Bajs, hundmat, gnäll och åldersgräns..

Brödrakärlek

Kyler ner en varm liten panna….

Spelade ett VÄLDIGT kul spel med de större ungarna igår. (Tror att jag köpte det på teknikmagasinet förra julen…..)

Det är massor av  JELLYBEANS i olika smaker. Två smaker med samma färg… 

Fotsvett- tuttifrutti

Hundmat-chokladpudding 

Ja du fattar grejen. Du snurrar en pil, den hamnar på en färg, och du vet inte om du tuggar i dig  ”spya” eller persika förrens det är försent haha

Ruttna ägg! Haha Fick MIG att spy… Barnen kiknade av skratt. Jag har inte sett den så här glada och busiga på länge 

Barnen preciiiiiiis innan de springer in och spottrar ut ”klippt gräs” i toalettstolen

Stefanis reaktion av ”hundmat” ser du här. RIKTIGT KUL!

https://tsbassetsprod.blob.core.windows.net/011/2017/01/img_4528.mov
Idag måste jag jobba. Stef hjälper mig i ett par timmar under dagen med Louie. Inspelning för vårat nya program DRÖMPYRAMIDEN på lördagar tv4 klockan 8

Har de sett programmet, gillar du det?

En snabb morgonkaffe, sen måste jag sparka upp killarna till skolorna

Liiiite bättre är han Lo, det vände igår…

Näsan e täppt, fortfarande lite varm och en hosta från helvetet. 

Hostmedicin, snortömmare och Ipren. 

När jag kommer med ”sjukvårdskittet” så ser jag paniken i Los ögon. Det är verkligen jobbigt att ”plåga” honom med nässprayer  sugare och VIDRIGA hostmediciner. Hålla i honom och vara den elaka.

Usch! MEN ett måste för att han ska må bättre. Undrar ibland om de kan få ”men” av att man ”tvingar” dem

Funderade på en sak igår. Vart/när går åldersgränsen till att man tvingar i dem medicin på ett bestämt men  kärleksfullt sätt, till att man ska ”lirka, fjäska, tjata, muta”

Charlie skulle jag ju aldrig kunna ”hålla i” Då skulle det verkligen kännas som om jag kränkte honom… 

Skitjobbigt! För han vägrar både penicillin och alvedon. Det tar timmar att få i honom en sked av något.

Tittar på nyheterna. Ett jävla gnäll! Ett jävla ”vill inte, tänker inte”

Nu kan vi faktiskt inte ändra på vissa saker. Nu är det tyvärr så. Sorgligt, men sant. Det hjälper inte att vi sätter oss på tvären och förfasas. Lite som i sandlådan på Charlies förskola ”jag tänker inte leka med honom”

Exempel:

Trump kommer bli president vare sig vi vill, eller inte. Trump kommer bo i vita huset som USAs president, hur mycket vi än protesterar och med RÄTTA tycker att mycket han gjort och gör är fel. 

Ja det är illa…

Men som någon sa på morgon-tv.

Nu har vi en citron?! Ja då får vi väl försöka göra lemonade.

Ett bra talesätt! Gillar det. Stämmer in på mycket i livet. Det ska jag sno!


Inte ont, men något raspigt har flyttat in i halsen på mig inatt…

(Tittar på filmen, är det bara jag som tycker att jag faktiskt är lite Pitt-ögd?! Har aldrig tänkt på det tidigare) 

 1. Det där när man slutar tvinga och istället går in för övertyga har för mig varit olika för mina barn. Eller rättare sagt när jag satte upp ribban högre för när de behöver ta medicin.
  För ettan fungerar det hyfsat att få i febernedsättande och hen tar hostmedicin utan problem. Hen förstod ganska tidigt att det hjälper. Så där har det sällan varit varken tvång eller övertygande.

  Tvåan däremot har inte kommit dit att hen förstår att medicin hjälper och det därför är bra att ta dem, hen är 6 år. Så det ska ganska mycket till innan vi börjar övertyga. Typ feber upp mot 39 grader eller väldigt ont. Vi använder universalmedlet vatten och frågar om hen vill ha medicin.
  När hen blir sämre så brukar också benägenheten öka att ta medicin och när hen har hög feber (vilket tack och lov är ganska sällan) så brukar hen utan större problem ta febernedsättande.

