Kvinnomisshandel är ett viktigt ämne….

Tittar på Nyhetsmorgon…

Bäbis har precis somnat om efter en mycket smärtsam natt. 

Veckans tema är kvinnomisshandel. HELVETE! För 10 år sedan skrev jag min bok ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” För 20 år sedan upplevde jag brutalt våld och ett ryggradslöst svek från socialtjänst och myndighet.

INGENTING har förändrats! Kalla fakta ikväll, kvinnor som faller mellan stolarna. Män som kommer undan…

Min bok är lika aktuell i dag som för 20 år sedan, 10 år sedan!

Jag ger dig en länk HÄR! in och köpt den till någon som borde lämna, någon som inte kan lämna. Köp den till någon som inte förstår, måste förstå.  Läs den själv. Till dina vänner som INTE förstod varför DU hade svårt att lämna?

Eller så liter du i att köpa den. Gå till ett bibliotek. Låna den!! 

(Finns i ljudbok oxå hos NEXTORY och STORYTEL)

Ämnet är så oerhört viktigt!! Glöm oss inte! Alla vi som gömt oss, och tagit emot slag

Samhället måste sluta svika! Och vi kvinnor måste hålla ihop..

 1. Köpt, läst, gråtit och känt igen mig. Hemsk och underbar på samma gång. Du är stark! ❤️
  (Lyssna förresten på: 2 beds and a coffemachine med Savage Garden. Tror SU kommer gilla den!
  Kram

 2. Jag har upplevt och jag har läst din bok som är helt suveränt skriven av någon som bara varit där kan förstå. Jag har slutat förklara mig för människor, de förstår inte och kan inte ta in.. det är inget som jag klandrar någon för, knappt att jag kan ta in det så här i efterhand och före det hände så aldrig. JAG skulle minsann aldrig bli misshandlad som var milt mot det som skulle komma. Jag ser i ögonen på människor jag pratar med som frågar att: åhh vad synd om henne men oj det också och barn och det o nej och sedan ett litet uns av kunde du verkligen inte ta dig ur det på något vis?
  Det är ständigt aktuellt jag blev utsatt för mitt ungefär samtidigt som dig. Hamnade mellan stolarna men till slut så fick han ett straff på 2år med strafflindring, jag fick hela mitt liv. Mardrömmar,ptsd, svårigheter med tillit,panikångest mm. Magdalena ut och föreläs om din bok för UNGDOMAR det är inte försent för dem… <3 Kram och tack för att du satte ord på mycket jag inte kunde själv i din bok <3

 3. Inte läst din bok men väl gått igenom det där med att ”falla för fel man” jag är glad jag gick därifrån men har fått äta skit för de i alla år efter då vi har ett barn gemensamt och förståelsen i samhället finns inte och mannen skulle jag gissa uppfyller alla kriterier för psykopat och är en mästare på att ställa sej in och vrida och vända allt till sin fördel.
  Tack och lov lever jag idag med en snäll man som behandlar kvinnor väl. Vi väntar vårt första barn ihop och de har varit mkt känslor upp o ner då jag var rädd från mitt tidigare liv.
  Kram tillsammans är vi starka

 4. Har köpt denna bok till alla mina vänner i preventivt syfte, den har nämligen fått mig att se varningssignaler och lämna innnan det varit försent.
  Jag gillar verkligen dig Magdalena, du är fantastisk och stark!

 5. Hej!
  Undrar om du skulle kunna tänka dig göra ett inlägg om dina tankar kring bröstförstoring?! Jag själv funderar på att göra det…men har liten röst inombords som varnar…därför avvaktar jag…försöker läsa mycket men vill ha ÄRLIGA och RAKA svar….och det vet jag du brukar ge!
  Har du haft koksalt eller silikon?
  Enligt kliniken ska de ha lååång livslängd. Är drygt 35 år och de menade att man fick räkna med nån mer operation i livet men annars skulle de hålla bra… har dock löst att just silikoninlägg håller betydligt sämre än koksalt och gick ofta söner och inte sällan redan efter tio år…det lät tidigt tycker jag?
  Kliniken påstod även att OM de går sönder känner man det knappt…men artikeln jag läst menar att silikonet skapar inflammation i kontakt med kroppsvävnad och kan bli allvarlig i kontakt med blodkärl och lymfa….lät ju inget vidare…
  Samma att silikon inlägg aldrig är 100% täta och därför alltid läcker silikon och kan orsaka bindvävssjukdom…
  Vet att du inte är läkare…men har erfarenhet av bröstinlägg…
  Har du nån gång varit med om komplikation på grund av dem?
  Har de gått sönder?
  Var det stor process att helt ta bort dem?!
  Menar att återskapa kroppen då jag antar man har överbliven hud?!
  Mvh Emma

