Kvikkjokk 2016 del 2

Forsen dånar utanför fönstret. Vi är framme på fjällstationen. Allt runt om oss är bortkopplad.  Ungarna hemma med sina pappor. JAG är med MIN mamma….

Tänk att de ska ta ca 20 år innan mina egna ungar helhjärtat kommer uppskatta mig. Och kanskr stå ut med en långhelg i fjällen?  Utan wifi mobiler eller kritvita sneakers    

När man är liten avgudar man sina föräldrar, ser upp till dem och vill vara som dem.

När man är tonåring gör man ALLT för att INTE vara som dem och undvika dem som pesten..  

När man är vuxen? Då ÄR man sin föräldrar 

(hur jag får iväg detta inlägg till dig? Det finns lite trådlöst vid receptionen)

jag har nästan fått en överdosera av sömn. 12 timmar??? Sjukt! Känner mig nästan yrsel och huvudvärk hehe
Vi åkte från Lise, Kenneth och deras barnen efter en lång och härlig frukost. Kokta ägg, färskt tunnbröd och nattsvart starkt kaffe.
 Jag håller på att försöka ÖVERTALA Kenneth att skriva ett ärligt och känslosamt gästinlägg om kampen här uppe. Hur det är att leva som same, rovdjursproblematiken, Stockholmspolitiken, renskötseln, rasismen….

Kommer bli MYCKET intressant och en eyeopen FÖR MÅNGA

Vi stannade och handlade mat för dagarna. Varma koppen, mjukost och världens godaste korv! Så god att jag skulle kunna bli beroende. 

Ett par timmars bilfärd upp emot Sareks naturreservat. Vi stannade längst vägen och drack kaffe. (I våra JULA-skjortor 99kr st hihi) älskar dem!!

De mesta är igenbomnat. Men de släppte in oss på en kopp efter att flåsar och knackat på fönstret

Frame incheckade. Vila en stund, lite workshop och frisk luft längs kungsleden.

Tom, kärlek, Kiruna, heta och sexuella kyssar

 1. Kicki skriver:

  Bästa korven, kostar 200 kr/kg i Linköping, köper alltid med mig hemifrån Kiruna när jag är där och betalar då 100 kr/kg. Boken är verkligen bra, sträckläste den och såklart spännande att läsa den pga Kiruna ❤

 2. Mikaela skriver:

  Våra tonåringar är ännu med, både på fjällsvandringar och sommarstugan långt ut till havs. Bara med oss. Många veckor i året. Håller andan och hoppas det håller i sig. Så har vi haft det sen de föddes. Men så är vi också lantisar, tomma gator och mycket tid framför kakelugn. Däremellan huset fullt av kompisar. Tacksamt, å långt ifrån självklart. Avundas litegrann din relation med din Mamma, den är guld värd. Min också nära, men vi reser sällan tillsammans.

 3. Hej Maggan! Har du läst första o andra delen av Simona Ahrnstedt? Om inte så måste du göra det…
  Kram från Lotta…

 4. Mikaela skriver:

  Våra barn vandrar i fjällen, bor ute på stuga långt till havs, många veckor om året. Bara med oss (familjen). Barnen 10, 13 o h 15 år. Kanske för att vi är lantisar, vana med tomma gator o mycket tid framför kakelugn. Levt så hela deras uppväxt. Vet att ingen självklarhet. Så tacksam.

 5. Så snygga skjortor! !!
  Vad mysigt att göra det här med din mamma. Nu börjar jag längta efter min mamma, önskar att jag fått ha henne kvar längre.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..