Hur gör du med Veckopengen?

Hur gör du med veckopengen? Eller kör du på månadspeng kanske?  Jag har fått för mig att det är många av oss som slutat med veckopeng till barnen. Förr var det ju kontanter som gällde och barnen hade koll på sina små spargrisar och sina pengar. Nu har ju barnen till och med egna kort och swish och allt vad som finns.  Hur gör du? Vad använder du? Får barnen allt de pekar på utan att behöva göra något själva?

Vi har till Tristan och Charlie börjat använda oss av Veckopengen, en app som gör det enkelt och roligt att hantera barnens veckopeng och pengar på ett sätt så det förstår sig på pengar och förhoppningsvis pengars värde. Jag fick ett tips om tjänsten och appen och har börjat ett samarbete med dem för att visa er.

charlieveckopeng

Nu när man nästan aldrig har kontanter på sig kan det vara svårt att komma ihåg att ge barnen sin veckopeng, men då missar man chansen att lära sina barn om vad pengar är för något. Appen påminner mig att ge barnen sin vecko- eller månadspeng. Här kan jag även sätta ränta i barnens digitala spargris för att lära dem att det lönar sig att spara pengar, eller sätta ut olika uppgifter dags- eller veckobasis, med små belöningar. 

Appen gör att man inte behöver ha kontanter. Veckopengen sparas i barnets spargris, och när ”namn” vill köpa något i butiken eller en app kan man enkelt dra det från tex Charlies spargris. 

Önskar att jag hade upptäckt den här för längesedan. Nu får jag (ibland i allafall) liiiite hjälp här hemma. Drömmen vore ju att kunna styra Filip med den här appen också och ge han små belöningar när han sorterar strumpor eller tar med sig de förbenade soporna:-)

img_1232

Barnen kan sin sin tur utföra uppgifterna, sätta upp sparmål eller skriva in sin önskelista i appen! Tristan hjälper mig ibland med att passa sina syskon en stund, och då och då kan jag skicka ut lilla Charlie med soporna (medan jag oroligt står i fönstret och kollar hehe..). 

Veckopengen har laddats ned 130 000 gånger och har blivit utsedd till Best App of the month av Apple. Kan verkligen rekommenderas!

Appen är helt gratis och finns till iPhones och Android här: http://onelink.to/5c75mj. Vill du läsa mer kan du också besöka www.veckopengen.se

Testa den! Den är faktiskt riktigt bra och har många bra och roliga funktioner.

Inlägget är ett samarbete med Veckopengen.se, men hade det inte varit det hade jag tipsat er ändå, för jag tycker den är jättebra! 

 1. Sofia skriver:

  Hej. Våran dotter är 14 år och får 350 kronor i månaden och hon får dom i handen. Hon tycker att det är en bra summa. Vi använder ingen app, någon gång måste man kunna släppa denna mobil.

 2. Hej Magdalena Har tyvärr inga barn själv( har sambo och 2 maine coon). Skulle precis som du behöva appen till sambon. Där med hushålls arbeten är svårt : ) Samtidigt gör han annat som inte jag gör. Så jag tror att det jämnar ut sig i slutet ändå ; ) Hade jag haft barn så skulle jag ge dom all kärlek självklart. När det gäller pengar är det viktigt att dom får med sin respekten till pengar. Tror att de kan få svårt för det senare i livet.
  God Jul och ta hand om dina käraste som bara du kan, du är bäst!

 3. Anita skriver:

  Själv har jag aldrig förstått mig på att barnen ska tjäna pengar på att städa sina rum, eller hjälpa till med hushållssysslor. Det är väl självklart att man hjälps åt trams bara med sådana mutor. Appar i all ära det finns säkert de som är pedagogiska och bra, men känner också att det kontantlösa samhället börjar barka åt skogen, Som någon skriver här så försvinner ju känslan för pengars värde, idag har pengar slutat existera på banker, det är bara transaktioner konton emellan. Lite otäckt och sårbart kan jag tycka.

 4. Har också laddat ned appen! Den funkar bra, och vi kör också kontanter men verkar funka bra att köra appen med kontanter också.

  Jag tror grejen är att barnen ska lära sig hantera sina egna pengar, vilket mina barn på 8 och 10 år inte fått göra innan. De verkar tycka det e jättekul!

  Håller med om att barnen inte ska hålla på med sina mobiler hela tiden. Får själv dåligt samvete för det, men det är också svårt då de ofta gör som de själva vill. Testade att sätta en gräns på deras mobilsurf efter att ha gjort ett test i appen, ja alltså Veckopengen. Får se om det funkar, men det har kommit igång och jag ser hur mkt de surfar. Trodde aldrig jag skulle hålla på såhär, men det känns faktiskt bra att lära ut pengar och att de ska få surfa lagom samtidigt.

  Aja, får se hur bra appen fungerar i längden, men tack för tipset, just nu är det en glad familj här hemma!

 5. Catrin skriver:

  Vi har denna app till våra äldsta (6, 10 år) men ska återgå till kontanter för det blir mer konkret.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..