Tvångstankar

Lugn kväll igår. Skönt häng på balkongen och en god Milanese på kalv och gräddpasta. Det regnade lite igårkväll. Skönt! Det är oerhört kvavt och fuktigt 


En mysig kvällspromenad vid vattnet.

Hotellet är magiskt. Lite mindre, mycket detaljer, blommor, och väldigt proffsig personal. Det enda lite tråkiga är att gästerna som bor här drar ner upplevelsen en smula.

Stuck’up surjävlar. Nästan bara äldre par. Fullbokat. Alla är sura, otrevlig, möter inte blick, och  ser ut som om någon dött. Det kan verkligen provocera mig när människor inte säger tack, bara fnyser om man håller upp en dörr tex. De är otrevliga mot personalen och sitter bara tysta och stirrar ut i luften.


Jag börjar få vidriga tvångstankar. Slita ut en tampong och daska den i huvudet på den fisförnäma kärringen vid bordet framför oss på frukosten. Skrika kuk och göra bomben i poolen. Väcka dessa halvdöda snobbar till liv. Lev!! Le! Skratta, njut. Bjud på ett  ”good morning” i hissen

 Något litet kommer jag göra snart. Filip är rädd. Han ser det i min blick. Jävulskap. Bus. Okontrollerat och impulsivt.

Nu har jag ju ingen tampong. Och det hade kanske varit liiite magstarkt? Men ställa mig upp och släppa en högljudd fjärt i matsalen? Det är väl ganska lindrigt och oskyldigt? Filip skakar bara på huvudet stackaren.

Vill du ha ett kul liv, har du valt att gifta dig med en fullständig galning? Ja då får man faktiskt räkna med sånt här. Det ingår liksom i paketet.


En liten kaffe, ett dopp, min bok och lite sol.  

Kram på er härliga vänner!!

 1. Bästa sättet är ”to kill them with kindness”. Jag vet att du är busig, men just i det här fallet tror jag det får större effekt om du bara är ditt vanliga trevliga och glada jag. Det får ju alla andra att framstå i ännu sämre dager. Så frestas inte av att sjunka ner till deras nivå, höj ribban istället 🙂

 2. Hahaha!!! Jag brukar också ha såna tankar ”tänk om jag skulle göra det eller det”! Fy för så trista och sura typer.
  Tack för underbara bilder från er resa

 3. underbara människa! Gört! Sura, uppblåsta människor är bland det värsta jag vet!
  Tack för att du delar med dig av ditt liv och eran fantastiska resa. Min sambo blir frestad att göra en liknande resa när jag visar dina fina bilder och han är ingen res-kille. Så jag läser högt och visar bilder från eran resa i hopp om att det blir en resa för oss nästa år.
  En varm kram till dig!

 4. Åh, jag håller med! Få saker är så provocerande som människor som har som grundläge att vara otrevliga och fisförnäma! Så otroligt tråkigt allt måste bli! Tänk att se sig som bättre än alla andra, så att andra inte ens är värda ett tack eller ett leende…GUD vad livet måste bli surt! Tack och lov för glädjespridare som du Magdalena

 5. Förlåt men väljer ni att bo på ett lyxhotell så lär ni inte träffa så spännande människor. Ta in på ett backpack hotell o ni lär träffa betydligt intressantare människor

  1. Håller med dig där Kia. Ingen kommer ju att göra bomben i DEN poolen. Ingen kommer att lägga en brakare i DEN frukostmatsalen. Tror du är på fel ställe om det är det du eftersöker.
   Det finns tyvärr människor som tror att dom är förmer än andra. Uppenbarligen tror dom det är förbjudet att le och säga tack. Men dom trivs väl inte med livet, stackars dom…
   Skit i dom! Ha det bara mysigt.

 6. Vad ledsamt att vara så olycklig att man inte kan känna glädje och uppskatta en sån fantastisk miljö. Tacksam ändå att det finns människor som gör det, du! 🙂 Jag har aldrig hört talas om att ett högljutt KUKEN har gjort en ledsen människa ännu ledsnare? Jag tror det skulle pigga upp!

 7. Haha! Visst är det konstigt med vissa människor. Har allt och ända är allt fel och trakigt. Men, jag tänker oftast som sa att det är ju de själv som förlorar mest pa det hela.
  En annan sak da jag sag din bild: Häxan! Hur länge läser du pa en bok egentligen eller är det reklam?? Maste smaskratta da du släpar den med dig under nagra manader (kanske överdrivet, men ett bra tag!) lite överallt!
  Ha en fortsatt härlig semester och liva upp stället innan ni aker vidare.

 8. Oj som jag känner igen mej i dina tvångstankar. Min man är alltid lite nervös för vad jag ska hitta på…hehe. Man försöker lägga band på sig men så…poff händer det igen! Du är fantastisk på att beskriva och du förgyller min dag!

