ANNONS

Att gå in i väggen och Kvikkjokk del 3

/

Vilken medicin för kroppen OCH själen. 

Du bara skakar av dig allt här. Luften, tystnaden, lugnet…Problem. Bråk, mail, sms, telefonsamtal ALLT bara försvinner ..

Både jag och mamma skojade om att vi skulle stanna kvar! Bara skicka iväg ett mess till våra nära och kära ”vi har gått in i väggen, vi säger upp oss från tjänsten som samordnare, projektledare, soptunnor och krishanterare” vi stannar kvar i norr! Ni får anställa en ny! Skaffa någon yngre, mer uthållig och gladare morsa och fru i familjen. Vi ska göra som EWA skaffa 10 inavelskatter, rulla oss i älgpiss, bo i en stuga utan el, vatten och leva på lingon och sjöfräken 

Tänk om jag skulle ha gjort det? På riktigt? Det skulle ha tagit 2 dagar, sen skulle en svettig och högröd skåning står och banka på fjällstationen ELLER inte? Hehe 

Ibland känner jag att det är min tur att få gå in i väggen. Med ALLT Skit jag har fått kratta i livet så vore väl inte det så jäkla underligt? Misshandel, hjärnblödningar, vidriga äktenskap och död.  

Som en skön och giltig ursäkt att få; fuck all bara. Jag flyttar ut i skogen och skiter i allt.

”Jag har gått in i väggen missat dörren, ring någon annan”

(Nej alla Ewor eller lättkränkta människor, jag förminska inte dem som gått in i väggen. Jag tänker högt. Det är jättesynd om er, och jag försöker inte göra mig lustig på eran bekostnad. Inte heller göra mig lustig på alla Ewor. Varför just Ewa får bära katthuvudet i många av mina inlägg, är för att vi har en lite galen Katt-Ewa som härjar här i perioder) 

Naturen helar här. Får mig att inse hur mycket jag faktiskt har börjat ogilla människan som art. Jag är så trött på människor. Småsinta, dramasökande, falska, utnyttjande skitstövlar. Man försöker vara hygglig och rättvis. Men på nått sätt så blir man oftast besviken när löken skalats ett par lager och kärnan kommer fram. 

Naturen får en att som tänka klart. Nollställa hjärnan

jag har oxå insett att NATUREN är något jag har börjat uppskatta.

För bara ett par år sedan ville jag se storstäder, känna pulsen istället.  

Nu?

Nu är MIN HÖGSTA ÖNSKAN att få åka Hurtigruten! Åhhh…. vill!! Drömmer!!

Jag vill rida i Alaska, Colorado eller Alberta… Tälta 

Maldivernas vatten är oxå en dröm att få uppleva. (Lite lyxigare såklart. Men ändå natur)

Åka up till Trumvallen, bo i stuga utan vatten och el.

Inga barer, puls, neon, alko eller nattklubbar.

Börjar jag bli gammal?

En fika på kärleksön

Med våran egen Björn Macgyver. Kvikkjokks egen superhjälte 

På den här bergslutning hittade forskare med Björn som guide den sällsynta Ryssbräken  för många år sedan

Vi hittade Björnskit!!

Som en liten blåbärskompott! En liten fin uttippad burk blåbärssylt 

Vi letade ädelstenar och knackade  ut granater

Sen fick vi en lektion i stenar, geologi och mineraler.  Det finns nog inte mycket som Björn INTE kan… Det sprutar info ur öronen på mig..

Vi åt en god lunch (varma koppen och älgbiffar) läste böcker och värmde tårna i Björn och hans fina sambo Helenas mysiga stuga

6 km längst Padjelantaleden. Vilken härlig vandring. MYCKET finare än den del av Kungsleden vi sett.

John Bauer skog…. Bara en liten rumpnisse och en vildvittra som saknades 

Glasklart vatten, glaciärströmmar och orörd natur

Nu ska jag skriva ett par sidor. Sen ska jag läsa min bok och sova. 

GODNATT ❤

66
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00