Meningsfullhet, storm och närvaro…

Hur har det gått? Har du klarat dig ifrån översvämningar och gummibåtar?

Jag trodde nästan att taket skulle flyga av här i Ystad, hjälp vad det blåste 

Charlies feber är iallafall som bortblåst! Skönt! Inte roligt att känna sig risig och sjuk på jullovet…

Jag själv insåg när jag gick igenom fotogalleriet i mobilen, att jag blivit risig på att ta foton av maträtter, gäster mm. Glömmer som bort när jag är ledig och går nere i varv.. Det kanske är hälsosamt. Jag har kanske ett liv?  Hehe

Bröderna bus!

Kaffet är slut här grr, måste vifta lite med fransarna så att Filip springer till Saluhallen. Jag orkar inte klä på mig och lämna sängen. Det viner ute

Vad ska du göra över nyår?

Vi har fått låna en liten stuga. Bara jag, Filip och barnen. Inga vinluncher, ingen afterski, kunder, vänner, baluns, stress.

Vi ska spela spel, gå promenader, åka skidor och vara närvarande.

”Vara närvarande” är det nya årets tema. Inte slå knut på sig själv för andras skull. Inte vara för snäll och lättlurad

BARA göra det som känns rätt i hjärtat . Följa sin magkänsla, i arbetssituationer och med nya bekanta. Vara lyhörd! Inte elak men inte vara dörrmatta. Umgås med dem man verkligen vill vara med. 

40 är verkligen ett grymt jäkla årtal.  Shit vad man landar, vad ögonen öppnas och vad medveten man blir om ”hur det sett ut, och om hur man VILL att det ska se ut…

Vi lever bara en gång. Försöka att fyll sitt ENDA jordelive med det som ger energi. (Självklart kan vi inte påverka allt I KNOW….)  

ÄMEN DET VI KAN PÅVERKA? Det ska vi påverka och och fylla med meningsfullhet, glädje och värme.

 1. Jonna skriver:

  Vad jag ska göra på nyår? Vet inte. Kanske gå och lägga mig tidigt och bara strunta i alltihopa. 🙂
  Det blir ett nytt är ändå.
  Jag har förhoppningar inför det nya året, som du, att inte slå knut på mig själv för att vara andra till lags. Jag har alltid trollat mycket med knäna för att få ihop det, men tror att knä-magin har börjat släppa, behöver få ihop det på ett realistiskt plan. Börjar närma mig mina 40 år, är tacksam för det.
  Gott nytt år Magdalena

 2. Lusan skriver:

  Efter 50 blir det ännu bättre, då är en ny fas av självkänsla o ärligare mot sig själv. Står stadigare och mår bättre, förutom hormonhelvetet.. men det blir bättre.. bara så ni vet.

 3. F skriver:

  Jag håller med. Man ska fylla sitt liv med små saker man mår bra av och göra det man vill och följa sina egna vädringar och magkänsla och inte låta andra styra. Vara sig själv och våga var olik. att vara sig själv är inte att vara konstig, det är att vara unik, att vara modig och gå emot strömmen och att inte låta andra sätta en etikett där det står ens värde och et OK eller EJ OK..
  Jag är glad och stolt över att vara jag och ingen annan vet hur det är att vara jag eller vad jag har gått igenom. Men jag har lärt mig mycket, som att acceptans, respekt, ödmjukhet, öppensinnad ,empati och självdistans faktiskt är egenskaper man ska vara stolt över.

  Man får lära sig att leva med människor som har svårt för att lära sig att leva med andra människor som inte är precis som dem själva eller normen. Varför måste de håll koll på, leta fel och ändra på andra innan de kan fokusera på sig själv och sina liv…?

  Jag ska börja fylla mitt liv med saker som jag vill och stå upp för mig själv för jag duger precis som jag är och jag har rätt att leva mitt liv som jag vill. Energitjuvar kan få tro att de vunnit ”striden” men innerst inne är de nog mest bara vilsna som bara mår bra kort för stunden när de ”lyckas” göra att det gör ont i någon annan.

  Norm är bara det som är vanligast, Inte att det är mer rätt än annat.
  Människor som påstår att de är duktiga för att de följer strömmen är bara ett stim osäkra människor som ännu inte bestämt sig vilket ben de ska stå på.
  Jag följer också bitvis det mest normala men när jag gör det sätter mig inte på ”höga hästar” och trampar på och förlöjligar dem som sticket ut där och och påstår att jag är duktig.
  Ibland händer det nog, inget jag är stolt över. men jag ska sluta att skratta med och hänga på sånt dumt. Man blir bara medskyldig till dumheter.
  Förlåt ”T” för att jag skrattade när andra snackade skit om dig. Nästa gång får det blir pinsamt tyst för det är inte mer än rätt att den som säger att du är konstig ska få uppleva lite obehaglig tysthet.

  Jag lyssnade på Podden radiopsykogen. Där medverkade en 19-årig tjej som inte kunde sluta titta på mobilen med rädsla för att för andra skulle tycka om henne om hon missade något ”viktigt”. fastän hon mådde dåligt av det. Dessutom kände hon skuld och skam att hon mådde dåligt, varför gör vi så mot oss själva för att duga i andras ögon?

  Hon fick rådet att var modig och gå emot strömmen och stå upp för sig själv om det här är något som känns viktigt för henne. Jag tycker det är en inspirerande podd att lyssna på någon som så genuint lyssnar på andra och människor som så fint , klokt och insiktsfullt sätter ordet på viktiga sak. Alla behöver inte hålla med mig, ni kan tycka att de känns tramsigt. Och det är okej för ni kan ju välja göra något annat, så väljer jag det här.

  .

 4. Carro skriver:

  Superbra nyårslöfte, eller ämne för det nya året då 🙂 Skriver inte ofta, men..
  Ville bara passa på & tacka här för den fina julklappen jag fick! Fick ett meddelande att jag hade ett paket & hämta, och då jag väntade ett, trodde jag mig veta vad det var. Döm om min förvåning när jag öppnade och det visade sig vara en vinst från din julkalender, om jag behöver tillägga det så blev jag hur glad som helst! Speciellt då jag kände att jag inte hade råd med några speciella, fina eller roliga julklappar denna jul. Men att få kunna ge denna extremt fina julklapp var fantastiskt roligt, och gjorde succé! Vill förtydliga att jag vet att julklappar är inte det julen handlar om, och det hade blivit en mysig jul ändå, men jag blev så lycklig över att kunna ge min underbara brorsdotter en sån fin julklapp, som kommer hålla länge framöver… troligtvis får hennes lillasyskon ärva den när det väl blir dags! 🙂 God fortsättning, och gott nytt år! <3

 5. CL skriver:

  Dina fina killar ❤️Jag håller med dig , vid 40 vet man
  vad man vill och börjar förstå vilka som är riktiga
  vänner och vilka man ska lägga tid och energi på,
  vid 45 år vet man ännu mer och känner ännu
  mer vad / vilka som är viktigt /viktiga i livet.Stor
  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..