Karaktärsdrag, lookalikes och utslag

Den här lilla sameungen. Han har mina ögon, men resten? Kan inte riktigt se Filip i honom. Man blir som hemmablind. Charlie är en kopia av Filip, men denne onge. Vad tycker du?

Charlies öron tar fortfarande lite ont. Inte bara när vi flyger utan även på marken


Som öronbarn fick jag lära mig att man ska sätta plastkoppar mot öronen, med två varmt indränkta bomullstussar. Det hjälper emot lock och flygplansvärk


Passade på att gå ner till min svägerska på vårdcentralen och be dem titta på Charlies öron. Två kurer antibiotika borde ha gjort honom bra

Louie har två fetischer. Trä saker på armarna och linda kablar, sladdar och snören runt halsen. Mycket läskigt!


Lite utslag på kroppen som kommit under natten. Ville få dem checkade med
INGA SOM HELST FEL PÅ BARNEN.

Öron, hals var fina. Utslagen kunde ha varit en biverkning av Amimox’et sa doktorn

Farmor ska hämta Charlie för en biltur till affären. Jag ska äta min favoritlunch och njuta av fem minuters rast.Varför är det så gott???!!

Falurågrut eller finncrips med mycket smör och ost. Doppa i varma koppens kantarellsoppa så att smöret smällter och knäcket blir helt indränkt och geggigt

 ”Två knäcke” blir alltid fem-sju stycken. Varför? För jag har ingen karaktär. Jag måste alltid göra allt ”för mycket, eller för lite”

Fick jag önska mig två valfria karaktärsdrag. Då skulle jag var MORGONPIGG och vara en sån där människa som gjorde saker lagom.

En människa som kunde svara ”nej tack det är bra, jag är mät, jag är inte hungrig, ingen påfyllning på glaset tack”

Jag äter för mycket, skojar för mycket, blir för arg, ledsen, full, glad. 

1ans växel eller 6ans. Ingenting däremellan

Rensade ur min mobil och hittade dessa gamla godingarna.. har bloggat dem tidigare, men kunde inte låta bli att göra det igen…. 

Tristan – Louie

Louie-Ica Jerry

Isak- min pappa Kenneth

Charlie-Isak

Tristan- jag


Charlie-Isak

Charlie- Ove


Jag-Louie

Louie- fick hjärnsläpp kommer inte ihåg vad han heter. JOOOO Johans Glans!


Louie-Isak 


Isak-Lance


Jag-Lance

Grrrrrr fågelkungen!


 Filip på jobbet


Filip mellan täckena

Tjaaaaa, vad ska vi äta för middag ikväll då?? Hjärnsläpp. Help me out. Kom gärna med tips

PS MIN SNYGGA tröja kommer frå syrrans klädkollektion… årets är den snyggaste kollektionen hittills. UNDERBARA kläder! Det ena är snyggare än det andra

Du kan titta, handla och surfnjuta HÄR!!!

 1. Du är underbar ❤
  Fortsätt vara du precis som nu 🙂
  Tack för bästa bloggen. Hämt-mat ? Eller wok med kyckling och grönsaker och nudlar
  Kram och trevlig helg // Sara på Selaön

 2. Skönt att barnen äntligen är friska. Är så tjatigt och tråkigt när dom är dåliga. Till kvällsmat serveras det kroketter, lövbiff, beasås och en härlig sallad här i kväll.
  Annars är ju pizza inte så tokigt det heller.
  Ha en härlig helg i Ystad.

 3. Söta rara du. varför springer du så ofta med barnen till vårdcentralen ? Kan du inte fråga mamma, Mumin eller annan bra person ? Snart börjar dom sucka på vc när dom ser dig. Haha.
  Ha en fin helg

  1. Söta rara du, varför linda in kritik i låtsad välmening? Låt henne springa till VC bäst hon vill, de förmår nog själva säga ifrån om de tycker det söks för onödigheter. Skärpning för sjutton…

  2. Fruktansvärd onödig kommentar!
   Maggans springer väl inte onödigt ofta med barnrn till V.C!?
   Jag har själv fyra barn och tänker alltid när jag är osäker, att det är bättre och ta barnen EN gång för MYCKET än en gång för LITE till V.C. Våra barn är ju det käraste vi har och dom är man rädd om!!

  3. Hatar människor som ska börja meningar med söta du, som någon Östermalms kärring som tror sig veta så mycket om världen.
   Dessutom så är det 1000 gånger bättre att gå till vårdcentralen en gång för mycket än en gång för lite. Tänk på den du.

 4. Tack för en bra och rolig blogg! Är så trött på andra som alltid ska vara så PK och dessutom ha adlinks och samarbeten i var och varannan mening. Alltid lika kul att titta in hos dig!

