Smidig, nyttig och god kvällsmat

wp-1478715280009

Jag har fått förmånen att samarbeta med Kronfågel och testa deras nya korvsortiment och testade kycklinggrillkorven till Charlies firande med gäster nere i Ystad förra helgen.

Nu ville jag ha lite mer rejälare mat till kvällsmat och köpte hem kycklinggrillkorven. Jag brukar variera falukorv, fläskfilé, fläskytterfilé och stoppa dem fulla med godsaker och låta dem götta till sig i ugnen, det har ni ju sett här inne genom åren.  Nu ville jag testa deras Kycklingmiddagskorv.

Det finns fina recept på deras hemsida men jag har ju gjort det här tusen gånger så jag går på känsla. Det brukar bli bra:-)

Skär rejäla snitt i middagskorven. Fyll med vanlig lök.

På med MYCKET grädde, tomatsås och majs. Jag använde förutom ”vanlig” tomatsås, en med lite sting i innehållande vitlök och örter. Inte för mkt för barnens skull, men lite grand.

På med rejält med gratängost! Snåla inte, kycklingkorven är nyttig nog!

Skjuts in i ugnen. Jag kör på 175 grader i 20-30 minuter. Håller lite koll tills osten fått lite färg.


Vi hade jasmin ris till middagskorven. Tummen upp från killarna!:-) Lilla Lo bryr sig inte så mycket om körven, bara han får vara med så är han jäkligt nöjd!

 

Gott, smidigt och nyttigt. En höjdare som smakade riktigt gott! Bra att variera vardagsmaten (och helgmaten) och inte bara köra på i gamla vanor med kött av gris eller annat. Jag är också nöjd och glad över den höga kötthalten i kycklingmiddagskorven och att den innehåller 100 % svensk kyckling.

Vad har du gjort idag? Gott omkring och småfisit som jag gjort?

KRAM! x

 1. Irmelin skriver:

  Korv är bland det onyttigaste du kan äta. Kycklingkorv kanske något bättre, men du som oroar dig för cancer borde undvika alla charkprodukter då dessa produkter faktiskt är lika cancerframkallande som det är att regelbundet röka cigaretter. Detta hörde jag en professor i näringslära tala om så det är helt sant, folk kommer försvara sin korv, men läs på livsmedelsverkets sida!

  1. Tack för tipset. Ska googla och läsa

 2. Jag älskar kycklingfalukorven och äter den ofta. Jag brukar ha den i en gryta eller i ugnen. Det blir super gott. 😉

 3. Jag älskar kyckling falukorv och gör ofta den i ugnen eller som en gryta. Mums!

  Kram

 4. Jag älskar kyckling falukorv och gör ofta den ugnen eller som en gryta.

  Kram

 5. Hanna skriver:

  Jag har gått över till endast kycklingkorv, jag vet inte men den känns mer kryddig i smaken än vanlig falu, samma sak så känns den nyttigare om den sedan är det skiter jag i det finns ingen bättre effekt än placebo det är min filosofi. Har däremot aldrig smakat kalkonkorven, konstigt eg för jag brukar köpa rökt som pålägg…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..