Alla behövs i laget Sverige!

Jag blev tillfrågad av Försäkringskassan om jag ville arbeta tillsammans med dem i kampanjen ”Laget Sverige” och det sa jag ja till och nu är vi här:-)

forsakringskassanmaggan

Sällan är jag sjuk och hemma från jobbet. Tänker ibland att det går inte, att hela världen rasar och att jag sätter mina kollegor på pottan, så jag biter ofta ihop vilket kanske inte alltid är bra. Knacka i trä så händer det här väldigt sällan och det är jag tacksam för.

Jag har däremot råkat ut för ett par livsomvälvande saker i livet, det vet ni som följer och har följt mig genom åren. När jag drabbades av min hjärnblödning 2009 hade jag inte så mycket val. Det var mitt under min mederkan i Let´s Dance och jag var tvungen att stanna hemma och pausa jobb, uppdrag och annat. I tre månader var jag hemma innan jag försiktigt kom tillbaka till mitt jobb på Postkodlotteriet.

960x

Fina Daniel och jag på bilden ovan. Just där hade jag så ont i skallen att jag inte visste vad jag hette.

Typiskt mig ville jag egentligen komma tillbaka tidigare, men jag fick förhandla mig till en deal med jobbet och de lät mig sakta och försiktigt komma tillbaka och sitta på kontoret och göra småsaker, så att jag sakta kunde läka innan jag gick ut fullt med framträdanden och i rutan igen. Mina kollegor och chefer är fantastiska som gav mig den här möjligheten som jag kände var väldigt viktig för mig, att få komma tillbaka till ett sammanhang och där jag kunde känna mig lite nyttig, även om det var med försiktiga steg och i min egen takt.

Kika gärna på intervjun och den lilla filmen där ni ser mig berätta mer om min väg tillbaka och läs mer på www.lagetsverige.se.

Kom ihåg att du är värdefull och att du behövs, så ta hand om dig. ALLA behövs i laget Sverige och du är inget undantag!

KRAM!

Inlägget är ett samarbete med Försäkringskassan

 1. Magdalenas beslut att samverka med Försäkringskassan i kampanjen ”laget Sverige” är ju självklart hennes beslut och antagligen baserat på hennes upplevelser och livssituation. Jag tycker däremot att om man vill hjälpa till och förbättra samhället så ska man ta reda på hur saker står till egentligen.
  Dvs om man bryr sig om sanningen. Att Magdalena sammarbetar med Försäkringskassan i en sådan här kampanj kan bara tolkas på några få sätt helt logiskt. Hennes verklighetsbild av hur Försäkringskassan behandlar många sjuka, ofta de svagaste är helt snedvriden sjuk i sig. Vad det beror på vet jag inte. Blåögdhet, oförmåga att bara Googla och läsa alla skräckhistorier om desperata sjuka och hur Försäkringskassan behandlar dem. Eller bara att man utgår från sina egna erfarenheter, vilket är helt åt helsike fel. Är man en offentlig person som Magdalena. Så tycker jag att man faktiskt har en skyldighet att ta reda på hur saker ligger till innan man ger stöd åt något som kan påverka folk så allvarligt. Och då ska man inte utgå från sig själv. Utan läsa på hur Försäkringskassans beslut drabbar många sjuka väldigt negativt och inhumant i Sverige.
  Om man inte gör detta, så ska man avstå från att gå in och stödja kampanjer av detta slag.
  Det handlar faktiskt inte om henne bara, utan om alla sjukskrivna!
  Om man ska ha rent samvete och har någonting innanför pannbenet borde man förstå logiken i detta. Men det gör tydligen inte Magdalena!

 2. Förstår att det är känsligt med tonårsbarn ? Men var är Lance ? Bor han alltid hos Magnus eller vill han helt enkelt inte vara synlig i din blogg. Vilket är fullt naturligt.

  1. Han vill inte vara synlig någon stanna. Inga forum tyvärr. Trist men måste respekterad….

 3. Pm skriver:

  Förstår verkligen inte heller ba du väljer att göra reklam för här egentligen. . De är ju inte så att man VILL ligga hemma o inte göra nånting. .. dåligt omdöme av dig att välja detta samarbete!

 4. Malin skriver:

  Jag har bara positiva erfarenheter av Fk, var sjukskiven nästan ett år för några år sen. Hade bra kontakt med handläggaren. Har nu efter att handläggaren tipsat mig särskilt högriskskydd så jag slipper karens. Min arbetsgivare betalar inga av mina sjukdagar det gör FK. Jag har en kronisk sjukdom som går i skov därför får jag det särskilda högriskskyddet.

  Bara för att någon har en positiv upplevelse av något innebär inte det att andra får bete sig illa mot den personen.

 5. Mia skriver:

  Nej fy vilka vidriga kommentarer Magdalena får ta emot.Har hon inte gått igenom tillräckligt tycker ni.Fy fan!
  Jag har varit med om 2 allvarliga situationer (olika saker) och varit sjukskriven 2 gånger i några månader.Inga problem med försäkringskassan alls.Jag kanske hade tur vad vet jag.Sedanfinns det absolut saker som dem kunde göra bättre men vart finns det inte det.Oerhört fjantigt att ni skriver att ni ska sluta läsa bloggen osv och har en otrevlig ton.Magdalena ger ju bara sin syn på saken och vad hon har varit med om.Jag älskar din blogg!Du är bäst!Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..