Värnplikt, HJÄLPA UTSATTA BARN och att hälsa i trafiken

Dagens nyheter!

You go älg!!!!! 

Klart som korvspad att de fått nog!

Älgarna demonstrerar, älgarna har fått nog…….

Välkomnar med öppna armar!! 

Precis vad våra vidrigt bortskämda och söndercurlade ungar skulle behöva.

Kalles kaviar under naglarna, skura, ta order få och lära sig folkvett.

Obs jag är INGEN patriot. Jag skulle ALDRIG våga släppa iväg mina ungar i krig. Sängvätare…. Jag skulle ljuga mig blå

Så min morgonåsikt är ren och skär dubbelmoral. Skulle det bli krig? Då skulle jag bli dansk om det krävdes. Jag är en ynkrygg, skulle lägga benen på ryggen och flyg.

Skulle du dö för Sverige vårt fosterland? Då gömmer jag min ryggradslösa ynkkropp bakom dig

Godmorgon! 

Idag önskar vi varandra en fin dag. Glöm inte att vara snäll… kanske ge din kollega en komplimang eller kram. Va en bra vän!

Vet du vad som kan göra mig glad. En fånig och tramsig liten grej…. 

MEN som jag själv försöker tänka på… 

TACKA med ett ”hej” och ett leende  när du går över ett övergångsställe. Som förare blir jag ALLTID skitglad. Det är ju ”min plikt” att stanna. Iknow…. 

Men det är en lite kanske obetydlig handling? MEN du får nästan alltid ett hej och leende tillbaks.  Vi behöver le och hälsa lite mer på varandra!

Malin skrev fint efter tjejfesten HÄR!

En LÄNK som känns oerhört relevant!! Är den HÄR!!

Mumins son Patrik som gör en sån jäkla fin grej!!! Han hjälper utsatta barn…. Här hemma i Sverige! Man kan INTE hjälpa förmycket!! 

Läs mer HÄR! 

Och skänk en liten slant….

 1. Camilla skriver:

  Då vill jag vara fyra i kön 😉 Jag hade också lagt benen på ryggen och dragit! Typ till nåt ställe där jag tror ingen hittar mig, som stugan utanför Älvsbyn. Den känns inte så intressant för omvärlden, fast dom kanske testbombar på nån liten håla!? Nu blev jag osäker! 😉

 2. Ulrika skriver:

  Hej. Mattan ni har i köket är jätte fin.Undrar var den kommer ifrån?? Tack för en bra blogg.

  1. Nassims mattor i Skåne. Finns nog överallt. Googla patch ❤

 3. Jag tycker hela idén om obligatorisk värnplikt är vedervärdig. Jag är helt säker på att man kan växa som människa betydligt bättre på andra ställen än att leka krig. Med en hierarkisk struktur av gap och skrik och bestraffande disciplin. Det är fruktansvärt otidsenligt om du frågar mig. Ge bra betalt åt dem som vill prova på detta yrke, i övrigt….låt resten få syssla med sådant som intresserar dem.
  Kram Mia

  1. Hej Mia! Lite så känner jag oxå…

  1. H skriver:

   Fast det här handlar inte om att leka kriga utan att träna personer för att kunna försvara Sverige vid ett eventuellt krig eller någon annan form av attack. Vi vet egentligen inte hur framtiden ser ut och ska nog inte vara allt för säkra att vi kommer att för alltid försonas från elände. Och vad vet du om hur värnplikten går till idag? Läs på lite istället för att bara tro en massa baserat på egna föreställningar.

 4. T skriver:

  Köp gula bandet! Många är kanske lata vad gäller värnplikt men tänk på de soldater som åker till andra länder för att göra skillnad, och tänk på oss familjemedlemmar , det är en klump i magen varje dag…

  1. Maria skriver:

   Bra sagt,är i samma sits. Jag hoppas verkligen att värnplikten införs. Är tydligen för dyrt för försvaret att inte ha värnpliktiga som det är idag. Med tanke på säkerhetsläget i världen(tänker på hotet från öst tex), hoppas jag att inte alla lägger benen på ryggen i kris utan finns kvar för alla de som inte kan fly…maria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..