Over and out! Listor och negg…

Lyckliga fyrfotingar och tvåfotingar…

En dag i ett rasande men skönt tempo. Satte mina påor och avor ovanligt bra. Inga direkta omtagningar… Stolt tant! Härligt med lite jobbflyt

Tinder-Emil, Sandreyo, och Isak

Ska ta med mig det här goda humöret hem. Har inte mycket tålamod nu. Enormt allergisk mot dålig energi. Människor som är vresig, otrevliga. Jävla idioter. Less på energitjuvar. Gå omkring med en klump i magen. 

Öppnar man Facebook eller nyheterna är det plågade djur, döda barn. Stör mig på journalister! Hur DE SJÄLVA SKAPAR rasism från båda hållen, och gnäller. 

Psykopater, vändakappaneftervindenmänniskor, svartsjuka larvig jävla vuxna som beter sig som 4-åringar. Dramabrudar och intriger. Leave me alone.

Nu jäklar ska tant komma hem på bra humör! Den som hackar eller buffar på mig ryker. Skiten ryker. Bort, bort! Bort som skalet på en gammal rutten lök.

Kan du oxå känna så ibland?

Allt elände i världen kväver dig. Vart du än tittar är det krig och svält. Folk får sjukdomar och dör. Dör. Plus allt gnäll och alla missuppfattningar, alla konstig människor och hjärnor som inte funkar som de ska där ute?

Bra att sätta ner foten och ta en liten andningspaus ibland. Andas från magen och ta ett litet break. Rensa och tömma bägaren. Hatar när den är full.

Hemma om ett par timmar! Gosiga ungar! Älskar när jag kommer hem och hinner lägga dem efter en inspelningsdag. Ps: hann inte köpa en jacka till Lo. Fixar imorgon….

Jag har faktiskt gjort en lista på sådant som gör mig stressad. Ledsen eller ger mig en klump i magen.

Meningen är att jag ska rensa och tic’a av…

Ikväll ska jag göra en lista på sådant SOM GÖR mig glad och ger energi. Sen ska jag börja tic’a av den oxå.

Det är en VÄLDIGT bra idé faktiskt! Vilka människor kan du minimera, vilka jobbsituationer kan du försöka stryka och ta bort. Vad orsakar hjärtklappning och stress? Hur kan du förbättra din relation, slippa missförstånd. Undvika onödiga krig med barnen.

POSITIVA och negativa listor is da shit!

 1. Håller med dig helt o fullt! Ibland känns det som allt negativt står en upp i halsen. Gillar o läsa din blogg! Underhållande o igenkännandeHa en bra dag!

 2. Hej! Jag funderar också på en lista. Jag känner en människa som är ibland trevlig och ibland gör mig ledsen ( med avsikt? ). Jag skall hålla lite koll på vilket som händer mest. Klart man måste tänka på missuppfanningar också.
  Tack igen på en fin blogg!

 3. Jag är extremt trött på gnälliga människor dem gnäller om allt och uppskattar inte hur bra dem har det egentligen grrrr… Jag har slutat titta på nyheter och saker som tynger ner , tagit bort människor som inte är bra för mig, negativ skit man klarar sig utan ..jag gör inte listor men har tagit bort och ändrat saker som är skit för mig rätt skönt för själenju äldre man blir desto lättare är det att välja bort, tänka rätt och prioritera så det blir bra för den man som man lever med 24/7 nämligen sig självhoppas du får en fin kväll med ungarna pözz

 4. Jag hade så då var deprimerad. Allt kom in på skinnet. Alla var fel. Stress både med och yta orsak. Hjärtklappning. Tack o lov var helg ”bara” hemma med barn då. Kunde sålla. Sållade bort rejält. Valde verkligen vem jag berättade nåt åt, sov, avbokade alla resor, gick i terapi, lärde mig massor. Mådde bättre snabbt, men fortsatt försiktig och långsam takt. Älskar lugnet. Fester med alkohol försvann, impulsiva resor försvann, shopping av skräp försvann. Började jobba deltid, jobbade deltid 14 år. Nu heltid, liten men värdefull värld o är så glad att hamnade just här. Mentalt. Aldrig varit så lycklig och så här och nu sen 10 år tillbaka. Barnen fick en betydligt lugnare barndom och jag rusade inte igenom nåt. Nu 41 år och 3 barn klokare.

