  Har en 16-månaders här hemma som jämt tuggar torrfoder, och h*ns hår är inte att leka med!
  Långt och fluffigt! 🙂

 32. Känner igen min son i din. Han är bara 2 veckor äldre. Enda som lugnar han är mat. Viker ihop vagnen så han ej står i den. Uppe i soffor, stolar på nolltid. Går ej att lämna en sekund utan att han befinner sig någonstans där jag ser alla potentiella fall/olyckor. Brände sig för 3 veckor sedan i handflatan och har haft den i bandage sedan dess och då började han bitas mer och mer. Dunkar sitt huvud i oss eller saker eller golv och väggar när han blir arg. Vet ej om det är av frustration att inte kunna använda höger handen eller att han bits när han blir för glad, arg, ledsen etc etc. Fick rådet av bvc att kontakta en barnpsykolog och skattade bort det lätt men när jag tänker efter så är det nog värt ett besök. Jag kan sitta på golvet och så kommer min son upp bakom mig och biter mig i axeln eller sin syster i foten och drar henne i håret. Vad har man gjort för ont för att djävulen ska komma på besök

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..