Kaffe, Krister och ingen väska

Köpt mina  obligatoriska tidningar. Sista gången har jag lovat mig själv nu. Jag mår så dåligt av alla krigsberättelser, mord, avrättningar.. Men ändå kan jag inte låta bli. Som att passera en olycksplats. Man vet att man inte ska titta, men man gör det ändå.


Sitter vid gaten och äter frukost. Mycket folk..

Sauk håller låda för ett gäng kvinnor vid bordet bredvid. Trötta människor och främmande ansikten.

Jag ska flyga tyskt. Känns lite läskigt. Ett Norwegian störtar inte har jag inbillat mig. Skulle det hända? så är det med typ tyskt, Malaysia eller air france

Palllar inte att störta idag. Vill ju inte missa Louies inskolning om två veckor 🙂


Jag ser framförallt mycket äldre par som ska resa. jag har börjat lägga märke till ”tanterna” De sitter på bussen upp mot Jokkmokk. På ICA…

Det som slår mig och blir väldigt tydligt när man studerar folk, är hur dominanta många äldre damer är. På ett ganska OSKÖNT sätt.

De ser mer ut som gubbar i sina korta gråa frisyrer. Bistra, bastanta och bittra! De kraxar HÖGT, domderar, ställer order och hunsar med sina stackars gubbar, som inte vågar säga ett ord.

Gubbarna har som tappat gnistan, sjunkit ihop. De går där som levande döda efter sin fru/tant. Hasar och är tysta. Två meter bakom. Tittar ner i marken

-KRIIIIISTER! Nu ska vi dricka kaffe!

-KRIIIIIISTER VAD VA DET JAG SA!!?

Hon gnäller och klagat på ALLT oavbrutet. Munnen går i ett.

Gubben släpar fötterna efter sig, mumlar. Ewa eller Valborg som hon heter stinker ciggarett och stark parfym. Hon har bistra rynkor runt munnen och TÄNKER allt unna sig en liiiten flask vin eller en grogg innan semestern.

Gubben vågar inte möta blick…

-KRIIIIISTER!!!!!

Ibland skulle jag bara vilja gå fram till Krister och klappa honom på axeln. 

Vad det så här du ville att ditt liv skulle se ut Krister?? Faan Krister! Slå dig fri, det HÄR är ditt liv?  

Ge honom en fjäderlätt lavett, väcka honom till liv. Här och nu. Krister! Ska livet sluta så här för dig?

 

Nu vill jag oxå bara kräkas på gatebruden. Jävla Snörp. ”Hade aldrig hänt på Norwegian” Typiskt då jag flyger tyskt. Visste det! Borde ha fattat

Har packat handbagage. OXÅ för att jag VET att bagaget ALLTID brukar försvinna vid mellanlandning I Frankfurt. (DET ÄR EN KABINVÄSKA)

Varenda jävla människa kliver på med väskor. För och efter mig. Med samma jävla storlekar som min.

 ”Men min funkar inte” Det blir förtrångt på planet

-Men alla andra kliver ju på med kabinväskor?

-Lämna in eller stanna kvar (snörp)

Jag ska mellanlanda och kan SVÄRA på att väskan inte kommer med i Frankfurt. Mitt bagage har ALDRIG kommit fram därifrån. Till råga på allt är det min fina dyra jäkla väska. Så oddsen blir säkert mindre, om den kommer fram alls?

Bläää

-Kriiiiiister!!!! Skynda nu! Vi missar planet!!!

Tanten gick precis förbi mig. Med en större jäkla väska en min..

-KRIIIIIISTER LYFT PÅ FÖTTERNA 

(hon hostar och man riktigt hör hur de gråa rökklumparna åker hiss  i halsen)

(Viskade/väste mycket tyst ”jävla röv” mot snörpet när jag skyndade mig därifrån. Man vet ju aldrig, sånadär gate’sadister kanske griper en för uppseendeväckande beteende, eller sanningshot mot personal) 

Nu är jag iväg iallafall. På återseende!

 1. Hanna skriver:

  Åååhhh jag har tänkt samma sak men sen tänker jag att jag har haft massa Krister i mitt liv. Inte som partner men runt om mig och har kommit fram till att Krister är väldigt bekväm. Krister vill inte fatta några beslut utan låter någon annan göra det även om det inte innebär att någon fattar alla beslut. Det leder ofta till att den som inte domderar över Krister får stå tillbaka.

  Krister är en snäll person som är lat och som aldrig behöver ta en fight och stå upp för något. Jag är inte bitter men tycker inte längre synd om Krister som jag gjorde förr.

 2. Du skriver verkligen underhållande Magdalena! Så synd bara att ”Kristers fru” är här inne och sprider sin sura andedräkt. Hur orkar folk ens!

  Blir lite nyfiken på vad för kabinväska du hade…mardrömmen (nåja) att få vända och checka in den :-O

 3. Maja skriver:

  Jag brukar studera de där shemonstren på affärn. Vet inte hur många ggr jag sett fruar ”korrigera” det maken lagt i vagnen som om de vore olydiga småbarn

  Det där med flyget….fick lämna en liten brk jag fått av en kompis i Järfälla- hemkokt Björnbärssylt på Arl- det var checka in den eller kasta den vid gaten. Jag var så förbannad att säkerhetsvakten gjorde korstecken då jag gick (förbannad med det onda ögat inte verbalt)

 4. Love it! Du borde skriva en skönlitterär bok med karaktärer du sett från verkligheten. Vore mycket underhållande

 5. Susanna skriver:

  Ha ha Tack underbara Maggan för det härliga skrattet jag fick ! Behövdes verkligen efter en grymt jo jobbig dag. Hoppas resan har gått bra för dig❤ Många kramar från en trogen läsare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..