 5. Jag håller med till 100%
  Är själv enormt känslig för människor med dålig energi särskilt vissa dagar då det känns det som man inte har ngt filter alls…
  Sen finns de där underbara människorna som ger energi bara att finnas till och det behöver inte ens vara ngn man känner, det bara känns direkt och det är så himla häftigt! 🙂
  Märks så tydligt i mitt jobb.
  Hoppas du får en lika bra avslut på dagen.
  Blir förresten inspirerad att börja använda mina glasögon mer för du är så snygg i dina.

  Hälsningar Maria
  http://bymani.se/

 6. Ja jisses vad jag känner igen mig….önskar att jag kunde få byta jobb så att jag fick mindre av stressen och hjärtklappningen som det orsaka 🙁
  Sitter ofta och funderar ”ska det vara så här?” Lycklig över mina barn och mitt lilla barnbarn, men önskar att jag fick lägga mer tid på dem, och lägga mer tid på roliga saker som att få umgås med vänner och få skratta!

 7. Jo visst blir man trött på vissa människor…
  Man får ta avstånd från dessa.
  Varit med om alla de människor du beskriver även psykopater.
  Man får promenera med musik o koppla bort allt ibland.
  Kram till dig.

 8. Jag är extremt trött på gnälliga människor dem gnäller om allt och uppskattar inte hur bra dem har det egentligen grrrr… Jag har slutat titta på nyheter och saker som tynger ner , tagit bort människor som inte är bra för mig, negativ skit man klarar sig utan ..jag gör inte listor men har tagit bort och ändrat saker som är skit för mig rätt skönt för själenju äldre man blir desto lättare är det att välja bort, tänka rätt och prioritera så det blir bra för den man som man lever med 24/7 nämligen sig självhoppas du får en fin kväll med ungarna pözz

 9. Där satt du huvudet på spiken , precis så känner jag också just nu .
  Känner mig sjuk idag och vet inte om det är på riktigt eller just detta med klumpen i magen som ställer till det. Varit alldeles för mycket av det nu
  Kämpa på , nu vänder vi detta

 10. Så igenkännande! Tänkvärt!
  Hjärtklappning och energitjuvar är inte kul!
  Man behöver ha såna här små påminnelser i bakhuvudet ibland så man stannar upp.
  Kram Maggan

 11. Det finns bra stämningsstabiliserande mediciner att ta om man lider av kraftiga humörsvängningar som du. Många har blivit hjälpta efter att ha börjat medicinera och har bättre livskvalitet efter det.

  1. Hahaha ska vi inte ha några känslor heller? Ta ett piller och stänga av? Jobbar du för något läkemedelsföretag? Är det nåt vi behöver mindre av i vårt samhälle är det läkemedel som t. Ex SSRI preparat som stänger av känslorna och gör människor till känslokalla zombies! Tack o hej!

 12. Vill börja med att säga att jag äääälskar din blogg!! Du e bäst! ❤ Sen tänkte jag fråga om det kommer någon ny säsong av ”Ensam mamma söker”? Saknar programmet! Puss å kram!

 13. Slutade surfa ut på nyhetssajter för några månader sedan, bästa jag gjort på länge. Vill jag ha lite nyheter kan jag kolla nån sändning på tv. Rekommenderas varmt!!!

 14. Du kanske också är en HSP människa liksom jag , då förstår man varför man är som man är . Kärleksfull , analyserande , ser de små vackra sakerna i vardagen . Det var så befriande att förstå varför man kände av andras dåliga energier och också förstå varför de inte kände samma genuina glädje i vardagen . tyvärr fick de en annan personlighet .. och de kan man bara förbise lättare … de förstår helt enkelt inte bättre . Läste tidigare kommentarer skulle också vilja sluta titta på nyheterna men vad ska vi i klubben göra ” vi som väntar på att Nyhetsmorgon ska börja ” 😀 kram❤️❤️

 15. Jag har sedan några år slutat göra saker som inte känns rätt , slutat umgås med folk som inte känns rätt.
  Och det är det bästa jag gjort.
  Så lyssna på dig och din familj och gör det ni mår bra av , skit ialla missunsamma elaka människor och vad andra tycker och tänker.
  Kram!

