Att älska eller hata julen..

Hehe Jaaaaaa, så här kan instagram se ut ibland hehe. (Och nej, jag är inte manodepressiv Katt-Ewa och behöver medicin) jag är en levande människa med bra och dåliga dagar… (ogillar att säga ”normal” vad är normalt, och vem bestämmer det)

Åhhh Gud va jag har blandade känslor inför jul. Ledsen, lite glad, besvikelse…

Jag kan liksom inte sätta ord på varför jag inte tycker om julen? Ibland gillar jag den. Ibland hatar jag den….

Jag är VERKLIGEN  lyckligt lottad. Fina barn, en lycklig barndom, bra familj. MEN jag ser ändå inte fram emot julen?Konstigt va?? Inga knepiga bråk, för mycket alkohol? Tragiska barndomsminnen. Inga konstigheter. Kärlek och värme..
I know. Isak saknas. Mycket känslor SÅKLART. Självklart har mitt vemod förstärkts brutalt de sista åren. 3 julen utan Isak. Hatar tanken, hatar att skriva det, hatar att säga det högt.. 

 Förra året blev bra! Alla barnen. Hannah med alla älskade kusinerna, mamma, Gunnar, exmannen mm. Långweekend på KRÄGGA herrgård. All inclusive….

Alla år blir egentligen bra. Det är mer uppladdningskänslan..? Svårt att förklara.

 De tidigare jularna har jag legat  på soffan med Mamma och Gunnar. (Förutom första julen med nyfödda charlie. Året efter det låg jag och Isak på mammas soffa)

En sån vacker och ljuvlig jul HÄR!

Filip har varit i Skåne de senaste åren, jag  har velat vara med mina föräldrar. Vi har löst det jättefint varje år. Alla har varit glada!

 Iochmed att jag INTE är någon julperson, så får Filip, och de andra barnens pappa GÄRNA ta barnen och göra det fint för dem. (Jag bråkar, skriker  och sträcker inte upp handen. Egentligen gör jag det inte för några traditioner)

 Hade jag fått bestämma? Då ligger jag helst hemma hos mamma, äter en bit skinka på knäcke, och sover vid 21.oo i år igen.

Vi får väl singla slant om vem som ska ta jobb-Louie. Finns inga gränser för hur jobbig han är nu. Haha!! GNÄLLER, GNÄLLER, TJURSKALLIG, SOM EN BOOMERANG hehe VÄGRA  att sova på nätterna, river i allt… MEN när du ger honom getögat, och blir sur? Då får du det där skalliga, tandleendet som får hjärtat att bara smälta.  

Ska moonwalka, och helst slippa vara bullmor i år. Louie lär väl bli kvar med mig (kommer förlora singa’slant) när Charlie och Filip åker till Skåne. 
(”Nej det är inte synd om Charlie, som inte får fira med sin mamma” Man gör en förstor jäkla grej av en julkväll” han har det underbart med sina kusiner, farmor, pappa och farbröder.

Vad gör ni till jul?

Kram 

The Grinch Graaf 

 1. Sara skriver:

  Jag tycker om julen! Men inför den kan det ju finnas många ” måsten” som man kan stressas upp inför haha! 😉 Inår blir första julen med barn! Älskar det! Som ofrivilligt barnlös i några år har julen verkligen varit jobbig stundtals…. Vi firar varannat år hos mina svärföräldrar eller hos mina föräldrar. Om vi är hos dem gör jag alltid köttbullar, nått julgodis och tillagar grönkål under dan. 🙂 Minns jularna hos mormor och morfar när jag var barn, ett lätt skimmer över sig! Stort hus, juldofter, lite härjigt, stor gran (!!), massor av julklappar, långbord i salongen med ett maffigt julbord! Underbart! Saknar ofta mormor och morfar under julen, de är båda borta…. Kanske är det därför som du på ett sätt avskyr julen? <3 Man påminns också av de som inte finns kvar här. Men Isak finns ju så klart alltid med dig. Tack för en fin blogg. Som nybliven mamma, ja, jag kan inte ens tänka mig det du känner ibland efter det du gått igenom. Ingen ska behöva uppleva det. Ta väl hand om dig, dina nära och kära och fira jul på det sätt som NI mår bäst av! Kram

 2. h skriver:

  Jag avskyr julen. Försöker att göra det så bra som möjligt för barnen. Har själv haft underbara jular. Har en dotter på andra sidan. Hon blev sju år. Hon älskade julen. Jag saknar henne så otroligt mycket 🙁 Femte julen utan henne….
  Kram fina du <3

 3. Jag älskar julen! Vi firar två gånger, en gång med min pojkväns familj (lite större och stökigare) och sen kör vi hem till Sverige och firar med min familj (mamma, pappa, bror och hans flickvän + son). Vi firar den andra julaftonen någon gång mellan 26.12 – 03.01. Spelar liksom ingen roll att det inte e ”jul” längre. För mig är julen lite som Thanksgiving, känner tacksamhet för min fina familj och vill även ge de lite fina presenter och se glädjen när de öppnar dem. Under resten av året blir det nämligen aldrig av.. Vi äter tillsammans, går kanske en långpromenad med hunden, dricker glögg, spelar spel och sen är det julklapps utdelning med roliga rim på paketen.

  Vi köper heller inte julklappar till mostrar, kusiner, farbröder osv. Jag köper till min familj och min pojkvän till sin familj. Slutsumman blir ungefär den samma, så varför hålla på att byta pengar hit och dit? Jag skickar även min önskelista till min familj och ber de skicka sin. Så sett blir det heller inte svårt att klura ut vad man ska köpa.. Då har man lite alternativ 🙂

  Jag tycker var och en ska fira som den vill. Skala av julen, gör den enkel, ge dig inga måsten. Sen är det bara att njuta!

  Älskar din Blogg, Maggan!

 4. Din blogg är så härlig att läsa, ditt sätt att uttrycka dig på är väldigt likt mitt , brutalt, ärligt, chockande o med glimten i ögat! man sitter alltid med ett småflin i trynet genom dina inlägg , och ibland kommer en o annan tår när man läser dina mer känslosamma inlägg.
  Fortsätt med det du gör, o skit i alla torra ”jag har inte nuppat på ett halvår”kärringar som kommer med sina pekfingrar. Du är grym, jordnära, rolig och en fantastisk förebild och förälder!

 5. Ellinor skriver:

  Hög igenkänningsfaktor! Det kan vara mysigt när man väl sitter där runt långbordet eller i soffan efter julmaten.. Det är just förväntningarna.. eller vad ska man säga… Upprinnelsen!
  Och sen blir det ju faktiskt inte en lugn stund på hela dan med barn som inte ens kan sitta stilla i tre minuter.
  Jag kan sakna de mer lugna julaftnarna när jag och mina syskon var små. Vi var motsatsen till ”stojiga” och uppskattade den där lugna och koncentrerade stunden framför Kalle Anka. Numer skiter alla i Kalle och syskonbarnen gapar hej vilt och springer runt helt utan respekt för andra! Suck!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..