Korvkalas!

Vi firade Charlie litegranna i lördags. Det riktiga kalaset ska vi ha nu till helgen på ett lekland, det kommer bli röj och sköj:-)
Vad ville födelsedags-5 åringen äta?

Jo sin favoritkycklinggryta som vi lagar varje år, både till honom och till Tristan, så kalaset är sponsrat av mig själv, men korven i inlägget är också ett samarbete med Kronfågel. Smart tycker jag att kunna slå två flugor i en smäll…En körvsmäll!

wp-image-1949144052jpg.jpg

En vit pappduk gjorde allt mycket roligare för barnen. Rita, busa! Spilla… Hur mycket man vill

wp-image-1240656294jpg.jpg

Nu till Körven!

Efter att ha besökt en korvfabrik, så är jag lite känslig för korv. Det MÅSTE vara korv med hög kötthalt! ELLER kycklingkorv! Annars får det vara. Vanlig snuskkorv med låg kötthalt går bort!
Åkte till Ica och köpte kycklingkorv för att testa Kronfågels nya.
Finns i olika varianter. MYCKET välkomnat då jag tycker att både kycklingkorv och kycklingköttbullar är godare!
Jag körde på Kronfågels kycklinggrillkorv, för det var det Charlie ville ha. Hög kötthalt är viktigt för mig och skönt att variera sig med något som är och känns nyttigare.

wp-image-202197903jpg.jpg

Du har flera varianter att välja på. Middagskorv, prinskorvar, wienerkorvar men som sagt till kalaset i lördags valde jag kycklinggrillkorv, klassisk.

wp-image-2143039473jpg.jpg

kycklingkorv

Skär i bitar ner i stekpannan och bryn på en stund.
Häll på barbecuesås och grädde och låt puttra en stund. Salta peppra och smaksätt med andra saker om du vill för en ”vuxnare” känsla, men nu är ju detta en mycket ENKEL men uppskattad barnrätt jag drog ihop. Skulle jag göra till mig själv och bara de vuxna hade jag haft i lite vitlök och purjolök också. Vill man göra andra varianter och saknar inspiration finns det fina recept HÄR.

wp-image-1556658770jpg.jpg

wp-image-454831376jpg.jpg

Tummen upp!!
Alla barnen älskade det! Serverade med pasta, men lika gott med pommes eller i vanligt hederligt korvbröd så klart!
Jag kommer fortsätta att köpa kycklingkorven! Den var grym! Köttig konsistens och god smak! Nästa gång vill jag testa ”falukorven” deras MIDDAGSKORV.

Det har snöat på Kurridutt! På dig också?
KRAM!

 1. HAr precis hittat hit till din blogg, jösses va rolig du är:)jag skrattar ibland så jag nästan pissar på mig otroligt härligt att se och läsa att du är som vem som helst, verkar vara väldigt jordnära och en genomgod människa. Kram till dig.//Jeanette

 2. Lessi skriver:

  Köp upp dig på Siljan Charks produkter nästa gång du hälsar på pappa.

 3. Undis skriver:

  Gör ett besök på grisslakteriet eller kycklinguppfödningsfabriken så kanske du inte vill äta korv överhuvudtaget? 🙁

  1. Jag tror inga slakterier är roliga. Man ska försöka äta så mycket vegetariskt som möjligt!

 4. Kycklingkorven är mmm..tycker vi. Vilken kul grej med duken att rita på..kanske även ngt på vuxenkalas? Om man gillar lite kul…vi brukar ha frågesport o olika tävlingar o det är uppskattat. Livet i övrigt kan ju vara lite svårt men…fina minnen finns alltid ♥. Jag tände ljus för mina föräldrar o skrattade lite när jag sa till pappa att han faktiskt fick stå ut med att ha lila ljung ist f rosa i år. Mamma var väldigt konstnärlig o tyckte om lite speciella hantverk så jag gjorde så i år. Pappa tycker nog det är ok, han kände ju o älskade mamma. Jag följer din blogg o brukar besöka Isaks grav när vi är i Stockholm, har själv en son.. Kram ♥

 5. Jag köper alltid kycklingfärsen när vi gör taco numera. Känns nyttigare och fräschare. Tack för en bra blogg. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..