 16. Bra rutet Maggan! Du är en redig person – jag gillar det du skriver och håller med dig, så himla mycket elände vart man än vänder sig…högt och lågt och vitt och brett.
  Gillar din blogg enormt mycket, du sätter ord på mycket att det jag själv grubblar på. Kram till dig!

 17. Det är hemskt att säga, men jag önskar ibland att jag kunde få en paus från min egen mamma. Hon har svårt för att hantera spriten/vinet och är en sådan person som stjäl energi något enormt. Man blir aldrig positiv av att träffa eller prata med henne utan tvärtom så känner jag mig ledsen, trött och tom efteråt. Det blir ju inte bättre när hon ringer och är onykter och svamlar på kvällarna, när hjärnan redan är full av intryck och tankar efter dagen som varit. Jag har fullt upp ändå med 3 barn, jobb och hus som ska skötas så jag har inte energi och tålamod att möta hennes gnäll och tråkigheter. Jag vill ha en mamma som finns där i vått och tort, som tröstar mig när jag behöver det och som peppar och fixar när orken tryter. I stället är det jag som är mamman åt henne och hon som är barnet till mig!
  Samtidigt som jag vill att hon ska finnas i våra liv och framför allt i mina barns liv, så önskar jag ibland att vi inte hade någon kontakt alls.

 18. Jag hatar allt elände som händer och jag blir så påverkad utav det. Jag har läst din blogg i många år och nu när jag tänker på det så kanske du har det jag har? Om man vill sätta etikett på det vill säga ?
  Du är, eller kanske har högsensitiv personlighet? HSP? (läs på och kolla, det är inget farligt och vi är många som lever med det )
  Själv är jag en sådan som VET vad jag mår dåligt av men ändå måste jag dit och klia lite i såret, få det att blöda lite så där lagomt så att jag alltid vet att bakom lyckan så lurar olyckan.. det låter ju jätte skumt och dystert, så är det definitivt inte men ja jag lider utav den gamla hederliga kvinno skammen lite tror jag… Kram och TACK.

 19. Så här kände du aldrig när ni bodde i Spanien, eller hur? Eller med din mor i Norrland. Kanske ni skulle fundera på att flytta till Spanien till exempel och spendera somrarna i Norrland? Blunda och fantisera …

  1. Ja det hade varit skönt… tyvärr så måste man ju jobba? Livet hade varit skönare om man sluppit. Stor kram i höstmörkret ❤

 20. Håller med dig !Har fått uppg från min KBT :are
  att lägra listor på det du skriver om,orkar inte heller med alla gnäggia avundsjuka människor som tar en massa energi,dax att rensa upp för man har bara ett liv o det skall man ta vara på .Tack för en inspirerad. blogg o alla tips o fina inlägg du gör.
  PS !var kommer din underbara kappa o mössa från postkod i sönd,camelfärgad,så snyggt på dig

 21. Ja men du, nu känner jag som mormor sa: hur ska man få en hel värld att få fred då inte ens två människor kan hålla sams eller diskutera saker sakligt.
  För 1.5 år sedan gjorde jag en stor livsförändring, nu har jag inga neggo listor de biter sig fast ändå, det är bättre med tacksamhetslistor. Varje kväll så sätter jag mig och tänker vad jag har att vara tacksam för under dagen som varit. I bland ploppar det upp negativa saker du brukar jag fråga mig själv: Vad är MIN del i det hela? hade JAG kunnat förändra något i det? Om det är så, så brukar jag be om ursäkt tex. jag förstår att du kände dig sårad då jag… ibland smsar jag det och sedan skriver jag att det betyder inte att jag känner detsamma som dig. Ibland får man äran att vara den större människan <3 I dag tex. kan jag känna att- BARA för i dag är jag glad över att en längre period av oro är över för min del, i går gjorde jag en liten op pga "tvillingcystor" som vridit sig runt min ena deformerade äggstock, så i går var jag trött och less men tacksam över att de hittades innan de blivit ÄNNU större. I dag är jag bara tacksam, just nu-bara för i dag. kram fina du.
  och kom i håg: Det viktigaste först och en dag i taget. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..