Sälen, telesvar och egentid med familjen

Framme! Resan tog sina timmar. Lo blev åksjuk. Kaskadspya över mig stolar, jackor, kläder….

Vi stannade och åt, kissade, tankade. Vi körde lugnt och försiktigt. Det tog sin lilla tid. Men vad är det man säger? Hellre 20 min försent, än 20 år förtidigt

Killarna har åkt till skidbacken, Lo somnade på stolen med munnen full av ärtor. Vi bli kvar här tills han vaknar, sen försöker jag ta mig ner till backarna….

Vet de sjutton om man kan promenera längst stora vägen ner mot Högfjällshotellet, Lindvallen? Det kanske är för trafikerar och farligt. Ska googla och se om det finns bussar att ta.

Försökt boka skidskola med skistar. Riktigt meckigt med hemsidan. Funkade inte. Ringde ner till Lindvallen och pratade med en helt UNDERBAR kille Jens, som försökte hjälpa mig över tråden istället.  HATAR allt internetbokningsdravel. Funkar inte! Invecklat och krångligt. Jag är en BAKÅTSTRÄVARE! Jag vill ha brev, fax och telefon med knorrsvans! Ringa och PRATA med människor. Inte få 9 alternativ av en uppblåsbar Barabaratelesvarröst. Ibland kan jag bli så sur på telefonsvararrösten att jag tappar det helt.

-Nr 8, öppettider och annan information.. (med en monoton dataröst)

-nr 7 väljer jag? Dra åt helvete!!!! Klick!

Precis vad vi ALLA behövde! INGET wifi för barnen. Inga kompisar till dem, inga vänner till oss, inga andra vuxna att hänga med (smita ifrån med)  Brädspel, kortlek och kunskapsspel! Gud va kul det är med frågesport?! Det fanns barnfrågor OCH vuxenfrågor. Alla kunde vara med (utom LoLo så klart) Allmänbildning och skratt. Roligaste var Tristan, som jobbar lite med sin impulskontroll. Han svarade tusen svar innan frågan ens var färdigställd hehe. Väldigt kul! Vi kiknade av skratt. Nyttigt för oss alla!

Jag kammade hem Perus huvudstad, och Filip blev imponerad och gav mig en stolt blick. Ja du fattar vilken nivå vi är på hehe! Vi behöver alla en uppfriskande uppdatering av geografi och historia.  Hjälp vad man glömmer fort

Öppen brasa, snö, tystnad och inga andra än vi. Familjen… 

Kan inte minnas när vi var själva sist. Man slår knut på sig själv. Vill vara inbjudande och generös. Har säkert fått det från mamma och hennes kyrkomissionsarbete. Ingen ska sitta ensam ”Hos oss är alla välkommna”

Det HÄR behövde våran familj….. Det här behöver vi lite mer av. ”Jag bär inte ansvaret för allas trevnad och lycka. Det gör dom själva” måste jag bli bättre på att lära mig. Nyårslöfte kanske ☺

Ingen morgontv. Utan RADIO! (Kan sakna morgontv lite) men radio är verkligen rofyllt att slölyssna på när man diskar. Har du någon bra station. Det ska vara ”lagomt” inte för skitnödigt’söder’pretto och inte för flamsigt?

Den vackra Isakhimlen som mötte oss i Mora.. Den brann verkligen

Och det här lilla monstret kan man ju inte få nog av. Hur mycket han bökar och gruffar om nätterna, så möts man av ett litet leende. Min goa lilla kille.

Nu mina vänner ska jag hoppa in i duschen.

jag har SÅKLART  glömt handdukar, en av Charlies skidhandskar, mina T-shirts och Otto vällingen till Lo

 R×v! 

Får åka och handla sen. Nöden har ingen lag, så får jag väl torka mig med ett lakan eller hushållspapper 
Kram ❤

 1. Katrin skriver:

  Radiotips, samma som någon längre upp skrev ”Star FM” finns i appen ”I like radio”

 2. Lessi skriver:

  Har du prövat få in Radio Siljan 94,1 eller Radio P4 Dalarna 101,2?

 3. eva skriver:

  hejj på hela eran familj så jord nära mm önskar er en sån fin mysig nyår
  du är bara så ärlig i allt du skriver såå fin människa du är magdalena alla kärlek från norr

 4. Åsa L skriver:

  Underbart mysigt att bara vara med familjen .
  Stugorna i skogen ligger så mysigt dör uppe
  En supermysigt Gott Nytt År 2017 önskar jag dig och din familj.
  Jag firar också där uppe men nere i dalen stax innan
  Kläppen hos min familj som delar av den bor och kommer där ifrån . Hästurer med släde och öppen eld när det är dax för lunch och fika slår all Wi-Fi . Lugnet och tysnaden gör en till en ny människa .
  ALL IN ONE BOOST är super toppen . Kroppen känns mer vaken , starkare och magen funkar bättre .
  Jag tänker ge bort en burk till en av mina bästa tjejvänner så ditt kostillskott sprids.
  Tur att jag köpte tre på mässan !
  Kram ✨✨

 5. *lena* skriver:

  Gå inte de kör som galningar (08:orna hehe) Vill du ut och gå åk till Lindvallen och promenera på gatorna där…vi bor alltid på Högfjället men favvon är Lindvallen men alltid så mycket människor lugnare vid högfjället Tips! Åk till Tandådalen och deras fjällkyrka har jättegoda fjällbullar mysigt att sitta där & fika en stundKram❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..