Bilbarnstols dilemma 

Jag har klantat mig. Idiot jag är…

Kommer du ihåg att jag köpte en ny bilbarnstol till Louie på vägen hem från Tylösand för ett par veckor sedan.

En pruttdyr easyfix stol….

”Alla nya bilar har easyfix”

Jahaa?? När vi kom hem till Stockholm och jag skulle installera 7000 krs’skiten så hade min ”nya 2015 Defender” INTE easyfix GRRRRRR

Pengar i sjön! Värme till kråkorna..

Jaa jaa ingen ide att grina. Filip får ha den i sina moderna bilar.

Mitt säte…

Jag behöver nu köpa en PRISVÄRD stol som går att fästa i bältet.

En stol som  inte tar för mycket plats, är säker och ENKEL att fästa.

Pleease help me!! Vad ska jag leta, vilket märke är bäst?

Ni brukar ju ha stenkoll❤

(Tacksam för hjälp) 

Ska snart väcka killarna….

Max följde med oss hem efter middag hos hans föräldrar igårkväll.

Lotta och Björn! Underbara.. 

Vilken fredagkväll? Luften var ljummen och nästan vindstilla.

Vi satt ute till sent och åt en enormt god kyckling och sallad.

(Jag äter fortfarande mina soppor. Fuskade under isaks årsdag. Åt sashimi och en köttbit med sallad, igår lite sashimi på mässan och maten hemma hos Lotta och Björn)

Jag är inte nitisk. Gör vad jag känner..

Det enda jag INTE TUMMARNA PÅ är alkoholen… skönt att vakna pigg och fräsh i hjärnan.

Fotbollsmatch snart. Sen funderar jag på att kanske köra ut till syrran någon timme. Invigning på Wikegårds nya gym
Hur ser din helg ut, ska du göra något kul?

 1. Har hört att de är ganska lätt att installera Isofix i bilen .
  Och inte så farligt dyrt ! De är nog billigare än att köpa en ny
  Besafe’s nyaste stol sååå nöjd !

 2. Det går att eftermontera easyfix om bilen saknar det, brukar vara billigt. Annars kan jag rekommendera Axkid Minikid, tar liten plats och är riktigt enkel att montera eftersom man inte behöver dra fast den med handkraft. Den ställer även in höjden på nackkudden och axelremmarna automatiskt efter ditt barn, perfekt!

 3. Vi är nöjda med britax men har fäst den med bilbälte för bilen saknar isofix, går det inte fästa även denna stol med bälte? Hoppas det löser sig!

 4. Kommer nog köpa en britax till min unge när hon är för stor för babyskyddet, de verkar smidiga samt att de är plustestade

 5. Vi hade ingen Isofix i vår bil så vi köpte till de på bilia och sen köpte vi en britax Bästa stolen och kommer troligen aldrig byta märke!

 6. Hej jag skulle rekommendera dig att köpa en Britax HiWay. Tar lite plats, bra komfort för barnet, lätt att montera och den går från 0-25kg (har jag för mig)
  Mvh Olivia

 7. Kan du tänka dig en begagnad så ta en tur till mig i Eskilstuna. Jag installerar den åt dig.
  Du bjuder på en soppa och lite bebis mys

 8. Vi hade inte hellee Isofix, så vi köpte korta bilbälten som finns i barnvagnsaffären och fäste dom i stolen framför och sedan bilbältet i baksätet runt stolen. Just för de som inte har Isofix… Toppenbra! Åk till en affär som säljer stolen så hjälper dom dig!
  Ha en härlig helg!

 9. Vi köpte ny stol till vår Leo för 1 månad sen och är mycket nöjda. Det blev en Axkid minikid, en liten smidig stol som går att fästa på det gammal sättet. Det en är en av de mest prisvärda och bästa stolarna i ”bäst i test” vi gav 3195kr för den. Lycka till! Tack för du är du! Kram

 10. Vi har en maxi cosi mobi den kan du justera sitsen medan du åker. Sen har vi en Britax max way bra plats för benen kan ej justera sitsen när man åker. Två bra stolar lätta att sätta i tar ej mycket plats i bilen.
  Tack för en toppenbra blogg.

 11. Britax two-way. Du kan ha den även framåtvänd när du har det behovet senare. Är sjukt nöjd med min. Haft till alla mina fem barn

  1. Men överallt går att läsa att de svängbara inte är bra, de är alldeles för tunga för att ha som framåtvända stolar… Bättre att satsa på en bra bakåtvänd och sen använda den tills barnet är minst 4år. Och sen köpa en ny framåtvända bilstol.

