Godmorgon och Sälen

Godmorgon vänner!

Vi börja morgonen med att sätta upp den nya bäbisgrinden. Grannarna måste ha älskat oss, då Filip drog igång borrmaskiner kl 7imorse.

Sen har han inte tid. Resor och jobb hela veckan

Helt värdo är den! Grinden alltså.  Går bara att stänga enkelt från ett håll. Kommer få ha en stege och klättra över den i framtiden. Filip kan ju iochförsig ha gjort fel. Men det går liksom inte att göra så mycket fel? 

Min ”helg” har känts som 3 veckor. Bästa och mysigaste helgen på länge. Har tankat MASSOR av energi. 

Jag har varit i Palma, träffat nya intressanta människor, det har varit sol, storm, fikat, varit full, firat nyår, rest, ätit goda middagar, shoppat, varit på bio, och show.

En fråga.

STÖTEN i Sälen, är det mysigt? Om man letar efter en stuga. Är det för off!? Barnvänligt, prisvärt. Bra backar?

jag har ingen riktig koll….

Men om du har? Får du gärna tipsa mig


Nya kläderna. 50% REA 


Nu ska vi vila middag…. (om jag lyckas knäcka honom. Han vill INTE ligga ner, trots grusiga ögon)


Vi syns senare x

 1. Vi var jämt i stöten o åkte skidor när jag var liten. Riktigt bra o mysigt med stugorna precis vid backen. Vet ju inte om det är lika bra nu för detta var ju ett antal år sedan men då var det väldigt fina backar 🙂

 2. Vi var jämt i stöten o åkte skidor när jag var liten. Riktigt bra o mysigt med stugorna precis vid backen. Vet ju inte om det är lika bra nu för detta var ju ett antal år sedan men då var det väldigt fina backar 🙂

 3. Har lägenheter på Högis i Sälen och är sjukt nöjd med det. Mitt emellan allt = nära till allt både barnbackar och backar för lite mer erfarna samt nöjen och butiker.

  Stötens backar tillhör dessutom inte Skistar så om ni vill åka i Skistars system behöver ni andra liftkort – tänk på det – plus att kidsen (och ni andra också) inte kan ta skipassbussen (gratis) från Stöten till de olika ”Skistar”backarna. Tycker alltså att fördelarna överväger stort att bo mer ”centralt” än i Stöten

 4. Hej Maggan, var har du köpt dom roliga byxorna med tungan som hänger ut?
  Typiskt om det var i Palma men man kan ju alltid fråga.

 5. Åk inte så långt 🙂 Vi tillbringar vintrarna i Bjursås, ungefär tre timmars resa från Stockholm. Skidbackar, liftar, after aki och vad man önskar, men i mindre format. Ett riktigt paradis! Kanske att de större killarna tycker det är lite lama backar men våra stora killar tycker det funkar 🙂 Ett tips om vår pärla, så mysigt ställe och betydligt lugnare än de större orterna 🙂
  Stor kram!

 6. Hej Magdalena, har aldrig varit i Stöten, det är säkert jättefint där, men jag kan verkligen rekommendera Kläppen, supermysigt och otroligt barnvänligt. Gå in och kika på deras hemsida
  vetja, http://www.klappen.se
  Ha en fin dag.
  //Ulrika

 7. Jag kom hem från stöten för två veckor sen. Tyckte det var kanon bra! Speciellt när man har barn och kanske vill vara mer på ett och samma ställe. Nära till allt, man bor princip mitt i backen och nära restauranger. Barnvänliga backar men finns också några ”svarta” för den som vill. Kändes inte lika hypat som resten av sälen 🙂

 8. Stöten har bäst skidåkning av alla, tycker jag. Inget partyställe, men allt finns som man behöver och det käns inte långt in till Lindvallen. Lite mer nära, personligt, barnvänligt och med jättebra skidskola och skiduthyrning! Har varit på alla ställen i Sälen och rekommenderar detta lite extra.