 2. Skönt att viruset går åt rätt håll.

  Jag jobbar själv inom vården och har tre barn, varav den yngsta har diabetes. Så mitt svar på frågan om när man ska börja lirka istället för att tvinga kan jag säga så här.. funkar inte lirkandet så måste man tvinga barnet! Vet många föräldrar som inte kan få i sitt barn febernedsättande då man känner att man kränker sitt barn. Eller vill ha en antibiotika som smakar bättre för det är lättare att ge….
  Min dotter som är sex år (hon som har diabetes) vägrar att svälja Ipren eller alvedon och jag har testat alla varianter.. Så det slutar med att jag måste ge suppar, då under tvång vilket inte känns roligt men det är för hennes skull och hon kan inte bestämma! Ibland gråter hon när hon ska ta sitt insulin så svider det i mamma hjärtat när man säger ”tar du inte sprutan själv så kommer jag ge dig den ..” Vissa saker är ett nödvändigt ont! Man lider med sitt barn men det gäller därav att vara bestämd!

 3. Det finns alvedon för barn som smälter på tungan , eller som man kan tugga i sig. Smakar jordgubb.. mina barn tar dessa gladeligen. Prova det vid tillfälle

 4. Tips till er om ni vill veta hur hur det står till
  I form av vitaminer, o hormoner, hjärta o kärl, sköldkörtel mm.mm. Gå in på Werlabs genom Katrin Björkegren Jones, få 10 % rabatt. Köp stora testet ,gå till närmsta vårdcentral få svar inom några timmar, och kolla på era olika prover . Gör sedan en smothie av allt nyttigt i burken från maggans lilla gröna burk och njut av färska råvaror.. ett tips bara/
  Jag själv hade alla prover bra, men där jag åt vitaminer hade jag lite för högt.. helt onödigt att stoppa i sig om kroppen redan har.. lägg till motion och bra leverne…

 5. Det finns annan flytande medicin som smakar bättre än Alvedon! Mina barn gillar Nurofen Apelsin så de får den när de är sjuka och har feber och den funkar kanon 🙂 Den är tydligen så god att de båda ber om den när de inte ens är sjuka (ger dem ingenting då givetvis) så den kanske kan gå hem hos Charlie med!
  Hoppas ni kryar på er snabbt 🙂

 6. Barnen är 6 och 4 vi har aldrig gett dom några mediciner, kroppen klarar av det själv.
  Bästa hostmedicinen är = HONUNG
  Kärlek, Lugn och Tid räcker vid sjukdomar
  All kärlek till dig Lo

  1. Inte alltid.. innan modern medicin blev tyvärr inte människor lika gamla som i dag. I bland behövs medicin och inga fel med det.

   1. Såklart till allvarliga sjukdomar behövs mediciner, men kanske inte för vanliga bonnförkylningar…..för mycket mediciner= immunitet.

 7. Åh jag kan starkt rekommendera Physiomer nässpray med saltvattenlösning. Så bra. Ett sprut i vardera näsborre och sedan rinner snoret ut, torka bort och de kan andas igen. Bättre än Näsfrida. Kan användas från de är väldigt små utan att göra slemhinnorna tunnare eftersom det endast är saltvatten i. Krya på Lo!

 8. Ett tips att få i flytande medicin är att blanda med Coca Cola. Det tar bort smaken. Har funkat på mina barn. Det var apoteket som tipsade, inte det nyttigaste men kanske värt att prova. Utan bubblor om man är så liten kanske.
  Krya på Lo!

 9. Hej! Här kommer ett tips till! Våra barn har alltid jobbig hosta när de är förkylda. Hacka en lök i mellanstora bitar o lägg i en skål. Häll kokande vatten så det täcker botten och ställ nära barnets huvudända när den ska sova. Låter som världens ”hitte på” medicin, men måste dela med mig för det funkar verkligen!!

 10. Pinex Jordgubb 250 mg är världens bästa uppfinning till småbarns föräldrar! Mina barn älskar det det pulvret. Finns tyvärr inte på alla apotek men brukar gå att beställa hem. Kram!

 11. Ja, lite rädd är jag för framtiden. Trumps planer på den där muren, ta bort Obama care, handelsfrågor ….men lägger inte energi på det.
  Hoppas denna natt blir bättre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..