  Moussaka är väl jättegott? Vi brukar köra vegetariskt och med röda linser och feta och någon god, riven ost på toppen. Och såklart aubergin, potatis och sås osv

  Trevlig helg!

 5. Härliga bilder (och kommentarer på gubben din!!!)

  Superenkelt barnvänligt middagstips: stek kycklingfilé i små bitar, häll på vatten, vanlig chilisås, grädde, torkad oregano, salt, peppar (i lagom mängd efter tycke o smak). Låt kycklingen koka klart i såsen, smaka av. Servera med ris och en grönsallad. Busenkelt och riktigt gott!

  Kram för att du är så härlig!!

 6. Vissa är lagom…andra är det inte. Alla behövs ❤ Du är en fantastisk människa som delar med dig av livets små och stora ting…och alltid med en känsla.
  Röstar för potatisklyftor och en redig köttbit! Trevlig kväll/sofi

 7. Känner igen det där…. Alltid allt eller inget…!! Ibland kan jag önska att jag vore ett mellanting, men man är som man är helt enkelt!! Och på tal om ditt tidigare inlägg så är jag också liiiivrädd hela tiden. På helspänn om någon ser mysko ut eller beter sig mysko osv…. Det blir ett handikapp i vardagen.
  Din blogg är btw väldigt härlig, ärlig och befriande!!

 8. Tänkt lite kanske Louie fått mammas utseende men har Filip kanske en bror??Men Louie är så mysig särskilt med toarullarna.Jag menade att Filip och Charlie är tunnare i kroppen;))

 9. Tacos? Det åt vi..
  Tycker du är kul och enormt stark, inte stark i den bemärkelsen att du inte kan visa dig svag utan stark för a t t du visar dig svag❤️ Dundee var rolig

 10. Ove look a like bilden är underbar , sötnos !
  Jag har likadan tröja från din systers butik, jättefina och bra kläder som passar även kurviga babes
  Mat tips : Sonen fick stuvade makaroner och korv , värsta lyxmiddagen Mamman och pappan hade visst ätit räkmacka på stan , he he

 11. Du är perfekt precis som du är Maggan <3 Vem vill vara lagom och mellanmjölk 🙂 Vad skulle vi alla gjort utan dig som förgyller våra dagar!

 12. Hej du fina,

  Fisktacos med grönsaker, mango,

  Quesadillas med skaldjur o ost. Grillade i ugn. Som en dubbelmacka. Supergott o fräscht. 🙂

 13. Han är verkligen lik er båda,men absolut dina ögonÄr du nöjd med fina hairtalks? Tvättar du med speciellt shampoo? Har själv haft det men tyckte det var jobbigt att inte få tvätta håret med vanligt shampoo… kändes som om håret inte blev riktigt rent…

  1. Tvättar bara med vanligt schampoo. Jag får en klåda i hårbotten av deras. Använder bara balsamet annars supernöjd!!! Har inga för tillfället. Men sätter nog in några tills sommaren❤️

 14. Hahaha, de där bilderna kan man kolla på hur många gånger som helst Underbara! Håller med de som skrev att Lo är lik din mamma! Kopia på första bilden Trevlig helg!

 15. Hej Magdalena,
  Har läst din blogg i flera år men aldrig kommenterat förut.
  Jag vill bara säga att du är en insperationskälla. Jag gillar dig skarpt.
  Du är rätt fram och ärlig, humor med glimten i ögat. Livet har testat dig så många gånger men du är fortfarande så stark. Starkare än många andra,, livet har testat mig också men jag har tyvärr kuva mig mot livets motgångar…men du ger mig insperation att kan du stå stadigt trots allt helvete (med tanke på ytterligare det senaste) så kan jag med.

  PS. Du gör det så jäkla bra med ungarna dina…så fina individer allihopa.

  Kram

 16. Så galet kul att läsa och se bilderna, du kan det här med att bjuda på dig ❤️ men också med ett djup. Såklart finns det en mening med att lilleman kom på samma datum som äldste grabben tittade ut. Det är verkligen något visst med dig! / största kramen!

 17. Hej Magdalena! Skrev inte du nyss ett inlägg som var väldigt blottande och som handlade om din rädsla pga attentatet på Drottninggatan? Jag skickade en kommentar för jag tyckte det var så skönt att läsa och så bra skrivet. Nu tänkte jag läsa dina ord högt för min partner men jag hittar inte ditt inlägg. Har du tagit bort det? Kram!

