ANNONS

Smidig, nyttig och god kvällsmat

/

wp-1478715280009

Jag har fått förmånen att samarbeta med Kronfågel och testa deras nya korvsortiment och testade kycklinggrillkorven till Charlies firande med gäster nere i Ystad förra helgen.

Nu ville jag ha lite mer rejälare mat till kvällsmat och köpte hem kycklinggrillkorven. Jag brukar variera falukorv, fläskfilé, fläskytterfilé och stoppa dem fulla med godsaker och låta dem götta till sig i ugnen, det har ni ju sett här inne genom åren.  Nu ville jag testa deras Kycklingmiddagskorv.

Det finns fina recept på deras hemsida men jag har ju gjort det här tusen gånger så jag går på känsla. Det brukar bli bra:-)

Skär rejäla snitt i middagskorven. Fyll med vanlig lök.

På med MYCKET grädde, tomatsås och majs. Jag använde förutom ”vanlig” tomatsås, en med lite sting i innehållande vitlök och örter. Inte för mkt för barnens skull, men lite grand.

På med rejält med gratängost! Snåla inte, kycklingkorven är nyttig nog!

Skjuts in i ugnen. Jag kör på 175 grader i 20-30 minuter. Håller lite koll tills osten fått lite färg.


Vi hade jasmin ris till middagskorven. Tummen upp från killarna!:-) Lilla Lo bryr sig inte så mycket om körven, bara han får vara med så är han jäkligt nöjd!

Gott, smidigt och nyttigt. En höjdare som smakade riktigt gott! Bra att variera vardagsmaten (och helgmaten) och inte bara köra på i gamla vanor med kött av gris eller annat. Jag är också nöjd och glad över den höga kötthalten i kycklingmiddagskorven och att den innehåller 100 % svensk kyckling.

Vad har du gjort idag? Gott omkring och småfisit som jag gjort?

KRAM! x

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00