Over and out! Listor och negg…

Lyckliga fyrfotingar och tvåfotingar…

En dag i ett rasande men skönt tempo. Satte mina påor och avor ovanligt bra. Inga direkta omtagningar… Stolt tant! Härligt med lite jobbflyt

Tinder-Emil, Sandreyo, och Isak

Ska ta med mig det här goda humöret hem. Har inte mycket tålamod nu. Enormt allergisk mot dålig energi. Människor som är vresig, otrevliga. Jävla idioter. Less på energitjuvar. Gå omkring med en klump i magen. 

Öppnar man Facebook eller nyheterna är det plågade djur, döda barn. Stör mig på journalister! Hur DE SJÄLVA SKAPAR rasism från båda hållen, och gnäller. 

Psykopater, vändakappaneftervindenmänniskor, svartsjuka larvig jävla vuxna som beter sig som 4-åringar. Dramabrudar och intriger. Leave me alone.

Nu jäklar ska tant komma hem på bra humör! Den som hackar eller buffar på mig ryker. Skiten ryker. Bort, bort! Bort som skalet på en gammal rutten lök.

Kan du oxå känna så ibland?

Allt elände i världen kväver dig. Vart du än tittar är det krig och svält. Folk får sjukdomar och dör. Dör. Plus allt gnäll och alla missuppfattningar, alla konstig människor och hjärnor som inte funkar som de ska där ute?

Bra att sätta ner foten och ta en liten andningspaus ibland. Andas från magen och ta ett litet break. Rensa och tömma bägaren. Hatar när den är full.

Hemma om ett par timmar! Gosiga ungar! Älskar när jag kommer hem och hinner lägga dem efter en inspelningsdag. Ps: hann inte köpa en jacka till Lo. Fixar imorgon….

Jag har faktiskt gjort en lista på sådant som gör mig stressad. Ledsen eller ger mig en klump i magen.

Meningen är att jag ska rensa och tic’a av…

Ikväll ska jag göra en lista på sådant SOM GÖR mig glad och ger energi. Sen ska jag börja tic’a av den oxå.

Det är en VÄLDIGT bra idé faktiskt! Vilka människor kan du minimera, vilka jobbsituationer kan du försöka stryka och ta bort. Vad orsakar hjärtklappning och stress? Hur kan du förbättra din relation, slippa missförstånd. Undvika onödiga krig med barnen.

POSITIVA och negativa listor is da shit!

 1. Hanna skriver:

  Ja men du, nu känner jag som mormor sa: hur ska man få en hel värld att få fred då inte ens två människor kan hålla sams eller diskutera saker sakligt.
  För 1.5 år sedan gjorde jag en stor livsförändring, nu har jag inga neggo listor de biter sig fast ändå, det är bättre med tacksamhetslistor. Varje kväll så sätter jag mig och tänker vad jag har att vara tacksam för under dagen som varit. I bland ploppar det upp negativa saker du brukar jag fråga mig själv: Vad är MIN del i det hela? hade JAG kunnat förändra något i det? Om det är så, så brukar jag be om ursäkt tex. jag förstår att du kände dig sårad då jag… ibland smsar jag det och sedan skriver jag att det betyder inte att jag känner detsamma som dig. Ibland får man äran att vara den större människan <3 I dag tex. kan jag känna att- BARA för i dag är jag glad över att en längre period av oro är över för min del, i går gjorde jag en liten op pga "tvillingcystor" som vridit sig runt min ena deformerade äggstock, så i går var jag trött och less men tacksam över att de hittades innan de blivit ÄNNU större. I dag är jag bara tacksam, just nu-bara för i dag. kram fina du.
  och kom i håg: Det viktigaste först och en dag i taget. <3

 2. Håller med dig !Har fått uppg från min KBT :are
  att lägra listor på det du skriver om,orkar inte heller med alla gnäggia avundsjuka människor som tar en massa energi,dax att rensa upp för man har bara ett liv o det skall man ta vara på .Tack för en inspirerad. blogg o alla tips o fina inlägg du gör.
  PS !var kommer din underbara kappa o mössa från postkod i sönd,camelfärgad,så snyggt på dig

 3. Ann skriver:

  Så här kände du aldrig när ni bodde i Spanien, eller hur? Eller med din mor i Norrland. Kanske ni skulle fundera på att flytta till Spanien till exempel och spendera somrarna i Norrland? Blunda och fantisera …

  1. Ja det hade varit skönt… tyvärr så måste man ju jobba? Livet hade varit skönare om man sluppit. Stor kram i höstmörkret ❤

 4. Hanna skriver:

  Jag hatar allt elände som händer och jag blir så påverkad utav det. Jag har läst din blogg i många år och nu när jag tänker på det så kanske du har det jag har? Om man vill sätta etikett på det vill säga ?
  Du är, eller kanske har högsensitiv personlighet? HSP? (läs på och kolla, det är inget farligt och vi är många som lever med det )
  Själv är jag en sådan som VET vad jag mår dåligt av men ändå måste jag dit och klia lite i såret, få det att blöda lite så där lagomt så att jag alltid vet att bakom lyckan så lurar olyckan.. det låter ju jätte skumt och dystert, så är det definitivt inte men ja jag lider utav den gamla hederliga kvinno skammen lite tror jag… Kram och TACK.

 5. Petra skriver:

  Det är hemskt att säga, men jag önskar ibland att jag kunde få en paus från min egen mamma. Hon har svårt för att hantera spriten/vinet och är en sådan person som stjäl energi något enormt. Man blir aldrig positiv av att träffa eller prata med henne utan tvärtom så känner jag mig ledsen, trött och tom efteråt. Det blir ju inte bättre när hon ringer och är onykter och svamlar på kvällarna, när hjärnan redan är full av intryck och tankar efter dagen som varit. Jag har fullt upp ändå med 3 barn, jobb och hus som ska skötas så jag har inte energi och tålamod att möta hennes gnäll och tråkigheter. Jag vill ha en mamma som finns där i vått och tort, som tröstar mig när jag behöver det och som peppar och fixar när orken tryter. I stället är det jag som är mamman åt henne och hon som är barnet till mig!
  Samtidigt som jag vill att hon ska finnas i våra liv och framför allt i mina barns liv, så önskar jag ibland att vi inte hade någon kontakt alls.

  1. Usch! Åhh vad jobbigt. En stor kram…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..