 9. Vi har tillbringat 30 års vintersemester i och runt Sälen, med alla möjliga boenden.
  Stöten är bra men tråkigt, barnen vill bara ”hem” till Lindvallen när man är där.
  Så det helt klart bästa och enklaste när man har småbarn är att bo på SkiLodge i Lindvallen, lite dyrare men helt klart värt det.
  Hyr lägenhet på bottenvåningen med utsikt mot backen, så är det bara att öppna fönstret och ”servera” mellanmål, torka näsor, slänga ut det man glömt.
  Liftar och bästa barnbackarna utanför fönstret.
  Toppen bra skidskola även för dom allra minsta och även dom stora.
  Massor av kul för barnen även utan skidor på fötterna.
  Stor och bra Ica butik på baksidan av Hotellet, för självhushåll är ett måste,
  då restaurangerna varken är prisvärda eller bra.
  Men som tur är finns räddaren i nöden bakom hörnet, MacDonalds både resturang och Ski in.

 10. Jag rekommenderar Kläppen i Sälen. Barnvänligt för alla åldrar och åkkunnighet. Lagom stort system av nedfarter och liftsystem.

 11. Stöten är inte alls lika barnvänligt som Lindvallen och Hundfjället. Inte heller när det gäller saker att göra vid sidan om skidåkningen, ingenting slår Lindvallen där. Skidåkningen skulle jag säga är lite mer avancerad i Stöten, dvs brantare pister. I Stöten kan Ni heller inte åka med Skistars skidpass, de gäller inte där. Hoppas Ni hittar någonting! Ski Lodge i Lindvallen är fantastiskt (se till att få rum med utsikt mot backarna) med bästa tänkbara läge! Åker bara dit numera efter att ha provat Sälens alla anläggningar. Brukar göra en dagsutflykt till Hundfjället och åka där någon dag, Trollskogen är mysig där. Kram på dig (PS Jag tycker att du och syrran kan dra igång en podcast, hade varit grymt)

 12. Har haft Lindvallen som favorit förr så det är nog mitt sälentips. Dock upptäckte vi Branäs för ett par år sedan och sedan dess har vi faktiskt bara åkt dit. Kan varmt rekommendera det till barnfamiljer. Oslagbart att kunna hyra stuga ett stenkast från backen (nästan alla stugbyar där har ski in ski out) och det är inte för inte som de vunnit barnsemesterpriset typ sju gånger i rad.

 13. Söta lilla babba! Jag skulle kunna sno honom (obs, skämt). Har bara en 10-åring så det var länge sen jag hade en egen babba att gosa med.

 14. Vi åker alltid till stöten när vi ska på skidsemester. Alltså gillar vi det!! Perfekt för barnen. Finns aktiviteter som bad och bowling om man inte vill vara ute. Skidåkningen är bra! Finns skoter och hundspann med. Vi har bara varit där när det är snö, men ut i från vår erfarenhet kan jag verkligen rekommendera stöten!

 15. Vill tipsa om en liten anonym anläggning som heter Näsfjället. Det ligger ca 4 mil från Sälen. Bra backar med endast natursnö, längdspår och skoterleder åt alla väderstreck. Humana priser, lugnt och rofyllt i fantastisk fjällmiljö. Men absolut inget för den som vill ha after-ski och party party ☺️

 16. Hej.
  Vi har varit mycket i både Sälen och Stöten och vi tycker om båda men längden på backarna är bättre i stöten. Får jag välja så föredrar jag stöten! Barnen gillar båda ställerna!
  /Jenny

 17. Vi har varit i Stöten varje år sen 2002, då hade vi tre hyfsat små grabbar. Nu åker vi fortfarande allihopa, men grabbarna är vuxna sen några år och det finns respektive, men de vill fortfarande hänga där. Vi brukar hyra i Solhem. Det är små radhus med bubbelbad och bastu, dock ör det ett litet gångavstånd till backen. Man får se till att få ett lågt nummer på stugan = närmre backen.

  Ski in ski out på riktigt finns ju också, om man väljer Stöten mitt som boende.

  Men som andra har sagt, det finns spabehandlingar, äventyrsbad, bowling, hundspann, snöskotrar osv. Det finns givetvis afterski och nattklubb om man vill, läkare och en livsmedelsaffär.

  Hoppas att ni hittar något!