 6. Hej..ville bara tillägga att din bok finns även inläst på programmet Legimus som finns att hämta gratis på biblioteket om man har nån form av läs och skriv svårigheter. Vill också tillägga att i mina ögon är du en helt störtskön människa..

 7. Boken är så bra. Jag läste den innan jag råkade ut för en manipulativ och farlig man som arbetade som läkare. Han skadade mig av svartsjuka/ kontrollbehov samt utförde en operation på mig som han egentligen skulle fått fängelse för. Som jag kämpade med myndigheter.

  Jag polisanmälan. Anmälas lades ner för att han är läkare ( läkare kan begå grova misstag i tjänsten). Utan att dömas. Läkaren i detta fall fick en varning.
  I dag verkar det som att han har svårt att få sin klinik att gå runt.

  Sverige är dem kriminellas samhälle känns det som. SOM ATT DEM VET HUR DEM SKA GÖRA ? VÅLD i alla former och samhällsklasser borde tas på större allvar.

  Att kämpa som offer är inte lätt.

 8. Hej Magdalena!
  Har inte med ämnet att göra..men måste bara få tipsa dig om en helt underbar serie som jag börjat kolla på. Outlander heter den och innehåller romantik och äventyr när dem är som bäst! Finns på Netflix.

  Ha det fint!

 9. Tack för att du fört vår talan Maggan! Alla vi bortglömda gömda, vi som inte fått den hjälp vi behövde,när vi behövde! Flydde barfota i snön, med en då 3 åring på armen!Jag hade behövt din bok för 25 år sedan! Livet blev trots allt bra, jag mår bra, sonen vuxen i dag och kan sköta kontakten med pappan på egen hand! Men fy fasiken vad samhället svek! Så viktigt ämne! Kommer aldrig glömma! Tack för allt! Kram M

 10. Boken är fantastiskt!
  Lyssnade på den i somras när jag rullade flera timmar barnvagn om dagen, den är gripande hemsk och helt fantastisk!
  Tack <3

 11. Tycker så mycket om din bok (kan man skriva så? Du förstår vad jag menar) Den fick upp ögonen på mig då jag har tänkt tanken ibland att varför går man bara inte därifrån. Allt är så lätt innan man själv upplever det.
  Tack för en bra bok och för en bra blogg. Du är en stark och fin förebild <3

 12. Vet inte om detta är en olämplig fråga men jag har läst din bok som verkligen är jättebra. Jag minns att du skrev på slutet att du såg Isaks pappa som en vän trots det ni gått igenom. Har ni någon kontakt idag efter att Isak gått bort? Tror aldrig du har nämnt honom i bloggen.
  Kram o tack för din underbara blogg

  1. Absolut inte. Vi har inte haft någon kontakt de senaste åren. Jag hälsade på honom på begravning och har inte pratat med honom sen dess. Våra vägar kommer aldrig korsas igen.

 13. Minns nästan varje rad i boken fastän det är 9 år sedan jag läste den första gången.
  Helt sjukt – jag läste högt ur den för min dåvarande sambo tillika mitt barns pappa, i hopp om att han skulle ”vakna upp” och sluta misshandla mig.
  Det gjorde han inte.

  Ett år senare så lämnade jag honom efter att han puttat bort vår 2.5 åriga son med benet sitt.

  Det var strax över 10 år sedan.

  Om en månad är första gången jag kommer att prata om det inför andra. I en grupp.
  Panikångestattacker, ångest överlag och en satans jävla skam har börjat komma sig smygande över mig. Fastän jag inte har någon skuld alls i hans beteende å det han gjorde mig.

  Inte ens när jag sa till honom ”slå dig less” när jag hellre tog slag än att han skulle förstöra barnets grejer å han slog höger överarm helt svart.