 9. Underbart och ljuvligt!!
  Du har helt rätt, bara fortsätt. Man fattar inte att det kan vara så svårt med lite hederligt gott bemötande. Sjung och var glad, släpp en brakare och skratta högt. Någon borde tina ❤

 10. Hahahahaha… Jag och min man var på ett sånt hotell. Så jäkla lyxigt men sååååå steeeela och otrevliga gäster. Restaurangen var gigantiskt och ena väggen var av fönster från golv till tak. Jag får samma tvångstankar som dig så en kväll kunde jag inte hålla mig. Inget stort men ändå lite ”skit på er” vad ni är sura och stela… Så när vi gick ut från restaurangen så drog jag en moonwalk hela vägen ut. Hälften av gästerna tappade hakan av det lilla så då förstår du ju…. Lite kul var det att möta dessa människor i hissen sen. Äh vad fasiken, vi lever en gång, det måste vara kul!!

 11. Hahaha! Du är så bäst! Känner igen mig så väl
  Man får lust att bara skaka till dem . Vakna till liv flr fan
  Kan du inte bara skrika ut lite ”fula” ord på middagen
  O så låssas du att det inte var du

 12. Fina du som låter oss följa mer på eran underbara egen tid. Vet inte om ngn tidigar skrivit om detta men ang värken, för att lindra tills du får tag på naprapat så få tag i en tennisboll alt golfboll och sätt dig på den med så hårt underlag du ”klarar av” å rulla/tryck den där det gör ont. Det kommer jag långt med som självhjälp.
  Kramar

 13. OMG du är så jävla skön! Skrattar ihjäl mig här borta … kan du inte filma när du gör nåt ”bus” så vi får se, uppleva detta?! Skulle vart nåt det. Jag fullkomligt ÄLSKAR dig Maggan, du är störtskön och det är så befriande att läsa dina innersta tankar. Heja humor o tvångstankar! ♥ ♥ ♥

 14. Hahaha, läste bloggen för min gubbe. Han skrattade och sa att det är precis som jag har det.. Hihihi, trots det så känner jag mig älskad av min gubbe vilket jag tror att även du gör av din Filip. Hahaha, du är underbar. Kram

 15. Som tur är så är inte alla gamla sådär tråkigaSjälvklart så hälsar man väl på alla
  men du det finns ju tråkkärringar
  Ha en fortsatt trevlig semester och kör försiktigt hem

 16. Jag blir provocerad av att läsa om dessa rika äldre par, som är så jävla trötta på varandra att det inte säger ett ord till varandra under hela middagen, men de är så fega och sitter så hårt fast i sin fisförnäma tillvaro att de inte vågar skilja sig, leva livet, ta vara på alla möjligheter som man faktiskt har med pengar och vara sanna mot sig själva och sin omgivning.
  För den där fisförnäma trista stilen kommer sig ju av att man inte är lycklig innerst inne. En liten teori bara. . . Kram till dig Magdalena

 17. Hahah, här sitter jag för mig själv och skrattar högt. Du är för rolig, stackars eller lyckos Filip. Vilken underbar resa ni gör.

 18. Preciiiiis så var det när jag o min man (har inte hänt på flera år utan barn) var på ett lyxigt hotell i Kroatien!! Allt var toppen förutom de sura o krävande japanerna! De körde med personalen heeeeela tiden….beställde kaffe efter kaffe när det var frukostBUFFÉ, alltså man hämtar sitt fucking kaffe SJÄLV! Jag var hyffsat nära flera ggr att säga några väl valda ord! 😉

 19. Haha, precis min humor att skrika kuk (tvångstankar ibland hehe) ställa till en scen, ställa sig och dansa sexigt /utmanande när de är så sura hehe
  Ni ser ut att ha det underbart, såå mysigt ! Blev inspirerad att ta en bilsemester med mannen , men i Sverige, vi kanske svänger förbi i Ystad i sommar, vem vet, har alltid velat åka dit . Stor kram <3

 20. haha skrattar ihjäl mig, precis min humor att skrika ku… hehe, alternativt ställa till en scen eller dansa utmanande vid surisarnas bord hahhhahha
  Blir så otroligt inspirerad av er tripp, funderar på att bila med min man, men i Sverige, har alltid velat åka till Ystad, vem vet ,vi kanske åker dit. Ha en fortsatt fantastisk resa fina du <3

 21. Alltsa du ar sa sjukt rolig Pausar fran man of tva barn och glider upp pa hotellrummet och laser din blogg. Du forgyller min vardag (och semester) ❤ Tack for att du far mig att bli lite mer odmjuk, oprentantios och se pa livet pa ett lattare vis

 22. Skriver horoskopen i Hänt Extra och just nu om ditt, till nr 36. Gick in här för att få lite kött på benen om dig och det här var verkligen roligt att läsa! 🙂 Ska försöka skriva om den här sidan av dig, en rolig kontrast till ”glamouren”.

   1. Tror du blir nöjd med kändishoroskopet jag skrev om dig, det blev riktigt bra! Håll utkik efter Hänt Extra nr 36 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..