 18. Stöten är det inget fel på..allt nära..sen är det inte långt till Trysil där jag bor, om man vill ha det lite mer för ungdomar med massor av liftar och backar.. tar väl 30 minuter dit..eller i Fulujellet på norska sidan..barnvänliga backar och billiga stugor..sök på fulufjellet.no dom säljer tomter också..sen finns det billiga enkla hytter i Ljördalen på norska sidan..inte långt från Stöten..lycka till

 19. Tjenixen! Vi är Sälenfreak och har varit där på vintersemester i 15år 🙂 vi åker lite utför men mest skoter. Är 35 o 40 år och har en liten bebis på 10 mån och en buse på 2,5.. jag tycker stöten är lite trist men jag vet att de satsat där nu så de kanske är på g! Jag gillar Lindvallen/ hundfjället. Inte lika mycket komers som i Lindvallen men ändå inte ”dött” tack fina roliga du för en toppenblogg

 20. Hej och tack för en rolig blogg! Vi har varit i Stöten många gånger och gillar det skarpt! Nära till allt, bad-och bowling, både barn-och tonåringsbackar, helt ok restauranger, korta liftköer m.m. Vi har för det mesta bott i lägenhet men också i stuga.
  Jag är ingen partypingla så för mig duger utbudet av restauranger och fest gott, kan höra partyt på håll, köpa en våffla och varm choklad på dagen istället 😉 Bästa SPAt jag någonsin besökt tack vare lugnet i lokalen och hos personalen, vilsamt!
  Ska ni köpa stuga så ligger det som regel en bit från backarna men det går transportlift. Men det låter som att du är ute efter en stuga långt bort ifrån all redlighet, så på landsbygden (där ortsbefolkningen äger och säljer hus/stugor) kunde kanske passa dig bättre än att köpa i ett ”semesterkvarter”? Men om du vill ha lugn å ro så tycker jag du ska komma hit till västra Värmland, dra en mört och njuta av livet.Köp nåt att renovera för 350 000kr.
  Jag känner ingen större oro inför framtiden och jag har bott här länge, så kom hit och finn ro! ”Dä årner sig allti å årner dä säj inte så kvetter dä ” Lycka till! Jennie

 21. Hej
  Ska ni köpa? Vår familj äger två stugor sedan 1993 och 2011 rekommenderar er att kolla i sälensby så mysigt på sommaren och nära till kläppen och lindvallen samt golf och härliga fisketjärnar.
  Missa inte midsommarafton på ornispargården stort och traditionellt firande med massa kringaktiviter. Får mycket mer för pengarna och lite mindre turistort. Hoppas ni hittar ert ställe!
  /Annika

 22. Glömde, det finns även tomter billigt på väg upp mot golfbanan i byn med utsikt mot lindvallen., om man vill bygga
  Hls Annika

 23. Rekommenderar sälensby bra priser och mindre turistort samt världsklass på midsommarfirande.
  Vår familj äger två stugor i byn köpta 1993 samt 2011, stormtrivs nära golf och fiske samt lindvallen uppför backen.

 24. Jag har varit både i Sälen och Stöten. Jag föredrar Stöten för att det är betydligt lugnare än Sälen. Inte lika mycket aktiviteter utöver skidåkning som i Sälen men å andra sidan har vi varit där för att åka skidor. Finns dock ett litet bad, bowling, ett litet spa och några restauranger. Tycker också att backarna är bättre. I Sälen upplever jag att de är alldeles för raka. Avslutar med ett tack för din underbara blogg!

 25. Vad tråkigt med grinden! Hatar när man anstränger sig och tar tag i något och så är det ändå bara skit. Köpte själv en grind i helgen och monterande den helt själv (eloge till mig!) och var beredd på att den skulle bli just skit men den är hur bra som helst!! Fattar att du inte vill ha en ny nu men om du tröttnar på din kan jag iaf tipsa om grinden baby dan premier som man dessutom inte behöver borra fast utan man spänner fast den liksom! Går att öppna lika lättåt båda håll och med en hand

 26. Stöten är toppen tycker vi! Har varit där ett par år i rad med min familj och vi gillar det!! Längre backar, mindre köer och oftast mer snö i backarna. Lycka till med köpet! Och TACK för att du förgyller våra dagar med din blogg!!!

