Kvinnomisshandel är ett viktigt ämne….

Tittar på Nyhetsmorgon…

Bäbis har precis somnat om efter en mycket smärtsam natt. 

Veckans tema är kvinnomisshandel. HELVETE! För 10 år sedan skrev jag min bok ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” För 20 år sedan upplevde jag brutalt våld och ett ryggradslöst svek från socialtjänst och myndighet.

INGENTING har förändrats! Kalla fakta ikväll, kvinnor som faller mellan stolarna. Män som kommer undan…

Min bok är lika aktuell i dag som för 20 år sedan, 10 år sedan!

Jag ger dig en länk HÄR! in och köpt den till någon som borde lämna, någon som inte kan lämna. Köp den till någon som inte förstår, måste förstå.  Läs den själv. Till dina vänner som INTE förstod varför DU hade svårt att lämna?

Eller så liter du i att köpa den. Gå till ett bibliotek. Låna den!! 

(Finns i ljudbok oxå hos NEXTORY och STORYTEL)

Ämnet är så oerhört viktigt!! Glöm oss inte! Alla vi som gömt oss, och tagit emot slag

Samhället måste sluta svika! Och vi kvinnor måste hålla ihop..

 1. Hej jag vill bara säga visst är vissa saker svåra i livet och tufft när man drabbas av flera mot gångar.
  har varit igenom mycket men jag måste säga du är stark även fast det inte alltid känns så i bland.
  du har insprerat många att gå vidare och kämpa något man behöver på minna sej själv om i bland de man faktiskt lyckats kämpa sej igenom och klarat när livet känns som tuffast.
  jag har bla läst din bok som gav mej mycket styrka att ta tag i saker och gå vidare i livet.
  stöt på flera motgångar sedan dess men tagit mej upp genom att tänka på de jag faktiskt klarde av men mycket tack vare goda vänner som påmint mej om detta.
  du är en klippa som gett många hopp och styrka tack
  Hopp lycka och kärlek och ljus till dej,

 2. Sandra skriver:

  Ja du. Eftre att ha läst din bok för många år sedan, även lyssnat på den som ljudbok på senare år har jag funnit ett ”intresse” för de som är så utsatta. Läste en bok som heter ”En vacker dag lämnar jag honom” & i veckan såg jag avsnittet av Kalla Fakta. Vet du om det finns något man kan göra? För att finnas? Finns det någon telefonlinje att sitta vid? Eller någon annan form av volontärsarbete? Min sambo jobbar inom Kriminalvården & jag själv jobbar inom vård & omsorg, skulle väldigt gärna vilja jobba med något som volontär där man kan hjälpa utsatta kvinnor. Du får gärna maila mig!

 3. EA skriver:

  Din bok finns i mitt stora bibliotek på hederplats av närmare 4000 böcker sammanlagt vi äger och jag ser bokryggen från min fåtölj. Den boken är den som mest berört mej under alla mina år (65) och tycker det är ett under att du orkat komma tillbaka efter alla händelser som drabbat även efteråt när du blev känd. Mycket stark och läsvärd bok som jag rekommenderar.

 4. Linda skriver:

  Såg programmet igår och blir så otroligt förbannad.
  Socialtjänsten som skall vara vårt skyddsnät i samhället har tyvärr för många år sedan gått i kras.
  Man struntar i lagar och paragrafer , barn slängs ut på gatan och kvinnor blir dödade.

  Har själv varit utsatt och vet precis hur liten och maktlös man känner sig och inte nog med det så är socialtjänsten rätt duktiga på att spä på den känslan.
  Jag hoppas innerligt att jag aldrig mera behöver sätta min fot där igen.
  Dags att skrota dagens socialtjänsten då den för längesedan har förlorat sitt syfte.

 5. Min syster sitter grovt misshandlad och genomblodig i detta nu i en lägenhet i en förort till Sthlm. En man hon lever med som tagits in av polisen ikväll men förmodligen släpps i morgonbitti Vi är anhöriga är livrädda vad han då gör, jag kommer ej sova i natt. Får ej tag i henne nu hon har förmodligen ingen tfn och har flyttat. Men hon lyckades få iväg bilder via Skype till sin son som bor hos sin pappa. Det är så vi vet att detta nu hänt. Jag är förtvivlad. Polisen tog honom vilket är bra men lämnade henne ensam kvar hemma. Jag är bortrest och kan ej åka dit nu. Tänk om han släpps i natt….hon var en helt vanlig radhus tjej med man o barn som fick alkohol problem och med det hamna bland fel människor. Förlorade barn och familj och drog ännu längre mer i missbruket. Jag vill ha hjälp, men man får inte det som anhörig sålänge hon inte frivilligt vill ha hjälp. Usch detta är så jobbigt. Vad ska vi ta oss till???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..