  2. En bilbarnstol som går att ha åt båda hållen ska man undvika att ha framåtvänd även om det går, vid en krock är dom mycket tyngre än en vanlig framåtvänd så därför är det då bättre att köpa en riktig framåtvänd när det är dags för det 🙂

 12. Maxi cosi mobi elr maxi cosi mobi xp är kanon! Smidig, lagom stor, lätt att fälla under färd, bra djup i sitsen, rätt snygg faktiskt.
  Funkar både fram å i baksätet. Jag ångrar inte det köpet!!

 13. Tillägg… Enligt NTF kan man nästan köpa vilken stol som helst ur säkerhetssyn, det spelar alltså ingen roll hur dyr den är el om den är plustestad elr inte. Plustestningen är något relativt nytt som inte behövs i Sverige än utan kanske kommer bli aktuellt längre fram. Så många stolar uppfyller garanterat plus kriterierna men de har inte brytt sig om att certifiera sig ännu eftersom det inte finns några krav på det. En grej NTF rekommenderar dock är att inte välja en stol som även går att ha framåtvänd. När barnet är för stor för att sitta bakåtvänd så är barnet för stor för att sitta framåtvänd i den stolen ändå. Sen ska stolen vara upp till 25 kilo för att hålla så länge som den behöver.

 14. Vi spänner fast basen med bilbältet på vår Maxicosi, borde ju fungera på den där med.
  Vi har bara isofix i baksätet, men har barnstolen fram förnärvarande, men det går bra iaf när man låser den med bilbältet.

 15. Vi har en maxi Cosi mobi sp som jag är skitnöjd med. Enkelt att montera in den å man kan anpassa sättet med en liten spak om ungen somnar så dom slipper sitta med gamnacke tar inte så mkt plats heller, å inte så fasligt dyr

 16. Tips ofta kan man installera ISOFIX även i bilar som inte har det. Du köper till två delar o monterar det under sättet. Fick själv göra så på min Volvo V50. Håller tummarna att det går även o göra så i din bil.

 17. Hej!
  Åk till en riktigt bra affär förklara vad du vill betala och vad du har för bil. Då ska dom plocka fram en bra stol till dej OCH installera den!
  Så gjorde vi, dom fixade allt.
  Lycka till

 18. Vi har INTE isofixfäste i vår bil men det stod på basenheten hur man enkelt fäster med bältet istället så det har vi gjort! Det går jättebra!

 19. Hej! Vi köpte Besafe izi kid X3 till båda våra bilar och är jättenöjda. Sitter på sin plats, hyfsat enkel att installera (ingen erfarenhet sedan tidigare). Kostar runt 3000kr.

  Kram och tack för att du delar med dig av ditt liv ❤️

 20. Är du säker på att ditt babyskydd funkar ändå?
  Jag hade den simplare Brio Go-modellen (ostade inte 7000, ingick i vagnen för 11″)
  Den gick att fästa bakochfram i fram och bak med speciella fästesband som man förankrade i framstolens underdel plus att man körde vanliga bältet genom basen på något sätt, 5 år sedan så jag kommer inte ihåg exakt. Men åk till biltillverkaren eller de som sålde stolen och be dem att fixa det helt enkelt. Man kan för fasen inte köpa nytt skydd för att man har en bil som är ett år gammal…… Min V70 var 4 år gammal och funkade med de nya skyddet.

 21. Britax maxway tar inte så mycket plats bakåt, alltså mot stolen i framsätet. Finns att köpa från ca 2,000kr och fästs enkelt m bältet. Jättenöjd m den till min dotter eftersom det även går att sitta i stolen framför utan att ha knäna i handskfacket

 22. Om ditt fäste inte är ett kombinerat, alltså för både bälte och Isofix så går det oftast att bara köpa en ny bas till den stolen ni redan har. Annars som sagt så går det att eftermontera på bilen. Ha en fin eftermiddag

 23. Alla nya bilar ska ha Isofix! Däremot har inte alla en lucka i sätet för fästet. Har du verkligen provat att känna nere mellan rumpsätet och ryggsätet och undersökt noga att du inte har ett fäste? 🙂

 24. Jag har en britax high way i min Nissan micra. Ifall du vill ha en stol som inte tar plats. Inte svinigt dyr heller, runt 3000. Inte easyfix. Max way ska också funka.

 25. Jag tror att du kan använda stolen utan bas och då montera stolen med bälte. Men dubbelkolla med en återförsäljare, de kan säkert hjälpa dig med monteringen med!

  1. Nopp, det går inte med denna stolen! Har den själv och det är en ren bas-stol! Var på flera butiker innan jag köpte min och alla sa samma sak gällande barnstolar – finns ingen bakåtvänd stol där man kan använda både med och utan Isofix. Det är antingen eller som gäller. Dock annorlunda på babyskydd.