 27. Kläppen som ligger lite innan Sälen är toppen!! Kom hem därifrån igår efter en vecka. Funkar för hela familjen, även tvååringar 😉

 28. Kan verkligen rekommendera Hundfjället.
  Bra backar för barn (& vuxen) plus att du kan åka på Tandådalsfjället på ditt liftkort också.

 29. Vi älskar Stöten. Har varit i Lindvallen, Hundfjället och Kläppen och av dessa ställen är Hundfjället och Stöten bäst tycker jag. Stöten har den absolut bästa skidåkningen för HELA familjen. Finns backar för både barn, vuxna och tonåringar.

 30. Stöten är toppen för hela familjen! Lagom med antaö backar och många familjebackar. Finns några olika matställen, cafe o liten ica affär. Det är det perfekta av alla skidorter vi varit på om man har familj, lite lagom afterski när familjen är på de humöret 🙂

 31. Hejsan, för två år sedan bestämde vi oss för att köpa något i Sälenfjällen. Kollade stugor men föll pladask för en bostadsrättslägenhet i Hundfjället. Med en egen stuga hade vi drunknat i underhåll, ska man köpa en ”färdigrenoverad” blev det sanslöst dyrt. Nu fick vi en lägenhet med 4 sovrum allrum, kök och 2 toaletter för drygt 2 mkr, en månadsavgift på lite drygt 3000 kr/månad inkl. värme, TV och allt annat som kostar. Hela bostadsrättsföreningen var renoverad 2012 och nu vet vi att vi bara behöver lägga vårat fokus på det inre underhållet vilket känns helt OK. Lägenheten ligger granne med Trollskogen :). Dvs min rekommendation blir bostadsrättslägenhet i endera Lindvallen, Tandådalen eller Hundfjället.

 32. Jag tycker Stöten är klart bäst att Sälens olika områden! Förutom att de längsta backarna finns i Stöten, så är det heller inte så hysteriskt kommersiellt där; ändå har du tillgång till en liten Ica-butik, bowling och simhall. Lugnt, familjevänligt och urmysigt♥.

 33. Stöten är kanon bra backar. Familjen vänligt ställe väldigt trevlig personal. Många av mina bästa minnen frpn min barndom är ifrån stöten. Fräscha boenden men håll koll på avstånden till transportlift eller närmaste nedfart.

 34. Stöten är super !! Säger jag vi har stuga där och har haft nu i nästan 20 år skaffade den innan barnen. Fantastisk skidåkning dvs Sälens bästa skidåkning.sedan dess har vi fått 3 barn som nu är mellan 9-15 alla har åkt och det finns utmaningar för barn som vuxen. Tröttnar man åker man 40 min till trysil :)) så helt suveränt lugnt skönt fridfullt. Aldrig liftköer , mega nattliv nej det är det inte nattklubb fred/lörd
  Sedan får vi inte glömma bowling /bad etc om man vill göra annat.

 35. Hur gör du när du nattar? Har en liten tös här på snart 12 månader som ska börja sova i egen säng är det tänkt. Nattar du i famnen? I din säng? I spjälsängen? Tips mottages mer än gärna! Tack för en underbar blogg! /Jessica i Skåne

 36. Rekommenderar varmt att köpa stuga i Gusjösätern Tandådalen. Mysigt, naturnära, stora tomter och maximalt nyttjande året runt. Backar för alla åldrar, fantastiska längdspår, vackert och inte minst lugn och ro. Alltid mest snö. Lindvallen är för kommersiellt, mkt folk och lite snö, åk dit på korta besök och fly sedan in i din fjällstuga, njut av brasa och stillhet. Stöten fint men isolerat, perioder ekonomiska problem. Vi har söner och varit i decennier i Sälen. Börjat i Trollskogen och nu åker ungdomarna i Tandådalen. Ibland Trysil. Kombinationen Tandådalen Hundfjället är super! Lycka till.

 37. Vi är i stöten nu, bra skidåkning och mkt lite kö till lift!!! Kan rekommenderas!!!
  Jättemysigt lagom mkt aktivitet mm..

  Har varit i övriga Sälen också flertal gånger men skidåkningsmässigt finns det inga anläggningar i Sälen som slår stöten!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..