 18. Ett tips! Använd Peltor kids höreselkåpor på Charlie när ni flyger. Ser lite knasigt ut men vad spelar det för roll. Vi använder det på våra barn och det funkar

 19. Började följa din blogg när min son var bebis och du var gravid med Charlie, du är så bra Magdalena du lägger ut högt och lågt precis som livet är!

 20. Kåvepenin är det enda som hjälper. En läkare sade till oss en gång att efter animox är kåvepenin som apelsinjuice. Kåvepenin är det bästa. Skit samma att det smakar som spya. Godta inget annat!

 21. Så härligt att höra. Jag är precis som dig. Ett glas vin blir gärna 2 flaskor. Jag skrattar så högt att de slår lock för öronen, jag gråter hejdlöst om jag blir ledsen, blir tokarg.
  Jag äter två stora donuts ost för en, dricker en flaska cola istället för ett glas. Tar hundra bitar choklad ist för ngr få. Skedar för mycket oboy i mjölken trots 34 år gammal….gahhh…

 22. Lagom är tråkigt, att vara för mycket åt alla håll är kul. Fast visst önskar även jag ibland att jag kunde vara lite mera lagom. Men gräset är inte alltid grönare på andra sidan staketet. Å andra sidan skulle det kunna vara skönt med lagom i en värld av kaos-privat eller rent allmänt.

 23. Hej,
  Tack för en superbra blogg!!
  Middagstips:
  Detta är superenkelt, supergott och supersnabbt! Tom min 4-åring älskar det.
  Koka pasta.
  Värm upp fryst hackad spenat och krydda lite efter önskemål.
  Klipp ner ett pkt bacon i en stekpanna och stek.
  Blanda allt detta i en kastrull och smula ner ett pkt fetaost.
  Riv över lite parmesan.
  Klart!!
  Ha en trevlig helg!!

 24. Ge Charlie näsdroppar innan man går ombord på planet o innan planet lyfter o landar o det hjälper Charlie ett tips jag fick av en öronläkare.
  Jag har gett dig tipset innan ge inget med havre i välling eller annan mat så slipper dom öroninflammationer. Ottosvälling är full av havre o det är inte bra. Mitt barnbarn är 4 år o har inte haft en öroninflammation på 3 år o det minsta aldrig pga han får inget med havre eller välling.

 25. Den lilla sameungen är säkert en kopia av ngn på sin máttáráhkkus sida. Inte ovanligt att dragen hoppar några generationer . Jag tycker mig se samiska drag i alla dina barn.
  by The way, du är helt underbar, kram

 26. Kul att du frågar, när jag lagar barnens favorit, ”chililax”, tänker jag att det är Magganmat Laxfiléer, tärna upp i kuber. Stek till dem och häll över på en tallrik. I stekpannan häller jag två creme fraiche chili/paprika och två vanliga creme fraiche. Låter koka ihop och sen häller jag i laxen och låter de koka med. Lite salt å peppar. Servera med taglitelle. Älskart. Små kottar kan tycka det blir starkt – skippa ena chili/paprikan.

 27. Där fick jag dagens skratt. Tack Maggan. Vilka likheter du hittat upp. Filip och Bengt Fahlström (han heter väl så?!) jag dör av skratt. Kul att se likheterna mellan barnen och dig. Lance är ju dock otroligt lik sin pappa på en av bilderna. Häftigt att se sanna gener och påhittade gener.

 28. Roligt att se bilderna på vem de är lika. Jag tycker att samma barn kan vara lik många beroende på ansiktsuttryck. Men Charlie och Ove är ändå roligast. Sen tilla detta med egenskaper. Jag går också ibland och önskar mig bättre eller andra egenskaper. Och jag förstår att det kan ta på krafterna att bara har 1 ans eller 5ans växel. Men det skulle ju vara så enormt trist om alla vore likadana. Tänk dig ett samhälle eller en vänskapskrets med bara filbunkar. Fy sjutton så onyanserat och aptristället det skulle vara. Jag anser att alla olikheter behövs. Hoppas du hittar ett sätt att ”spara” energi och ladda batterierna. Heja dig! Tycker du är toppen!

 29. Tydligen är det en hit att lägga fläskklokletter på en plåt (till många). Sedan röra ihop créme french soja lite buljong salt och peppar och bred över allt.
  In i ugnen på relativ låg värme ca 150 gr i några timmar. Servera!

 30. Jag är i vecka 20 just nu och allt jag kan tänka på för tillfället är hur vår lilla skrutt kommer att se ut och vilken personlighet hen kommer att ha. Det ska bli så spännande att se en mix av mig och min man, vems ögon får den? Hår? Längd? Blir den lugn som Garth eller mer snackig som jag?
  Det är så himla spännande. Vilket mirakel att två personer kan bli 3 bara sådär. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..