Maggans Adventskalender 24 dec

lucka24

Sådär ja! Nu var vi i mål. I dag är det julafton och också den sista luckan i årets adventskalender. Vår tradition i kalendern brukar vara att på självaste julafton kan man inte tävla om något, utan de handlar om att ge. I år gör vi likadant men vi kombinerar de två sakerna.

I dag tänker vi lite extra på våra barn och familjer nere i Lapu Lapu på Filippinerna. Som de flesta av er här inne driver vi ett projekt där nere sedan några år. En hälsoklinik som vi tack vare er läsare/följare på bloggen fick möjlighet att bygga upp och utrusta till ett fullgott hälsocenter.

Varje dag gör vi något gott där nere, men det krävs hela tiden ekonomiska medel från oss för att hålla verksamheten i gång. Mycket tack vare er och andra fantastiska människor har vi lyckats hålla projektet flytande i flera år nu.

Dagligen pågår vår verksamhet där nere som sagt. Barnen på förskolan undervisas i grundläggande hygien, man har en ”mamma-klubb” där man undervisar om amning, barnavård, föräldraskap och preventivmedel. En läkare och tre volontär-sjuksköterskor arbetar dagligen på kliniken. Vid akutfall ombesörjer man transport till sjukhus. Allt det här har resulterat i ett minskat antal sjukdomsfall. Antalet sjuhusbesök har minskat och man har kunnat spåra och förhindra spridning av t ex diarrésjukdomar som haft sin orsak i förorenat vatten. Kliniken lyfter också en stor ekonomisk börda från familjerna, som i våra mått mätt har det riktigt tufft. Mer om vårt projekt hittar du i menyn under ”välgörenhet”. Där kan du också scrolla dig igenom alla inlägg och se vad som hänt från projektets början.

I dag slår vi alltså ett extra slag för vår härliga och fantastiska klinik där nere. Du kan fortfarande vinna ett fantastiskt halsband och armband från Magdalenas kollektion i samarbete med Vj Since 1890 men det kräver att du idag gör en extra insats. Det du tävlar om ser du på bilden ovan, ett halsband och ett armband ur Magdalenas kollektion, värda 890 kr. Mer om VJ Since 1890 och kollektionen hittar du HÄR.

ALLA som stödjer oss på något sätt genom att sätta in valfri summa på bankgiro, postgiro eller Swish är automatiskt med i utlottningen av de här fina smyckena. ALLA medel är viktiga om du så även sätter in en enda krona, är du med i utlottningen.

Din gåva sätter du in på BG 900-1934 eller PG 90 01 93-4. Märk inbetalningen med ” Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf”. Föredrar du Swish så har vi det också:-) Valfri summa till :1239001934.

Betalar du från annat land än Sverige så ange Swift: HANDSESS och Ibannumret är: 6960000000000131794362. Banken är Handelsbanken.  Glöm ej heller här att ange ”Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf.

Seså! In på internetbanken eller Swish och gör lite skillnad! Skickar du över bank och postgiro, skriv ditt telefonnummer i meddelanderutan så vi kan komma i kontakt med dig om du vinner! Vad gäller swish ser vi vart i från betalningen kommer och kan på så sätt leta upp en eventuell vinnare. Kom igen nu! Tillsammans fixar vi en rejäl julklapp till alla fantastiska barn och familjer där nere! Kommentera gärna att ni deltagit:-)

Tusen tack för att du är med och tävlar och stöttar och tack till alla er som i år deltagit i alla 24 luckor. Det är tusen och åter tusentals som har tävlat. Vi drar vinnarna efterhand och har kommit en bit och resten tar vi efter tolvslaget den 1 januari.

God Jul och Gott Nytt år och vi hoppas att ni alla har den jul ni önskar.

KRAM!

Magdalena, Tomas och resten av alla inblandade kring bloggen och på Filippinerna.

Vinnare i lucka 24 av er som skänkt en slant: Didi Vallander i Vallentuna! Grattis!

 

 

 1. Åh här var numret så jag kan skicka en slant hit. Hittade inte numret i julas och jag hade inte tid att vara ute på nätet så mycket. Min julklapp till mig själv var att ge en slant hit och en till Love Nepal. Och de sista har fått sin.

  Säger som någon skrev längre upp. Påminn oss gärna. För även om det skulle vara snålt en månad kan jag alltid offra en liten slant och den gör bättre nytta där än här.

 2. Sara skriver:

  God jul! Har swishat, men vill inte delta i tävlingen. Tycker att smyckena är helt underbara, men känner att någon annan har större glädje av dem än jag. Kanske någon som blev utan julklapp i år, eller inte har råd att unna sig ett smycke.

  Kram från mig!

 3. Malin M skriver:

  God jul! Har självklart swishat en liten slant!

 4. Marita skriver:

  Hej!
  Min chef glömde att lönen skulle betalas tidigare i december. Som tur var hade jag handlat julmaten tidigare och de flesta av klapparna. Men det där sista finliret blev det inget av i år. Kontot gapar tomt, men jag har satt över en tia. För hur lite jag har för hur det än är så har jag så oerhört mycket mer än vad de fattiga i Filippinerna har det. Tycker att det är fantastiskt att ni har kliniken där nere. God jul på er.

 5. Hanna skriver:

  TACK Tomas och Magdalena för att ni påminde mig, kan ni inte göra det lite nu och då? En gång i månaden vid löningsdagen? Jag brukar skänka lite nu och lite då och faktiskt inte bara vid Jul då det man bör vara snäll och dela med sig ändå. Jag tror (jag VET inte) att de flesta kan swisha en tia i månaden till NÅGOT projekt som man LITAR på för det kan göra STOR skillnad för någon.
  Känner att detta lät lite pretto men vad fasen.. GOD JUL på er allesammans <3

  1. Hanna skriver:

   och även fast jag så väldans ordentligt talat om vilken god människa jag är 😉 så vill jag givetvis vara med i utlottningen och har skänkt en slant via B-G.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..