  Nu är det snart dags att en gång för alla göra mig av med denna ryggsäck och dåliga mående.

  Din bok räddade mig Magdalena.
  Dina ord.
  ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” fick mig att överleva när jag låg ihopkurad tätt intill väggen under sängen när han hittade mig och släpade ut mig på golvet …….

  TACK av hela mitt hjärta❤

 14. Kära Magdalena! Har läst din bok som berörde mig mycket. Gifte mig ung o är nu pensionär, MEN delar fortfarande lägenhet med mitt ex. Hela livet är en tragedi. Fick inte heller någon hjälp av det sociala.Tycker inte detta är klokt! Kram fina du

 15. Min syster sitter grovt misshandlad och genomblodig i detta nu i en lägenhet i en förort till Sthlm. En man hon lever med som tagits in av polisen ikväll men förmodligen släpps i morgonbitti Vi är anhöriga är livrädda vad han då gör, jag kommer ej sova i natt. Får ej tag i henne nu hon har förmodligen ingen tfn och har flyttat. Men hon lyckades få iväg bilder via Skype till sin son som bor hos sin pappa. Det är så vi vet att detta nu hänt. Jag är förtvivlad. Polisen tog honom vilket är bra men lämnade henne ensam kvar hemma. Jag är bortrest och kan ej åka dit nu. Tänk om han släpps i natt….hon var en helt vanlig radhus tjej med man o barn som fick alkohol problem och med det hamna bland fel människor. Förlorade barn och familj och drog ännu längre mer i missbruket. Jag vill ha hjälp, men man får inte det som anhörig sålänge hon inte frivilligt vill ha hjälp. Usch detta är så jobbigt. Vad ska vi ta oss till???

 16. Såg programmet igår och blir så otroligt förbannad.
  Socialtjänsten som skall vara vårt skyddsnät i samhället har tyvärr för många år sedan gått i kras.
  Man struntar i lagar och paragrafer , barn slängs ut på gatan och kvinnor blir dödade.

  Har själv varit utsatt och vet precis hur liten och maktlös man känner sig och inte nog med det så är socialtjänsten rätt duktiga på att spä på den känslan.
  Jag hoppas innerligt att jag aldrig mera behöver sätta min fot där igen.
  Dags att skrota dagens socialtjänsten då den för längesedan har förlorat sitt syfte.

 17. Din bok finns i mitt stora bibliotek på hederplats av närmare 4000 böcker sammanlagt vi äger och jag ser bokryggen från min fåtölj. Den boken är den som mest berört mej under alla mina år (65) och tycker det är ett under att du orkat komma tillbaka efter alla händelser som drabbat även efteråt när du blev känd. Mycket stark och läsvärd bok som jag rekommenderar.

 18. Ja du. Eftre att ha läst din bok för många år sedan, även lyssnat på den som ljudbok på senare år har jag funnit ett ”intresse” för de som är så utsatta. Läste en bok som heter ”En vacker dag lämnar jag honom” & i veckan såg jag avsnittet av Kalla Fakta. Vet du om det finns något man kan göra? För att finnas? Finns det någon telefonlinje att sitta vid? Eller någon annan form av volontärsarbete? Min sambo jobbar inom Kriminalvården & jag själv jobbar inom vård & omsorg, skulle väldigt gärna vilja jobba med något som volontär där man kan hjälpa utsatta kvinnor. Du får gärna maila mig!

 19. Hej jag vill bara säga visst är vissa saker svåra i livet och tufft när man drabbas av flera mot gångar.
  har varit igenom mycket men jag måste säga du är stark även fast det inte alltid känns så i bland.
  du har insprerat många att gå vidare och kämpa något man behöver på minna sej själv om i bland de man faktiskt lyckats kämpa sej igenom och klarat när livet känns som tuffast.
  jag har bla läst din bok som gav mej mycket styrka att ta tag i saker och gå vidare i livet.
  stöt på flera motgångar sedan dess men tagit mej upp genom att tänka på de jag faktiskt klarde av men mycket tack vare goda vänner som påmint mej om detta.
  du är en klippa som gett många hopp och styrka tack
  Hopp lycka och kärlek och ljus till dej,

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..