Kvinnliga entreprenörer och kaffe….

I samarbete med Zoega, coffee by woman

Jag är rätt risig på att göra samarbeten. Dels för att jag är lat, dålig på att förhandla, och dels för att jag tycker att för mycket reklam gör bloggen tråkig.
 Jag går på magkänsla och tänker oftast igenom alla erbjudanden ordentligt. Något jag kan stå för, något som jag skulle ha gillat att köpa/stötta utan samarbete.

Efter ETT MÖTE med kunden var jag såld.
Dessa ord fick mig att tacka ja direkt:

COFFEE BY WOMEN SKAPAR TUSENTALS NYA KVINNLIGA ENTREPRENÖRER INOM KAFFEODLING. UTBILDNINGARNA ÖKAR KRAFTIGT ANTALET KVINNLIGA KAFFEODLARE MED LEDANDE BEFATTNINGAR.
 


Att kvinnor får möjlighet att utbildas och kan få vara självständiga! I LOVE IT…. Långsiktighet, entreprenörskap och utbildning
 
ZOÉGAS tanke med hela projektet var smart! Och motiveringen klockren:
 
Varför det är viktigt med kvinnligt deltagande och entreprenörskap är att de kvinnliga kaffeodlarna arbetar ofta kooperativt vilket visat sig vara ett vinnande koncept för en hållbar kaffeodling och kunskapsutbyte mellan bönderna och kooperativen.
 
Men framförallt att de tenderar investera sina inkomster långsiktigt i odlingen, sina arbetare, sin familj eller någon sidoverksamhet för att stärka hushållets inkomst.
 
ZOÉGAS projekt med utbildningarna inom Coffee By Women hjälper även kvinnorna i projekten inom bland annat ledarskap, förtroendebyggande och självutveckling. Insatser som möjliggör fortsatt odling samt säkrare försörjning och som säkrar framtidens kaffeodlare.
 

Hållbarhetsinitiativen i Östafrika, Coffee By Women, har sedan 2011 skapat bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare och bättre kunskap i hur kaffet odlas på ett hållbart sätt. ZOÉGAS har som mål att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i deras egna hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor. Därför kallar de hållbarhetsinitiativen för just Coffee by Women.


Ett långsiktigt initiativ som är avgörande för att hjälpa kaffeodlarna med kunskap mot klimatförändringar och kvalitetshöjning för ökad försörjning. Fler än 42 000 kaffeodlare i Kenya och Rwanda har deltagit i Coffee by Women och fått ny kunskap och utökade resurser (bl.a. nya och friska kaffeplantor kostnadsfritt).


Resultatet av Coffee by Women är ökad kaffekvalitet- och produktion per kaffebuske vilket ger mer betalt per kilo. Utbildningarna är helt kostnadsfria och är inriktade på små och medelstora kaffeodlingar eftersom vi vill få med så många kaffeodlare som möjligt.
 
Jag älskar kaffe och jag är mycket förtjust i det som gynnar det kvinnliga könet.
 
Det här kommer INTE bara bli ett ”hjälp nu kränger vi och dricker ZOÉGAS-kaffe i ett inlägg för lite betalt” Det här kommer bli långsiktigt. Jag kommer få resa till rosteriet i Helsingborg, lära mig allt om hur tillverkningen och kvalitetsarbetet går till. Jäkligt intressant! Har DU en aning om hur man gör?
 
Jag har varit på en chokladodling på Tobago, men aldrig haft en susning om hur kaffeprocessen går till.
 

Järnspikar!! 

Hade jag vetat att den här jäkla operationen skulle göra så här ont?! Så hade jag aldrig gjort den hoho, JO det hade jag. Men fi funken vad det värker ”träningsvärk i ljumskarna. YEH RIGHT? Sånna jäkla nervsmärtor att jag nästan trillar ihop när jag ställer mig upp.
Kram på er❤️
 

 1. Det finns jättemånga duktiga kvinnliga kaffebönder, finns en sample box att köpa på baristashopen som är grym!

 2. Zoegas kaffe är godast ( i södra Sverige vart fall) och Intenzo är min favorit! Drack alltid den vanliga gröna men när Intenzo kom så har jag aldrig köpt något annat! 🙂

  Hoppas du mår bättre efter (muff?) OP! 🙂

  Kramar

 3. Ulrica skriver:

  Zoegas har fantastiskt gott kaffe! Har ni tex provat Sidamo Ethiopia? Eller deras egen sort ”Kärnan” som man bara kan köpa i deras affär i Helsingborg?

 4. Carro skriver:

  Du måste göra de som känns bra för dig och som kan lugna lite.
  Ingen ska säga va som rätt eller fel.
  Ta hand om dig o de dina

 5. Maria skriver:

  Hej Magdalena,

  Är det en TVT operation du har gjort? Jag gjorde en sådan i tisdags. Förstår vad du menar med smärtan. inte roligt. Men det blir bättre för varje dag. Försök vila och ta det lugnt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..