 26. Till vår bil en Ford kunde man köpa och montera in Easyfix fästen för under 300kr. Enkelt att montera själv hemma, tog max 15 min. Kanske värt att kolla upp!

 27. Med 3:e barnet nu så vågar jag mig på att ge lite bra tips 🙂 Har en liten kille född i april i år som sitter som en kung i det här babyskyddet…
  http://www.babyland.se/akta_graco_babyskydd_logico_s_med_bas
  Hade likadant till storebror född -13, sjukt lätt att sätta fast basen med bilbältet och sen är det bara att klicka i och ur babyskyddet 🙂
  Dessutom har du väl nära till babyland inne i stan så bara att gå förbi o köpa 🙂 billigt, bra o smidigt…
  1300 kr för babyskydd+bas…
  (Dessutom rymligt för gosigt fluffiga bebisar, min väger 7,5 kg o är 67 lång nu vid 4 månader)
  Nästa stol… Britax maxway eller Axkid minikid 🙂
  Byt när Louie kan sitta själv utan stöd och selen sitter bra åtspänd, selen vid axeln ska vara närmare axeln än örat… 🙂

 28. Rekommenderar verkligen Britax Maxway. Så otroligt bra stol!! Lättanvänd, smidig och barnen gillar den. Dessutom har den i de flesta bilar rum att placeras på mittenplats bak, vilket gör att barnen får mera benutrymme då stolen går att placera längre fram.. Min femåring vill ibland ännu sitta i lillasysters stol och han ryms helt ok. 🙂

 29. Uppdaterade mig just på din blogg 🙂 tack för att du delar med dig av goa skratt.
  Läste att du nu kör på soppor…
  Undrar, vilka?? Vill gärna oxå bli av med lite sommarvolanger nu 😉

  Fortsätt me de du gör…GILLART 🙂

 30. Skickar min fråga och det svar jag fick angående bilstolar
  Kanske till nån hjälp…

  Hej.

  Jag undrar lite över bältesstolar…

  Har letat på nätet om tester, finns det någon bältesstol som utmärker sig lite extra (i säkerhet), och i sådana fall vilken?

  Måste bilen vara utrustad med isofixfästen för att man ska kunna ha en bältesstol? Jag trodde att stolen satt fast med det vanliga bältet…

  Hej

  I ett ord, inte. Lotta Jacobsson, som är vår ordförande i den SIS kommité som arbetar med barnsäkerhet, har tittat speciellt på den här frågan. Hennes uppfattning (och min) är att dessa produkter inte skiljer sig åt nämvärt i säkerhet. Anledningen, bland annat, är det faktum att det är bilbältet som är det primära skyddet för barnet. Det är samma bilbälte om barnet, oavsett vilken bältesstol du väljer.

  Somliga av dessa produkter torgfors som extrasäker med hänvisning till divese ”test” eller egenskaper i produkten, t ex olika inslag som ska förbättra t ex skyddet i sidokrock. Tyvärr är allt detta mer eller mindre hokus pokus.

  Isofixfästen finns på en del bältesstolar. Men standarden känner inte till detta, så de testas och godkänna helt och hållet i vanliga bälten. De måste kunna användas överallt, om de ska märkas med Universellt på godkännandet. Så dessa kan användas överallt, men om man saknar ISOFIX kan man lika gärna köpa en enklare civila varianten. En sak förstås, dessa stolar sitter ändå till viss del fast i bilen, och det vet vi är bättre, särskilit i krock i mycket hög hastighet. Så det är inte så dumt, om man nu har ISOFIX i bilen.

  En liten not i tillägg. Vår standard i Europa är bra, men den saknar maxvikt för bältesstol. Standarden i USA är lite summarisk, men den har en gräns, 4,4 kilo. Jag verkar för att vi får in en gräns i Europa också. Så om du ska välja, välj en lätt bältesstol.

  Skålformade säten kan ställa till. Britax Adventure brukar passa något bättre, tack vare mera avrundad bakre profil.

  Lycka till

 31. Jag har haft samma stol till båda mina killar Acta Graco den är super bra funkar både med bas och bara stolen löst enkel och smidig och den kan även stora bebisar ha. Brio är en liten stol men många barn växer ur den innan dom fyller 1 år. Undrar du mer så skicka pm på Facebook

 32. Jag ser att du har stolen i mitten.
  Min Volvo har bara Isofix på sätena längst ut.
  Har du tittat om det finns på ett annat säte där bak?

 33. Hej. Vi har besafe izi plus utan izofix. Tycker den är super bra och våran son på 6 månader sitter riktigt bra och är inte jätte stor ändå 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..