Kvällsrutiner

Våra Läggrutiner. Fick en fråga om hur våra kvällar ser ut i kommentarerna ..  

Kaotiska, rätt svettiga. Något barn som är övertrött och vägrar lägga sig, göra läxorna, sluta spela dator, duscha mm

Alla hamnar i vår säng tillslut, fast jag muttrat och svurit på att aldrig gå med på det igen.

Fötter som sparkat. Knän i ryggen. Armbågar och väderkvarnar 

Jag brukar oftast hämta barnen. Handla på vägen. Gå till parken en timma. Charlie leker….

Idag var min lilla trapphusdotter Frida med 

Parallellt har Tristan tagit tunnelbanan till Solna/fotbollen. Han har precis börjat göra det själv. DET UNDERLÄTTAR! Sitta vid en kall fotbollsplan/i rusningstrafik  med två trötta ungar funkar inte.. 

Så tidigare.. var varannan vecka  (när de stora var hos Magnus) ”lugn” och ”Alla’barnen’veckan ett jäkla kör-meck”

Kommer hem. Lo är trött. Börjar laga middag (ibland har jag förberett den) Charlie kollar på Netflix eller leker med bay blades…. Jag använder oftast tv som barnvakt vid den tiden. En jäkla sopa är vad jag är!  Hehe Meeeen jag får det inte att gå ihop annars. Och är nog inte den förste eller siste

Så här låter det runt 18.30 från golvet.

Lo övertrött. (Vid 18 vill han gärna sova en halvtimma. Men gör han det? Då är min kväll förstörd)

Då  måste nappen ut. Ge honom ett bad. Hålla honom vaken tills iallafall 20 00 annars? Annars är natten ett disco. 

Charlie får motvilligt bada samtidigt…

Sen får bäbis en flaska välling och så lägger jag honom i sängen.

Plötsligt är han KLARVAKEN?

Sen ligger han och snackar ensam i spjälsängen 30 min-en timma kanske. Saboterar spjälskydden och bökar runt som en minigris  ..

Charlie hamnar tyvärr lite i skymundan. Är jag ensam så hinner jag inte ligga och läsa böcker för honom i en evighet. Jag pedlar mellan att få Lo och sova samtidigt som jag ska fixa med läxor.  

Ska bli bättre.  Får jag bara lite bättre rutin på Lo, och hans tänder inte ställer till det. Så ska jag ligga och läsa sagor för Charlie i timmar. 

NÄR Filip ÄR hemma från sitt jobb, så lägger han alltid Charlie. De har fina små rutiner ihop.

Mina absoluta favoriter! Har levt i mjukisbyxor den här veckan..

Läsa kommentarer eller mail? De gör jag alltid när jag har stängt in mig på toaletten i 5 min. Eller när killarna väl har somnat. Jag brukar inte tumma på det 

Stör mig på människor som ”ska vara närvarande” men sitter fördjupad i mobilen eller pratar i telefon 24/7…

Då kan man nästan hellre skita i att hänga med sina barn. Då kan man lika gärna stanna kvar på jobbet 

Är jag ensam med barnen, lägger jag mig nästan alltid med dem, för att tjäna sovtimmar. Lo börjar ALLTID bråka efter 00, sen håller det på så tills han ska ha mat kl 06
Tristan är svår att få i sängen i tid. Han sitter med mobilen och tittar Youtube Charlie är enkel! Jag lyfter lite på överläppen och morrar. Han är så känslig att han nästan skiter på sig då. 

Kycklinggryta till middag med ris (glömde att ta bild)

Pluggat manus inför imorgon…

Tackat ja till lite roliga tv projekt

En bra dag! Helt ok

Det sista Charlie sa innan han somnade.

-Imorgon vill jag så gärna vara lika fin i håret som Isak. Snälla mamma, kan du göra hans frisyr på mig.så där fint bakåt?

Mitt hjärta smällter! Unge älskade fina taniga, djupa, tänkande lilla revisor unge. 

Han får mitt hjärta att smälta! Det går inte EN DAG utan att han på ett naturligt sätt inkluderar in Isak i vår vardag

Isak är så oerhört närvarande just nu. Han är inte långt bort. Jag känner honom. Hans musik går på. Jag har ringt hans mobil av misstag 8 gånger de senaste dagarna..

Det gör mig lycklig, men ändå så oerhört olycklig. Det hugger i bröstet och saknaden får mig att tappa andan.

 

 1. Jessica skriver:

  Hej Tack för du delar med dig sv ditt liv så bra få tips. Är själv uppvuxen med 6 syskon och mina föräldrar jobbade båda två. Min yngsta syster är 10 år yngre och äldsta 3 år äldre. Alla fick tidigt hjälpa till hemma. När jag var 12 år lagade jag mat en dag i veckan, Hämtade småsystrar på dagis, dammsög. Annars var det noll kronor i veckopeng. Har själv 4 söner nu den äldsta hjälper den yngsta till fotbollsträning en dag i veckan, min 19 åring lagar ofta mat. Skulle inte få ihop det om inte alla hjälpte till. Kram njut av fjället det är fantastiskt!

 2. O. skriver:

  Gud vad det tar i hjärtat och själen när du skriver om Isak och Charlie.
  Frisyren, att de är så lika, att Charlie påtalar honom hela tiden, och som du sagt ofta/hela tiden gjort. Det blir så naturligt och fint när ett litet barn gör det på något sätt. Så rent, klart och äkta. Och självklart för att de är bröder. Men jag tror som du att de hade och fick ett speciellt band.

  Vill bara ge dig en stor kram!
  Och jag förstår att du skriver förklarande som du gör och ‘måste göra’ för att vissa är helt puckade så du måste vara övertydlig ibland, men du: Jag vet att du är en helt UNDERBAR mamma till alla dina barn, det bara vet jag. För sånt känner man bara.

  Puss & tack igen för den bästa och ärligaste bloggen ever.

  /O. – Trogen läsare sedan… 1800 kallt. 😉 😀

 3. Ulrika skriver:

  Hej. Undrar var du köpt dina mjukisbyxor?

 4. Vilken super morsade är!!!!!
  Jag har ETT BARN som ska läggas o är helt slutenhet de. ❤️

 5. Jossan skriver:

  Så hjärtskärande vackert det du skriver om Isaks närvaro, lyckan och det skärande smärtsamma i de små tecknen på att någon är precis intill och samtidigt oändligt långt borta. Djup igenkänning på det. Och det vackra i lillebrors naturliga sätt att i vardagen leva vidare med en älskad och saknad familjemedlem. Så otroligt stark du är som skapar en så fungerande vardag trots din oersättliga förlust.
  Varma hälsningar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..